__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Urari de sarbatori | |
|
+34fulga alex andrei Doina ANGELABAB lutra vulgaris CRUCIAT Ciprian Diaporevomenos VOTAN delta yzzy Ion nynna_vizireanu ostrovna Cristina dolion bulache bila Roxy gringo Franz Schneider Anahoret nicuvar Administrator MIRCEA ACCENT cactus Emil Condor aurora zaraza26 Karima abba abbilbal zuum 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 03 Ian 2021, 15:54 | |
| | |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 03 Ian 2021, 19:10 | |
| ''2021 să vă aducă ce vă doriţi şi poate o fi cu mai multă mobilitate! amin''
''Miscarea e singura ratiune de a trai", zicea un doctor infectionist aici pacientilor sai.
Eu as traduce asa:
Nu te misti, nu traiesti! Fara miscare, nu te faci mare!, ii spui si unui copil mic.
Aici, insa, "nemiscarea impusa", are exact ratiunea opusa celei de mai sus. Cum te misti, cum ai sanse mai mari sa te intalnesti cu... COV2-19. Dusman ascuns, invizibil, fara gust, fara miros si neprietenos.
Romanul, nascut poet, se mai mangaie in vers si pleaca ....
Cu Plugusorul intarziat:
"Aho, aho copii si frati, Cu masca si distantati, Stati pe loc si nu uitati Ca pe maini sa va spalati Maine anu se-noieste Virusul nu conteneste, Si incepe a ura: "Pe la case....de-ati mai sta"! Iarna-i grea, problema-i mare, Semne naspa anul are, La guvern si la partid, Toate-s pline de Covid! Iar durerea cea mai mare, E la noi in buzunare. Sa fii gazda sanatos, Sa ai gust, sa ai miros Si la anul care "este' Sa fii negativ...in teste!"
Si-am mai adaugat si eu:
In schimb, pozitivi in gand, Sa ne vaccinam pe rand. Si pe virus, bata-l toaca, Neobisnuit cu masca, Cu sapunul, cu distanta, Il trimitem la culcare, Secole la rand pe mare. Si imunizati fiind, Nimeni nu va fi murind, Nici de fig, nici de COVID!
Ia mai adaugati mai....
La multi ani-2021! | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 05 Ian 2021, 23:31 | |
| - Ion a scris:
- Ia mai adaugati mai....
Hăi, hăi!La mulți ani, Ion! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 12 Ian 2021, 09:59 | |
| - Ion a scris:
- ''2021 să vă aducă ce vă doriţi şi poate o fi cu mai multă mobilitate! amin''
[...]
La multi ani-2021! Ups! In loc de amin am citit admin! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 12 Ian 2021, 16:26 | |
| Adminul s-a conformat ordinului arătând mai multă mobilitate anul acesta - mișcarea în aer liber a devenit un obicei zilnic. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 13 Ian 2021, 10:52 | |
| | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 19 Ian 2021, 17:46 | |
| - Emil Condor a scris:
- ...mișcarea în aer liber a devenit un obicei zilnic.
Să-ţi ţină Dumnezeu obiceiul! Mişcarea este unul dintre cele mai bune medicamente. _____________________ Free your mind!
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 06 Feb 2021, 07:32 | |
| Mai ales că, dacă te mai poți mișca, e cea mai sigură dovadă că mai trăiești... _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 24 Dec 2021, 17:10 | |
| https://hey-this.com/ro/f-ch?f=Dolion#Le doresc tuturor prietenilor mei, ca de Crăciun, să dea dovadă de delicatețe, care este calitatea supremă și cea mai rară a sufletului omenesc și care le înglobează pe toate celelalte: inteligența, bunătatea, altruismul, generozitatea, discreția, mărinimia... un om lipsit de o singură calitate a sufletului, nu mai are delicatețea completă! Să vă fie bine, dragii mei tovarăși de forum... gândurile mele au câte ceva bun pentru fiecare dintre voi! La mulți ani! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 28 Dec 2021, 03:55 | |
| Hai, acasa dolion!
Pe micutul nostru forum, Din toti cati eram odata, Ne- am imprastiat pe drum. Si- au ramas asa deodata, Numai Dolion cu Ion!?
Hai acasa, Dolion! Cu delicatete, plina de triste, La multi ani!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 29 Dec 2021, 16:12 | |
| - Ion a scris:
- Hai, acasa dolion!
Pe micutul nostru forum, Din toti cati eram odata, Ne- am imprastiat pe drum. Si- au ramas asa deodata, Numai Dolion cu Ion!?
Hai acasa, Dolion! Cu delicatete, plina de triste, La multi ani!
Când am dispărut eu, ați apărut voi? Sper că ați avut sărbători cu bine! Eu mi-am luat niște zile de concediu, așa că nu am mai dat pe aici. N-am făcut mare lucru în concediu, dar aveam zile de luat și cred că le-am folosit bine acum, că altfel aveam liber de Crăciun doar sâmbătă și duminică, adica nimic în plus. De asemenea, sunt în concediu și mâine și poimâine. Vă urez un An Nou cât mai liniștit și mai plăcut!! glitter-graphics.com | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 21 Apr 2022, 11:53 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 21 Apr 2022, 11:55 | |
| | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 24 Apr 2022, 20:14 | |
| - zaraza26 a scris:
- Să aveți sărbători fericite, în pace și liniște!
Emil, pe unde mai ești, că ni se făcu dor de tine!!
Eu mai apar pe aici miercurea viitoare, așa că să aveți grijă de voi și să petreceți minunat!!
Cristos a inviat! Da, merau, m-am intrebat si eu, unde e Emil. I- am trimis si un mesaj privat pe forum. I- ams scris si un email. Niciun raspuns. Dar nu e vorba numai de Emil. Au disparut de pe acest forum mai multi. De ce, de ne ce, nu stiu. Dar e trist! Cu toata ca pe forum suntem intr- o " lume virtuala", parca iti lipseste ceva? E rau cand te obisnuiesti cu ceva. Chiar daca acel ceva e " virtual"! | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 26 Apr 2022, 18:53 | |
| Nu știu ce s-a întâmplat, cine era sufletul acestui forum și nu mai e... oricum, sunt mulți care nu au mai intrat de ani, ce-o fi cu ei, nimeni nu știe, poate unii nici nu mai sunt în viață! Eu, de exemplu, nu am altă legătură în afară de Franz Schneider cu nimeni, pe nicio rețea de socializare. Și ca mine sunt mulți, dacă s-a întâmplat ceva cu ei, cine să ne anunțe? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 27 Apr 2022, 10:12 | |
| - dolion a scris:
- Nu știu ce s-a întâmplat, cine era sufletul acestui forum și nu mai e... oricum, sunt mulți care nu au mai intrat de ani, ce-o fi cu ei, nimeni nu știe, poate unii nici nu mai sunt în viață! Eu, de exemplu, nu am altă legătură în afară de Franz Schneider cu nimeni, pe nicio rețea de socializare. Și ca mine sunt mulți, dacă s-a întâmplat ceva cu ei, cine să ne anunțe?
Cine rămâne ține steagul sus! Steagul e la intrare. Mi-am pus și eu problema dacă mi se întâmplă ceva, nu acum, peste o sută de ani, anunță cineva?! N-am chef să îmi ocup timpul cu treaba asta, așa că... cine rămâne ține steagul sus! Din cei care au fost, știu că Ostrovna e bine. Zuum, la fel, e bine. Aurora e bine. Sunt multe modalități de comunicare astăzi. Pe aici rămân povestitorii... Noroc de lista aia cu numărul de postări, că trăsei cu ochiul acolo ca să nu uit pe cineva. Despre cei care au scris puțin, iar nu știu nimic. | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 27 Apr 2022, 10:53 | |
| Tot e bine, Zaraza, că mai știi câte ceva... oricum, ce-a fost nu va mai fi! Nici pentru forum, nici pentru noi... _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 27 Apr 2022, 10:55 | |
| Vineri e ziua lui Zuum iar marți e ziua lui Anahoret... _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 27 Apr 2022, 15:36 | |
| [quote="dolion"]Vineri e ziua lui Zuum iar marți e ziua lui Anahoret...[/quote
Eu am sters data nasterii, din mai multe motive. In ultimul timp, am luat legāturā cu unul dintre putinii colegii de clasa, de liceu,. Am ramas foarte putini.... Cand cineva il intreaba cati ani are, spune ca nu stie. De fapt, el spune ca nu vrea sa stie cati ani are. Ca nu e bine sa iti pui problema asta. Pentru ca ar avea influenta negativa asupra sanatatii mintale, mai ales de la o varsta incolo. El e profesor de biologie. Si spune ca, pentru multi, varsta ar fi un factor stresant, de la o varsta.
Mai mult, eu cred ca asta tine strict de familie. Cel mult de un prieten foarte apropiat. Am vazut ca azi s- au format multe grupuri care isi sarbatoresc zilele de nastere impreuna, plecand de acasa. Nu in familie!?
In zilele frumoase, cand ma simt in forma, ies pe strada si alerg. Un tanar constructor ma opreste si ma intreaba, cati ani am. I- am spus ca am peste... A ramas surprins de faptul ca respiram normal. De fapt, imi reglez viteza si lungimea traseului atat cat pot. Nu exagerez. Asa spune si medicul. Nu sunt la concurs cu altii. Ci numai cu mine insumi. De aceea ma clasez, intotdeauna, pe primul loc!
Va urez tuturor sa traiti si sa va bucurati, ca si cand, in fiecare zi, v-ar fi ziua de nastere! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 27 Apr 2022, 22:13 | |
| "putinii colegii" e gresit. Corectare: putinii colegi. Eu am editat ca sa corectez. Nu am observat, insa, ca telefonul a selectat din nou tot cum era inainte de corectare. Adica tot gresit. Dupa un timp, nu mai poti edita. Nu stiu daca asta e bine sau rau. Cert este ca greseli se strecoara si cu concursul "autocorectarii"din telefon. Am sa incerc sa scot " autocorectarea". | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 28 Apr 2022, 10:35 | |
| - dolion a scris:
- Tot e bine, Zaraza, că mai știi câte ceva... oricum, ce-a fost nu va mai fi! Nici pentru forum, nici pentru noi...
Eu nu privesc varsta a treia ca o varsta a batranetii, ci a intelepciunii. De aceea zic ca e logic ca ce a fost nu va mai fi. Iau din fiecare varsta ce imi aduce acum plusvaloare, cum se zicea. Din copilarie iau bucuria simpla, neconditionata, din tinerete iau avantul si curajul, de la maturitate iau experienta care imi spune ca nimic nu se repeta aidoma, deci sa nu imi creez asteptari pe baza a ceea ce am vazut - totul se schimba, clipa de clipa. E bine sa lasi ca lucrurile sa se intample asa cum vor ele, punand de la tine stropul de optimism care face diferenta. Cred in puterea gandurilor. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 28 Apr 2022, 10:44 | |
| - Ion a scris:
- dolion a scris:
- Vineri e ziua lui Zuum iar marți e ziua lui Anahoret...[/quote
Eu am sters data nasterii, din mai multe motive. In ultimul timp, am luat legāturā cu unul dintre putinii colegi de clasa, de liceu,. Am ramas foarte putini.... Cand cineva il intreaba cati ani are, spune ca nu stie. De fapt, el spune ca nu vrea sa stie cati ani are. Ca nu e bine sa iti pui problema asta. Pentru ca ar avea influenta negativa asupra sanatatii mintale, mai ales de la o varsta incolo. El e profesor de biologie. Si spune ca, pentru multi, varsta ar fi un factor stresant, de la o varsta.
Mai mult, eu cred ca asta tine strict de familie. Cel mult de un prieten foarte apropiat. Am vazut ca azi s- au format multe grupuri care isi sarbatoresc zilele de nastere impreuna, plecand de acasa. Nu in familie!?
In zilele frumoase, cand ma simt in forma, ies pe strada si alerg. Un tanar constructor ma opreste si ma intreaba, cati ani am. I- am spus ca am peste... A ramas surprins de faptul ca respiram normal. De fapt, imi reglez viteza si lungimea traseului atat cat pot. Nu exagerez. Asa spune si medicul. Nu sunt la concurs cu altii. Ci numai cu mine insumi. De aceea ma clasez, intotdeauna, pe primul loc!
Va urez tuturor sa traiti si sa va bucurati, ca si cand, in fiecare zi, v-ar fi ziua de nastere! Am editat eu acolo, in citat, asa, ca sa fie o mica mangaiere. Si mie imi place sa scriu corect, dar uneori, sper ca foarte rar, mai scap cate o greseala. Senzatia asta ca nu iti face bine sa mai stii ce varsta ai, o pun pe seama faptului ca aceia care tin cont de superstitia asta, ca nu pot sa ii spun altfel, nu au avut curajul sa gandeasca altfel. E bine sa pui pret pe intelepciunea stramosilor, dar toate au o limita. Daca esti deschis la minte si mai citesti, afli ca poti vedea lucrurile din alta perspectiva, o perspectiva care te asaza pe cu totul alt loc, de unde poti vedea lucrurile cu mult mai mult optimism. Eu prefer sa imi spun varsta, deoarece ma intereseaza ca varsta sa fie expresia intelepciunii si nu a decrepitudinii in care cred aceia. De aceea timpul este un aliat pentru mine. Am niste idei nonconformiste in care unii nu cred. Dar le spun ca timpul imi va da dreptate. Dintr-un punct de vedere pare ca am pus pariu pe mine ca timpul imi va aduce mai multa intelepciune. Din alt punct de vedere, las lucrurile sa vina de la sine. Din alte punct de vedere, sunt curioasa cum va fi viata mea, avand in vedere ideile nonconformiste. De precizat ca acestor idei nonconformiste le-am dat putere in ultimii ani. Inainte nu corespundeau cu cerintele societatii, asa ca am facut cumva sa fiu in lume, dar nu a lumii, asa cum spune undeva prin biblie. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 28 Apr 2022, 15:53 | |
| Interesante puncte de vedere, zaraza. Viata este, de fapt, o lupta cu timpul. Timpul nu este un dusman. El da consistenta si sens vietii. Sens UNIC! In fiecare moment al vietii, perspectiva este alta. Una e cand vezi copilul " cu crestetul cat masa", cum spune Cosbuc. Si alta e cand " in loc s- aduni, incepi sa scazi" ( "Mai trece- o toamna"- Ion). Intelegerea trecerii timpului este, intr- adevar, intelepciune. Da, varsta a treia e varsta intelepciunii. Pentru fiecare varsta, Blaga ne spune cum se schimba lucrurile.
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 29 Apr 2022, 11:16 | |
| - Ion a scris:
- Interesante puncte de vedere, zaraza.
Viata este, de fapt, o lupta cu timpul. Timpul nu este un dusman. El da consistenta si sens vietii. Sens UNIC! In fiecare moment al vietii, perspectiva este alta. Una e cand vezi copilul " cu crestetul cat masa", cum spune Cosbuc. Si alta e cand " in loc s- aduni, incepi sa scazi" ( "Mai trece- o toamna"- Ion). Intelegerea trecerii timpului este, intr- adevar, intelepciune. Da, varsta a treia e varsta intelepciunii. Pentru fiecare varsta, Blaga ne spune cum se schimba lucrurile.
Trei feţe Copilul râde: "Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul!" Tânărul cântă: "Jocul şi-nţelepciunea mea-i iubirea!" Bătrânul tace: "Iubirea şi jocul meu e-nţelepciunea!" In jocul meu intelept am aflat, dar parca stiam demult, ca iubirea e tot ce conteaza. Sufletul sa ne fie mereu plin de iubire, incat sa nu mai aiba loc alt sentiment! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 29 Apr 2022, 15:04 | |
| A iubi, iubire A urî, urâre Eu cred ca ar trebui sa existe,cel putin, daca nu chiar mai multa, tot atata urâre cat iubire. Altfel nu ai avea cum sa- ti exprimi sentimentul fata de rau. Fata de razboi, de ex.
A vorbi, vorbire A tācea, tācere Eu cred ca omul mai mult vorbeste decat tace. Pentru ca, foarte mult, "vorbeste in gand"!
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Urari de sarbatori | |
| |
| | | | Urari de sarbatori | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |