| VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE | |
|
+8abba zaraza26 abbilbal zuum Franz Schneider Emil Condor aurora Mihai LEONTE 12 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mar 06 Ian 2009, 11:22 | |
| Ma bucur foarte mult pentru prezenta ta aici, deoarece apreciez in mod deosebit calitatile tale sufletesti. - Citat :
- axiomele sunt interzise!
Ai dreptate, dar parca totusi axiomele cu "daca dragoste, nimic nu e" si "pierde-te in infinit, fie el mic sau mare" le-as pastra. Un An Nou fericit si multa sanatate! | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mar 06 Ian 2009, 12:55 | |
| | |
|
| |
Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mier 07 Ian 2009, 08:29 | |
| LA MULŢI ANI!
Dragi colegi e ziua mea Aţi hotărât să fiu sărbătorit, La mulţi ani! Îmi veţi cânta Aşa cum e obişnuit. Vă dau în dar şi eu Un caiet cu poezii, I-am găsit un titlu greu Neprevăzut, „Adverse Reverii”. Ani am adunat şaizeci Nu par a fi chiar mulţi, După ce prin viaţă treci Observi că sunt ani trecuţi.
19 ianuarie 2001 | |
|
| |
Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mier 07 Ian 2009, 08:31 | |
| PRIVEAM
Priveam întins la Carul Mare Şi-nconjuram Pământul. Cine ştie unde oare Am fost atunci cu gândul?
Când în faţă ai prezentul Concludent cu reveniri. Tot mai vrei să iei trecutul Filigranat de amintiri.
Te-a cuprins melancolia Prezentei tale elocvenţe, Trăind intens copilăria Parcă fără grijile curente. | |
|
| |
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mier 07 Ian 2009, 14:25 | |
| Abbilule, arta nu se face din datorie si nici receptarea ei. Stiu ca ai un raspuns la asta si sunt curioasa daca e cel la care ma gandesc eu. _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mier 07 Ian 2009, 21:44 | |
| EŞTI AICI!
Mama mea, tu eşti departe Acolo unde mergem toţi, Eu te simt totuşi aproape Eşti printre vii, nu printre morţi.
Tu m-ai păzit pe drumul vieţii Acolo unde îmi era mai greu, Te vedeam în zorii dimineţii Şi aşa te voi vedea mereu. | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Lun 12 Ian 2009, 04:24 | |
| AMINTIRI
Ningea atunci, mi-aduc aminte bine La braţ mergeam prin fulgii de zăpadă, Probleme fără-nsemnătate discutam cu tine Fraze goale sau cuvinte în şaradă.
Străzile erau pustii. Lumea dispăruse În seara când visând călătoream, Priveam la tine, cu gândurile duse Şi cine ştie la ce, la cine mă gândeam.
8 noiembrie 1964 | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Lun 12 Ian 2009, 04:24 | |
| SLAVĂ ŢIE!
Cred în unul, Dumnezeu Ca orice om de pe Pământ, Căci a crede nu e greu Viaţa e un lucru sfânt.
Tot ce-i pământesc, frumos Te atrage spre păcat, Care om nu-i păcătos Şi greşit n-a mai călcat?
Pe nimeni n-am umilit Am făcut şi câte-un bine, Nu ştiu când am şi greşit? Spuneţi voi, Puteri Divine.
Muezini, strigând credinţă Prea înaltului Allah, Călugării cu pocăinţă Care doar mătănii fac. | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mier 14 Ian 2009, 08:27 | |
| UNDE-I LINIŞTEA?
acrostih
Linişte nu am de când Eşti prezentă-n viaţa mea, Oare te voi păstra aşa în gând Nu te voi uita cândva?
Tu mă-nsoţeşti oriunde Eternă, unde sunt şi eu, Mireasmă dulce, fascinante unde Intimitate blândă eşti mereu.
Hoinar gândul nu mai umblă Ascuns ca altă dată, nu ştiu cui, Inima mi-e iarăşi plină De limpezimea ochilor căprui. | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Joi 29 Ian 2009, 08:41 | |
| AMINTIRE
Din macadamul dur, împrăştiat Mi-am adunat gândirea, Uitându-mă la tine-nfiorat Mi-am regăsit iubirea.
Dar oare cât te-am căutat În lumea asta infinită, Poate că nici nu am visat Că te voi găsi iubită!
Cuvintele frumoase se adună Iar buzele se caută-nsetate, În suflet e veşnică furtună Şi trupurile sfârşesc îmbrăţişate.
Tu eşti icoana minunată Pe care o privesc pios, De frumuseţe aureolată Te înconjoară gândul meu sfios. | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Lun 02 Feb 2009, 07:47 | |
| DOAR TU ŞTII!
Doar tu ştii ca să desfaci Misterul tainic al iubirii, De aceea, sincer, îmi şi placi Aşa cum îţi plac ţie trandafirii.
Din îmbrăţişarea ta nu vreau să scap E prea fierbinte şi plăcută, Vreau să iau viaţa de la cap Pe o nouă cale, nebătută.
Sărutul tău să-mi fie leac Ca bolile să nu m-atingă, Dar ce magie să mai fac Iubirea mea să nu se stingă?
Mergând prin viaţă în acelaşi pas Prin dragoste să fim uniţi, De-a lungul anilor ce ne-au rămas Să fim mereu nedespărţiţi. | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Vin 06 Feb 2009, 06:08 | |
| ÎNTR-O ZI
Voi muri extrem de fericit Dacă voi şti că cineva, Fiind dincoace de mormânt Va mai privi la crucea mea.
Da, muritorule de rând Am fost cândva şi eu un om, Prin viaţă am trecut cântând Sădind ici acolo câte un pom.
Uită-te în jurul tău Şi fă ce crezi că-i bine, Căci plină e lumea de rău Doar ce e bun rămâne. | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mar 10 Feb 2009, 13:26 | |
| TRANDAFIRII TOŢI DIN LUME. . .
Trandafirii toţi din lume Am să-i adun încet, încet, Văzându-te ei îţi vor spune Cuvinte-n şoaptă şi discret.
Cei cu roşiile petale Simbolul veşnic al iubirii, Vor fi în gândurile tale Prin însăşi trandafirii.
Sunt trandafiri ce se agaţă Căutându-şi un zenit, Cu dorinţă veşnică de viaţă Spre-nălţimi, spre infinit.
Nu vreau în juru-mi un suport Mă ridic treaptă cu treaptă, Să mă mişc mai dezinvolt Căci viitorul mă aşteaptă.
Cum! Nu ştii ce-i viitorul? Este primăvara care vine, Prin care nouă CREATORUL, Ne-a trimis ziua de mâine. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mar 10 Feb 2009, 18:52 | |
| - Citat :
- Sunt trandafiri ce se agaţă
Căutându-şi un zenit, Cu dorinţă veşnică de viaţă Spre-nălţimi, spre infinit. Cand eram relativ mica am citit o poveste cu trandafiri agatatori. De atunci ma obsedeaza imaginea acelor trandafiri asa cum mi i-am imaginat... | |
|
| |
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Joi 12 Feb 2009, 12:40 | |
| Avem si noi asemenea trandafiri, s-au catarat pe terasa si au ajuns sus in cais ... _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Joi 12 Feb 2009, 14:45 | |
| Frumoşi rău! Aşa ceva vreau să-mi sădesc şi eu la Plopeni, dar galbeni. Acum trei ani am cumpărat butaşi de la Bricostore; pe pachet spunea că-s urcători dar s-au nimerit a fi din cei normali. Mi-au ieşit două prăjini la vreo trei metri. _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Joi 12 Feb 2009, 15:16 | |
| - Anahoret a scris:
- Frumoşi rău!
Aşa ceva vreau să-mi sădesc şi eu la Plopeni, dar galbeni. Acum trei ani am cumpărat butaşi de la Bricostore; pe pachet spunea că-s urcători dar s-au nimerit a fi din cei normali. Mi-au ieşit două prăjini la vreo trei metri. Hmm, asta mi-a adus aminte de o intamplare. Socrii mei aveau trandafiri la umbra, ca cica rezista la umbra. Dar cu trecerea timpului crescuse marul de langa ei, si fiind si la nord, nu mai infloreau decat doi din patru. Am inceput sa-i mut in alte zone si unul din ei care crestea lung ca vrejul de fasole din poveste, mutat la soare, s-a dovedit a fi de fapt o tufa imensa de trandafiri cu flori mai mici, roz. Am dat-o la cineva care avea spatiu. Nu era agatatoare, era doar destul de inalta si cu un diametru mare, tufa. | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Joi 19 Feb 2009, 07:44 | |
| FILOSOFÂND
Universul nu sunt eu Nici nu-mi pot imagina, Că undeva versul meu Vreun ritm va accelera.
Nici că inimi va frânge Sau că va schimba ceva, Doar când ochii-mi vor plânge Tu vei apărea din nou undeva.
Asemenea unui meteorit Sau vreunei comete stinghere, Chiar dacă voi fi necăjit Voi găsi încă destule repere.
1964 | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Sam 28 Feb 2009, 07:03 | |
| LASĂ-MĂ!
acrostih
Lasă-mă aşa cum sunt Evaziv sau poate imperfect, O rădăcină să mă lege de pământ Nu vreau în viaţă ceva mai concret, Te rog nu încerca să mă reduci Erori în suflet să-mi produci.
Mai mult vei pierde, sau contrar Inima-mi va pulsa mai rar, Haotice gânduri vei schimba Alte căi precise nu vei stabili, Irosite sentimente vei accelera Lungi clipe fericite vei părăsi.
1964 | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Sam 28 Feb 2009, 07:07 | |
| Eu doar acum am văzut trandafirii lui Nicu: ce frumosi sunt! Îi face concurentă poeziei lui Mihai ori se completează reciproc într-o muzicalitate desăvârsită? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Joi 05 Mar 2009, 07:22 | |
| POVEŞTI
De o vreme lungă-ncoace Mulţi ne spun mereu poveşti, Ne sucesc, mintea ne-ntoarce Mai ceva ca la Ploieşti.
Ne ameţesc cu Ordonanţe Pline de încurcături, Şi având doar rezonanţe În celebre semnături.
Nu mai ştim de nici o lege Înconjuraţi doar de fantasme, Mintea nu le înţelege Care-n fond sunt nişte basme. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Joi 05 Mar 2009, 12:23 | |
| - Mihai LEONTE a scris:
- POVEŞTI
De o vreme lungă-ncoace Mulţi ne spun mereu poveşti, Ne sucesc, mintea ne-ntoarce Mai ceva ca la Ploieşti.
Ne ameţesc cu Ordonanţe Pline de încurcături, Şi având doar rezonanţe În celebre semnături.
Nu mai ştim de nici o lege Înconjuraţi doar de fantasme, Mintea nu le înţelege Care-n fond sunt nişte basme. De o vreme lunga-ncoace Multi ar vrea sa ne adoarma Discutam ce-avem a face, Dar pesemne doar in somn... | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mar 10 Mar 2009, 07:27 | |
| ÎŢI SIMT LIPSA . . .
Îţi simt lipsa scumpă fiinţă Te caut cu gândul în jur, În aerul de munte, pur Pe vârfuri de brazi îţi jur CREDINŢĂ.
Nu-ţi cer nimic înalt Dar ce-aş putea să-ţi cer? Văd printre nori un petic de cer. Lumina vine, o prefer NU ÎN NEANT.
Dăruieşte-mi din inima ta O parte oricât de restrânsă, Nu vreau să fii cu faţa plânsă Pe faţa-ţi să o văd răsfrântă FERICIREA | |
|
| |
Mihai LEONTE
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mar 17 Mar 2009, 07:04 | |
| FĂRĂ SFIICIUNE . . .
Tu nu mă priveşti sfioasă Să cred că o faci anume? Poate ai multe a-mi spune De aceea nici nu-ţi pasă.
Sigur nu te păzeşti de lume Se poate asta, însă lasă, Să vedem ce-o să mai iasă Din această chestiune.
Nu ai rămas nicicum sfioasă Să ştiu de ce? Nu îmi vei spune, Fără a fi răutăcioasă.
Tu ai în suflet gânduri bune Stând la tine liniştită-n casă Uitând de clipele comune. | |
|
| |
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE Mier 18 Mar 2009, 11:48 | |
| Ce trista e dar frumoasa:(
Geta:) | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE | |
| |
|
| |
| VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE | |
|