__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Urari de sarbatori | |
|
+34fulga alex andrei Doina ANGELABAB lutra vulgaris CRUCIAT Ciprian Diaporevomenos VOTAN delta yzzy Ion nynna_vizireanu ostrovna Cristina dolion bulache bila Roxy gringo Franz Schneider Anahoret nicuvar Administrator MIRCEA ACCENT cactus Emil Condor aurora zaraza26 Karima abba abbilbal zuum 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 13 Mai 2012, 15:41 | |
| La Multi Ani tuturor celor care le datoram tot ce e mai frumos in lume, pentru ca ne-au dat viata si dragostea lor nemarginita! | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Lun 03 Dec 2012, 11:40 | |
| Mos Nicolae, te rog sa ai grija de prietenii mei de pe forum! Sunt maturi, dar in suflet sunt tot copii! Ai grija de ghetutele lor! Fii generos, asa cum sunt si ei! Ai grija de visele lor si nu le trimite nuieluse! Ai grija ca ranile lor din suflete sa se vindece! Sa le spui ca sunt oameni care ii iubesc, dar nu stiu cum, sau nu stiu sa isi exprime sentimentele! Ai grija sa le spui sa se ierte pe ei insisi intai si apoi sa ii ierte pe cei din jurul lor! Da-le putere sa treaca peste toate greutatile! Sa poata culege flori rasarite… din lacrimile cazute! Daruieste-le pace, bucurie, sanatate, fericire, implinire…! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Lun 03 Dec 2012, 12:30 | |
| - dolion a scris:
- Mos Nicolae, te rog sa ai grija de prietenii mei de pe forum! Sunt maturi, dar in suflet sunt tot copii! Ai grija de ghetutele lor! Fii generos, asa cum sunt si ei! Ai grija de visele lor si nu le trimite nuieluse! Ai grija ca ranile lor din suflete sa se vindece! Sa le spui ca sunt oameni care ii iubesc, dar nu stiu cum, sau nu stiu sa isi exprime sentimentele! Ai grija sa le spui sa se ierte pe ei insisi intai si apoi sa ii ierte pe cei din jurul lor! Da-le putere sa treaca peste toate greutatile! Sa poata culege flori rasarite… din lacrimile cazute! Daruieste-le pace, bucurie, sanatate, fericire, implinire…!
Dolion, dragul nostru , sper ca Mos Nicolae va primi aceasta petitie a ta. Si evident, sa aiba grija si de tine. |
| | | lutra vulgaris
Numarul mesajelor : 1164 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti - Romania Data de inscriere : 18/05/2010
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 04 Dec 2012, 01:02 | |
| Eu am ghetutele deja pregatite de mult timp. Si am fost cea mai cuminte dintre voi. Sic, sic! _____________________ | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 04 Dec 2012, 01:04 | |
| - dolion a scris:
- Mos Nicolae, te rog sa ai grija de prietenii mei de pe forum! Sunt maturi, dar in suflet sunt tot copii! Ai grija de ghetutele lor! Fii generos, asa cum sunt si ei! Ai grija de visele lor si nu le trimite nuieluse! Ai grija ca ranile lor din suflete sa se vindece! Sa le spui ca sunt oameni care ii iubesc, dar nu stiu cum, sau nu stiu sa isi exprime sentimentele! Ai grija sa le spui sa se ierte pe ei insisi intai si apoi sa ii ierte pe cei din jurul lor! Da-le putere sa treaca peste toate greutatile! Sa poata culege flori rasarite… din lacrimile cazute! Daruieste-le pace, bucurie, sanatate, fericire, implinire…!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 04 Dec 2012, 10:30 | |
| | |
| | | apocalyptica
Numarul mesajelor : 696 Data de inscriere : 17/11/2012
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 04 Dec 2012, 19:39 | |
| - dolion a scris:
apropo de " Daruieste-le..." din formulare ca asta reiese de fapt că destinatarii urării n-au " pace, bucurie, sanatate, fericire, implinire" + motiv pentru care e nevoit să vină atât unul (de regulă real) care să adreseze o urare în vederea dobândirii respectivelor "chestii" cât şi unul (obligatoriu virtual) care să livreze "chestiile" urate _____________________ | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 04 Dec 2012, 20:53 | |
| Eu nu am de unde sa stiu daca toti aveti pace, bucurie, sanatate, fericire, implinire, dar imi doresc sa aveti... sincer... din tot sufletul! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 04 Dec 2012, 20:59 | |
| Ce doresti altora se intoarce ca bumerangul asupra ta, asa ca nu am de ce ma teme, eu va doresc numai bine! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | | apocalyptica
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 04 Dec 2012, 21:08 | |
| - dolion a scris:
- Eu nu am de unde sa stiu daca...
la faza asta era să scriu: "Păi, dacă habar n-ai, atunci înainte să te ia de jos uratu' la marea derută ia mai dă-te-n ..." p.s. da' totuși mi-am zis că nu scriu, deoarece ai avatar pe un forum cu chenare și fundaluri de coloratură kaki _____________________ | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 04 Dec 2012, 21:12 | |
| Cum zici, cu toate ca n-am priceput nimic... e ora inaintata, copiii la culcare... somn usor! Pentru mine e ora inaintata, sa nu se inteleaga altfel! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 08 Dec 2012, 12:26 | |
| Ia sculaţi voi gazde mari
Ia sculaţi voi gazde mari Ia sculaţi români plugari Ca vă vin colindători Noaptea pe la cântători, Nu vă vin cu nici un rău, Ci v-aduc pe Dumnezeu, Dumnezeu cel mititel, Mititel şi-nfăşăţel De la uşe pân' la masă Faşa-i dalbă de mătasă Cu scufie de bumbac Moale să-i fie la cap Este-o plata nestemată Ce cuprinde lumea toată Busuioc verde pe masă Rămâi gazdă sănătoasă La mulţi ani cu sănătate Să vă dea Domnul de toate.
folclor românesc _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 08 Dec 2012, 12:29 | |
| O colinda cunoscuta sub numele de "Colinda preotului", din cartea doamnei Sabina Ispas.
"Sub aripa cerului, Oi , lerui Doamne, Mi-este-o dalba manastire, Iara-n sfanta manastire, Este-o dalba biserica, Iara-n dalba biserica, Este bunul Dumnezeu, Si cu sfant, sfantu Ion, Si cu batranul Craciun, Si cu maica Precesta. Si cu-acez preo' din casa. Ei citeau si se rugau, Faceau sfanta liturghie, Cu potcapu de tamaie, Si cu un corn de prescura, Si cu un pahar de vin. Iara maica Precesta, Ochii-ntr-o parte-arunca, Intr-o parte la rasarit, Vede-un stol de porumbei. De departe mi-i vazura, De aproape le vorbira: -Iar voi stol de porumbei, Ce umblati, ce trepadati, Voi, solia sa vi-o dati. Grai stol de porumbei: -Nu santem stol de porumbei, Suntem palc de ingerei, Restul colindei, continua in felul urmator: "Noi cu Iuda ne-am batut, Ne-a batut, ne-a biruit, Ne-a luat luna cu lumina, Si soarele cu caldura, Si cheile raiului, Scaunul de judecata, Si caldarea de botez, Si toiagul de dreptate, Toate-acestea nu le-a luat, Si in iad ni le-a bagat, Urat iad s-a luminat, Frumoz rai s-a-ntunecat. Grai maica Precesta, Catre palc de ingerei: " -Luati acest corn de prescura, Si cu-acez pahar de vin, Beti voi to' sfinti si-ospatati, Si de grija nu purtati, De-unde eu ca voi trimite, To' pa sfan , sfantul Ilie, Cu traznet si cu manie, De departe vor tunara, Toz dracii s-or spaimantara, Mai de-aproape vor traznira, Toti dracii vor marmurira. Voi atunci sa alergati, Toate-acestea sa le luati, Si in rai sa le bagati, Frumoz rai s-o lumina, Ca sa fie luminat, De acu si pana-n veac, Urat iad s-a-ntuneca, Ca sa fie-ntunecat, De acu si pana-n veac, Iar aces preo' in casa, Si cu-a sa dalba preoteasa, Ei sa fie sanatosi, Tot in stirea lui Cristos!"
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 08 Dec 2012, 12:30 | |
| Exista o colinda foarte interesanta, culeasa de N.Densusianu, in 1913 la Rasova, Constanta. Aceasta colinda, suna in felul urmator:
"Sus, la cheia raiului, Buna ceata mi-e adunata, Tot de sfinti, De-aceia sfinti, Si-mi citeau, Prooroceau, Si-mi citeau de Dumnezeu Si pe Dumnezeu nu-l stiu. Iar Ion, Sant Ion, Din gura asa graia: "-Voi cititi, Proorociti, Si-mi cititi de Dumnezeu, Si pe Dumnezeu nu-l stiti. Iar eu viu, Si bine-l stiu. Jos la cheia raiului, In stalp de chiatra mi-e-ncheiat. D-unde sfintii c-0auzea, Ei saltara, Si zburara, Sus mai sus se reiducara, Cu norii se-amestecara, Jos mai jos ca se lasa, Pe stalp de chiatra cadea, Cand acolo c-ajungea, Carti in brate ca-si lua, Si citea, Proorocea, De trei zule si trei nopti, Stalp de chiatra-n patru crapa, Iata, Dumnezeu ca scapa." _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 08 Dec 2012, 12:32 | |
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 08 Dec 2012, 15:04 | |
| N-ai mentionat ce pui pe masa! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | apocalyptica
| | | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Sam 08 Dec 2012, 20:31 | |
| - dolion a scris:
- N-ai mentionat ce pui pe masa!
Inca n-am facut meniul, Dolion. Apocalypticule, nu. |
| | | apocalyptica
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 09 Dec 2012, 06:24 | |
| - Mihaela a scris:
- dolion a scris:
Inca n-am facut meniul, Dolion. așa cum se obișnuiește pe orice forum manelist care se respectă, pui și poze despre bucate? _____________________ | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 09 Dec 2012, 12:25 | |
| Sa ne intalnim cu totii aici: _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 09 Dec 2012, 12:46 | |
| - apocalyptica a scris:
- Mihaela a scris:
- dolion a scris:
Inca n-am facut meniul, Dolion. așa cum se obișnuiește pe orice forum manelist care se respectă, pui și poze despre bucate? Forumurile despre bucate NU sunt (toate) maneliste !!! Si daca nu uit sa pozez mancarurile, pun si poze. |
| | | | dolion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Dum 09 Dec 2012, 13:01 | |
| In plan apropiat e cascada Niagara canadiana, iar in plan indepartat e cea americana! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Urari de sarbatori | |
| |
| | | | Urari de sarbatori | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |