__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE | |
|
+4zaraza26 Anahoret Emil Condor Mihai LEONTE 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Incercand mereu...autor Mihai LEONTE Joi 27 Mai 2010, 06:17 | |
| ÎNCERCÂND MEREU
Eu nu pot şi nu am cum Să-ţi schimb ceva-n gândire, Să te abat din al tău drum Nu pot, îmi este peste fire,
Ar fi un demers zadarnic Fără de nici-un succes, Dar m-am înşelat amarnic În ceea ce era de înţeles.
Te voi căuta mereu cu gândul Încercând mereu a te uita, Ocolind latent, Pământul În suflet cu icoana ta.
Mă voi ruga din când în când Pentru a-mi îneca amarul Şi voi trăi, luptând, sperând Că-mi voi uita curând calvarul.
Baia de Arieş Octombrie 1965 | |
| | | Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Plimbare printre stele...autor Mihai LEONTE Lun 21 Iun 2010, 07:42 | |
| PLIMBARE PRINTRE STELE
- Ne-am spus poveşti despre stele În nopţile scurte, până-n zori, Noi alergam visând printre ele Văzându-ne viaţa-n dulci culori.
- Acum, visez tăcut despre tine Călcând cu sfială pe pământ Ochii te văd aproape, lângă mine. Într-un trandafiriu veşmânt.
- Simt urma mâinilor tale lin, Buzele ard, cratere nestinse, De ce eşti crud straşnic destin Nu-mi spui secretul iubirii ascunse?
- Mai aşteptăm trandafiri să-nflorească Mai dă-ne Doamne timp să trăim, Ca-n viaţa asta omenească Să fim fericiţi, să ne iubim.
- Buzele-mi sunt mai însetate De dorul tainicului sărut, De trupurile îmbrăţişate Iar noi privindu-ne tăcut.
- Mă simt cuprins de o divină ameţeală De aceea te caut şi nu te regăsesc, Vino de departe, fără nici-o sfială! Să-ţi mai spun încă o dată „Te iubesc!”
Baia de Arieş 08 noiembrie 1965 | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Un Paradis pierdut...autor Mihai LEONTE Dum 12 Sept 2010, 17:15 | |
| UN PARADIS PIERDUT
Vei fi paradisul pierdut Cu trandafiri, fără vreo vină. Tu, în care am crezut Considerându-te divină.
Nu vrei să înţelegi şi-atunci Îţi închizi a tale porţi. Când vin, tu mă alungi. Da, asta văd că poţi.
Orice ţi-aş spune, nu e bun Te supără chiar adevărul. Şi nu găsim acelaşi drum Predominând astfel misterul.
Dac-aş putea, eu aş învinge, Dar nu mai pot să mă lupt. Astfel inima îmi plânge, Refugiindu-se în trecut.
Am să tac cum faci şi tu, Iar visul meu va înceta. Ce se va alege de acu Vom mai trăi şi vom vedea.
Ianuarie 1966
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Oare va mai exista?...autor Mihai LEONTE Sam 18 Sept 2010, 16:16 | |
| OARE VA MAI EXISTA?
În noul an eu am intrat În suflet cu tine, Dar iată, azi tu m-ai uitat, Uitând total de mine.
Inima de-acum îmi bate În ritmu-i sacadat, Dar tu eşti foarte departe Oare ce s-a întâmplat?
Nu-ţi mai pun noi întrebări Tu răspunsuri le găseşti, Printre grele încercări Fără mine tu trăieşti.
Iubirii mele dau tribut Asta este soarta mea, Aş mai vrea un început Oare va mai exista?
Am rămas singur pe lume Fără tine sunt mai trist, Nu mai am nimic a spune Iată tac, nu mai insist.
Baia de Arieş Ianuarie 1966
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Triste flori...autor Mihai LEONTE Sam 16 Oct 2010, 07:29 | |
| TRISTE FLORI
Crezi că am să uit vreodată Acele clipe care au fost? Când cu privirea ta curată Te uitai la chipul meu anost.
Gândul te va căuta mereu Înconjurând-te cu drag. Fără tine îmi va fi mai greu Dar nu voi putea nimic să fac.
Mă voi roti mai monoton În jurul meu va fi tăcere, Cu stilul meu, oricum afon Nu voi simţi nici-o plăcere.
Voi trepida de mii de ori Când mă voi gândi la tine, Trandafirii vor fi triste flori Înconjurându-mă pe mine.
N-am să te uit nicicând Cât voi mai fi în viaţă, Voi muri cu tine-n gând Te voi avea mereu în faţă.
Valea Călugărească Martie 1966
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Dum 17 Oct 2010, 05:35 | |
| - Mihai LEONTE a scris:
- TRISTE FLORI
Uite că tu ai găsit si flori triste. Eu nu am reusit nicicând... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Dum 17 Oct 2010, 14:01 | |
| - Emil Condor a scris:
- Mihai LEONTE a scris:
- TRISTE FLORI
Uite că tu ai găsit si flori triste. Eu nu am reusit nicicând... *** Lasa florile fara apa si vei vedea cum arata! Multumesc pentru citire si comentariu. Scuze pentru rarele postari. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Dum 17 Oct 2010, 16:37 | |
- Emil Condor a scris:
- Mihai LEONTE a scris:
- TRISTE FLORI
Uite că tu ai găsit si flori triste. Eu nu am reusit nicicând... *** Lasa florile fara apa si vei vedea cum arata! Nu m-am gândit la varianta aceea si, asta probabil din cauză că nu tai florile din grădină, le las să-si trăiască viata toată, acolo. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Ore tarzii...autor Mihai LEONTE Mar 14 Dec 2010, 19:03 | |
| ORE TÂRZII
Nu mi-am pierdut melancolia Mereu îmi amintesc de tine, Şi-mi vine-n minte reveria Clipelor trăite şi sublime.
În ritmul unor melodii Îmi port gândurile departe, Acum în orele târzii Te însoţesc în noapte.
La ora asta nu cred că te-ai culcat Chiar dacă dormi, în vis mă vezi, Cum te mângâi foarte delicat Şi foarte tandru, poţi să crezi.
Nici nu ştiu care melodie Inima mi-a rupt sau m-a mişcat, Dar ştiu că numai ţie Din suflet ţi-am cântat.
Valea Călugărească Aprilie 1966
| |
| | | VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Mier 15 Dec 2010, 12:44 | |
| Mie intotdeauna mi s-au parut triste panselutele!!!! _____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !! | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Visez in noapte...autor Mihai LEONTE Sam 08 Ian 2011, 19:07 | |
| VISEZ ÎN NOAPTE
Unde-s inocenţii îngeri? Să te privească în tăcere, Veselă şi nu în plângeri Este umila mea părere.
Nu ştiu cum m-ai fermecat De nopţile mi-s fără somn, De chipul tău mă simt legat Te văd în vis când mai adorm.
Suflet năpădit de gânduri Ca o gradenă plină de trandafiri. Te prind şi pe tine în rânduri În inima plină de uimiri.
Te văd peste tot şi mă opresc Îmbrăţişez coloane nevăzute, Strângându-le până se topesc Dar ele rămân veşnic tăcute.
Când nu te visez în noapte Acoperită de privirea-mi avidă, Cu tine sunt lucrurile toate Nimic nu poate să te dividă.
Te văd mereu cu plinu-ţi surâs Trecând în faţă cu pasul vioi, Arcuindu-ţi mijlocul tău strâns Fără nici-o distanţă-ntre noi.
Valea Călugărească Mai 1966
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Uimiri...autor Mihai LEONTE Mar 08 Feb 2011, 13:23 | |
| UIMIRI Acum, după ce ne-am cunoscut Pentru mine altă lume nu există, Căci cu tine viaţa a reînceput Şi din nou nu mi se pare tristă. Cerul nesfârşit nu are nori Ziua e cu soare, noaptea e cu stele, Mă simt aşa de bine iar în zori Căci te am pe tine printre ele. Văd în jurul meu doar flori Sufletul mi-e plin de noi uimiri, Inima-i cuprinsă de fiori Scăldată-n miros de trandafiri. Valea Călugărească Iunie 1966 http://store.e-felicitari.net/membri_poze/flash/mari/aed0198232f0961db7e4d6f46a108810.swf | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Labirintul iubirii...autor Mihai LEONTE Mier 04 Mai 2011, 21:24 | |
| LABIRINTUL IUBIRII
Ce fel de tobe bat în adânc, Acolo unde viaţa asta se anină? Mă bucur! De ce să plâng? Ochii tăi te fac sublimă.
Căi bătătorite sunt distruse Au loc exploziile stelare. Da, gândurile îmi sunt supuse De atractivitatea dumitale.
Trupul se zbate neîncetat Cu toate că este istovit. Lăsându-se mai încurcat În al iubirii labirint.
Astfel cu gândul îndrăzneţ Visez la tine în continuare. Vei fi tabloul meu măreţ Neegalat cu vreo valoare.
Nu pot pune în balanţă Greutăţi, să te măsor. Chiar dacă fără vreo speranţă Te voi iubi până ce mor.
Valea Călugărească Iulie 1966
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Joi 05 Mai 2011, 04:14 | |
| Si tristetea e frumoasa, Emil! Daca stii cum s-o faci frumoasa.
Frumoase poezii, Mihai! Cati ani aveai atunci? Doar douazeci si cinci? Frumoasa si varsta!
Dar si 70 e frumoasa, nu? Suntem de acelasi leat.
Si eu visam cand eram tanar, dar n-am scris nimic atunci. Eram tare necajit. Dar, desi si tristetea-i frumoasa, eu nu vreau sa va intristez acum.
Nimic insa nu ma impiedica sa nu visez si acum, la 70, ce visam atunci, la 25.
Imi placea mult sa le privesc si sa le admir:
Mersul si cu formele, Glasul si cu vorbele.
Privirea si gandurile, Parfumul si florile....
Numai ganduri frumoase, Mihai!
Ion
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Dum 15 Mai 2011, 09:18 | |
| - Ion a scris:
- Si tristetea e frumoasa, Emil!
Daca stii cum s-o faci frumoasa.
Frumoase poezii, Mihai! Cati ani aveai atunci? Doar douazeci si cinci? Frumoasa si varsta!
Dar si 70 e frumoasa, nu? Suntem de acelasi leat.
Si eu visam cand eram tanar, dar n-am scris nimic atunci. Eram tare necajit. Dar, desi si tristetea-i frumoasa, eu nu vreau sa va intristez acum.
Nimic insa nu ma impiedica sa nu visez si acum, la 70, ce visam atunci, la 25.
Imi placea mult sa le privesc si sa le admir:
Mersul si cu formele, Glasul si cu vorbele.
Privirea si gandurile, Parfumul si florile....
Numai ganduri frumoase, Mihai!
Ion
--- Multumesc dragilor pentru intrare in Popasul meu. Ajunsi la varste bune, trebuie sa fim multumiti. --- | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Calea cea mai buna...autor Mihai LEONTE Dum 15 Mai 2011, 09:19 | |
| CALEA CEA MAI BUNĂ
Mă topesc în focul amintirii Şi ard ca ceara lumânării, Mai am în minte trandafirii Pierduţi în marginile zării.
Nu ştiu în care zeu să cred Îl rog pe Creator să-mi spună, Care e drumul meu cel neted Sau care-i calea cea mai bună?
Tot întrebând, timpul trece, Tacit îşi face mersul, Şi nimic nu va mai drege Cât cuprinde Universul.
Uităm fără nicio remuşcare Că am rostit nişte cuvinte, Cu promisiuni atât de rare Nu le mai ţinem minte.
Turda August 1966
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Resemnare...autor Mihai LEONTE Lun 14 Noi 2011, 06:42 | |
| RESEMNARE
Nu în vin mi-alin amarul Cred că n-ar avea vre-un rost, Zadarnic aş goli paharul Tot n-ar mai fi ce-a fost.
Nimeni n-a reuşit în lume Să schimbe mersul vieţii, Oricine poate spune Frumoşi sunt anii tinereţii.
Când iei cuvintele frumoase Ca fiind literă de lege, Ca nestematele lucioase Ce cu mâna le-ai culege.
Atunci tu cazi într-un neant Din care nu vei mai ieşi, Vei pierde tot ce e înalt Şi în tăcere vei sfârşi.
Turda August 1966
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Lun 14 Noi 2011, 14:26 | |
| Je voudrais etre bien parfois, Aussi jeune et beau comme autrefois.
Mais le temps coule et passe, Il ne reviens plus jamais, helas!
Bonne journee a vous tous! Ion | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Mar 15 Noi 2011, 01:12 | |
- Nu în vin mi-alin amarul
O idee foarte bună! Ne bucurăm să te revedem la Popas, Mihai! Si în vervă... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Sam 26 Noi 2011, 21:04 | |
| - Ion a scris:
- Je voudrais etre bien parfois,
Aussi jeune et beau comme autrefois.
Bonne journee a vous tous! Ion --- Mi-ar fi bine, uneori, Ca tineri şi frumoşi ca mai înainte. Dar timpul trece şi se execută, El nu vine niciodată înapoi, vai! Buna ziua tuturor! Ion --- Normal ca Timpul merge inainte, niciodata inapoi! --- | |
| | | Ion
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Sam 26 Noi 2011, 22:40 | |
- Ion a scris:
- Je voudrais etre bien parfois,
Aussi jeune et beau comme autrefois.
Bonne journee a vous tous! Ion --- Mi-ar fi bine, uneori, Ca tineri şi frumoşi ca mai înainte.
Dar timpul trece şi se execută, El nu vine niciodată înapoi, vai!
Buna ziua tuturor! Ion
--- Normal ca Timpul merge inainte, niciodata inapoi! --- Mais le temps passe et coule, C'est ca la vie! Ca roule....Am senzatia, insa, ca, nu timpul "merge inainte", ci sta pe loc. Noi suntem cei care trecem prin timp. Ma bucur, Mihai, ca revii, din cand in cand, prentre noi. Am vazut, pe alt site, ca ai o functie la Liga scriitorilor din Bucuresti. Daca nu sunt gresit, Felicitari! Multumesc pentru traducerea libera a versurilor mele din franceza... Vorba ceea:" traduttori, tradittori"... O zi buna! Ion | |
| | | Ion
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Dum 27 Noi 2011, 00:44 | |
| Poate, ceva mai apropiat de ceea ce am vrut eu sa spun in franceza, ar fi asa:
As vrea, mai mult decat uneori, (nu mai putin adeseori) Sa fiu si tanar, si frumos ca alteori. Numai ca...timpul e cu noi necrutator, Nimeni nu ramine nci tanar, si nici nemuritor.... | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Lun 28 Noi 2011, 21:48 | |
| Draga prietene ION, Nu am nicio functie in Liga Scriitorilor. Va ofer spre lectura o poezie inclusă în volumul AGATE MAGICE 2006. --- TIMPUL...autor Mihai LEONTE
Timpul merge înainte, Niciodată înapoi, Ce ţi-e scris ţie în frunte, Tot vei suferi apoi.
Nu-ncerca să schimbi ursita, Pentru vremea ce s-a dus, Cum te-ar îndemna ispita, Să urmeze un alt curs.
Mergi cu timpul înainte, Spune tot ce ai de spus, Prin fapte şi prin cuvinte, Chiar de vremea ţi-a apus. --- | |
| | | Ion
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Lun 28 Noi 2011, 22:34 | |
- Draga prietene ION,
Nu am nicio functie in Liga Scriitorilor. Va ofer spre lectura o poezie inclusă în volumul AGATE MAGICE 2006. --- TIMPUL...autor Mihai LEONTE
Timpul merge înainte, Niciodată înapoi, Ce ţi-e scris ţie în frunte, Tot vei suferi apoi.
Nu-ncerca să schimbi ursita, Pentru vremea ce s-a dus, Cum te-ar îndemna ispita, Să urmeze un alt curs.
Mergi cu timpul înainte, Spune tot ce ai de spus, Prin fapte şi prin cuvinte, Chiar de vremea ţi-a apus. --- Imi cer scuze, Mihai, pentru greseala ce am comis-o. Dar asa am citit pe forumul "versuri-si -creatii"(www,versuri-si-creatii). Poate era vorba de altcineva, sau eu am inteles gresit. Poezia spune frumos.. Am sa urmez indemnul din final... Cu prietenie, Ion | |
| | | Ion
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Mar 29 Noi 2011, 15:11 | |
| Pe o dreapta imi dau un punt fix Numit Origine; Imi iau si un punct mobil de abscisa x Ales oricum de mine.
In aceasta lume, asezata cuminte pe o dreapta, Exista multa, multa Ordine… In care fiecare punct linistit asteapta In spate, daca are abscisa mai mica decat mine.
In aceasta lume, repet, in asa reper, Tot punctul e egal… Ma intreb de ce, si cu ce mister Nimeni nu e gata de scandal.
Si, totusi, odata, un punct mai obraznic, Parasi drepata tocmai intr-o zi de praznic. ………………………………………….
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE | |
| |
| | | | APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |