Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Americane Joi 06 Aug 2009, 08:18
Fiind mai sus vorba de ziua de nastere a lui Obama, avand pozele cu prima doamna, le-am postat fara vreo intentie clara! Ca o abatere de la subiect in timpul unei discutii!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Americane Joi 06 Aug 2009, 10:45
Nu a fost nicio abatere Dolioane. Potrivit obiceiului meu, eu m-am uitat şi pe revers unde am văzut şi alte aspecte. Iată-le. Doamna este negresă şi îmbrăţişează doar copii albi. Undeva este şi un mulatru cam nebăgat în seamă. Doamna este bine dispusă şi permanent râde (aşa au vrut fotoreporterii). Să fie asta un semn de făţărnicie? Dar politicianul nu este tot politician indiferent că ar trăi în America sau România?
Ei bine Cipriane, uite că şi acele poze, aparent banale, au un rost al lor bine definit. Şi atunci când te uiţi la o poză mai pune-o şi contralumină să vezi pe ce suport este făcută.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: Re: Americane Joi 06 Aug 2009, 20:23
Bun, deci asta era. Trebuia sa inteleg ca Misela este rasista si prefacuta. In care caz, bine zice romanul ca ce se aseamana se aduna, si pasarile de acelasi soi, impreuna zboara!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Americane Mier 03 Feb 2010, 04:43
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Americane Mier 29 Dec 2010, 11:28
CUM AU FACUT AMERICANII AFACERI CU DUSMANII LOR
Departamentul Trezoreriei a acordat aproape 10.000 de derogari companiilor americane pe parcursul ultimelor decenii, astfel incat acestea sa se poata sustrage de la sanctiunile impuse de SUA Iranului si altor state despre care se crede ca ar finanta teroristi, relateaza cotidianul New York Times si Associated Press. Companii precum Kraft Food si Pepsi si unele dintre cele mai mari banci americane au profitat de pe urma acestei politici, informeaza ziarul. Majoritatea licentelor de export au fost acordate sub incidenta unei legi ce permitea comercializarea de bunuri umanitare, chiar daca pana la urma pe piata au fost aduse si produse precum tigarile sau guma de mestecat.
Articolul postat joi pe site-ul Times nu face referire la nicio activitate ilegala desfasurata de oficiali sau personalul companiilor. Mai degraba, el sugereaza ca nenumaratele intelegeri incheiate privind comercializarea anumitor bunuri submineaza autoritatea morala si diplomatica a Americii, in calitate de principal stat emitent de sanctiuni aspre impotriva Iranului, Coreii de Nord si altor state.
Potrivit aceleiasi surse, o companie americana a primit permisiunea de a licita constructia unei conducte prin care Iranul urma sa transporte gaz natural in Europa - o alta intelegere care contravine ideologiei americane. Altor companii americane li s-a permis sa negocieze cu intreprinderi iraniene suspectate de a fi implicate in actiuni teroriste sau proliferarea armelor.
"Exportul catre Iran al produselor alimentare americane este obligatoriu prin lege si oricum este neinsemnat in contextul politicii noastre in Iran", a declarat Stuart Levey, vicesecretarul Trezoreriei, pentru AP. "Eforturile noastre se concentreaza pe probleme precum comportamentul ilicit al guvernului iranian si institutiile financiare care il faciliteaza".
Oficialii trezoreriei au subliniat ca acest comert este lipsit de valoare in comparatie cu proportiile sanctiunilor SUA, caci bunurile vandute catre Iran de abia daca totalizau 0,02% din exporturile SUA in primul trimestru al anului.
In anul 2000, Congresul american a adoptat o lege ce prevedea relaxarea sanctiunilor asupra exportului de anumite bunuri.
Levey a insistat ca aceste cazuri izolate mai sus mentionate nu contravin efortului american de a exercita presiuni asupra Iranului, stat care deja trebuie sa faca fata sanctiunilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU. In conditiile in care SUA fac presiune asupra Teheranului in ceea ce priveste inarmarea nucleara, terorismul si programul de rachete nucleare, asemenea intelegeri comerciale evita ca respectivele sanctiuni sa afecteze distributia de alimente, medicamente si aparatura medicala catre poporul iranian.
Kraft Food si Pepsi au refuzat deocamdata sa comenteze aceste afirmatii.
O parte a problemei consta in faptul ca, in multe state care se confrunta cu sanctiuni internationale sau americane, guvernul joaca un rol important in economie. In acelasi timp, potrivit documentelor obtinute de The New York Times, SUA au aprobat vanzarea de bunuri de lux unor magazine detinute de banci aflate pe lista neagra.
In replica, oficialii americani au declarat ca deciziile se iau in functie de fiecare intreprindere in sine si ca reflecta situatia din respectivul lant de import.
"Nu a existat vreo licenta pe care sa fi trebuit sa o emit altfel", a spus Adam Szubin, director al Biroului pentru controlul activelor externe, din cadrul Trezoreriei, care acorda licentele. Pe de alta parte, el a recunoscut ca oficialii americani nu investigau importatorii in amanunt. SURSA: Agerpres
Sursa: Capital - (Capital.ro)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: Re: Americane Vin 28 Ian 2011, 09:25
Claudiu Padureanu acela e un agiamiu:
Citat :
O ipoteză şocantă reiese din arhive: Statele Unite au fost la un pas de a deveni monarhie, iar coroana a fost oferită unui aristocrat german.
Cu ce se mananca asta? Este ipoteza sau a fost fapt?
Citat :
părinţii fondatori ai Statelor Unite ale Americii au fost la un pas să transforme tânărul stat american într-o monarhie.
Nici vorba!
Citat :
Ei au şi găsit un candidat perfect, din punctul lor de vedere. Este vorba de un aristoŹcrat german, un baron prusac, Friedrich von Steuben
1. Von Stauben nu a fost baron si 2. americanii puteau sa-l puna pe Washington daca doreau atat de mult; nu aveau nevoie de un neamt!
Citat :
Pentru că baronul prusac era admirat de foştii săi „elevi", în momentul în care comandanţii militari americani au reuşit să obţină victoria asupra britanicilor, primul impuls a fost acela de a organiza SUA sub forma unei monarhii federale. Ei i-au oferit coroana baronului Von Steuben, care avea posibilitatea de a fi recunoscut de ceilalţi aristocraţi europeni. Însă el a refuzat, pentru că nu a dorit niciodată să devină monarh. El a preferat să rămână un simplu cetăţean american.
Abia apoi americanii au decis să organizeze un sistem republican. Analistul politic Octavian Sergentu spune că acest model nu este chiar surprinzător.
Citat :
De altfel, numărul germanilor era atât de mare, încât a existat, la un moment dat, posibilitatea de a alege germana ca limbă oficială.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Americane Sam 05 Mar 2011, 18:46
Este oare situatia dezastruasa a lumii capitaliste reflectata real, sau mai sunt aspecte camuflate de care nu stim?
Asa cum am mai spus, statisticile si comanda pentru cea mai mare parte a lor, este facuta de cei care doresc sa dea o imagine cat de cat a unei potentiale recuperari economice. Oare poate fi vorba despre asa ceva ? Sa vedem in cateva cuvinte numai, unele aspecte ce se incearca a fi camuflate in economia americana si, cu siguranta, ele fac parte din spectrul de indicatori ascunsi, ai multor economii. Important este, dupa cum spuneam, sa cerem sa vedem si sa ne documentam cu situatia reala, sa ne facem o imagine a ceea ce se intampla real sau aproape de realitate, pentru ca, informatiile pe care le primim nu sunt, in cea mai mare parte a lor, in masura sa clarifice tabloul dezastrului economic.
Sa vedem ce se intampla in California, emblematicul stat American si cel mai populat stat, care s-a dovedit pentru zeci de ani ca a reprezenta un success economic si un mod de viata de invidiat, nu numai pentru multi americani, dar si pentru intreaga lume. Debitul statului California arata, din statisticile emise, a fi pastrat sub control, un debit care se ridica la 8% din totalul economiei acestui stat urias cu peste 35 de milioane de oameni. Dar California are o serie de debite care nu sunt si nu vor fi prea curand cuprinse in aceste statistici. Astfel, numai daca luam in calcul valorile restante ale statului legate de fondul de pensii, spre exemplu, debitul statului se ridica la impresionantul procent de peste 37% din totalul economiei Californiei. Pensiile sunt debite deasemenea si sunt evidente si nu pot sa nu fie incluse, dar atunci cand se doreste a se crea o imagine favorabila, aceste pensii nu mai sunt de luat in seama si privirile se indreapta catre statele si zonele globului, care fiind in dificultate, nu isi pot onora fondul de pensii catre destinatarii lor legali. Din nefericire pentru cei ce ar dori sa afle situatia reala, administratiile statelor americane nu ofera informatii legate de cat de mult datoreaza ei acestor pensionari, mai ales cand descriu debitul creat prin valorificarea de bond-uri (actiuni de stat puse spre vinzare pentru a acoperi anumite cheltuieli ale statului). La fel, statele se opun cu inversunare in a oferi statistici referitoare la valoara pensiilor batranilor la ratele de piata. Exista insa si caracteristici comune cu Romania legat de sistemul de pensii si de inegalitatile flagrante care au loc in cadrul acestuia. Am sa dau numai cateva exemple curente pentru a va edifica ca aceia care striga "hotul" si care pun la colt economii care vor sa ofere un sistem de pensii decent, iar ei cer reducerea lui, aceia creaza o degringolada in propriile economii, ascunzind acest segment al finantelor nationale, acest debit care nu poate si nu trebuie sa nu fie prevazut in programele oricarei tari ce se pretinde civilizata.
Numai in Yonkers, un mic orasel din statul New York, peste 100 de fosti politisti si pompieri iesiti la pensie, marea lor majoritate inregimentindu-se in aceasta categorie sociala in jurul virste de 58 - 50 de ani, au pensii care depasesc chiar asteptarile lor. Unul dintre "pensionarii" de guvern, Hugo Tassone, care s-a pensionat la 44 de ani, are o pensie de 101.333$ pe an, cu mult mai mare fata de cei 74.000$ pe an cat castiga pe vremea cand lucra.
Cum este posibil un asemenea mecanism si daca el este aplicat tuturor categoriilor profesionale, atat din sectorul de stat cat si privat?
Fara discutie ca el nu este aplicat sectorului privat. Invstigatiile demarate la cererea unui grup de pensionari ce lupta din greu cu ideea ca in curand ar putea sa nu isi mai primeasca pensiile, au scos la iveala un mecanism nu prea sofisticat prin care, fosti angajati de la Guvernul SUA, stiu sa profite de legislatia in vigoare. S-a apelat la inregistrari contabile care sa reflecte orele suplimentare efectuate in ultimi ani inaintea iesirii la pensie de catre acesti angajati ai statului. Primarul New York-ului avea cunostiinta de acest lucru si musamaliza tacand. Au fost in stare sa creeze post de sustinator al steagului american la ruinele cladirilor darimate in urma asa ziselor atentate din centrul New York-ului. Acest sustinator efectua ore suplimentare si pentru asta era platit la iesirea la pensie cu o suma mult peste ultimul sau salariu. Este un dezastru modul cum este incarcat fondul de pensii cu sume ce afecteaza bugetul local si care sunt total nejustificate, punind SUA in fata unei crize financiare de proportii.
Folosirea banilor publici pentru pensiile guvernului american este o practica care prezinta o lipsa totala de etica, este un adevarat labirint care guvernul il creaza pentru a ascunde fonduri, utilizeza calcule eronate cand profesorii sunt pentru o perioada eliberati din locul de munca, folosesc mecanisme dubioase pentru soldatii care vin acasa in permisii, sau pe perioade mai lungi dupa serviciul militar, efectuat peste ocean si multe altele, profitind de aceste furturi la drumul mare prin intermediul taierii fondurilor pentru bolnavii de Alzheimer, pentru gradinitele de copii si altele. Numai in New York City, din ceea ce s-a descoperit recent, peste 3.700 de fosti angajati ai statului, primesc actualmente pensii de peste 100.000$ pe an si mai mult, ele sunt exceptate de la plata taxelor locale, sau statale. Actualmente, unul din 250 de fosti angajati la guvern care primesc pensii, beneficiaza de sume cu mult peste 100.000$ pe an si acest grup se asteapta sa creasca in detrimentul cheltuielilor care sunt taiate de acolo de unde omul de rand, are cea mai mare nevoie dupa o viata de munca si bataie de joc a unui sistem care i-a distrus atat sanatatea, cat si familia. Numai luna trecuta, in New York, au iesit la pensie 13 ofiteri de politie la o virsta de sub 40 de ani, cu pensii de peste 100.000 pe an, alti 9 iesind la pensie cu aceleasi sume dar la mai putin de 30 de ani.
Credeti ca mai are rost sa continui cu bataia de joc a banului public?
In 2008 salariul mediu pentru un lucrator in sectorul privat a fost de 39.877$ pe an, in timp ce acelasi lucrator, cu aceasi calificare, primea la stat 45,124$ pe an. Numai in New York City, contributia de la buget pentru pensiile fostilor politisti, va fi in acest an de peste 2 miliarde de dolari, sau 64% din statele de plata ale politiei, cea mai mare contributie la fondul de pensiidin SUA. Joshua Rauh, un reputat economist de la North Western University si Robert Novy Marx, de la University of Chicago, au recalculat recent, valoarea din 50 de state, a pensiilor datorate de stat intr-o maniera reala, la valoarea datoriei bond-urilor de piata. Aceasta inseamna ca cei doi economisti au luat in calcul la estimarea valorii bond-urilor, exact ceea ce greveaza datoria contractata de statul respectiv, odata cu vanzarea actiunilor de stat si au ajuns la cifra de 5.170 miliarde de dolari, o cifra astronomica dar reala. Pentru a avea o imagine mai clara, trebuie sa spunem ca dupa ce se scad cele 1940 miliarde de dolari datorie curenta catre pensionari a statelor, ramane o gaura financiara de 3230 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta mai mult decat de trei ori volumul de bani pe care statele respective le datoreaza detinatorilor de actiuni (bond-uri). Si in acest sens profesorul Rauh declara in conferinta de presa, ca statele americane “sunt cuprinse de o criza financiara cu mult mai mare decat noi ne putem inchipui si ele recunosc”.
Un alt aspect major si deocamdata ignorat de statele americane care nu il considera “important”, este acela al facturilor vanzatorilor care desfac produse sau servicii catre administratiile statelor respective si care inca nu si-au incasat banii. Pentru a vedea daca acestea sunt “lipsite de importanta”, va trebui sa spunem ca numai statul Illinois este restant cu suma de 9 miliarde de dolari la facturile vanzatorilor, care poate fi denumit ca fiind un real dezastru fiscal. Aceste cheltuieli exista si trebuiesc luate in seama daca se doreste o reflectare reala a situatiei financiare a statelor americane...
Astept opiniile dumneavoastra, pe care datorita numarului mare de cuvinte folosite nu le puteti insera in comentariul facut la un anumit articol, la adresa de e-mail adriancosereanu@rogers.com Va asigur de raspunsul meu prompt si documentat, in masura in care este necesar acest lucru.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: Americane Joi 07 Apr 2011, 06:54
primit pe mail...
Iata restrictia la care ne asteptam. In conformitate cu CODEX ALIMENTARIUM vom minca exact ce ne va da dreptul,nu vom mai fi liberi sa alegem ce seminte sa folosim ,sau ce sa semanam...Marle concern Monsato incearca sa puna legi care sa-i promoveze programul.Consecinta va fi...sa avem o singura sursa de consum-reteaua agro industriala- dominata de Monsato Asta mai inseamna multe genetic modoficate fructe si legume,mult mai multi adititivi/euri/ alimmentari ,control de toxicizare lenta in masa-un proiect de cimitir ...care sa readuca planeta de la 7 miliarde la numai doua ,asa cum cere de fapt si programele marilor bancheri care vor controlul lumii sub un organism global...Va fi vai de noi,daca nu face ceva Dumnezeu si omenirea nu se va trezi pina mai poate...
Trecerea Gradinaritului sub Ilegalitate?
Azi, senatul SUA va vota trecerea legii 510, bine cunoscutul déjà “Act al Modernizarii Sigurantei Alimentelor” (S510). Daca S510 este trecuta, controlul individual asupra gradinaritului personal va fi restrictionat in mod sever, iar pastrarea semintelor pentru anul viitor, va fi trecuta in ilegalitate, aceasta insemnand teoretic pregatirea pentru un complet monopol al firmei Monsanto si agedei sale de proliferare a OMG-urilor (Organismele Modificate Genetic). Pe scurt, ii va oferi guvernului Statelor Unite o noua autoritate asupra drepturilor populatiei de a cultiva, comercializa si transporta orice fel de alimente. Productia de alimente de orice fel, va fi esentialmente sub autoritatea Departamentului de Siguranta Nationala si oricine va fi prins cultivand alimente fara permisiune, chiar si in gradina casei sale, va putea fi acuzat de ofensa criminala. Ia actiune acum impotriva Legii Senatului S510.
Daca Legea senatului 510 va trece, Statele Unite vor fi cu un pas mai aproape de situatia Europei unde Uniunea Europeana a acceptat o directiva care va fi aplicata in forta maxima din Aprilie 2011. Toate plantele medicinale si suplimentele minerale vor fi interzise, toate invataturile si metodele de vindecare ale medicinei alternative vor fi interzise iar toate colegiile si scolile de homeopatie vor fi dizolvate. Incepand cu aceasta vara, acum este interzisa vanzarea de carti pe tema vindecarii prin folosirea plantelor si a mineralelor. Daca locuiesti in Europa sau cunosti oameni / ai familie din Europa, te rog raspandeste aceast email, intrucat este nevoie de 35 de milioane de semnaturi ACUM!
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Americane Mar 19 Apr 2011, 18:10
Presedintele american Barak Obama si prima doamna Michelle Obama au castigat anul trecut 1,8 milioane de dolari, in mare parte datorita vanzarilor de carti ale liderului de la Casa Alba, conform declaratiilor de venituri, transmite BBC News. Veniturile cuplului au scazut de la 5,5 milioane de dolari in 2009 si de la 2,6 milioane de dolari in 2008, o scadere datorata, potrivit declaratiilor, de scaderea vanzarilor la cartile presedintelui. Salariul lui Barack Obama ca presedinte a fost de 395.000 de dolari. Cuplul a achitat taxe federale si de stat de 500.000 de dolari si a donat suma totala de 245.000 de dolari unui numar de circa 30 de organizatii caritabile.
Declaratiile de venituri ale cuplului, in care profesiunea lui Barack Obama este mentionata alternativ drept 'presedinte al SUA' si 'autor', au fost facute publice luni de Casa Alba.
Prima editie a cartii de memorii 'Dreams From My Father' a fost publicata in 1995, dupa care Obama a mai publicat volumul politic 'The Audacity of Hope', in 2006, si o carte pentru copii, aparuta anul trecut, 'Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters'.
Presedintele a beneficiat considerabil de legea privind taxele scazute pentru cei cu venituri mari, intrata in vigoare in mandatul predecesorului sau, George W. Bush. Obama a cerut cu insistenta abrogarea legii, spunand ca SUA nu-si pot permite reduceri de taxe pentru persoanele instarite intr-un moment cand deficitele bugetare sunt mari.
Cuplul isi plateste taxele in statul Illinois, unde detine o casa si unde a locuit inainte de a se muta la Washington in ianuarie 2009.
Venitul mediu pe familie in SUA este de aproximativ 52.000 de dolari.
SURSA: Agerpres
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: Americane Mar 19 Apr 2011, 20:51
ok si ce-i cu asta ? Fata li Base cat cashtiga ? Fata ailalta a lu Base cat cashtiga ? Base cat cashtiga ? ( ca daca s-a putea - DAR nu se poate) ar trebui pus sechestru pe toti banii lu Base de peste tot; Cat cashtiga Nutzi a lu Udrea ? Rahat in ploaie ce-ai scris acolo.
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Americane Joi 21 Apr 2011, 11:21
Sistemul de sănătate. SUA versus Franţa versus România. Versus pacienţi
de Adrian Lobonțiu
Tocmai am terminat, aici, la Paris, o Video Conferinta Europa-SUA pe tema sanatatii. Sunt complet bulversat : « In 2009 un american a decedat la fiecare 30 de minute pentru ca nu a dispus de nici o asigurare medicala. Acesta este sistemul de sanatate al SUA, comparabil cu cel al unei tari in curs de dezvoltare… »
Pana la urma, care e filozofia si principiul de baza al sistemului de sanatate american? Este un sistem dominat de patroni : 60% din populatie este acoperita de sistemul de asigurari patronal, la fel ca si asigurarile « mutuale » in Franta. Pe de o parte exista un sistem pentru persoanele in varsta sau handicapate : Medicare. Pe de alta parte exista un sistem pentru persoanele foarte, foarte sarace : Medicaid. Al treilea sistem de asigurare este special dedicat fostilor combatanti si militarilor. Mai exista si sistemul de Asigurari Private. In general, insa, majoritatea americanilor lucreaza in intreprinderi mai mari, mijlocii sau mai mici si beneficiaza de asigurare medicala. Dar : peste 47 de milioane de americani (dintre care 8 milioane de copii !) sunt in prezent lipsiti de orice acoperire sau asigurare medicala. SUA este astazi singura tara industrializata de pe Planeta care nu garanteaza intr-o maniera sau alta, nici o asigurare de sanatate propriilor ei cetateni. Paradoxul este faptul ca sistemul american de protectie medicala « absoarbe » 16% din PIB. In Franta alocam 11% din PIB pe an.
Alt paradox : majoritatea acestei populatii lipsita de asigurare medicala LUCREAZA, nu sunt someri, ci sunt angajati in intreprinderi mici si mijlocii. Ei nu dispun de nici o asigurare medicala. Acest lucru nu inseamna ca mor pe strada, fara a li se acorda ingrijiri medicale. Nu, deloc. Este un mit. Aceste persoane se pot adresa anumitor spitale publice, special consacrate persoanelor defavorizate. Ele vor beneficia de ingrijiri medicale inferioare standardelor si astfel rata mortalitatii acestor persoane non-asigurate este cu 25% superioara populatiei obisnuite (asigurate). Sistem, deci INEGALITAR.
Este primordial sa asiguram medical in INTEGRALITATE populatia. Nu are absolut nici un sens economic, daca vreti, sa continuam sa nu asiguram o anumita parte a populatiei. De ce? pur si simplu pentru ca tot platim pentru a le furniza ingrijirile medicale de care au nevoie la spital. Cel putin atata timp cat sunt in viata. Vor sfarsi pana la urma la spital si acest lucru costa foarte scump, e realitatea cruda. Este imperativ sa reformam si sa modernizam sistemul.
Atat in SUA cat si in Franta vorbim de un sistem anacronic, non-transparent cu diferente majore in ce priveste calitatea ingrijirilor medicale. Depinde in ce regiune a Frantei sau a Statelor Unite te afli, depinde din ce clasa sociala faci parte, depinde de spitalul caruia i te adresezi. Populatia nu este absolut deloc la curent cu aceste disparitati. Unele spitale sunt foarte performante, unii medici sunt extrem de bine pregatiti, altii nu. Alte spitale sunt mediocre, slabe, ineficiente, care profita doar de sistem fara a «furniza» ingrijirile medicale la standardele asteptate. Iar unii medici isi pun intrebarea: «care e riscul la care ma supun?» si nu neaparat: «care e calitatea actului medical pe care-l ofer?» Ideologia concurentei este mult mai dezvoltata in SUA in comparatie cu Franta. ....................................................................................................................................
Personal, operand alaturi de sute de echipe chirurgicale din zeci si zeci de tari de pe toate continentele, stiu exact la ce ma refer. Am vazut cu ochii mei. Si sper din toata inima sa ajut acolo unde pot cu un aviz cat se poate de neutru si validat stiintific. Pe oricine care mi se adreseaza : bogat, sarac, roman, francez, adult, varstnic sau copil.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Americane Joi 21 Apr 2011, 11:44
Bucataria americana, in opinia mea, nu exista! Exista un soi de pornografie culinara cu eticheta SUA, in care curg sosuri, sfaraie grasimi, mierea se impreuneaza cu sunca, slanina cu ciocolata, fructe sunt scufundate in uleiuri incinse si mai apoi balacite prin siropuri lipicioase, intr-o orgie a gustului cu final orgasmic si atacuri de cord. Dar despre o autentica bucatarie americana nu se poate vorbi. In comparatie cu astea, mancarea romaneasca ia locul I.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Americane Joi 21 Apr 2011, 21:35
Omul de afaceri american crede că prețul benzinei din Statele Unite va înregistra o creștere în perioada următoare, motiv pentru care și-a pregătit o strategie de a reduce prețul acesteia. Care este aceasta? Trump a făcut declarații care i-au șocat și pe jurnaliștii de la ABC News. În prezent, un galon de benzină costă în unelele state din America aproximativ 4,7 dolari, iar Trump spune că acesta va ajunge să coste 5,6 sau chiar 7 dolari. Soluția acestuia? Să ia petrol pentru America din Irak, argumentul suprem adus fiind acela că Statele Unite au cheltuit 1.500 de miliarde de dolari acolo, fapt pentru care sunt îndreptățite să ia de acolo petrol în valoare de această sumă. Întrebat de moderatorul ABC News dacă sugerează că Statele Unite trebuie să fure petrol, Trump a spus că nu se pune problema de furat, întrucât acel petrol i se cuvine Americii. Principalul candidat la Casa Albă din 2010, care va concura împotriva actualului președinte american, nu este la prima gafă discursivă. Acesta a afirmat de curând că că i-a dat „ţeapă“ liderului libian Muammar al Gaddafi într-o afacere imobiliară din trecut.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Americane Joi 21 Apr 2011, 21:42
Arnold Schwarzenegger, care a trecut, deja, cu succes de la filme de actiune hollywoodiene la postul de guvernator al Californiei, ar putea candida la presedintia Uniunii Europene (UE), a anuntat marti presa americana. Schwarzenegger, in varsta de 63 de ani, fost Mister Univers, de origine austriaca, se gandeste la viitorul sau politic, iar anturajul sau l-a sfatuit sa revina in Europa, pentru a candida la presedintia Uniunii, potrivit revistei Newsweek. "In urmatorii ani, Uniunea va trebui sa isi gaseasca un presedinte de mai mare anvergura, cineva capabil sa unifice Europa", a declarat, pentru revista, Terry Tamminen, fostul sef de cabinet al lui Schwarzenegger. "Francezii nu vor un german, germanii nu vor un italian. Vor alege, mai degraba, un european plecat in Statele Unite, resuscitand viziunea unui Washington sau a unui Jefferson, pentru o Europa unita" , a adaugat Tamminen, fara sa dea in mod explicit numele fostului guvernator american. Dupa doua mandate la conducerea Californiei, au aparut o serie de zvonuri cu privire la viitorul politic sau cinematografic al "Governatorului". Un lucru este sigur. El nu poate candida la presedintia Statelor Unite, rezervata doar persoanelor care s-au nascut pe teritoriul american. Ideea nu i-ar displacea nici premierului britanic, David Cameron, care a glumit, impreuna cu Schwarzenegger, asupra acestui subiect, in cadrul unei recente vizite la Londra. "Va fi nevoie sa schimbam Constitutia (americana), sa puteti candida (la presedintie). Este exact ceea ce vom face", i-ar fi spus el. Intre timp, Arnold Schwarzenegger va reveni pe ecrane. La inceputul lui aprilie, el a prezentat, la Cannes, "The Governator", un desen animat care-l infatiseaza ca supererou, realizat in colaborare cu Stan Lee, creatorul Hulk, Thor, Spiderman si altor X-Men.
Sursa: Mediafax
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: Re: Americane Vin 22 Apr 2011, 09:10
Citat :
Presedintele a beneficiat considerabil de legea privind taxele scazute pentru cei cu venituri mari, intrata in vigoare in mandatul predecesorului sau, George W. Bush. Obama a cerut cu insistenta abrogarea legii, spunand ca SUA nu-si pot permite reduceri de taxe pentru persoanele instarite intr-un moment cand deficitele bugetare sunt mari.
Taxele in America nu sunt "scazute" pentru cei bogati. 10% din populatia Americii platesc 75% din impositul federal, in timp ce 50% din populatie nu plateste impozit federal deloc . Agerpres sunt A... geamii! Obama nu a vrut sa impoziteze mai mult pe "bogati" ci pe... toti, dar nu i-a iesit figura pentru ca s-a schimbat Congresul. In plus, cum Obama defineste "bogat" este clar patura mislocie a societatii. Ba mai mult, Agerpres preia propaganda comunista a lui Obama pe nerumegate: "SUA nu-si pot permite reduceri de taxe". Taxele nu sunt reduse in prezent, ci sunt doar nemajorate!
Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: Re: Americane Vin 22 Apr 2011, 09:17
Despre asigurari medicale: Industria asta este supraregulata de guvern, si de aici problema majora. Dar in loc sa lase economia de piata sa actioneze, guvernul american isi baga nasul si mai mult. Categoric are sa iasa si mai prost, cu introducerile comuniste ale tovarasului Obama!