LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Popasul Fantasy google Limba drumetie internet politica comment-143 sibiu brasov humanitas padure reclame curiozitati istorie muzica_traditionala 1 mediu 1918 23 romana CPSF nicuvar efremovivanantonovici taieri problema
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Urari de sarbatori - Pagina 32 I_vote_lcapUrari de sarbatori - Pagina 32 I_voting_barUrari de sarbatori - Pagina 32 I_vote_rcap 
Emil Condor
Urari de sarbatori - Pagina 32 I_vote_lcapUrari de sarbatori - Pagina 32 I_voting_barUrari de sarbatori - Pagina 32 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Urari de sarbatori

In jos 
+34
fulga
alex andrei
Doina
ANGELABAB
lutra vulgaris
CRUCIAT
Ciprian
Diaporevomenos
VOTAN
delta
yzzy
Ion
nynna_vizireanu
ostrovna
Cristina
dolion
bulache
bila
Roxy
gringo
Franz Schneider
Anahoret
nicuvar
Administrator
MIRCEA
ACCENT
cactus
Emil Condor
aurora
zaraza26
Karima
abba
abbilbal
zuum
38 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 17 ... 31, 32, 33, 34  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Urari de sarbatori - Pagina 32 Empty
MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyDum 01 Mai 2022, 13:09

zaraza26 a scris:
Bătrânul tace:
Știe el, bătrânul de ce tace, fiindcă paradoxal, deși populația globului se estimează că va atinge opt miliarde în 2023, nouă miliarde în 2037 și zece miliarde de suflete în anul 2055, chiar dacă majoritatea dintre noi trăim în mari aglomerații urbane, avem acces la mass media și suntem bombardați informatic zi de zi și avem la picioare tot mapamondul, cu toate acestea, foarte mulți dintre noi suferă de cea mai cumplită boală posibilă și anume, de singurătate. Avem singurătatea bătrânilor, singurătatea părinților uitați de copii, singurătatea copiilor abandonați de părinți, singurătatea celor plecați în alte țări în speranța unui trai mai bun...

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyDum 01 Mai 2022, 20:02

dolion a scris:
zaraza26 a scris:
Bătrânul tace:
Știe el, bătrânul de ce tace, fiindcă paradoxal, deși populația globului se estimează că va atinge opt miliarde în 2023, nouă miliarde în 2037 și zece miliarde de suflete în anul 2055, chiar dacă majoritatea dintre noi trăim în mari aglomerații urbane, avem acces la mass media și suntem bombardați informatic zi de zi și avem la picioare tot mapamondul, cu toate acestea, foarte mulți dintre noi suferă de cea mai cumplită boală posibilă și anume, de singurătate. Avem singurătatea bătrânilor, singurătatea părinților uitați de copii, singurătatea copiilor abandonați de părinți, singurătatea celor plecați în alte țări în speranța unui trai mai bun...

Eu nu cred ca batranul " tace".
Cand nu mai are cu cine sa vorbeasca, nu tace.. Ci vorbeste, dar nu cu voce tare. Vorbeste cu sine.
Cu sine insusi, cu sinele lui, daca imi e permis acest pleonasm. Are sanse mai mari sa se inteleaga cu/pe sine, mai mult decat pe altii.

Cu privire la " singuratate", nu stiu ce sa zic.
Intotdeauna omul a fost singur.
Nu mai putin singur decat azi.
Ce zice "Doina"?
Cand omul vorbeste cu natura. Chiar daca ar avea cu cine sa vorbeasca, prefera sa vorbeasca cu natura, cu animalele, etc...
De ce? Pentru ca acestea il inteleg, cu aceastea se intelege. Comunica mai usor decat cu semenii lui.
Contradictiile sunt atat de mari intre generatii, in epoca in care traim, incat chiar in interiorul aceleasi generatii sunt dificiltati de communicare.
De aceea sentimentul de singuratate pare/este mai accentuat.

Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMier 04 Mai 2022, 12:17

dolion a scris:
zaraza26 a scris:
Bătrânul tace:

Putin peste jumatate suntem in mediul urban. In 2014 eram 54%. De remarcat ca e dificil sa stabilesti de la tara la tara procentele, deoarece mediul rural are definitii diferite, chiar in UE.

Singuratatea este ceva subiectiv si datorat in mare parte propriilor alegeri. Socrul meu putea fi denumit singur pentru ca isi ocolea premeditat fostii colegi sau prietenii. A avut putini pentru ca avea preferinte stricte. Daca nu iti improspatezi numarul de prieteni si traiesti mult, risti ca de la an la an sa numeri tot mai putini. Eu n-am de gand sa imi reduc treptat numarul de prieteni. Pe de alta parte, socrul locuia cu noi, deci permanent a avut pe cineva langa el, mai ales in ultimii ani, cand, chiar daca plecam pentru trei zile undeva, era o femeie care venea sa se asigure ca totul e in regula. Era in perioada dupa ce au debutat primele semne de dementa. Dupa ce si-a revenit complet, am continuat sa chemam femeia, nefiind siguri de acuma ca nu uita apa sau gazul deschise, ca isi incalzeste corect mancarea si ca mananca regulat si ce trebuie.
In concluzie trebuie sa stii sa iti pastrezi prietenii, sa continui permanent sa iti creezi relatii noi si sa te bucuri de ceea ce iti ofera viata.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyLun 09 Mai 2022, 15:25

Îţi dai seama că eşti bătrân atunci când încep femeile să se ridice în autobuz ca să-ţi ofere locul...
so funny!

dolion

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMar 27 Dec 2022, 07:37

„În ajunul Crăciunului, când bate de miezul nopții, în grajd toate vitele sunt în genunchi”, spunea bunicul meu, iar eu stăteam cu ochii-n jarul din cămin și-mi închipuiam pe acele blânde și umile vite îngenuncheate-n așternutul lor de paie moi... și nicio clipă nu mi-a trecut prin minte că nu ar fi așa. Era credință-n mine. Asemenea fantezii candide, puțini oameni presupun că mai au în aceste zile și, totuși, se prea poate. Dacă cineva mi-ar spune azi, în noaptea de Crăciun, „hai, vino să vezi cu ochii tăi vitele îngenuncheate”, ca-n grajdul din vâlceaua ninsă de cu seară a copilăriei mele, dintr-o margine de sat, aș ieși cu el în întunericul de-afară, cu speranța că ceea ce spune e adevărat!
Dragii mei, care din mulți ce-ați fost, puțini ați rămas, vă urez sărbători fericite, iar anul care vine să vă aducă sănătate excelentă, bună dispoziție, bunăstare financiară și liniște sufletească. Să existe mai puține griji în viață și mai multe vacanțe, astfel încât, fiecare dorință pusă, să fie îndeplinită, iar fiecare vis prețuit, să devină mai aproape de realitate!
Vă îmbrățișez cu drag! Urari de sarbatori - Pagina 32 1f496

Ion apreciază acest mesaj

Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptySam 31 Dec 2022, 06:34

" Fiecare om poseda un anumit orizont.
Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma intr- un punct si atunci zice:
"Acesta este punctul meu de vedere" " ( David Hilbert)
Punctul meu de vedere despre acest forum este ca a inceput demult sa se ingusteze si se apropie de un infinit mic, transformandu- se intr- un punct!
Prin definitie matematica, punctul este acel ceva care nu are nicio dimensiune!
Forumul nostru, vrem nu vrem sa recunoastem, atinge dimensiunile punctului!

"Va imbratisez  cu drag!"
Pe cine dolion?
Pe mine?
Si eu pe tine!

Asta acum.
Pana cand, ultimul va zice:
"Ma imbratisez cu drag!"
Pana atunci, mai visam, mai speram....

Atunci:
Draga dolion,
La multi ani! -2023
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMar 03 Ian 2023, 05:27

Mulțumesc, Ion... așa se pare că am rămas două, trei puncte în orizontul acestui forum! Regret nespus deoarece aici mi-am dezvoltat abilitățile de a acționa pe rețelele de socializare, aici am învățat să interacționez cu oamenii în online... poate că acest forum va avea soarta unui vulcan, pare stins, dar se va „trezi” și va „erupe” fulminant! Nu se știe...
Îți vine să crezi că recordul de utilizatori conectați a fost de 3 536, într-o zi de vineri, pe 16 octombrie 2015, la ora 23:22?

dolion

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMar 03 Ian 2023, 05:34

Fiecare an este ca și cum ai pune o haină nouă peste toate cele vechi. Uneori bag mâna în buzunarele copilăriei și scot lucruri... indiferent unde ne aflăm în viața noastră, avem întotdeauna câteva opțiuni. Încă avem toate simțurile și mintea noastră este limpede. Cei pe care îi iubim sunt în siguranță acum. Mâncarea are un gust delicios. Peste tot sunt animale care vor să fie prietenele noastre. Cafeaua bună este disponibilă la majoritatea colțurilor de stradă. Unii oameni cu adevărat faini ne iubesc mai mult decât ne iubim noi. Dar într-o zi toate acestea vor dispărea. Asta e foarte important de reținut. Putem duce încărcătura atâta timp cât unele sau toate aceste lucruri încă ne țin companie pe parcurs… i-am trimis asta unui prieten apropiat căruia i-a fost greu. Când am recitit acum, m-am gândit că ar fi bine să vă trimit textul tuturor celor care ați avut un 2022 mizerabil, indiferent de motiv. În această ultimă zi dintr-un an cel puțin incert, să expirăm adânc înainte de miezul nopții, să lăsăm tot aerul să iasă cu o secundă sau două înainte de ora 12, iar apoi, cu următoarea secundă, să inhalăm aer proaspăt, curat, încă nepoluat, aerul lui 2023, ca să-l simțim până în vârful degetelor de la picioare.
Ridic un pahar pentru toți cei care mă citesc aici. Mulțumesc pentru companie!

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMar 03 Ian 2023, 17:41

Orizontul fizic se indeparteaza pe masura ce te apropii de el. Si nu- l poti atinge niciodata.
Cu forumul nostru, e o alta problema.
Retelele mari de socializare, asa se pare, asa cred, le distrug pe cele mici. Probabil, la un moment dat, va incepe si drumul invers, cand cele mari vor incepe sa se faramiteze in altele mai mici.
Asta nu se stie. Este doar o parere intuitiva.

Haina noua peste haine vechi!
Depinde cate de vechi.
La un moment dat, te gandesti la cantecul:
" Batranete, haine grele"...

Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptySam 07 Ian 2023, 12:15

Urări de care azi nu scapi, ca trecător pe-acest pământ, prietenii îți pun pe cap, frumoasă aură de „Sfânt”! La mulți ani, Ion... de Sfântul Ion, să dai la fericire ton, viața să se transforme într-o perpetuă sărbătoare și să fii sub celestă îndrumare!

Ion apreciază acest mesaj

Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptySam 07 Ian 2023, 18:53

Multumesc mult, dolion,
De- aceasta Sfanta Sarbatoare,
Cu numele generic Sfantu' Ion,
Asa de raspandit in lumea mare!

Rime fara rost pentru acest Sfant,
De n- ar fi Ioni* pe- acest pamant!
*= Sfinti ca Ion
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptySam 07 Ian 2023, 21:41

La mulţi ani celor doi Ioni, ambii pozitivi! thumb_yello
La Multi Ani! party noroc!
Sănătate multă şi să trăiţi fericiţi împreună cu cei care vă sunt dragi! hug

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptySam 07 Ian 2023, 21:58

Multumesc, Anahoret!
Acum, eu nu stiu cum e mai bine sa fii.
De cand cu pandemia asta, parca e mai bine sa fii " negativ", nu?
Da, cei ne sunt dragi e bine sa ii ai alaturi.
Cu conditia sa te indragrasca si ei pe tine. Si asta cu conditia ca si tu sa stii sa te faci indragit de cei dragi tie.
Si "cercul iubirii" cu cei dragi e mai puternic, mai adevarat, in ambele sensuri.
Pace in lume si in suflet!

Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptySam 14 Ian 2023, 11:02

M-am luat cu altele și am tot amânat să mai intru pe aici, după ce am văzut ce afluență era...

Vă doresc un An Nou fericit! hug
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMier 01 Mar 2023, 08:26

Vă doresc o primăvară minunată! Vă îmbrățișez cu drag!!

229525n9yrfjq7ty.jpg
glitter-graphics.com
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyLun 06 Mar 2023, 04:46

Da, am neglijat total forumul... și asta pentru că de fiecare dată când intru pe el, mă apucă jalea când mă gândesc ce era odată! La mulți ani fetelor de 1 Martie și pentru că am întârziat, vă urez și de 8 Martie multă fericire alături de cei dragi!

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyLun 06 Mar 2023, 05:01

Care fete, care forum, dolion?

A fost odata Lumina Lumii- Forum Gratuit!...
El ne- a dat lumina, noi lui ne- am daruit...
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyMier 08 Mar 2023, 13:07

Au mai rămas trei băieți, o fată, o umbră de forum...
Niște vizitatori într-un muzeu ce stă să se transforme-n fum. old

Dar, hei! Dincolo viața pulsează, mwah!
În hora ei ne-ademenește, talking
Există soare, lună, raze, sunny
Destinul încă ne șoptește! secret

floare

Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyDum 12 Mar 2023, 06:09

Mi-au dat lacrimile, Zaraza, aducându-mi aminte cu câtă nerăbdare așteptam diminețile pentru a intra pe forum, cu câtă frenezie scriam postările, câte discuții se purtau și la care participam cu toții, chiar și de „contrele” cu Cristina și Mihaela mi-e dor!

zaraza26

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyLun 13 Mar 2023, 21:53

Mereu lăsăm ceva în urmă, să mulțumim pentru ce a fost și să ne înfrumusețăm viața pe care o avem! flower mwah!
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyDum 19 Mar 2023, 21:03

Asa credem noi, zaraza, dar nu lasam nimic in urma.
Iauzi ce zice " poetul taranimii", cum il numeau cei din societatea socialista:
"Ce urma lasa soimii-n zbor?
Cr urma pestii- n apa lor?
Sa fii cat muntii de voinic,
Ori cat un pumn sa fii de mic,
Cararea mea si- a tururor
E tot nimic!..."
.......................................
( " Moartea lui Fulger"- George Cosbuc)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyLun 20 Mar 2023, 22:40

Cosbuc altceva voia sa spuna... Altfel ar insemna ca putem face orice rautate, sa omoram, sa provocam durere, ca nu inseamna nimic...
Asa a simtit el atunci, e doar un punct de vedere. Al unui poet.
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyLun 20 Mar 2023, 23:10

Sigur ca el s- a referit la altceva. Eu stiu bine poazia respectiva. Chiar pe de rost.
Eu am adus o idee exprimata atunci de poet si am pus- o in acest context.
Poate ca nu merge...
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptySam 25 Mar 2023, 20:45

floare
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 EmptyDum 10 Sept 2023, 13:11

La mulți ani frumoși, Dolion! Să fie cu sănătate și bucurii!! mwah!

La Multi Ani!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Urari de sarbatori   Urari de sarbatori - Pagina 32 Empty

Sus In jos

Urari de sarbatori
Sus 
Pagina 32 din 34Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 17 ... 31, 32, 33, 34  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: DIVERTISMENT :: SĂRBĂTORI-
Mergi direct la: