| CAMERA DE WHISKY (I) | |
|
+14murfatlar cactus Franz Schneider Layla yzzy Karima zaraza26 nicuvar zuum aurora abba Anahoret abbilbal Emil Condor 18 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 08 Apr 2009, 14:39 | |
| - murfatlar a scris:
- nu stiu care-i fenomenul;efectiv am mers ptr urzici si.....culmea nu am cules un virf.
in fiecare an imi pun citeva pungi de urzici oparite la congelator ptr a le avea pe tim de iarna. nu am timp acum dar trebuie sa dau o fuga la primarie si sa convocam min mediului Nemirschi;acolo in acea poienita este si un punct turistic .
o voi suna pe Elencuta de la turism si voi demara o actiune frumoasa ;sa si-o atribuie ea ca ideea nu ma deranjeaza.
am dat si altora idei si-mi multumesc ptr ajutor. In fond ce mare lucru sa-ti dai ideile? Macar daca s-ar aplica asa cum ti-ai dorit... Ca de foame tot nu mori! La mine in gradina e clar de ce am avut mai putine urzici! In fiecare primavara le caut, iar pana in toamna ma lupt sa le starpesc! | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 08 Apr 2009, 18:36 | |
| - murfatlar a scris:
- acoperitulee! sunt ft mihnita ;nu am gasit nici o floricica in padurea noastra si inainte vreme era un covor de culoare violet.
Unde-ai fost? În Pădurea Siminocului sau la Valu lui Traian? Când îmi petreceam tinereţile p-acolo, pădurile erau pline de toporaşi! La Siminoc mi-aduc aminte că erau şi fazani. La Plopeni urzicile sunt bine-merci! Drept este că nici n-am săpat grădina în toamnă! În piaţă, o grămadă mare de urzici era la 1 leu. Ştiţi punguţele alea mici, transparente, de la supermarket, pe care le găsim la ciuperci sau la fructe? O grămăjoară de 1 leu umplea punga! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
murfatlar
Numarul mesajelor : 188 Varsta : 71 Localizare : pe val de mare si-un strop de soare! Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 08 Apr 2009, 19:24 | |
| spre Siminoc aceea-i padurea Murfatlar;in padurea Valu lui Traian nu -mi place si nu am fost. | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 08 Apr 2009, 19:31 | |
| Acolo mergeam şi noi, că era mai aproape de Basarabi/Murfatlar. La Valu era mizerie şi atunci, îmi închipui ce poate fi acum! Mai sunt fazani la Siminoc? _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
murfatlar
Numarul mesajelor : 188 Varsta : 71 Localizare : pe val de mare si-un strop de soare! Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 08 Apr 2009, 19:33 | |
| SUNT SI-S DARGALASI. AM TRIMIS CEVA LA MUZICA | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 08 Apr 2009, 19:35 | |
| Şi gustoşi... mamă câţi am prins cu aţa! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 09 Apr 2009, 05:42 | |
| Anahoretule...help! Cyrus are de facut o compunere in legatura cu To Kill a Mockingbird a lui Harper Lee, tema pe care si-a ales-o este RUSINEA POATE UMBRI RATIUNEA.....vom avea nevoie de citate care sa vorbeasca despre "forme de rusine"...ai citit cartea cumva, o ai la indemana? Am nevoie de niste idei, trebuie sa o dea pe 21 aprilie. Daca gasesti ceva vino la prisaca | |
|
| |
murfatlar
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 09 Apr 2009, 15:17 | |
| - Anahoret a scris:
- Şi gustoşi... mamă câţi am prins cu aţa!
ptr asta cum te-am prins cum te "las nud" cum mi-ai mincat fazanii? micutii mei! deci aceea pe care-i imblinzisem TU I-AI MINCAT! NU ALTII!! si eu dadeam vina pe nevinovati. | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 09 Apr 2009, 18:24 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
murfatlar
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 10 Apr 2009, 19:20 | |
| si unde lucra? era in armata sau la canal? | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 10 Apr 2009, 19:25 | |
| |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 10 Apr 2009, 19:26 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Sam 11 Apr 2009, 15:59, editata de 1 ori | |
|
| |
murfatlar
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 10 Apr 2009, 19:31 | |
| vai de mama voastra! da uite de opera a iesit din acesti imbuibati de cafea,BT, si wiziky. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 10 Apr 2009, 19:33 | |
| Ai dreptate: betie fără... murfatlar? Ce oameni! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 10 Apr 2009, 21:50 | |
| Câteva fotografii de la Plopeni. Când am să mă mut acolo sper să pot da o altă faţă grădinii. | | | | Au înflorit gherghinii în pădure | Au înflorit gherghinii în pădure | Mi-a înverzit pădurea | Am scos o probă de căpşunică pentru Paşti | | | | | Mi-au înflorit primulele | Mi-a înflorit magnolia | Primul fluture din anul ăsta | A înflorit şi piersicul... | | | Pomişorii mei galbeni | ...şi narcisele galbene |
_____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 11 Apr 2009, 08:01 | |
| Mie îmi place mult natura "nealterată" de mâna omului, adică un pic mai sălbatică. Acolo mă simt în lumea mea... de sălbatic condor! Faine poze, Anahoret! Faine rău! Paharul acela a crescut acolo, asa, sălbatic?! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 11 Apr 2009, 09:19 | |
| |
|
| |
murfatlar
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 11 Apr 2009, 10:42 | |
| - Anahoret a scris:
- Câteva fotografii de la Plopeni. Când am să mă mut acolo sper să pot da o altă faţă grădinii.
| | | | Au înflorit gherghinii în pădure | Au înflorit gherghinii în pădure | Mi-a înverzit pădurea | Am scos o probă de căpşunică pentru Paşti | | | | | Mi-au înflorit primulele | Mi-a înflorit magnolia | Primul fluture din anul ăsta | A înflorit şi piersicul... | | | Pomişorii mei galbeni | ...şi narcisele galbene |
unde esti?ca sa vin la tine! nu spui ? pun serviciile si tot aflu!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 11 Apr 2009, 20:28 | |
| Locuiesc în Ploieşti iar la Plopeni (Prahova, nu ăla din Constanţa ) este casa părinţilor, acolo unde am crescut. De ce nu pot să spun că m-am născut acolo? Pentru că Plopeniul nu avea maternitate (şi nu are nici acum) şi mama a trebuit să meargă la Ploieşti! Când stăteam la un pahar de vin cu tata, îmi spunea cum m-a adus acasă cu o Volga. În 1961 era ceva, nu? Mama mi-a spus că gardul din faţa casei este de-o seamă cu mine (l-a făcut tata cât a fost ea internată la maternitate) şi, la fel, un măr din faţă este leat cu mine... Aici este Plopeniul pe harta Prahovei, ca să nu mai chinuiască Oly serviciili! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 11 Apr 2009, 20:36 | |
| Nu-i usor să alegi între toate cele expuse mai sus. Orice atrage chiar si o probă de căpsunică! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 11 Apr 2009, 20:37 | |
| - Citat :
- Au înflorit gherghinii
în pădure Ce-s gherghinii astia? In Moldova sunt gherghine, niste flori inalte cat gardul! | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 11 Apr 2009, 20:46 | |
| Nu ai spus moldoveneste! Ghiorghioline... Gherghinele sunt plantele ce fac bulbi, nu-i asa? Cresc înalte, adevărat. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 11 Apr 2009, 20:50 | |
| Este un arbore care face nişte fructe mici şi roşii. Se coc toamna, prin septembrie-octombrie şi sunt plante medicinale. Când eram în generală, în prima săptămână de şcoală ne scoteau pe toţi în pădure la cules de gherghine. Am căutat pe Google şi am văzut că gherghina este şi o floare din familia daliei. Ceea ce numim noi Gherghin, în alte părţi se numeşte Păducel. Ai imaginea mai jos. _____________________ Free your mind!
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Sam 11 Apr 2009, 20:54, editata de 1 ori | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 11 Apr 2009, 20:52 | |
| Da, gherghinele sunt un fel de dalii dar de dimensiuni mai mari. Din Păducelul acela se fac ceaiuri minunate pentru trup. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Dum 12 Apr 2009, 00:31, editata de 2 ori | |
|
| |
murfatlar
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 11 Apr 2009, 21:38 | |
| - Anahoret a scris:
- Este un arbore care face nişte fructe mici şi roşii. Se coc toamna, prin septembrie-octombrie şi sunt plante medicinale. Când eram în generală, în prima săptămână de şcoală ne scoteau pe toţi în pădure la cules de gherghine.
Am căutat pe Google şi am văzut că gherghina este şi o floare din familia daliei. Ceea ce numim noi Gherghin, în alte părţi se numeşte Păducel. Ai imaginea mai jos.
sunt comestibile;noi mincam cind eram mici | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) | |
| |
|
| |
| CAMERA DE WHISKY (I) | |
|