__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ODAIA DE LA DRUM | |
|
+11bulache TUDOR zuum bila Karima nicuvar zaraza26 aurora abbilbal Emil Condor abba 15 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Vin 14 Noi 2008, 02:21 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Vin 14 Noi 2008, 02:29 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Vin 14 Noi 2008, 02:34 | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Vin 14 Noi 2008, 07:02 | |
| Este si la mine 14 Noiembrie: La Multi Ani Abba! | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Vin 14 Noi 2008, 09:44 | |
| am ştiut io de ce am început cu strâgatu de alaltăieri. Că azi nu mai aveam loc de Aurora.. La mulţi ani Abba ! Deşi nu mai sunt împreună, muzica lor rămâne Liberta - Albano - Romina Power https://www.youtube.com/watch?v=_0uP4kSCS6I | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Vin 14 Noi 2008, 10:58 | |
| Am intrat si noi in odaie si iti uram inca o data La Multi Ani ! Sanatate, bucurii si fericire alaturi de cei dragi. Nicu si Doina. :Happy birthday :Happy birthday :Happy birthday _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Vin 14 Noi 2008, 11:00 | |
| | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Vin 14 Noi 2008, 11:10 | |
| | |
| | | aurora
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Vin 14 Noi 2008, 22:51 | |
| abba n-a venit azi pe aici? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Sam 15 Noi 2008, 00:09 | |
| De aia Abby s-a grăbit cu urările - a intuit că nu o să fie jupâna cu noi.
Încă odată: La Multi Ani, domnită dragă! | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Sam 15 Noi 2008, 00:47 | |
| O fi dat o fugă la timişorenii ei, ţânca şi mijlociu, că ăl mare-i clujean şi-i mai departe. | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Sam 15 Noi 2008, 06:02 | |
| Multumesc tuturor pentru urari si pentru cadourile minunate! Sunteti calzi si buni ca nimeni altii! Ieri, am stat (stat, am zis) mai mult pe Atractiv, asa, ca mi se facuse dor. Voi ma intelegeti, cred! Dar uite ca nu s-a luminat de ziua si m-am repezit sa va raspund . Aurora stie mai bine, ca ea , ca femeile, cand vrea ceva, chiar gaseste! Si Nicu m-a gasit, dar cred ca la el a functionat mai mult logica ...sau intuitia, ori amandoua. Azi plec la timisoreni, aici nu greseste Onorabbilul. Va sarut si va doresc si voua tot ce mi-ati dorit mie! Sa ne vedem sanatosi, duminica dupa-amiaza! mwah1 _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Sam 15 Noi 2008, 06:06 | |
| Să ai un timp minunat la Timisoara! Te asteptăm... | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Sam 15 Noi 2008, 08:46 | |
| - abba a scris:
- Multumesc tuturor pentru urari si pentru cadourile minunate! Sunteti calzi si buni ca nimeni altii!
Ieri, am stat (stat, am zis) mai mult pe Atractiv, asa, ca mi se facuse dor.... Te cred şi te înţeleg. Nu de puţine ori în loc de abbilbal, scriu atractiv, dar... Salută pe ţânca şi pe mijlociu, deşi îl ştiu doar de pe blog, că îi ficior fain. Poate se îndură şi ne dă ceva pe prismă. | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mar 18 Noi 2008, 18:21 | |
| De la Timisoara: _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 19 Noi 2008, 00:03 | |
| - abba a scris:
- De la Timisoara:
wow, ce look superb ai! :roflmao: _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 19 Noi 2008, 01:34 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 19 Noi 2008, 09:06 | |
| | |
| | | abba
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 19 Noi 2008, 17:08 | |
| Mai, mai, mai...ce-ati mai navalit toti cu aprecieri si calificative! Auzi la Emil: englezoaica! Pai, eu cu franceza sunt in concubinaj, nu cu engleza! Zaraza, crede-ma ca nu sunt fotogenica, fiindca de fiecare data cand "stau" la pozat, iese groaznic! Doar astea prinse pe fuga sunt mai acceptabile! In schimb, fie-mea e foarte fotogenica! Aurora a mai vazut o poza de-a ei, pe Atractiv, si poate sa confirme! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 19 Noi 2008, 18:34 | |
| - abba a scris:
- Mai, mai, mai...ce-ati mai navalit toti cu aprecieri si calificative! Auzi la Emil: englezoaica! Pai, eu cu franceza sunt in concubinaj, nu cu engleza!
Zaraza, crede-ma ca nu sunt fotogenica, fiindca de fiecare data cand "stau" la pozat, iese groaznic! Doar astea prinse pe fuga sunt mai acceptabile! In schimb, fie-mea e foarte fotogenica! Aurora a mai vazut o poza de-a ei, pe Atractiv, si poate sa confirme! Confirm, fiica ei este o frumoooooasa... parca ar fi fotomodel... e bruneta cu parul lung... hai arata-ne-o si aici, cred ca nu se va supara mwah1 _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abba
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 19 Noi 2008, 20:18 | |
| _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | TUDOR
Numarul mesajelor : 192 Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 19 Noi 2008, 21:14 | |
| Pentru că mă frămîntă o întrebare la care n-am găsit răspuns, aş ruga-o pe Abba să mă lămurească şi pe mine de ce ,,FILOLOGIA SALVEAZA ROMÂNIA. Dacă ar salva-o chiar că m-aş bucura, şi aş da şi eu o mînă de ajutor. | |
| | | abba
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 19 Noi 2008, 23:01 | |
| In afara de faptul ca e o vorba veche , nascuta tot pe forum, intr-un moment cand cunostintele filologice au "salvat" o anume situatie , as putea sa-ti dau si alte explicatii, dar mai bine postez ceva intai, ceva ce doream sa scriu astazi si pentru care m-am intors la ora asta tarzie.
Azi am avut o lectie frumoasa , la a XII-a. Sa va povestesc si voua, ca s-ar putea sa va placa! Manualul ofera cateva texte: un fragment din "Cele doua Romanii" , de Mircea Eliade, un fragment din "Dimensiunea romaneasca a existentei", de Mircea Vulcanescu si "Intoarcere in Bucurestiul interbelic", de Ioana Parvulescu. Cel mai incitant a fost cel al lui Vulcanescu, iar eu le-am pregatit si cateva informatii despre filosof, fiindca era mai putin cunoscut decat Eliade, pe care il studiasera. Va citez doar un fragment din materialul despre Vulcanescu, mai exact finalul:
Închis la Aiud, alături de majoritatea elitei româneşti, Mircea Vulcănescu a ţinut o serie de conferinţe considerate subversive de torţionari, pentru că le menţinea oamenilor moralul. Astfel că a fost izolat, la fel ca alţi 12 bărbaţi din celula sa, în hrubele secţiei 1. Acolo au fost dezbrăcaţi în pielea goală şi lăsaţi într-un frig cumplit, neavînd paturi sau scaune pe care să şadă. Epuizat, unul dintre deţinuţi a căzut din picioare după cîteva ore. Vulcănescu s-a aşezat pe ciment ca o saltea pentru cel doborît, salvîndu-i viaţa. Filosoful a murit însă pe 28 octombrie 1952, bolnav de plămîni, ca urmare a tratamentului inuman la care a fost supus. Avea 48 de ani şi a lăsat un îndemn: "Să nu ne răzbunaţi!".
Cat despre continutul fragmentului din opera lui Vulcanescu, o sa incerc sa scriu aici doar cateva fraze care au fost mai discutate:
“Negatia romaneasca nu are caracter existential ci esential. Romanul se opune intotdeauna la un fel de a fi, nu la faptul de a fi”.
“Ori de cate ori romanul tagaduieste zicand “Nu e”, tagaduirea lui e doar relativa. Presupus intotdeauna e ca: “Nu e aici, nu e acolo, nu e asa, nu e inca, nu e asta”".
“A nu fi nu are pentru roman un inteles absolut.Toata ontologia este pentru el regionala, si toata fiinta,fel de a fi”.
“Nu exista nefiinta”.
Sau asta:
Caracterul esential nepractic al romanului e vadit de frecventa cu care staruie verbele care vadesc speculatii asupra viitorului conditional, acele " Ce-ar fi fost dac-ar fi fost altfel decat a fost?", pe care orientarea actualizanta a metafizicii le condamna fara leac, cu latinescul " Factum fieri infectum non potest" (Nu se poate face ceva fara sa-l duci la capat.) , dar care staruie la roman, chiar daca i se dovedeste ca nu putea sa fi fost facute , cu intrebarea pur ipotetica: "Totusi, ce-ar fi fost daca...?" Asemenea speculatii ipotetice despre ce-ar fi fost sa fie sau ce ar fi fost de facut sunt cu mult mai intense decat reflectiile despre ceea ce trebuie facut efectiv in viitor. De aceea, optativul devine , in romaneste, modul privilegiat al verbului, substituinde-se sau colorand , cu spiritul sau, toate celelalte moduri.
Acel "ce-ar fi fost daca" apare si in Miorita ("si de-o fi sa mor"), de-aceea le spuneam ca se leaga oarecum temele. Au fost discutii frumoase, copiii s-au decalarat foarte interesati de tema, desi ma tem ca au plecat de la ora cu o unda de tristete in suflet . Concluzia lor a fost necesitatea schimbarii de mentalitate, dar ca solutii concrete nu am gasit (eu) decat speranta ca ei vor fi aceia care vor schimba ceva, si o solutie "in extremis" (a lor) , sa plecam toti romanii cateva luni la reciclare in strainatate, apoi sa ne intoarcem si sa facem ce avem de facut pana la capat. Degeaba am incercat eu sa le prezint si latura poetica a problemei, anume inclinatia spre metafizica a romanului, firea sa meditativa, generatoare de arta , ca romanul e viteaz si bun si "poet", asta a fost vazuta doar ca o insusire paguboasa. Poate ca generatiile tinere fi-vor mai pragmatice decat noi! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 19 Noi 2008, 23:44 | |
| - Citat :
- Poate ca generatiile tinere fi-vor mai pragmatice decat noi!
Cred ca sunt, si sunt poate si din cauza ca au mult mai mult inca de la nastere decat am avut noi (sub toate aspectele). Si poate pentru ca sunt mai solicitati, au mai putin timp de meditat, de visat chiar. Si vor mai mult, si vor mai repede, si vor si ei ca "dincolo", chiar daca nu cunosc de "dincolo" decat cea ce e frumos si vizibil, ca mai ales "dincolo" nu umbla cainii cu colacii in coada. Dar ma incanta lectia ta, nivelul ei si faptul cav trezesti atata interes la copii. Era o clasa de uman? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Joi 20 Noi 2008, 00:52 | |
| Discutiile de mai sus îmi amintesc de fratele meu care zicea că după lovitura de stat, totusi cei mai buni să conducă România sunt... vechii politicieni doar că ar trebui trimisi în Occident si reciclati, 2-3 ani. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM | |
| |
| | | | ODAIA DE LA DRUM | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |