Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 18 Dec 2014, 10:18
Mihaela a scris:
Ma bucur sa te revad, Cristina
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 18 Dec 2014, 10:21
Emil Condor a scris:
Cristina a scris:
Christmas is all about love...
It is! We love you Cristina!
Sărbătorile să te găsească ferice în mijlocul celor dragi tie!
Multumesc pentru gandul cel bun, Emil
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 18 Dec 2014, 19:34
Cristina a scris:
CRĂCIÚN, crăciunuri, n. pr. n. Sărbătoare creștină care celebrează, la 25 decembrie, nașterea lui Isus Hristos
"Christmas is all about love."
Nasterea, in sine, e iubire. Fructul iubirii-Copilul- e expresia vie a acelei iubiri.
Multumim pentru felicitare, Cristina!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 19 Dec 2014, 09:38
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 10:33
Parca nu mai au acelasi farmec sarbatoriile de iarna, ca inainte... Inainte totul era magic, unic, fantastic... Numai mie mi se pare? Nici zapada nu este si colac peste pupaza avem 16-18 grade... Urarile mele de Craciun sunt incarcate totusi de bucurie si ma gandesc ca ar trebui ca din cand in cand sa facem apel la ratiune sau macar sa-i dam un bip... Craciun fericit, dragii mei!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Ion
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 14:56
buna dimineata la Mos Ajun! Cu liniste in suflet si impacat in ganduri!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 16:26
dolion a scris:
Parca nu mai au acelasi farmec sarbatoriile de iarna, ca inainte...
Din nefericire, ţiganii au spurcat şi sărbătorile de Crăciun. Au reuşit să transforme tradiţia colindatului în metodă de cerşit. Mă agasează peste tot: în autobuz, în troleu, în tramvai, chiar şi la piaţă. Mulţumesc companiei Metrorex că a băgat gardieni în garniturile de metrou şi acolo nu mai dai de coloraţi cu colindul.
Însă există şi reversul medaliei. Anul trecut era în Gara de Nord din Bucureşti un grup de vreo zece colindători din Moldova, îmbrăcaţi în straie populare. Cântau colinde acompaniaţi de instrumente (nelipsita trompetă, pentru că în Moldova taraf fără trompetă e ca bicicleta fără ghidon) şi jucau ursul şi capra. Călătorii se strânseseră în jurul lor... ca la urs! Dar colindau frumos. Nu s-a luat nimeni de ei, toată lumea era mulţumită (unii i-au şi fotografiat) şi, nota bene, n-au avut om care să meargă cu căciula printre spectatori după bani. Deci, se poate şi un astfel de colind. Dar, "din întâmplare", cei despre care am scris nu erau ţigani.
_____________________ Free your mind!
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 20:51
Cu tot dragul:
_____________________ Doctor Cross
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 20:54
Doctor Cross, bine ai venit pe la noi!
Multumim pentru urările scrise de mână - chiar vorbeam aici la Popas despre asa ceva.
Un Crăciun minunat îti dorim si tie, CRUCIAT dragă!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 20:56
<3
_____________________ Doctor Cross
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 21:00
alex andrei
Numarul mesajelor : 252 Varsta : 77 Localizare : colţisorul meu Data de inscriere : 01/12/2011
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 21:27
nepreţuiţi mei fraţi de la popasul luminii vă urez din suflet un Crăciun fericit şi plin de bucurie! îmi face mare plăcere să ascult colindele noastre româneşti dar nu le pot dispreţui nici pe ale altora aşa că am decis să vă colind cu un străvechi colind napoletan:
_____________________ dacă într-o zi va trebui să aleg între moarte şi ignoranţă..., ei bine: voi supravieţui! alex andrei
Ion
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 22:01
Foarte frumos, Alex! Desi nu am inteles tot ce zic, melodia e foarte frumoasa. Se povesteste "Cand s-a nascut copilul" (ninno=pruncul Iisus).
Emil Condor
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 22:17
O urare deosebită care m-a miscat. Autorul ei este, Presedintele României, domnul Klaus Iohannis:
„Dragii mei, Crăciunul este o sărbătoare a familiei şi a copiilor. În România se află însă cei mai mulţi copii despărţiţi de părinţi din Uniunea Europeană. Siliţi de greutăţi să părăsească ţara şi să muncească în străinătate, mulţi părinţi îşi văd copiii o dată sau de două ori pe an. Alteori, îi văd odată la câţiva ani. Singurătatea, abandonul, frica de ziua de mâine, absenţa dragostei îi transformă pe copiii rămaşi acasă în cetăţeni care cu greu vor şti să-şi găsească un drum în societate. Cum să fie generoşi şi cum să dăruiască dragoste în jurul lor când nimeni nu i-a învăţat căldura sufletească a unui cămin? Românii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie şi frig, ca să mă voteze, au făcut acest lucru şi cu gândul la copiii lor. Au sperat că vor avea, în sfârşit, o şansă să se întoarcă acasă şi să trăiască o viaţă de familie firească. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca familiile să se reunească pe parcursul mandatului meu şi să vindece rănile lăsate de despărţirea îndelungată. De Crăciun, creştinii se adună în jurul bradului, cântă colinde şi mănâncă bunătăţi, cinstind naşterea Pruncului Isus în ieslea din Betleem. Gândurile mele se îndreaptă în aceste zile de sărbătoare către toţi copiii ai căror părinţi sunt departe, către toţi părinţii care duc dorul copiilor lor, către toate familiile de români din ţară şi din străinătate. Vă urez tuturor Crăciun binecuvântat, încredere în viitor şi speranţă în viaţa tuturor copiilor României!“
Ion
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 22:30
E un semn al ''Unirii'' intre toti romanii. L-am vazut pe ''profesorul'' Iohannis la un copil acasa, pe post de Mos Craciun, in locul parintilor, la tara undeva, inmanand cadoul. O tableta, care s-o ajute pa fata sa i-a legatura cu parintii, aflati la lucru in strainatate, mai usor.
Iliescu spunea asa:''Lasa-i sa plece. Ca mai si raman." Faceti comparatie!
alex andrei
Numarul mesajelor : 252 Varsta : 77 Localizare : colţisorul meu Data de inscriere : 01/12/2011
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 22:41
Ion a scris:
Foarte frumos, Alex! Desi nu am inteles tot ce zic, melodia e foarte frumoasa. Se povesteste "Cand s-a nascut copilul" (ninno=pruncul Iisus).
aşa este, bade, Ioane. şi ca să fie mai din plin gustată dau atât în traducere romanească cât şi-n italiană dar mai ales în dialectul napoletan primele 4 strofe:
Cand s-a nascut Pruncul la Betleem Era noapte si totusi parea zi-namiaza mare Niciodata nu s-au mai vazut stelele atat de stralucitoare si de frumoase Ca atunci: si dintre ele cea mai stralucitoare s-a dus sa-i calauzeasca pe Magii din Rasarit.
Si pasarelele pe data s-au trezit Cantand intr-un fel cu totul nou: imagineaza-ti greierul saltand deici colo si strigand: S-a nascut! S-a nascut! Dumnezeu ce ne-a creat s-a nascut!
Si-n ciuda faptului ca era iarna, adorabile Prunc, s-au ivit mii de trandafiri si de alte flori. Iara fanul uscat si calcat Care sub Tine a fost pus, a facut radacina si s-a impodobit cu frunze si cu flori….
In tara numita Engaddi a-nflorit via si s-a copt struguri. Mic ciorchin de strugure esti Tu; care cu plinatatea iubirii fai dulce gura si-apoi imbeti inima.
***************** Quando nacque il Bambino a Betlemme Era notte e pareva mezzogiorno. Mai le Stelle luccicanti e belle Si videro cosě: E la piů lucente andň a chiamare i Magi ad Oríente. Subito si svegliarono gli uccelli Cantando in una forma tutta nuova: Pensa al grillo con gli strilli, saltando di qua e di lŕ; Č nato, č nato, Dicevano, il Dio, che ci ha creato. Nonostante fosse inverno, Bambino bello, Spuntarono migliaia di rose e di fiori. Come il fieno secco e tosto Che fu posto sotto di Te, S'ingemmň, E di fronde di fiori si rivestě. In un paese che si chiama Engaddi, Fiorirono le vigne e spuntň l'uva. Bambino mio, cosě saporito, Grappolino d'uva sei Tu; Che tutto amore Fai dolce la bocca, e poi ubriachi il cuore.
***************** Quanno nascette Ninno a Bettlemme Era nott'e pareva miezo juorno. Maje le Stelle - lustre e belle Se vedetteno accossí: E a cchiů lucente Jett'a chiammŕ li Magge all'Uriente. De pressa se scetajeno l'aucielle Cantanno de na forma tutta nova: Pe 'nsí agrille - co li strille, E zombanno a ccŕ e a llŕ; Č nato, č nato, Decevano, lo Dio, che nc'ŕ criato. Co tutto ch'era vierno, Ninno bello, Nascetteno a migliara rose e sciure. Pe 'nsí o ffieno sicco e tuosto Che fuje puosto - sott'a Te, Se 'nfigliulette, E de frunnelle e sciure se vestette. A no paese che se chiamma Ngadde, Sciurettero le bigne e ascette l'uva. Ninno mio sapuritiello, Rappusciello - d'uva -sě Tu; Ca tutt'amore Faje doce a vocca, e po 'mbriache o core.
_____________________ dacă într-o zi va trebui să aleg între moarte şi ignoranţă..., ei bine: voi supravieţui! alex andrei
Ion
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 24 Dec 2014, 22:58
Multumesc, nene Alex! E frumos si dialectul napolitan. Daca era in italiana, poate, intelegeam mai mult.
Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 25 Dec 2014, 09:52