__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ODAIA DE LA DRUM | |
|
+11bulache TUDOR zuum bila Karima nicuvar zaraza26 aurora abbilbal Emil Condor abba 15 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| | | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Lun 10 Noi 2008, 04:14 | |
| - zuum a scris:
- aurora a scris:
- zuum a scris:
- Am auzit ca iI zice...Ziua Recunostiintei....... nu-i vad rostul in Romania...aici are sens, acolo, nu!
In ce data este Ziua Recunostintei? La noi a 4a joi din noiembrie....ne amintim singura ocazie cand primii veniti in tara fagaduintei au impartit ceva cu bastinasii Da, Ziua Multumirii, cum îi spunem noi pe aici, este în Octombrie pentru Canada si dacă nu mă însel corespunde cu ceea ce stim noi în România ca fiind Ziua Recoltei. Se poate totusi să mă însel... | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Lun 10 Noi 2008, 04:47 | |
| - Emil Condor a scris:
- zuum a scris:
- aurora a scris:
- zuum a scris:
- Am auzit ca iI zice...Ziua Recunostiintei....... nu-i vad rostul in Romania...aici are sens, acolo, nu!
In ce data este Ziua Recunostintei? La noi a 4a joi din noiembrie....ne amintim singura ocazie cand primii veniti in tara fagaduintei au impartit ceva cu bastinasii Da, Ziua Multumirii, cum îi spunem noi pe aici, este în Octombrie pentru Canada si dacă nu mă însel corespunde cu ceea ce stim noi în România ca fiind Ziua Recoltei. Se poate totusi să mă însel... Voi i-ati pacalit pe indigeni mai repede! Mde, francezi...mancaruri fine! | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Lun 10 Noi 2008, 13:33 | |
| Ziua Recoltei se sărbătorea pe vremea lu' ceaşcă
la noi s-au mai dat libere zilele de Rusalii (practic a doua zi, dupa duminica) si Adormirea Maicii Domnului (15 august). _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Lun 10 Noi 2008, 22:25 | |
| - aurora a scris:
- abba a scris:
- Tradiţiile româneşti au îmbinat întotdeauna laicul cu credinţa religioasă. Vă recomand cartea lui Ion Ghinoiu, "Sărbători şi obiceiuri româneşti".
Dacă o vrea cineva, pot să i-o ofer pe mail sau mess. mi-ar face mare placere sa mi-o trimiti
adresa mea de mail (si mess) o poti lua de la Emil, il rog frumos sa ti-o dea Emile, cum fac sa iau adresele Aurorei? _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Lun 10 Noi 2008, 22:27 | |
| - abbilbal a scris:
- Heeeei, tu găzdoiae ! Scorpieeeee, acasă eşti ? Am trecut să-ţi zâc c-am voroghit cu popa şi o dat dezlegare să benchetuim în prima zâ din Postu Crăciunului, chiar dacă e şi vineri. Că doar odată în an e ziua scorpiei de pe malul Dunării. Aşa că fă ce-i face, da să fi hodinită să poţi juca şi cânta de ziua ta.
Sa fii tu sanatos, Onorabbilule! Si sa te vad sarbatorindu-ma si la anu, si la anu si ..la multi ani , sa-ti deie Domnu'! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | abba
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Lun 10 Noi 2008, 22:28 | |
| Cum am petrecut prima greva de avertisment (compunere) Eu astazi am fost profesor de serviciu si m-am dus la scoala de la ora 7.30. Am deschis dulapul si am asezat cataloagele in rastel, apoi am identificat cei 3 elevi de serviciu, trei vlajgani de-a XI-a, carora le-am inmanat registrele de evidenta si i-am instruit cu privire la atributiile lor. Rapid, am dat o raita prin internat sa vad daca e totul in regula, apoi o raita pe la cantina sa verific daca au afisat meniul si sa asist la cantarirea alimentelor. S-a facut ora 8. Am luat catalogul si astfel am dat semnalul si celorlalti colegi ca e cazul sa mai lase din cafea si pentru pauza urmatoare. La ora, la clasa a XII-a , am apelat si la cativa baieti de-acolo sa ma ajute pe timpul pauzelor cu supravegherea coridoarelor si a terenului de sport. A, am uitat sa mentionez ca am avut o scurta discutie si cu gardianul de serviciu care mi-a declarat foarte capabil ca el pazeste doar poarta de la intrare. In fiecare pauza, am stat in curtea liceului, cu ochii in patru, am facut ture pe la etaje, am intrat in clasele celor mici, de la gimnaziu ca sa-i mai temperez, iar la ora 10, am organizat careul deja traditional, de fiecare luni. In careu, am informat elevii asupra modului de desfasurare a grevei. Pe scurt, e greva, dar stati in clasa ca noi tot ne vom tine cursurile si va punem si absente. Desi la ora 12 am terminat programul , am ramas in continuare pentru ca servicul se incheie abia la ora 15, cand se inchid cataloagele in fiset. In acest timp, am avut diverse activitati neremunerate, cum ar fi: am verificat daca toti profesorii s-au dus la ultimele ore si am constatat ca o doamna profesoara de tehnologie(???) nu a venit la clasa a cincea, drept pentru care i-am facut eu ora, apoi i-am incolonat p-aia mici si i-am trimis la microbuzul din fata scolii; am condus o liota de parinti debusolati catre doua clase unde erau programate sedinte cu parintii ; am verificat condica si am scris un referat pentru scaderea notei la purtare unuia dintre cei 3 elevi de serviciu intrucat nu l-am gasit la post in timpul unei pauze, iar in alta ora, privind intamplator pe fereastra, de la etaj, l-am zarit fumand o tigara langa ghereta paznicului de noapte. In sfarsit, am incuiat cataloagele si am lasat femeia de servicu sa-si faca datoria si in cancelarie. Am iesit ultima din scoala si mi-am dat seama abia atunci ca ma ustura talpile ingrozitor si ca imi vajaie capul. Peste exact 21 de zile, imi vine iar randul sa fac de serviciu. Sper sa fie greva generala atunci! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Lun 10 Noi 2008, 22:30 | |
| - abba a scris:
- aurora a scris:
- abba a scris:
- Tradiţiile româneşti au îmbinat întotdeauna laicul cu credinţa religioasă. Vă recomand cartea lui Ion Ghinoiu, "Sărbători şi obiceiuri româneşti".
Dacă o vrea cineva, pot să i-o ofer pe mail sau mess. mi-ar face mare placere sa mi-o trimiti
adresa mea de mail (si mess) o poti lua de la Emil, il rog frumos sa ti-o dea Emile, cum fac sa iau adresele Aurorei? poti sa-mi scrii pe adresa de mail aurora1712@gmail.com _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abba
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Lun 10 Noi 2008, 22:31 | |
| Acusica! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Lun 10 Noi 2008, 22:35 | |
| - abba a scris:
- Acusica!
Am uitat sa zic ... adresa asta, o poate folosi oricine dintre voi, care doreste sa ma contacteze! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mar 11 Noi 2008, 04:02 | |
| Ok! Deci nu mai e nevoie de mine cu nimic - problema pare rezolvată, asa-i? | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mar 11 Noi 2008, 09:15 | |
| - aurora a scris:
- Ziua Recoltei se sărbătorea pe vremea lu' ceaşcă
la noi s-au mai dat libere zilele de Rusalii (practic a doua zi, dupa duminica) si Adormirea Maicii Domnului (15 august). Si acuma se sarbatoreste Ziua Gospodarului, care inlocuieste Ziua Recoltei. Cred ca in fiecare oras se organizeaza asa ceva, cand gospodinele cumpara mai ieftin din niste gramezi maaari de legume si fructe. Ziua a doua de Rusalii e libera incepand din 2009, pentru ca in 2008 prima zi de Rusalii s-a suprapus cu alegerile si nu era potrivit, ca mergeau oamenii in week-end prelungit si n-ar fi venit la vot. Adormirea Maicii Domnului imi amintesc ca a picat de pe lista. | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 03:51 | |
| | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 04:02 | |
| | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 04:05 | |
| | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 04:07 | |
| | |
| | | abba
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 07:08 | |
| Doamne, Onorabbilule, da grăbit mai eşti! Mai e până la ziua mea... Adevărul e că, de ziua mea, sunt cam tristuţă, nu ştiu de ce. Mereu am fost aşa. Si nici tămbălăul nu mi-a plăcut. Mai bine în cinci, acum în doi, ca porumbeii! Pentru alţii, îmi place să fac tămbălău, dar pentru mine, am mari reţineri. Na, că v-am spus-o şi pe-asta! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 10:08 | |
| Nici noua nu ne place tambalaul. Doar ca, uneori, nu ai ce face. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 11:55 | |
| - abba a scris:
- Doamne, Onorabbilule, da grăbit mai eşti! Mai e până la ziua mea...
Adevărul e că, de ziua mea, sunt cam tristuţă, nu ştiu de ce. Mereu am fost aşa. Si nici tămbălăul nu mi-a plăcut. Mai bine în cinci, acum în doi, ca porumbeii! Pentru alţii, îmi place să fac tămbălău, dar pentru mine, am mari reţineri. Na, că v-am spus-o şi pe-asta! Pe 13 suntem invitati de primar, ca e ziua lui pe 15. Asa ca abba pica la mijloc! Abbilbal a vrut sa fie primul... | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 11:57 | |
| - nicuvar a scris:
- Nici noua nu ne place tambalaul. Doar ca, uneori, nu ai ce face.
Nici noua nu ne place, dar cand nu a mai fost parca de o vesnicie...Cand nu mai gasesti cu cine sa iti petreci duminicile, sarbatorile...De ziua mea invit o familie, sotul nu vrea de ziua lui nici atat. | |
| | | abba
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 12:20 | |
| Cand esti tanar si ai impresia ca te asteapta o vesnicie in fata ta, te risipesti in petreceri cu multi prieteni, in afara familiei, dar odata cu trecerea timpului, parca ai vrea sa te aduni si sa stai mai mult cu cei dragi. _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 12:54 | |
| - abba a scris:
- Cand esti tanar si ai impresia ca te asteapta o vesnicie in fata ta, te risipesti in petreceri cu multi prieteni, in afara familiei, dar odata cu trecerea timpului, parca ai vrea sa te aduni si sa stai mai mult cu cei dragi.
Zic eu tambalau...dar numai cat am preluat cuvantul... Am o fire linistita, retrasa, pot sa numar pe degetele de la maini la cate petreceri am fost. Aici in Nasaud sotul nu are rude si el e mai retras ca mine. Eu sunt exceptia la chestia cu "te risipesti in petreceri cu multi prieteni". M-am uitat pe urma si am vazut ca nici n-am folosit cuvantul "tambalau". | |
| | | aurora
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 14:32 | |
| pai dupa cum vad... suntem cam toti pe o forma... aici ce ne mai "tambaluim" la noi petreceri intotdeauna au fost numai cabd musai-musai a trebuit sa fie. sotul meu nu-i petrecaret... cand mergem unde-i musai, se comporta onorabil, adica si converseaza, si danseaza, dar nu cu maaare placere si niciodata decat cat musai (mai ales la dans) cand eram in servici la centru de calcul de la combinat, din '77 pana in 1992, am avut un colectiv super-super... mai ales vara faceam cate un chef la baraj, la restaurantul combinatului, se cheama "Casa Alba"... era tare fain. Prima data m-am dus si cu sotul, a stat toata petrecerea la masa cu seful meu, si ala mare pescar, si au vorbit de pescuit. Dup'aia nu l-am mai luat, numa' cei foarte gelosi veneau cu sotul/sotia. Dar cel mai bine ne distram noi intre noi, fara consorti, dansam ca nebunii, glumeam fara perdele, era o atmosfera nebuna-nebuna. Vorba cumnatei mele, sora sotului, care si ea era mai petrecareata si stie cum ii este fratele ... "draga, foarte bine faci, platesti pe jumatate, si te distrezi dublu!" Anul asta insa este un an dificil la noi, plin de tristete... sotul cumnatei mele a murit in iunie, in decembrie pe 21 avem parastasul de 6 luni... de sarbatori probabil vom fi numai noi cu ea, cu fiica ei si prietenul ei, cu inca o verisoara primara a sotului, care exact in ziua mortii lui a implinit 50 de ani, si in aceleasi zile si-a parasit sotul, care i-a chinuit toata viata. Nasol an a fost anul asta pentru noi... macar sa fie cel ce vine mai bun. Ma iertati daca v-am intristat... azi cred ca e o zi proasta a mea _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 14:57 | |
| - aurora a scris:
- pai dupa cum vad... suntem cam toti pe o forma... aici ce ne mai "tambaluim"
la noi petreceri intotdeauna au fost numai cabd musai-musai a trebuit sa fie. sotul meu nu-i petrecaret... cand mergem unde-i musai, se comporta onorabil, adica si converseaza, si danseaza, dar nu cu maaare placere si niciodata decat cat musai (mai ales la dans) cand eram in servici la centru de calcul de la combinat, din '77 pana in 1992, am avut un colectiv super-super... mai ales vara faceam cate un chef la baraj, la restaurantul combinatului, se cheama "Casa Alba"... era tare fain. Prima data m-am dus si cu sotul, a stat toata petrecerea la masa cu seful meu, si ala mare pescar, si au vorbit de pescuit. Dup'aia nu l-am mai luat, numa' cei foarte gelosi veneau cu sotul/sotia. Dar cel mai bine ne distram noi intre noi, fara consorti, dansam ca nebunii, glumeam fara perdele, era o atmosfera nebuna-nebuna. Vorba cumnatei mele, sora sotului, care si ea era mai petrecareata si stie cum ii este fratele ... "draga, foarte bine faci, platesti pe jumatate, si te distrezi dublu!"
Anul asta insa este un an dificil la noi, plin de tristete... sotul cumnatei mele a murit in iunie, in decembrie pe 21 avem parastasul de 6 luni... de sarbatori probabil vom fi numai noi cu ea, cu fiica ei si prietenul ei, cu inca o verisoara primara a sotului, care exact in ziua mortii lui a implinit 50 de ani, si in aceleasi zile si-a parasit sotul, care i-a chinuit toata viata.
Nasol an a fost anul asta pentru noi... macar sa fie cel ce vine mai bun.
Ma iertati daca v-am intristat... azi cred ca e o zi proasta a mea Intr-adevar, cel mai greu e in primul an, cand treci singur prin sarbatori si nu stii cum o sa fie. De fapt nici nu te intereseaza. Stii ca totul e greu. Nu ma intristez totusi...adica asa sunt eu, cand sunt altii tristi, cand sunt probleme, ma mobilizez sa ii ajut sa treaca peste momentele grele. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM Mier 12 Noi 2008, 15:20 | |
| multumesc mult, zaraza... nici nu stii ce bine este sa ai prieteni langa tine, asa cum esti tu acuma _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ODAIA DE LA DRUM | |
| |
| | | | ODAIA DE LA DRUM | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |