Ploua infernal, şi noi ne iubeam prin mansarde. Prin cerul ferestrei, oval, norii curgeau în luna lui Marte. Pereţii odăii erau neliniştiţi, sub desene de cretă. Sufletele noastre dansau nevăzute-ntr-o lume concretă. O să te plouă pe aripi, spuneai, ploua cu globuri pe glob şi prin vreme. Nu-i nimic, îţi spuneam, Lorelei, mie-mi plouă zborul, cu pene. Şi mă-nălţam. Şi nu mai ştiam unde-mi lăsasem în lume odaia. Tu mă strigai din urmă: răspunde-mi, răspunde-mi, cine-s mai frumoşi: oamenii?... ploaia?...
_____________________ Free your mind!
rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 28 Apr 2009, 21:34
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 28 Apr 2009, 22:58
"The Day Before You Came" o ştiam, dansam pe ea în discotecă. În schimb "DISILLUSION" o ascult acum pentru prima dată. Dovadă că niciodată nu eşti sigur pe ceea ce crezi că ştii!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 29 Apr 2009, 00:49
ostrovna a scris:
Anahoret a scris:
...pe 3 mai fac 48!
Tot taur fain...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
murfatlar
Numarul mesajelor : 188 Varsta : 71 Localizare : pe val de mare si-un strop de soare! Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 29 Apr 2009, 11:44
Ostrovano! am dansat cu lacrimi in ochi,singura. valsul este dansul meu preferat dar ft putini stiu sa-l danseze adevarat;cind am fost soacra,fiul meu nu a putut dansa deoarece nora-mea-i bita la dans. asa ca .....dansul l-a deschis soacra-mare cu un prieten deoarece sotul meu danseaza la fel de bine ca tatal calugarului;cind dansez vals ma simt un fulg plutind. sa va spun un secret: sotului meu nu-i place muzica,dansul iar eu abia astept sa plece de-acasa; cind gatesc,cind fac ordine imi pun muzica si dansez si dansez printre picaturi pina ma satur,eu stau la et 3 iar la 2 sta amiralul Rudencu(ala cu fregatele) si-i spune nevesti-sii ;nebunica-i singura si-si face terapia pina vine Zaharia. cum vine acasa LINISTE!! mai sunt situatii cind nu aud si intra in casa iar eu mai trag si un chiuit si numai ca-l vezi precum Arsinel cind este ciufulit ca-si baga capul pe usa si-mi reproseaza: -ce-ai fa? iar s-a maritat ma-ta? iar eu ii raspund afirmativ: -da!,ca-i femeie dulce si curtata nu ca ma-ta muratura si-l umfla risul(mama-i moarta de mult)
deci in final:HAI,SA TRAGEM HORA MARE! sa treaca peste hotare, undeva in Canada cu al nostru condor,ce se topeste de dor! pupici cu lipici pt toti. care veniti la mare si aveti nevoie de cazare la particulari dat-mi un semnal la 0726215929 si voi avea grija de voi.
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 20:08
Bre Anahoretule, călugăr sudist cu mâncărici la pintenii ciubotelor, La mulţi ani !, multă sănătate şi peste alţi 48, tot ca acuma să fi.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Joi 30 Apr 2009, 20:36, editata de 1 ori
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 20:24
abbilbal a scris:
multă sănătate şi peste alţi 48, tot ca acuma să fii.
Dar împreună cu tine, Preacinstite!
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 20:38
abbilbal
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 20:42
Anahoret a scris:
abbilbal a scris:
Grăbit ca de obicei călugăre.
La urare ai şi o melodie.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 20:46
murfatlar a scris:
Ostrovano! am dansat cu lacrimi in ochi,singura. valsul este dansul meu preferat dar ft putini stiu sa-l danseze adevarat;cind am fost soacra,fiul meu nu a putut dansa deoarece nora-mea-i bita la dans. asa ca .....dansul l-a deschis soacra-mare cu un prieten deoarece sotul meu danseaza la fel de bine ca tatal calugarului;cind dansez vals ma simt un fulg plutind. sa va spun un secret: sotului meu nu-i place muzica,dansul iar eu abia astept sa plece de-acasa; cind gatesc,cind fac ordine imi pun muzica si dansez si dansez printre picaturi pina ma satur,eu stau la et 3 iar la 2 sta amiralul Rudencu(ala cu fregatele) si-i spune nevesti-sii ;nebunica-i singura si-si face terapia pina vine Zaharia. cum vine acasa LINISTE!! mai sunt situatii cind nu aud si intra in casa iar eu mai trag si un chiuit si numai ca-l vezi precum Arsinel cind este ciufulit ca-si baga capul pe usa si-mi reproseaza: -ce-ai fa? iar s-a maritat ma-ta? iar eu ii raspund afirmativ: -da!,ca-i femeie dulce si curtata nu ca ma-ta muratura si-l umfla risul(mama-i moarta de mult)
deci in final:HAI,SA TRAGEM HORA MARE! sa treaca peste hotare, undeva in Canada cu al nostru condor,ce se topeste de dor! pupici cu lipici pt toti. care veniti la mare si aveti nevoie de cazare la particulari dat-mi un semnal la 0726215929 si voi avea grija de voi.
Draga mea imi pare rau ca te-am impresionat pina la lacrimi,te rog sa ma mai cauti ca-ti descretesc eu fruntea ,bine?
Te puuuuuuup cu drag Geta:)
ostrovna
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 20:47
Anahoret a scris:
abbilbal a scris:
DA MAI E PINA IN TREI
te pup pracinstite:)
in trei
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 20:55
Preacinstite, ţi-am spus cu altă ocazie că nu cred în horoscop. Totuşi o "caracteristică" a taurilor mi se potriveşte: îmi fac foarte greu prieteni şi când închid o uşă nu mă întorc s-o deschid a doua oară! Cred că aici ne asemănăm, chiar dacă nu suntem din aceeaşi zodie.
Mulţumesc pentru melodie; am văzut filmul şi am citit şi cartea! Acasă am interpretarea lui Mikis Teodorakis. Din păcate este pe vinil şi (deocamdată) nu o pot pune pe net.
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 21:00
ostrovna a scris:
DA MAI E PINA IN TREI
in trei
Geta, de ce să ne mai împiedicăm de amănunte!?!? Esenţa contează! Pe 3 este ziua mea, pe 6 a naşei, pe 10 a soacrei iar pe 14 a soţiei. Deci... chef cât cuprinde! Care se întâmplă pe 3, fiindcă-s primul!
abbilbal
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 21:01
ostrovna a scris:
Anahoret a scris:
abbilbal a scris:
DA MAI E PINA IN TREI
in trei
Ostrovna, bunul călugăr sudist vrea să fie o săptămână. Eu sunt omul care nu are răbdare până în ziua X şi dacă te uiţi bine, la toţi am început urările mai repede.
abbilbal
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 21:04
Anahoret a scris:
....... Pe 3 este ziua mea, pe 6 a naşei, pe 10 a soacrei iar pe 14 a soţiei. Deci... chef cât cuprinde! Care se întâmplă pe 3, fiindcă-s primul!
Fii liniştit călugăre. Am memorat datele respective de la prima afişare.
ostrovna
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 21:06
abbilbal a scris:
ostrovna a scris:
Anahoret a scris:
abbilbal a scris:
DA MAI E PINA IN TREI
in trei
Ostrovna, bunul călugăr sudist vrea să fie o săptămână. Eu sunt omul care nu are răbdare până în ziua X şi dacă te uiţi bine, la toţi am început urările mai repede.
stiu Liviu dar la el am vrut sa fiu eu prima de ce ??
nu stiu, sunt sigura ca-i un om speceal asa cum sunteti toti:)
Iti multumesc tie si lui Dumnezeu ca m-ai invitat aici:)
Ultima editare efectuata de catre ostrovna in Joi 30 Apr 2009, 21:14, editata de 1 ori
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 21:09
abbilbal a scris:
Fii liniştit călugăre. Am memorat datele respective de la prima afişare.
Păi de ce crezi că mi-am luat o săptămână de concediu începând cu 4 mai? Cu colegii am început "serbarea" de ieri!
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 30 Apr 2009, 21:10
ostrovna a scris:
Iti multumesc tie si lui Dumnezeu ca m-ai invitat aici:)
Subscriu! Şi pe mine tot Preacinstiul m-a adus acici!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 01 Mai 2009, 07:38
La Multi Ani Frumosi si Buni, Anahoret! Sincere urari de bine pentru tine si familia ta . ps: da' multi tauri v-ati adunat, frate . Ce-i drept, si eu am doi tauri in familie - fiul meu si mama mea :cool_9: ...Cam stiu despre ce-i vorba-n propozitie .
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 01 Mai 2009, 09:50
Sărut mâna! Multumesc pentru urări! Să ne fie bine tuturor! Păi n-am spus că, împreună cu ai mei, formăm o cieradă? Nu ştiu cum s-o fi rătăcit fi-miu printre noi, că el e fecioară!
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 01 Mai 2009, 10:43
Blestem De Dragoste de Miron Radu Paraschivescu
Când ţi-o fi lumea mai dragă, să-ţi pice dreapta beteagă şi s-ajungi, la cap de pod, cerşetor, slut şi nărod. Din puterea ta a plină, suptă de vreo curviştină, să ramâi sfrijit ca paiul, urle-ţi versul ca buhaiul, limba să ţi se-mpletească, să vorbeşti pe păsărească, să te topeşti de-a-n picioare, galbin, ca o lumânare!
Să nu fie boală rea, care-n tine să nu dea! Ardite-ar focul, mangalul, să fii scopit ca muscalul! Cânte-ţi popa din Scriptură, să-ţi văz dafinul pe gură! Crai parşiv, din ţigănie, că m-ai omorât de vie, când m-ai luat din casă fată, crudă şi nevinovată, şi m-ai spintecat în două sub cerul cu lună nouă.
Şi-n loc să mă iei mireasă, m-ai lăsat să zac borţoasă şi te-ai dus, duce-te-ar apa, unde şi-a dus mutul iapa! Dar de-o fi şi-o fi să vii, iar în braţe să mă ţâi, să-mi săruţi ţâţa şi gura şi sa-mi stingi din sân arsura, Vedea-te-aş tot cum te ştiu: ’nalt, bălan şi cilibiu, cu ochi arzatori ca focul; Aduce-mi-te-ar ghiocul!
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 01 Mai 2009, 10:51
MARUL de Miron Radu Paraschivescu
Priveşte acest măr: e mai aprins Decât obrazul tinerei fecioare Al carei braţ gingaş ţi l-a întins Ca ramura din pom fremătătoare,
Sămânţa prinsă-n carnea lui adâncă Îi împlineşte calma strălucire Când el, tăcut, spre lume îşi aruncă Acea egală, paşnică privire
A unui astru viu care străbate Pe larg orbite, biruite spaţii, Născând prin sine timpurile toate Sub semnul unei certe gravitaţii,
Asemeni mumei tinere ce ştie Că-n arcuirea pântecului poartă Durata unui timp ce o să vie Prin coapsa ei, boltită ca o poartă.
Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 01 Mai 2009, 12:10
Am venit in vizita la camera ta si nu am venit cu mana goala. Am venit cu o poveste si bineinteles, cu specialitatea casei: o reteta.
Cum a aparut cafeaua irlandeza
"Povestea incepe, ca toate legendele mari, intr-o noapte furtunoasa, in iarna lui 1942. Joe Sheridan lucra ca bucatar la Foynes Airbase, in Limerick, Ireland, cand a primit un telefon cum ca un avion care calatorea de la Foynes la New York fusese deturnat din cauza vremii, iar pasagerii se intorceau dupa 5 ore petrecute in aer. Sheridan si staff-ul sau au fost rugati sa prepare mancare si bauturi pentru ca pasagerii zborului sa se simta mai confortabil atunci cand ajung inapoi la aeroport.
Sheridan a creat ceva special care sa ii incalzeasca pe pasageri: o combinatie de cafea tare, fierbinte, whiskey si frisca deasupra. Unul dintre pasageri l-a intrebat mai tarziu pe Sheridan daca ce le daduse era “cafea braziliana". “Nu”, a raspuns Sheridan, “este cafea irlandeza”.
Unul dintre acei pasageri era scriitorul Stanton Delaplane. Cand a ajuns inapoi in San Franciscio, Delaplane a descris bautura cu cafea si whiskey proprietarului cafenelei Buena Vista Cafe, Jack Koeppler. Cei doi au petrecut o noapte intreaga incercand sa “nimereasca” reteta potrivita de cafea irlandeza, dar fie whiskey-ul nu avea acelasi gust, fie frisca nu plutea. Asa ca Koeppler s-a indreptat chiar spre sursa: a calatorit la Irlanda si l-a intalnit pe Sheridan, care i-a aratat reteta potrivita de cafea irlandeza.
In curand, Buena Vista Cafe a devenit “caminul” american al cafelei irlandeze. In 1952, Sheridan a parasit Irlanda pentru a veni si a-si servi faimoasa creatie yankeilor, alaturi de Koeppler, la Buena Vista Cafe.
Daca aceasta poveste te-a inspirat sa faci chiar la tine acasa o cafea irlandeza, iata ce trebuie sa faci: incalzeste intr-o cana putin whiskey irlandez, adauga o lingurita de zahar brun si apoi completeaza cu cafea fierbinte, amestecand pana zaharul se dizolva. La sfarsit, adauga cu grija frisca."