Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 20 Mar 2009, 19:20
La casuta din padurea Nasaudului ninge... un ramas bun din partea iernii... S-a innorat tot mai tare spre seara, nori plumburii care prevesteau precipitatii au intunecat repede orizontul. Acum s-a intunecat de-a binelea si ninge cu fulgi mari. La revedere, iarna, te astept in decembrie...dar stiu ca ne vei surprinde cu fulgi in noiembrie si poate chiar in octombrie!
...imediat voi pleca prin orasul ce isi primeste cu nepasare ultimii fulgi din iarna aceasta...
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 20 Mar 2009, 23:17
Se pare că aici, în Ontario, primavara începe să-si intre în drepturi. Zile frumoase am avut în ultimul timp si tot atât de frumoase sau chiar si mai faine vă doresc vouă, tuturor.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 12:05
Vineri dupa-masa am facut un pic de curatenie prin curte si gradina, seara a nins dupa cum am scris, iar a doua zi dimineata era soare si zapada.
O fotografie facuta la circa 100 de metri, marita cu aparatul.
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 20:14
Aoleu! Asa zăpadă este pe la voi, prin Năsăud?
Nici măcar aici în Onatario nu avem asa ceva!
Iarna are farmecul ei - doar de sărbători. Atât ajunge...
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 20:18
Emil Condor a scris:
Aoleu! Asa zăpadă este pe la voi, prin Năsăud?
Nici măcar aici în Ontario nu avem asa ceva!
Iarna are farmecul ei - doar de sărbători. Atât ajunge...
Nu era multa, un strat subtire pe jos, pe crengi ceva-ceva, dar asa e vremea acum, nu au trecut trei zile cred, fara sa nu-si scuture baba Dochia cojoacele...dar nu tinea decat o ora-doua zapada.
Ehei, stiu ca nu te incanta zapada, dar si cand o sa scapam la floricele si crengi inverzite!...
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 20:34
La parterul sperantei... am înteles.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 20:34
Azi la noi a fost prima zi senina senina, dar inca frigutz. Dar am fost la cumnata si am stat la soare in gradina, la o cafea... earm ca mustele la soare, ca nu pot spune ca albinele, nefiind inca flori prin pomi... doar cateva branduse si anghicei in floriti.
Ce m-a pus pe ganduri, cica a spus al vreme la tv, ca in mai vor fi diferente foaret mari de temperatura ziua foarte cald, noaptea foarte frig, cu inghet... ca nu vom avea anul asta fructe
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 20:35
Nu sună deloc bine, Aurora! Sper să fie diferit de anunturile făcute.
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 20:39
aurora a scris:
Azi la noi a fost prima zi senina senina, dar inca frigutz. Dar am fost la cumnata si am stat la soare in gradina, la o cafea... earm ca mustele la soare, ca nu pot spune ca albinele, nefiind inca flori prin pomi... doar cateva branduse si anghicei in floriti.
Ce m-a pus pe ganduri, cica a spus al vreme la tv, ca in mai vor fi diferente foaret mari de temperatura ziua foarte cald, noaptea foarte frig, cu inghet... ca nu vom avea anul asta fructe
Exact in dupa-masa am auzit si eu de la cineva, probabil ca stia tot de la tv, ca in mai va ingheta sau cam asa ceva...si nu am crezut ca e posibil...dar, din pacate, acuma stiu din doua surse!
Cine are si poate, sa-si acopere pomii cu folie sau sa faca fum in apropiere... m-am mai gandit intr-un an la chestia asta, parca gasisem o metoda sa fumege noaptea fara sa stau de paza... Nu ca as avea multe fructe, dar poate tocmai de aia.
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 20:44
Da, căutati să lăsati ceva arzând mocnit peste noapte - e nevoie de fum pentru salvarea florilor (atunci când e cazul).
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 21:34
zaraza26 a scris:
Wow, ce salata o sa fac!
La noi au apărut urzicile! Ştiu, nu sunt flori, dar sunt bune (cu ouă ochiuri şi cu hrean).
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 21:40
Vorbind despre urzici: Socrul meu s-a întors de la război cu stomacul în pioneze. A fost la doctor si ăia au spus sotiei lui să-i dea tot ce îsi doreste omul că moare imediat. Soacra, s-a întâmplat să facă un bors de urzici iar bătrânul i-a spus să nu arunce zeama aceea neagră în care au fiert. A băut-o toată... si nu a mai murit decât după circa 35 de ani! Dacă nu mă însel, avea apă neagră la stomac - nu stiu ce însemană aceea, dar stiu că este ucigătoare.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 21:49
Că veni vorba de urzici şi de fierturi... tatăl meu avea obiceiul (bun, pe care fi-su nu l-a moştenit) să bea dimineaţa, pe stomacul gol, ceai de plante culese din pădure sau de pe deal: sunătoare, coada-şoricelului, ţintaură etc. Primăvara, când dădeau urzicile, bea numai fiertură d-aia... şi are un gust leşios de mori! Şi o bea şi fără zahăr!
Dar singura boală pe care a avut-o (în afară de malarie, în lagăr) a fost o pneumonie în 1982.
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 22 Mar 2009, 21:52
Urzica, este adevărat, curătă întreg organismul de otrăvuri. Păcat că aici în Canada nu avem tipul de urzică din Europa. Aici este total diferită si... otrăvitoare.
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 23 Mar 2009, 13:09
Anahoret a scris:
zaraza26 a scris:
Wow, ce salata o sa fac!
La noi au apărut urzicile! Ştiu, nu sunt flori, dar sunt bune (cu ouă ochiuri şi cu hrean).
La mine abia au dat coltul. Cand voi aduna urzici, fac o ciorba. Nu mananc decat eu si fiica mea, asa ca le prepar rapid. Fiica mea le mananca numai sub forma de ciorba. Si mai astept papadiile, daca am timp culeg frunzulite si fac salata. In unii ani ploua si e frig, incat cand se face vreme mai buna, deja sunt cam batrane. Coditele au mai mult succes, le mananc direct in gradina. Papadii consum numai de cativa ani. Sunt obisnuita de acasa cu multe verdeturi si legume si aici suplinesc cu papadii.
Numarul mesajelor : 168 Varsta : 62 Data de inscriere : 24/02/2009
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 24 Mar 2009, 11:15
Zaraza
Când apari seniorita în parc pe-nserat Curg în juru-ţi petale de crin Ai în ochi patimi dulci şi luciri de păcat Şi ai trupul de şarpe felin
Gura ta e-un poem de nebune dorinţi Sânii tăi un tezaur sublim Eşti un demon din vis care tulburi şi minţi Dar ai zâmbetul de heruvim
Vreau să-mi spui frumoasă Zaraza Cine te-a iubit Câţi au plâns nebuni pentru tine Şi câţi au murit Vreau să-mi dai gura-ţi dulce Zaraza Să mă-mbete mereu De a ta sărutare Zaraza vreau sa mor şi eu
Vreau să-mi spui frumoasă Zaraza Cine te-a iubit Câti au plâns nebuni pentru tine Şi câţi au murit Vreau să-mi dai gura-ţi dulce Zaraza Să mă-mbete mereu De a ta sărutare Zaraza vreau sa mor şi eu
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 24 Mar 2009, 12:13