| PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) | |
|
+12Layla yzzy Anahoret zuum Franz Schneider zaraza26 Karima bulache abba aurora Emil Condor abbilbal 16 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mar 28 Oct 2008, 11:35 | |
| e chiar foarte frumos orasul, si aleea scriitorilor imi place mult
si ma gandesc cu placere cat de multe ii vei povesti PuiuluiMic pest un an, cand o vei invata si versuri pe acea alee, si-i vei spune de fiecare scriitor este extraordinar pentru un copil sa aiba parte de un bunic asa ca tine | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mier 29 Oct 2008, 01:51 | |
| Astăzi nu a fost o zi de preumblare propriu zisă. A fost mai degrabă o zi destinată târguielilor. Un scăunel (inaugurat unde mai bine decât lângă apa ţâşnitoare), nişte prize, întrerupătoare şi droate, am mai făcut şi ceva copii la xerox, am mai făcut şi o vizită protocolară şi uite aşa, acasă am ajuns pe la cinci şi jumătate trecute fix de la aniază, că doar nu stăturăm prea mult decât de la unşpe dinaintea aniezii. Apa o fotografarăm contra lumină (soarelui), da de, da de.... | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mier 29 Oct 2008, 02:08 | |
| Şi da de, da de nu a fost să fie nici de data asta. Nu-i bai. Aşteptăm până la vara care vine în curând şi atunci cu siguramţă vom prinde şi un curcubeu artificial. | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mier 29 Oct 2008, 02:11 | |
| Am mai făcut o scurtă oprire printre ienuperi, după care am umblat să cumpărăm cele necesare. | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mier 29 Oct 2008, 10:49 | |
| ala-i scaunel de pescar, la-i luat pt Ioana sau pentru tine? | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mier 29 Oct 2008, 15:59 | |
| Doamne, ce mi-au placut pozele...Le-am luat tacticoasa de la inceput si m-am oprit undeva pe la mijloc, ca si maine e o zi! Ce gand mi-a ramas? Unde dragoste nu e, nimic nu e... | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mier 29 Oct 2008, 17:06 | |
| - aurora a scris:
- ala-i scaunel de pescar, la-i luat pt Ioana sau pentru tine?
Am intrat într-un magazin să cumpăr două piuliţe pentru a repara ATV-ul. Până am plătit acele piuliţe ea a găsit loc de odihnă. La plecare: - Moşulică, iau cu mine ? -Ia-l da nu pe ăla că ne dă tanti altu. (era cu preţul lipit pe el) Acasă mamă-sa - După ce l-ai luat, că mai avem unu ? (tatăs-o e mare pescar, moşulică, nu. Lu moşulică îi place să se plimbe, nu să şadă pe malu apei) - Pentru că aşa mi-a făcut plăcerea şi nu am ştiut că mai aveţi unu. Îsta-i al ei că pentru ea l-am cumpărat. După vreo jumătate de oră, vine tată-so şi vede scaunul: - Ce-i cu ăsta. Mamă-sa - I l-o cumpărat moşi-so. Tată-so caută şi scoate un scăunel: - Poftim tu, vezi că ai avut şi-i nou ? Ia-l ! Puiu Mic: - Nu veau pe ăsta ! Nu-mi pace ! Moşulică: S.a făcut că plouă cu căştile de la calculator pe urechi. Dacă-l aveau, de ce l-au ţinut ascuns până au văzut altul la fel, dar nu tocmai, din moment ce Puiu Mic l-a preferat pe cxel cumpărat de ea ?
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Joi 30 Oct 2008, 04:23, editata de 1 ori | |
|
| |
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mier 29 Oct 2008, 18:30 | |
| E limpede ca esti cel mai bun prieten al ei _____________________ | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Joi 30 Oct 2008, 01:59 | |
| MoşulicăMoşulică, ti-ai pus pe ginerele in cap _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Joi 30 Oct 2008, 04:40 | |
| | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Joi 30 Oct 2008, 05:17 | |
| - zaraza26 a scris:
- Unde dragoste nu e, nimic nu e...
Asa este... Superbe pozele din fata fântânii. | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Dum 02 Noi 2008, 20:20 | |
| Acum suntem restanţă cu o plimbare de noate. Şi pentru că noaptea lumina este prea tare, a trebuit să utilizăm ochelarii de soare. | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Dum 02 Noi 2008, 20:25 | |
| | |
|
| |
abbilbal
| |
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Dum 02 Noi 2008, 20:54 | |
| După ce s-a făcut ziuă, ne-am dus la "beseică". Acolo au fost puse steaguri la statuie căci a devenit tradiţia bisercii ca în prima duminică din noiembrie să se oficieze slujba unui parastas în memoria voievodului Mihai Viteazul. Oare cine să-l fi înzârdit pe popa la acestă tradiţie ? O să aflaţi din memoriile secretarului de partid, dar azi Puiu Mic o ţinea una şi bună că ea fură un steag. | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Dum 02 Noi 2008, 20:59 | |
| Sau o coroniţă | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Dum 02 Noi 2008, 21:05 | |
| Dela statuie.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Dum 02 Noi 2008, 21:18, editata de 1 ori | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Dum 02 Noi 2008, 21:15 | |
| Dar amintindu-şi de nucile din curtea popii, a renunţat la steagul de la statuie. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Dum 02 Noi 2008, 21:19 | |
| Tot nuca e mai gustoasă! Ce steaguri si coronite, dom'le?! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Lun 03 Noi 2008, 00:51 | |
| abbi... tu ştii că mi-a fost dor de PuiuMic? voi nu aţi fost sâmbătă după masă-seara în cimitir? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Lun 03 Noi 2008, 08:42 | |
| - aurora a scris:
- abbi... tu ştii că mi-a fost dor de PuiuMic?
voi nu aţi fost sâmbătă după masă-seara în cimitir? Nu. Eu am fost vineri şi am smuls nişte buruieni răsleţe ce au crescut pe morminte, de fapt este unul dublu (o bordură de beton peste care nu am pus placă) şi m-am gândit că este mai bine să las florile (gălbenelele) crescute în sălbăticia lor, aşa că nu am mai făcut nimic altceva. Dacă va mai fi timp în toamna asta le voi smulge pentru a lăsa libere garofiţele şi vioalele, iar dacă va da zăpada înainte de a se fi uscat complet gălbenelele, voi face această operaţie la primăvară. Respect gălbenelele şi nu le smulg înainte de a se usca ele complet pentru că au crescut acolo fără a fi plantate de mine şi în astfel de situaţii nu putem şti ce şi cum. Noi doar presupunem. Nu merg de ziua morţilor în cimitir pentru că mamei nu-i plăcea să meargă în acea zi la cimitir din două motive: 1/ Obiceiul este împrumutat şi bătrânii noştri de la sat nu-l practicau. 2/ În ziua respectivă mişună prea mulţi cerşetori beţi care conturbă reculegerea. | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Lun 03 Noi 2008, 12:50 | |
| - abbilbal a scris:
- aurora a scris:
- abbi... tu ştii că mi-a fost dor de PuiuMic?
voi nu aţi fost sâmbătă după masă-seara în cimitir? Nu. Eu am fost vineri şi am smuls nişte buruieni răsleţe ce au crescut pe morminte, de fapt este unul dublu (o bordură de beton peste care nu am pus placă) şi m-am gândit că este mai bine să las florile (gălbenelele) crescute în sălbăticia lor, aşa că nu am mai făcut nimic altceva. Dacă va mai fi timp în toamna asta le voi smulge pentru a lăsa libere garofiţele şi vioalele, iar dacă va da zăpada înainte de a se fi uscat complet gălbenelele, voi face această operaţie la primăvară.
Respect gălbenelele şi nu le smulg înainte de a se usca ele complet pentru că au crescut acolo fără a fi plantate de mine şi în astfel de situaţii nu putem şti ce şi cum. Noi doar presupunem.
Nu merg de ziua morţilor în cimitir pentru că mamei nu-i plăcea să meargă în acea zi la cimitir din două motive:
1/ Obiceiul este împrumutat şi bătrânii noştri de la sat nu-l practicau. 2/ În ziua respectivă mişună prea mulţi cerşetori beţi care conturbă reculegerea. Hmm, ce spui tu cu conturbarea asta...Noi am plecat in pripa, pentru ca la un mormant din apropiere vin cei doi copii plecati unul spre est, altul spre vest. Copii care au circa 50 de ani. Se intalnesc cu aceasta ocazie si daca mai stateam urma sa vina sa stam in povesti. Desi pe moment mi s-a parut ca sotul nu face chiar asa de bine ca plecam, totusi, daca cineva vrea sa povesteasca...stie unde locuim. | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mar 04 Noi 2008, 01:06 | |
| Si la noi este prilejul sa ne intalnim cu neamuri si prieteni, veniti de prin toata tara, si dinafara ei. Acum, ca a fost sambata, am mers mai devreme, in alti ani nu putem decat dupa servici, si ne prinde si intunericul. Anul asta am stat mult mai mult... am fost intai la cumnatul, acolo am stat, ca au venit foarte multi prieteni de-ai lui. Ne-am dus apoi in alt cimitir, unde mergem in fiecare an, unde este mama buna a sotului... a murit in 1965, sotul avea 15 ani, sora lui numai 9 ani. E prea dureroasa ziua asta. Prea multe amintiri navalesc. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mar 04 Noi 2008, 02:18 | |
| În prima zi de grădiniţă după scurta vacanţă de o săptămână nu am prea avut chef de umblat şi pozat. Am făcut totuşi o "fotogafie" sub teroarea unui lanţ | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) Mar 04 Noi 2008, 02:23 | |
| Asa cald e la voi? Wow! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) | |
| |
|
| |
| PREUMBLĂRI COTIDIENE - prin cetate şi nu numai (I) | |
|