__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Vechiul si Noul Testament | |
|
+5Karima sam22 cactus Restauratorul Emil Condor 9 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Dum 07 Sept 2008, 14:01 | |
| - Emil Condor a scris:
- Da, mă închin Domnului Iisus Hristos. Cuvântul Sfânt mă învată că e corect, tu nu crezi asa?
Unde scrie sa te inchini si sa te rogi lui Iisus Hristos?Eu ma inchin si ma rog doar lui DUMNEZEU TATAL CERESC asa cum spune Iisus Hristos! | |
| | | Restauratorul
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Dum 07 Sept 2008, 14:09 | |
| - sam22 a scris:
Sfanta treime nu exista .. .exista doar un sg Dumnezeu si acela este Domnul Iisus Hristos ! ooo deai rataci si tu cu mine asa neam putea intalnii candva ! apropo daca am gresit spunemi unde am gresit !? Vad eu bine nu prea-ti place gramatica!?!Calea ratacirii tale este larga!Calea "ratacirii" mele este ingusta!Eu am batut de mult campii cand nu credeam ca DUMNEZEU exista!Tu bati campii!Eu bat cararuia Cerului! | |
| | | sam22
Numarul mesajelor : 284 Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Dum 07 Sept 2008, 15:49 | |
| - Restauratorul a scris:
- sam22 a scris:
Sfanta treime nu exista .. .exista doar un sg Dumnezeu si acela este Domnul Iisus Hristos ! ooo deai rataci si tu cu mine asa neam putea intalnii candva ! apropo daca am gresit spunemi unde am gresit !? Vad eu bine nu prea-ti place gramatica!?!Calea ratacirii tale este larga!Calea "ratacirii" mele este ingusta!Eu am batut de mult campii cand nu credeam ca DUMNEZEU exista!Tu bati campii!Eu bat cararuia Cerului! deci fara cuvinte ... spunemi unde gresesc .... gresesc ca spun ca exista un sg Dumnezeu care a venit printre noi intr-un trup de carne , intr-un chip asemenea noua? tu bati cararuia cerului? ma faci sa rad !!! cu gramatica nici nu vreau sa stau bine mai "inteleptule acestei lumii" vreau sa stau bine cu Domnul si cu Cuvantul Lui deoarece si Dumnezeu S-a descoperit oamenilor de jos , oamenilor de rand nu teologilor ca tine care tagaduiesc pe singurul meu stapan si Domn Iisus Hristos ! tiam dat niste intrebari la care esti in afara !! si nu ai raspuns nici pana acum !!! | |
| | | Restauratorul
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Dum 07 Sept 2008, 15:57 | |
| - sam22 a scris:
- Restauratorul a scris:
- sam22 a scris:
Sfanta treime nu exista .. .exista doar un sg Dumnezeu si acela este Domnul Iisus Hristos ! ooo deai rataci si tu cu mine asa neam putea intalnii candva ! apropo daca am gresit spunemi unde am gresit !? Vad eu bine nu prea-ti place gramatica!?!Calea ratacirii tale este larga!Calea "ratacirii" mele este ingusta!Eu am batut de mult campii cand nu credeam ca DUMNEZEU exista!Tu bati campii!Eu bat cararuia Cerului! deci fara cuvinte ... spunemi unde gresesc .... gresesc ca spun ca exista un sg Dumnezeu care a venit printre noi intr-un trup de carne , intr-un chip asemenea noua? tu bati cararuia cerului? ma faci sa rad !!! cu gramatica nici nu vreau sa stau bine mai "inteleptule acestei lumii" vreau sa stau bine cu Domnul si cu Cuvantul Lui deoarece si Dumnezeu S-a descoperit oamenilor de jos , oamenilor de rand nu teologilor ca tine care tagaduiesc pe singurul meu stapan si Domn Iisus Hristos ! tiam dat niste intrebari la care esti in afara !! si nu ai raspuns nici pana acum !!! Ti-am dat raspunsuri dar tu nu ai ochi sa vezi Cuvantul lui DUMNEZEU TATAL CERESC si Invataturile lui Iisus Hristos! | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Mar 09 Sept 2008, 20:25 | |
| - Karima a scris:
- sam22 a scris:
- Sfanta treime nu exista .. .exista doar un sg Dumnezeu si acela este Domnul Iisus Hristos !
As vrea sa intreb si eu ceva te rog,inainte de Isus(pacea lui Allah asupra lui)nu exista Dumnezeu? Daca exista ,cum se numea El? Crestinismul din zilele noastre este total diferit fata de mesajul lui Iisus, atat ca detalii, cat si ca principii. Este o religie stabilita de imparati, preoti, scriitori necunoscuti si traducatori anonimi. Iisus a subliniat Unicitatea lui Dumnezeu, ca el este Mesagerul lui Dumnezeu, ca salvarea vine doar din fapte bune si din respectarea poruncilor lui Dumnezeu, dar si faptul ca el confirma legea lui Moise. | |
| | | sam22
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Mier 10 Sept 2008, 01:00 | |
| - Karima a scris:
- Karima a scris:
- sam22 a scris:
- Sfanta treime nu exista .. .exista doar un sg Dumnezeu si acela este Domnul Iisus Hristos !
As vrea sa intreb si eu ceva te rog,inainte de Isus(pacea lui Allah asupra lui)nu exista Dumnezeu? Daca exista ,cum se numea El? Crestinismul din zilele noastre este total diferit fata de mesajul lui Iisus, atat ca detalii, cat si ca principii. Este o religie stabilita de imparati, preoti, scriitori necunoscuti si traducatori anonimi. Iisus a subliniat Unicitatea lui Dumnezeu, ca el este Mesagerul lui Dumnezeu, ca salvarea vine doar din fapte bune si din respectarea poruncilor lui Dumnezeu, dar si faptul ca el confirma legea lui Moise. raspunsurile tziau fost date si de emil ... acelea sunt si ale mele ! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Mier 10 Sept 2008, 02:26 | |
| - sam22 a scris:
- Karima a scris:
- Karima a scris:
- sam22 a scris:
As vrea sa intreb si eu ceva te rog,inainte de Isus(pacea lui Allah asupra lui)nu exista Dumnezeu? Daca exista ,cum se numea El? Crestinismul din zilele noastre este total diferit fata de mesajul lui Iisus, atat ca detalii, cat si ca principii. Este o religie stabilita de imparati, preoti, scriitori necunoscuti si traducatori anonimi. Iisus a subliniat Unicitatea lui Dumnezeu, ca el este Mesagerul lui Dumnezeu, ca salvarea vine doar din fapte bune si din respectarea poruncilor lui Dumnezeu, dar si faptul ca el confirma legea lui Moise. raspunsurile tziau fost date si de emil ... acelea sunt si ale mele ! Nu mi-a raspuns nimeni pana acum daca inainte de Isus(pbuh)exista Dumnezeu si cum se numea,desi eu stiu raspunsul din prisma religiei islamica, as fii vrut sa stiu si rapunsul tau dar ma rog,nu are importanta ,nu vrei nu raspunzi. | |
| | | sam22
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Joi 11 Sept 2008, 00:43 | |
| - Karima a scris:
- sam22 a scris:
- Karima a scris:
- Karima a scris:
- sam22 a scris:
As vrea sa intreb si eu ceva te rog,inainte de Isus(pacea lui Allah asupra lui)nu exista Dumnezeu? Daca exista ,cum se numea El? Crestinismul din zilele noastre este total diferit fata de mesajul lui Iisus, atat ca detalii, cat si ca principii. Este o religie stabilita de imparati, preoti, scriitori necunoscuti si traducatori anonimi. Iisus a subliniat Unicitatea lui Dumnezeu, ca el este Mesagerul lui Dumnezeu, ca salvarea vine doar din fapte bune si din respectarea poruncilor lui Dumnezeu, dar si faptul ca el confirma legea lui Moise. raspunsurile tziau fost date si de emil ... acelea sunt si ale mele ! Nu mi-a raspuns nimeni pana acum daca inainte de Isus(pbuh)exista Dumnezeu si cum se numea,desi eu stiu raspunsul din prisma religiei islamica, as fii vrut sa stiu si rapunsul tau dar ma rog,nu are importanta ,nu vrei nu raspunzi. ELOHIM se numea ! | |
| | | enohabel
Numarul mesajelor : 412 Data de inscriere : 31/08/2008
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Joi 11 Sept 2008, 00:52 | |
| - Karima a scris:
Nu mi-a raspuns nimeni pana acum daca inainte de Isus(pbuh)exista Dumnezeu si cum se numea,desi eu stiu raspunsul din prisma religiei islamica, as fii vrut sa stiu si rapunsul tau dar ma rog,nu are importanta ,nu vrei nu raspunzi. Depinde de cine raspunde...un branhamist convins sau un crestin autentic neafiliat la secte sau culte _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Joi 11 Sept 2008, 06:26 | |
| Multumesc sam daca si enohabel doreste sa raspunda....astept | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Joi 11 Sept 2008, 07:01 | |
| - Karima a scris:
- Multumesc sam daca si enohabel doreste sa raspunda....astept
Dumnezeu Tatal, adica Jehova sau JAHVE, care mai este numit si Domnul Ostirilor si care zice;Eu sunt cel ce sunt", nu are nici inceput si nici sfarsit. Domnul Isus fiul sau are inceput si are si sfarsit de aceea este scris ca e alfa si omega, este nascut din Tatal adica descendent, este scris; Tu esti fiul meu astazi te-am nascut. Inainte de a veni Isus sa se intrupeze in cer asistam la un dialog; Tatal intreaba; cine va merge pentru noi??? si-atunci Isus se prezinta si zice; in sulul cartii este scris despre mine,vin sa fac voia ta Dumnezeule... asta si altele sunt dovezi ca Domnul Isus inainte de a se intrupa din Maria era in cer cu Tatal... _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Joi 11 Sept 2008, 07:37 | |
| - enohabel a scris:
- Dumnezeu Tatal, adica Jehova sau JAHVE, care mai este numit si Domnul Ostirilor si care zice;Eu sunt cel ce sunt", nu are nici inceput si nici sfarsit.
Domnul Isus fiul sau are inceput si are si sfarsit Mai citeste Cuvântul: Isus este exact acel Nume: "Eu sunt Cel ce sunt", "Alfa si Omega", "fără început si fără sfârsit". Ai studiat Biblia la Constantinopol sub îndrumarea lui Constantin? Se vede usor influenta învătăturilor păgâne - nu poti să ascunzi nimic. | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Joi 11 Sept 2008, 07:44 | |
| Eu nu am nimic nici cu Constantin nici cu BO, am citit biblia si am inteles mesajul... _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Joi 11 Sept 2008, 07:48 | |
| Si Constantin "l-a înteles"!!!
Nu m-as mai opri din discutiile despre Domnul meu dar...
Noapte bună dragă Enohabel! | |
| | | sam22
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Joi 11 Sept 2008, 12:30 | |
| [quote="Emil Condor"]Si Constantin "l-a înteles"!!!
Nu m-as mai opri din discutiile despre Domnul meu dar...
Noapte bună dragă Enohabel![/quote
Somn usor enohabel !!! scuze ca iti spun dar cred ca ai citit alta biblie !!! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Joi 11 Sept 2008, 15:56 | |
| - sam22 a scris:
- Citat :
- ELOHIM se numea !
Esti indecis sau mi se pare mie? | |
| | | sam22
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Vin 12 Sept 2008, 00:03 | |
| [quote="Karima"] - sam22 a scris:
- Citat :
- ELOHIM se numea !
am spus ELOHIM deoarece acest cuv exprima multitudinea descoperirii lui "El". acest EL sa descoperit lui avraam sub numele de "ELSHADAI" care inseamna "Cel Atotputernic" acelasi El (care desemneaza pe Dumnezeu Insusi ) sa descoperit lui moise sub numele de "Iahveh" care desemneaza "Eu sunt cel ce sunt" si tot acelasi ''El'' sa descoperit sub numele de "IAHSHUA" , nume pe care noi il folosim din greaca si inseamna Isus. cum pui tu intrebarea asta ca inainte de Iisus cine a fost? cand "El"(Isus) este chiar Cel Atotputernic. Apoc.1.8 + v.17 Concluzie la intrebarea ta .. ca inainte de Iisus nu exista Dumnezeu? Daca ar fi existat atunci Iisus ar fi altcineva nu chiar Dumnezeu Insusi !!! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Vin 12 Sept 2008, 00:49 | |
| Nu,poate ca ai inteles gresit. Cum adica i s-a descoperit lui Avraam?Sau lui Moise?Dar celorlalti profeti?Au fost mai multi ca de exemplu Noe etc Acestia au fost profeti,ca si Isus ca si Profetul Islamului(pbuh) Dumnezeu nu s-a aratat nimanui.Nimeni nu stie forma sau infatisarea lui. Este adevarat ca lucrarile lui s-au facut prin profeti. Concluzia ai tras-o bine,este exact ce am spus,Isus(pbuh)a fost doar un profet ca toti profetii care au fost trimisi de Dumnezeu. N-as putea concepe niciodata un Dumnezeu copil-chiar as vrea sa stiu cate ceva despre copilaria lui Isus daca se poate si ce profetii a facut in acel timp. | |
| | | sam22
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Vin 12 Sept 2008, 01:37 | |
| - Karima a scris:
- Nu,poate ca ai inteles gresit.
Cum adica i s-a descoperit lui Avraam?Sau lui Moise?Dar celorlalti profeti?Au fost mai multi ca de exemplu Noe etc Acestia au fost profeti,ca si Isus ca si Profetul Islamului(pbuh) Dumnezeu nu s-a aratat nimanui.Nimeni nu stie forma sau infatisarea lui. Este adevarat ca lucrarile lui s-au facut prin profeti. Concluzia ai tras-o bine,este exact ce am spus,Isus(pbuh)a fost doar un profet ca toti profetii care au fost trimisi de Dumnezeu. N-as putea concepe niciodata un Dumnezeu copil-chiar as vrea sa stiu cate ceva despre copilaria lui Isus daca se poate si ce profetii a facut in acel timp. 1.ce am inteles gresit? 2.cum sa descoperit lui avraam? citeste Geneza12.1 iar in cap15.1 arata cum i sa descoperit "intro vedenie" cum sa descoperit lui moise? citeste Exod 3.2 si v.6 "se temea sa priveasca pe Dumnezeu" . L-a vazut sau nu? sa citim pt asta Numeri12.8 "el vede chipul Domnului" iar Deuteronom34.10 "nu sa mai ridicat prooroc ca Moise pe care Domnul Sal fi cunoscut FATA IN FATA." 3. DECI TU NU CITESTI BIBLIA de aceea nu cunosti ca sunt mai mult prooroci. Tu nul cunosti pe Iisus numai ca profet? uite ce spune Pavel in 2Corinteni5.16 "ca de acum incolo nu mai cunoastem pe nimeni in felul lumii si chiar daca am cunoscut pe Hristos in felul lumii acum nu mai il cunoastem in felul acesta" si sa vedem mai departe cum la cunoscut Pavel ... citeste Filipeni2.6-11 profeul islamului nu are nimic cu toata Lucrarea lui Dumnezeu deoarece el sia faurit propria biblie ..coranul ...probabil de aceea sti numai de Noe si concluzia ta nu este concluzia mea pt ca Iisusul crestinilor adevarat este chiar Dumnezeul cerului si pamantului venit printre noi !! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Vin 12 Sept 2008, 04:59 | |
| - sam22 a scris:
- Iisus este chiar Dumnezeul cerului si pamantului venit printre noi !!
AMIN! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Vin 12 Sept 2008, 06:13 | |
| - sam22 a scris:
- Karima a scris:
- Nu,poate ca ai inteles gresit.
Cum adica i s-a descoperit lui Avraam?Sau lui Moise?Dar celorlalti profeti?Au fost mai multi ca de exemplu Noe etc Acestia au fost profeti,ca si Isus ca si Profetul Islamului(pbuh) Dumnezeu nu s-a aratat nimanui.Nimeni nu stie forma sau infatisarea lui. Este adevarat ca lucrarile lui s-au facut prin profeti. Concluzia ai tras-o bine,este exact ce am spus,Isus(pbuh)a fost doar un profet ca toti profetii care au fost trimisi de Dumnezeu. N-as putea concepe niciodata un Dumnezeu copil-chiar as vrea sa stiu cate ceva despre copilaria lui Isus daca se poate si ce profetii a facut in acel timp. 1.ce am inteles gresit? 2.cum sa descoperit lui avraam? citeste Geneza12.1 iar in cap15.1 arata cum i sa descoperit "intro vedenie" cum sa descoperit lui moise? citeste Exod 3.2 si v.6 "se temea sa priveasca pe Dumnezeu" . L-a vazut sau nu? sa citim pt asta Numeri12.8 "el vede chipul Domnului" iar Deuteronom34.10 "nu sa mai ridicat prooroc ca Moise pe care Domnul Sal fi cunoscut FATA IN FATA." 3. DECI TU NU CITESTI BIBLIA de aceea nu cunosti ca sunt mai mult prooroci. Tu nul cunosti pe Iisus numai ca profet? uite ce spune Pavel in 2Corinteni5.16 "ca de acum incolo nu mai cunoastem pe nimeni in felul lumii si chiar daca am cunoscut pe Hristos in felul lumii acum nu mai il cunoastem in felul acesta" si sa vedem mai departe cum la cunoscut Pavel ... citeste Filipeni2.6-11 profeul islamului nu are nimic cu toata Lucrarea lui Dumnezeu deoarece el sia faurit propria biblie ..coranul ...probabil de aceea sti numai de Noe si concluzia ta nu este concluzia mea pt ca Iisusul crestinilor adevarat este chiar Dumnezeul cerului si pamantului venit printre noi !! De ce esti asa sigur ca eu nu citesc Biblia?Cunosc faptul ca sunt mai multi profeti,islamul are cunostinta de peste 1ooo de profeti si in jur de 350 de mesageri. Coranul pomeneste 25 de profeti printre care Isus(pbuh)are cel mai inalt rang. Spui ca Profetul Islamului(s.a.w.s) nu are nimic cu lucrarea lui Dumnezeu deoarece el si-a faurit propria Biblie.Nimic mai fals.Coranul i-a fost transmis Profetului Mohammed prin Ingerul Gabriel. Dupa cum ti-am spus eu stiu mai multi profeti dar ti l-am dat exemplu pe Noe ca poate il stii si tu mai bine. Daca nu recunosti pe Mohammed(s.a.w.s) ca profet,desi venirea lui a fost anticipata in Biblie de unde l-ai scos pe William Marrion Branham si l-ai facut profet,,al timpurilor noastre,,cum spui tu? Are scripura date despre el? Exemplifica cu citat daca are. | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Vin 12 Sept 2008, 20:54 | |
| Karima este o mare diferenta intre Isus ca profet si ceilalti profeti ai vechiului testament
Isus nu este numai un profet ci este chiar Mesia si este Fiul lui Dumnezeu care a fost nascut la intemeierea lumii in cer,apoi s-a dezbracat de slava care o avea la Tatal si a venit pe pamant si sa nascut din femeie...de aceea este numit si Fiul omului, Dumnezeu adevarat si om adevarat... In Mohammed nu cred pentru ca nu-i scris in biblie, dar despre Isus este scris in VT in multe locuri inainte ca El sa apara, mai ales profetul Isaia vb deslusit, dar si psalmul 22 vb despre rastignire...citeste Isaia 53 si psalmul 22;16 dar tot psalmul de altfel _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | sam22
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Sam 13 Sept 2008, 01:20 | |
| [
1.ce am inteles gresit? 2.cum sa descoperit lui avraam? citeste Geneza12.1 iar in cap15.1 arata cum i sa descoperit "intro vedenie" cum sa descoperit lui moise? citeste Exod 3.2 si v.6 "se temea sa priveasca pe Dumnezeu" . L-a vazut sau nu? sa citim pt asta Numeri12.8 "el vede chipul Domnului" iar Deuteronom34.10 "nu sa mai ridicat prooroc ca Moise pe care Domnul Sal fi cunoscut FATA IN FATA." 3. DECI TU NU CITESTI BIBLIA de aceea nu cunosti ca sunt mai mult prooroci. Tu nul cunosti pe Iisus numai ca profet? uite ce spune Pavel in 2Corinteni5.16 "ca de acum incolo nu mai cunoastem pe nimeni in felul lumii si chiar daca am cunoscut pe Hristos in felul lumii acum nu mai il cunoastem in felul acesta" si sa vedem mai departe cum la cunoscut Pavel ... citeste Filipeni2.6-11 profeul islamului nu are nimic cu toata Lucrarea lui Dumnezeu deoarece el sia faurit propria biblie ..coranul ...probabil de aceea sti numai de Noe si concluzia ta nu este concluzia mea pt ca Iisusul crestinilor adevarat este chiar Dumnezeul cerului si pamantului venit printre noi !![/quote]
De ce esti asa sigur ca eu nu citesc Biblia?Cunosc faptul ca sunt mai multi profeti,islamul are cunostinta de peste 1ooo de profeti si in jur de 350 de mesageri. Coranul pomeneste 25 de profeti printre care Isus(pbuh)are cel mai inalt rang. Spui ca Profetul Islamului(s.a.w.s) nu are nimic cu lucrarea lui Dumnezeu deoarece el si-a faurit propria Biblie.Nimic mai fals.Coranul i-a fost transmis Profetului Mohammed prin Ingerul Gabriel. Dupa cum ti-am spus eu stiu mai multi profeti dar ti l-am dat exemplu pe Noe ca poate il stii si tu mai bine. Daca nu recunosti pe Mohammed(s.a.w.s) ca profet,desi venirea lui a fost anticipata in Biblie de unde l-ai scos pe William Marrion Branham si l-ai facut profet,,al timpurilor noastre,,cum spui tu? Are scripura date despre el? Exemplifica cu citat daca are.[/quote]
unde scrie ca ia fost transmis coranul lui mahomed prin ingerul gabriel? pe Branham nu lam scos eu de undeva ..... Dumnezeu la ridicat si a vorbit prin el acestei ultime generatii care suntem noi.... a fost mesajul Domnului pt timpul nostru. Scriptura vorbeste despre el si spune ca vine in duhul si puterea lui ilie de aceea este numit ilie in Maleahi4.5-6. si nu numai ... assta io zic bietului de enohabel care o sa linga tarana sio sa isi smulga parul din cap cand o sa vada ce magarii mari povestete el aici. acest trimis al Domnului se identifica si cu vers din Apoc.10.7 Ca sa vezi lucrurile acestea trebuie sa cercetezi viiata acestui om si ce a vb ca sa poti vedea dac el intradevar a vb conform bibliei sau a aberat ceva si el ... ca si altii ... iti trebuie descoperirea Domnului sa poti crede aceasta ... si descoprirea este: Iisus Hristos este Domnul. AMIN | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Sam 13 Sept 2008, 03:52 | |
| [quote="sam22"] - Karima a scris:
- sam22 a scris:
- Citat :
- ELOHIM se numea !
am spus ELOHIM deoarece acest cuv exprima multitudinea descoperirii lui "El". acest EL sa descoperit lui avraam sub numele de "ELSHADAI" care inseamna "Cel Atotputernic" acelasi El (care desemneaza pe Dumnezeu Insusi ) sa descoperit lui moise sub numele de "Iahveh" care desemneaza "Eu sunt cel ce sunt" si tot acelasi ''El'' sa descoperit sub numele de "IAHSHUA" , nume pe care noi il folosim din greaca si inseamna Isus. Denumirea de Elohim se refera strict la dumnezeire.Este adevarat ca ea apare de peste 2.570 de ori în Vechiul Testament dar... este inţeles de cei mai mulţi comentatori biblici ca un plural de majestate al dumnezeirii.In nici un caz ea nu se refera la o pluritate ,sunt doar niste atriubute ale aceluiasi Dumnezeu(Iehova) printre ele fiind -El-Roi ,El-Saldai,El-ohim,Elion etc. Acest nume – Iehova – descoperă faptul că Dumnezeu există vesnic. Ea este o denumire mai tirzie (perioada exodului cca-1250 ien.) Iehova nu este un nume propriu zis, ci un grup de cuvinte care desfăşoară ceva din caracterul infinit al prezenţei şi posibilităţilor divine: „ Eu sînt Cel ce sînt " ( Ieşire 3, 11-15). Ocazia în care a apărut acest nume i-a făcut pe mulţi să se oprească asupra lui ca asupra singurului nume veritabil al dumnezeirii. Este bine de ştiut însă că evreii au pierdut ei înşişi pronunţarea corectă a acestei perifraze notate în textul vechi doar prin consoanele HH şi semivocalele Y, W ( lingviştii de astăzi înclină totuşi spre forma Yahweh ). In timpul Evului Mediu, rabinii au înlocuit vocalele originale cu vocalele din cel de al treilea nume pentru divinitate: Adonai şi astfel s-a ajuns la numirea de „ Iehova ". | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament Sam 13 Sept 2008, 04:03 | |
| - enohabel a scris:
- Karima este o mare diferenta intre Isus ca profet si ceilalti profeti ai vechiului testament
In Mohammed nu cred pentru ca nu-i scris in biblie, dar despre Isus este scris in VT in multe locuri inainte ca El sa apara, mai ales profetul Isaia vb deslusit, dar si psalmul 22 vb despre rastignire...citeste Isaia 53 si psalmul 22;16 dar tot psalmul de altfel Profetii biblice despre venirea Profetului Mohammed(pacea lui Allah asupra lui) In Deuteronom18,Dumnezeu i-a spus lui Moise:,,Eu le voi ridica Proroc din mijlocul fratilor lor,cum esti tu,si voi pune cuvintele Mele in gura Lui si El le va grai tot ce-I voi porunci Eu/Iar cine nu va asculta cuvintele Mele,pe care Proorocul acela le va grai in numele Meu,aceluia-i voi cere socoteala(Deuteronom18-19) Din aceste versete tragem concluzia ca profetul din aceste profetii trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici: -trebuie sa fie asemenea lui Moise(1) -va veni din poporul fratilor lui Israel,adica Ismaelitii(2) -Dumnezeu va pune cuvintele Lui in gura acestui profet si el va declara ceea ce Dumnezeu i va porunci.(3) Hai sa analizam in detaliu 1.Trebuie sa fie asemenea lui Moise Cu greu vom putea gasi doi profeti care se aseamana atat de mult ca Moise si Muhammed.Amandoi au primit o lege si un mod de viata cuprinzator.Ambii si-au invins dusmanii si au fost victoriosi in mod miraculos.Amandoi au fost acceptati ca profeti si mari conducatori.Amandoi au emigrat din cauza conspiratiilor de asasinare impotriva lor...precum si asemanari in modul de viata si moartea lor. De asemenea cineva ar putea observa din Evanghelia lui Ioan ca evreii asteptau adeverirea celor trei profetii distincte.Cele trei intrebari puse de Ioan Botezatorul dovedesc acest fapt 1.venirea lui Isus 2.venirea lui Ilie 3.venirea Profetului ,,Si acesta este marturia lui Ioan,cand au timis la El iudeii din Ierusalim,preoti si leviti ,ca sa-l intrebe< >Si el a marturisit si n-a tagaduit;si a marturisit:<>.Si ei l-au intrebat<>Zis-a el:<>.<>Si a raspuns<>(Ioan1:19-21) Daca ne uitam in biblie la acest pasaj,vom gasii in subsolul paginii cuvantul Prooroc,profet care este de fapt profetia din Deuteronom 18 : 15;Prooroc din mijlocul tau si din fratii tai,ca si mine,iti va ridica Domnul Dumnezeul tau pe acela sa-l ascultati,,si Deuteronom 18:18,,Eu le voi ridica prooroc din mijlocul fratilor lor,cum esti tu,si voi pune cuvintele Mele in gura Lui si El le va grai tot ce-I voi porunci Eu,, Tragem concluzia din aceasta ca Iisus Christos nu este profetul mentionat in Deuteronom. 2.Va veni din neamul fratilor lui Israel Avraam avea doi baieti,Ismail si Isaac(geneza:21) Ismail a devenit stramosul natiunii arabe si Isaac starmosul natiunii israelite.Profetul de care se vorbeste in verset nu avea sa vina dintre evrei,ci din randul fratilor lor,ismaelitii.Muhammed(saws)este un descendent al lui Ismail-este intr-adevar acel profet. 3.Dumnezeu va pune cuvintele Lui in gura acestui Profet Cuvinele Domnului(Sfantul Quran)au fost puse cu adevarat in gura Profetului.Dumnezeu l-a trimis pe Ingerul Gavriil pentru a-l invata pe Profet cuvintele Lui(Sfantul Quran)Deci acele cuvinte nu sunt ale Profetului sunt puse de Ingerul Gavriil in gura lui prin bunavointa lui Allah. Putem observa ca Dumnezeu a spus in profetia din Deuteronom 18:19,,Iar cine nu va asculta cuvintele Mele,pe care Proorocul Acela le va grai in numele Meu,aceluia i voi cere socoteala. Acest lucru inseamna ca oricine crede in Biblie trebuie sa creada tot ce spune acest profet care este Muhammed(pacea si binecuvantarea lui Allah asupra lui)
Sursa: Biblia- Isaia: 42: 1-12
Capitolul 42 1. Iată Sluga Mea pe Care o sprijin, Alesul Meu, întru Care binevoieşte sufletul Meu. Pus-am peste El Duhul Meu şi El va propovădui popoarelor legea Mea. 2. Nu va striga, nici nu va grăi tare, şi în pieţe nu se va auzi glasul Lui. 3. Trestia frântă nu o va zdrobi şi feştila ce fumegă nu o va stinge.El va propovădui legea Mea cu credincioşie; 4. El nu va fi nici obosit, nici sleit de puteri, până ce nu va fi aşezat legea pe pământ; căci învăţătura Lui toate ţinuturile o aşteaptă. 5. Aşa grăieşte Domnul cel Atotputernic, Care a făcut cerurile şi le-a întins, Care a întărit pământul şi cele de pe el, Care a dat suflare poporului de pe el şi duh celor ce umblă pe întinsul lui: 6. "Eu, Domnul, Te-am chemat întru dreptatea Mea şi Te-am luat de mână şi Te-am ocrotit şi Te-am dat ca legământ al poporului Meu, spre luminarea neamurilor; 7. Ca să deschizi ochii celor orbi, să scoţi din temniţă pe cei robiţi şi din adâncul închisorii pe cei ce locuiesc intru întuneric. 8. Eu sunt Domnul şi acesta este numele Meu. Nu voi da nimănui slava Mea şi nici chipurilor cioplite cinstirea Mea". 9. Cele proorocite altădată s-au împlinit şi altele mai noi vă vestesc; înainte ca să ia fiinţă vi le dau de ştire. 10. Cântaţi Domnului cântare nouă,cântaţi în strune laudele Lui până la marginile pământului! Marea să se zbuciume cu tot ce este în ea, ostroavele şi locuitorii lor! 11.Pustiul şi cetăţile lui să înalţe glas, şi satele în care are sălaş ChedarLocuitorii din Sela să chiuie de veselie; şi din vârfurile munţilor să strige de bucurie! 12Să preaslăvească pe Domnul şi lauda Lui s-o vestească în depărtatele ostroave. Sunt dovezi clare ca este vorba de Profetul Muhammad صلى الله عليه وسلم . 10. Cântaţi Domnului cântare nouă , cântaţi în strune laudele Lui până la marginile pământului! Marea să se zbuciume cu tot ce este în ea, ostroavele şi locuitorii lor!
Care din cele trei religii canta in numele Domnului ? Acest verset arata ca cei alesi o sa aiba un cantec nou care o sa fie o lauda pentru Dumnezeu , acest cantec o sa fie auzit peste tot . Adica nu o sa fie un cantec intr-o incapere ci in spatiu , in lume ... Ce tare seamna cu ATHANUL .
11 . Pustiul şi cetăţile lui să înalţe glas, şi satele în care are sălaş Chedar! Locuitorii din Sela să chiuie de veselie; şi din vârfurile munţilor să strige de bucurie!
O alta dovada ca este vorba despre poporul care o sa cante acel cantec nou , sunt arabii care provin din Chedar fiul Lui Ismael fiul Lui Avraam . | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Vechiul si Noul Testament | |
| |
| | | | Vechiul si Noul Testament | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |