__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Urari de sarbatori | |
|
+34fulga alex andrei Doina ANGELABAB lutra vulgaris CRUCIAT Ciprian Diaporevomenos VOTAN delta yzzy Ion nynna_vizireanu ostrovna Cristina dolion bulache bila Roxy gringo Franz Schneider Anahoret nicuvar Administrator MIRCEA ACCENT cactus Emil Condor aurora zaraza26 Karima abba abbilbal zuum 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 23 Dec 2017, 17:53 | |
| Salut cu pioşenie la Tetelejurnal! În întâmpinarea la sărbătoarea care stă să vină aş dori să compun direct pentru domnul Moş Crăciun atât o colindă cât şi o poezie, reprezervative pentru această perioadă a anului. Deci mai întâi am să mă consacru la un moment liric în interpretarea mea: Poezia de iarnă conpozitorului George Blaga, Iarna pe uliţă: A-nceput de ieri să cadă Foarte mult rahat, si-a stat, Deputaţi au tot votat În Senat sunt proşti grămadă Peste stat. Nu e soare, dar e bine Ţara este numai scrum. Vântu-i liniştit acum, Dar vă spun că nu e bine Cu TelDrum. Stau la poarta închisorii Si de-acolo ne zâmbesc Tăriceanu si cu ALDE chicotesc Băieţii tot scriu memorii Si-o belesc. Cei mai multi copii din strada De Soros au fost adusi Si in piata au fost pusi Sa se dea cu toti gramada Pe ghetus Colo-n colţ acum răsare Un copil, al nu ştiu cui, E Cioloş cu sania lui Din zapada-acum apare Cam hai-hui. E nasol precum se vede Se pare ca ne-am blocat, PeNeLe-ul e ratat, Orice-ar fi, şi orice-am crede E-un cacat. Iar acum să facem şi o colindă specială pentru minivacaţa de sărbători, care eu cu Velicu mergem sa cantam la parlamentari. Colinda hotilor Noi acum legiferăm, Dom, Dom să-nălţăm În Senat noi tot votăm, Dom, Dom să-nălţăm. Să scăpăm de închisoare Dom, Dom să-nălţăm, Nu ne place la răcoare Dom, Dom să-nălţăm. Miliarde-am tot furat Dom, Dom să-nălţăm, Suntem buni de arestat, Dom, Dom să-nălţăm Sa ia pielea de pe noi, Dom, Dom să-nălţăm, Si s-o dea poporului, Dom, Dom să-nălţăm, Iar mustata lui Dragnea Dom, Dom să-nălţăm Sa o faceti bidinea, Dom, dom să-nălţăm. Cu ea sa vopsiti celula Dom Dom Sa-naltam Ca este belita plua Dom dom sa-naltam. La anu' şi la mulţi ani! Sărbătorile cu bine! Like-uri şi prietenie! sursa: http://www.tetelejurnal.ro/video/tetelu-colinda-16888545 | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 23 Dec 2017, 18:14 | |
| No, prin Ion am fost și colindați... Mulțumim!
Mulțumim și poporului (încă român!) care ne prilejuiește astfel de urări. Dar să fim optimiști: acestea vor dispărea... ...odată cu națiunea. Credeți că mai e mult de așteptat? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 23 Dec 2017, 18:18 | |
| - zaraza26 a scris:
- dolion a scris:
- Dragii mei, băieți și fete! De sărbători, eu vă doresc multă sănătate, fericire și belșug! Crăciun fericit! De Anul Nou mai vorbim...
Multumesc, asemenea si tie, si tuturor va doresc sarbatori in pace si liniste, cu sanatate si bucurii!
Pentru urările voastre de mai bine, primiți, vă rog, mulțumiri și din Canada. Vă doresc tuturor de la Popas alături de cei dragi, sărbători pline de pace și iubire. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 23 Dec 2017, 18:33 | |
| Romanul, cand da necaz, se zice ca "face haz de necaz".
In sensul acesta, am zis sa postez acele "urari".
Altfel, va urez si eu tuturor sa aveti un Craciun Fericit, alaturi de cei dragi. Sanatate, intelegere si iubire. Caci ''Dumnezeu e iubire, iar iubire inseamna Dumnezeu'', aprox. asa spunea actorul D. Visan, intr-o emisiune pe Realitatea TV, in saptamana aceasta
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 23 Dec 2017, 20:43 | |
| La moda e, cand vrei sa atragi atentia ca e vorba de ceva important, sa spui asa, apasat, inainte: "cu subiect si predicat".
Asa ma enerveaza acest lucru, incat eu am sa va spun, fara subiect si fara predicat, asa:
Craciun Fericit! La Multi Ani-2018!
Acestea sunt propozitii eliptice de subiect si predicat. Mult mai frumoase si mai importante decat cei care folosesc acel cliseu verbal "cu subiect si predicat".
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 23 Dec 2017, 23:14 | |
| Va doresc tuturor Craciun fericit ! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 24 Dec 2017, 16:25 | |
| Buna dimineata la Mos Ajun!
La moda, am vazut ca politicienii si jurnalistii nu stiu sa voreasca decat cu
"subiect si predicat". De propozitii "eliptice" de subiect sau si de predicat
n-au auzit.
Iata doua dintre ele:
Craciun Fericit!
La Multi Ani!.
Ce-ar fi sa-i intrebe cineva care e subiectul si care e predicatul
in cele doua propozitii. Asta eu o stiu de cand eram in clasa a cincea de la profesoara mea de romana.
Cand ne-a spus asa:
Buna ziua! inseamna ca
"Eu iti doresc o zi buna."
Asta "cu subiect si predicat" explicit. Si nu "eliptic".
Salutul este eliptic pentru ca se face mai rapid....
Ar fi multe de spus, dar ma opresc aici cu "observatiile".
Sanatate si prosperitate! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Lun 25 Dec 2017, 00:30 | |
| | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 31 Dec 2017, 09:01 | |
| Sunt gata să pășesc peste pragul noului an 2018... Ziua de ieri e deja istorie, ziua de mâine nu știe nimeni ce aduce, singurul dar concret, e ziua de azi pe care doresc s-o împart cu voi, dragele și dragii mei prietene și prieteni de la popasul Lumina Lumii! Acest dar se concretizează în urări de bine, sănătate cât încape, ochi strălucind de veselie (nu de alcool!) și bineînțeles, să aveți parte de o petrecere de neuitat în această noapte! La mulți ani! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 31 Dec 2017, 15:35 | |
| Buna dimineata!
Azi dimineata a mai intrat o zi in sac. Am strans sacul la gura lui si l-am scuturat un pic. Dinauntru am auzit tipand zilele. Sa le las in pace. Sa nu le stric linistea si ordinea in care sunt asezate. Si sa las gura sacului deschisa.... Ca vine cea mai importanta zi a unui Nou An: Prima Zi.
Gata pentru a trece "pragul" in Noul An-2018? Daca da, atunci
La Multi Ani-2018! | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Lun 01 Ian 2018, 14:18 | |
| Oameni buni, să vă dea Dumnezeu sănătate, că de fericire vă ocupaţi singuri! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Lun 01 Ian 2018, 16:28 | |
| Ghinion!
Cea mai frumoasa, cea mai delicata, cea mai cantata, cea mai pictata fiinta este cine? Cine are intaietate la orice trecere, cine se bucura de cel mai mult respect tot timpul anului? Ati ghicit? E fiinta care, in prima zi de An Nou, nu aduce noroc, daca iti calca prima pragul casei.
De ce barbatul aduce noroc, iar femeia aduce ghinion, in prima zi de An Nou, atunci cand iti trec pragul casei? Care sa fie explicatia, oare? Din alt punct de vedere, aceasta superstitie, in opinia mea, ar putea trece, de ce nu, drept o discriminare. Ce ghinion!
ANUL NOU 2018. De asemenea, o bine cunoscuta superstitie spune ca prima persoana care va trece pragul casei in prima zi din an ne va influenta tot anul. Conform traditiei, persoanele cu parul blond sau roscat aduc ghinion in timp ce cele brunete aduc noroc. De asemenea, daca prima persoana care intra in casa este barbat, anul va fi plin de noroc, in timp ce daca femeile intra primele, acesta va fi plin de ghinion. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Lun 01 Ian 2018, 16:58 | |
| La mine „ au intrat zilele în sac” într-o așa liniște... parcă nici nu au existat. Toate au lăsat în urmă un parfum, unul insesizabil de ceilalți din jur, au lăsat un gust: gustul victoriei personale în lupta cu vicisitudinile vieții. Anii 2016 și 2017, chiar dacă mulți, în locul meu, i-ar considera nu tocmai reușiți au fost ani victorioși pentru mine, în primul rând în lupta cu mine însumi. Am trecut prin ei (prin anii amintiți) cu fruntea sus, încrezător și, așa cum am amintit, învingător. Vă doresc tuturor Un An Nou fericit! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Lun 01 Ian 2018, 18:19 | |
| | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 02 Ian 2018, 15:24 | |
| - Ion a scris:
Conform traditiei, persoanele cu parul blond sau roscat aduc ghinion in timp ce cele brunete aduc noroc
Ce porcărie! Şi mie, care-mi plac roşcatele de mor! Dacă au şi pistrui, atunci mor de două ori! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 02 Ian 2018, 16:19 | |
| - Anahoret a scris:
- Ion a scris:
Conform traditiei, persoanele cu parul blond sau roscat aduc ghinion in timp ce cele brunete aduc noroc
Ce porcărie! Şi mie, care-mi plac roşcatele de mor! Dacă au şi pistrui, atunci mor de două ori! M-ai facut sa zambesc, Anahoret, Ceea ce nu e rau penjtru a doua zi de An Nou, an care, nu-i asa, de acum, e deja vechi. Eu inteleg ca numai in ziua de Anul Nou aduc ghinion. In special blondele si roscatele. Asa ca, o zi pe an, nu e mare lucru sa nu le vezi, Anahoret..... Oricum, am aflat ceva despre "gusturile"/preferintele tale... | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| | | | zaraza26
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 02 Ian 2018, 18:54 | |
| | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 01 Mar 2018, 16:01 | |
| Atâtea fiinţe minunate, Atâtea suflete delicate. Atâtea fete frumoase, Atâtea femei generoase. Atâtea cuvinte plăcute, Atâtea gânduri necunoscute. Atâtea sentimente de iubire, Atâtea clipe de fericire. Atâtea flori pe pământ, Atâtea vise mai sunt. Atâtea stele pe cer, Atâtea lumini în eter. Atâtea lucruri finuţe, Atâtea mărţişoare drăguţe. Atâtea doamne şi domnişoare, Azi, un mărţişor pentru fiecare! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 08 Mar 2018, 07:35 | |
| De 8 Martie, tuturor colegelor de pe forum le-aş dedica versuri, aş umple cupele cu vin, le-aş dărui şi Universul... dar teamă mi-e că-i prea puţin! La mulți ani, dragele noastre! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 08 Apr 2018, 08:25 | |
| Dragele mele colege de forum și dragii mei colegi de forum, vă doresc o zi de Paște minunată, plină de liniște și voie bună! Să fiți sănătoși! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 08 Apr 2018, 23:47 | |
| - dolion a scris:
- De 8 Martie, tuturor colegelor de pe forum le-aş dedica versuri, aş umple cupele cu vin, le-aş dărui şi Universul... dar teamă mi-e că-i prea puţin! La mulți ani, dragele noastre!
\ Paste fericit ! | |
| | | zaraza26
| | | | ostrovna
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 13 Apr 2018, 15:52 | |
| | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 30 Noi 2018, 09:43 | |
| În ziua aceasta, în care vă dau bineţe, pârtie de lumină vie să se facă... Fie-ne inima un zâmbet la toți și cu deosebire la cele (cei) al căror nume îl sărbătorim astăzi! La mulți ani, Andreea și Andrei! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Urari de sarbatori | |
| |
| | | | Urari de sarbatori | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |