Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 18:05
dolion a scris:
Asta-i viata ce-am "pohtit", se pare insa ca nu voi avea parte de ea!
de unde stii??? nu stii ce poate aduce ziua de miine si eu, azi, va doresc tuturor, sa aveti parte in viata de frumusete, liniste si prietenie. Si daca pica si un loz cistigator..atunci va vad sigur pe aici: cum zicea un amic, coborind de la bordul unui PANAM, cu costum alb si palarie Panama pe cap..
_____________________ Doctor Cross
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 18:15
Am căzut în melancolie... Da, da, si gândind la spiritul acela balcanic, dar în primul rând întrebânu-mă pe mine însumi: oare de ce nu pot oamenii să se înteleagă si să discute astfel si la Politică, si la Sport, si la Religii? Iar dacă totusi nu pot si nu pot... să se abtină. Nu?
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
CRUCIAT
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 18:21
Emil Condor a scris:
Am căzut în melancolie... Da, da, si gândind la spiritul acela balcanic, dar în primul rând întrebânu-mă pe mine însumi: oare de ce nu pot oamenii să se înteleagă si să discute astfel si la Politică, si la Sport, si la Religii? Iar dacă totusi nu pot si nu pot... să se abtină. Nu?
Iar dai in noi, domn sef??
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 18:24
Hai să spun ceva serios la acel cuvânt, sef: în realitate voi sunteti sefii, mă subordonez tuturor (aproape tuturor - unii nu merită, dar nu multi) pentru a fi bine la Popas. Si o fac cu drag. Ce zici? Am impresionat un chiculets?
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 18:27
Viata-i atat de scurta, Emile si e pacat sa nu traim in armonie! Dar, probabil, unii au samanta de scandal in ei si nu rezista tentatiilor.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Emil Condor
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 18:30
E în natura umană - de răutate vorbesc... Dar natura poate fi schimbată - totul e să vrem.
CRUCIAT
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 18:37
Emil Condor a scris:
Hai să spun ceva serios la acel cuvânt, sef: în realitate voi sunteti sefii, mă subordonez tuturor (aproape tuturor - unii nu merită, dar nu multi) pentru a fi bine la Popas. Si o fac cu drag. Ce zici? Am impresionat un chiculets?
In Grecia, cind un subaltern vrea sa-l linguseasca pe boss, i se adreseaza cu denumirea de afentiko-ceea ce vine de la stapin...Asa ca azi fiecare sefulet sau doar mai vechi chiar si cu o zi la locul de munca...vrea sa i se spuna afentiko. Nu cumva ti-am dat vre-o idee????
Emil Condor
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 18:39
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:01
Emil Condor a scris:
E în natura umană - de răutate vorbesc... Dar natura poate fi schimbată - totul e să vrem.
Adevarat grait.
Daca Apostolul Pavel a zis aceste cuvinte despre el insusi, ce pot spune eu despre mine, dar si voi toti care cititi.
18 Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pămîntească, pentrucă, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n'am puterea să -l fac. 19 Căci binele, pe care vreau să -l fac, nu -l fac, ci răul, pe care nu vreau să -l fac, iacă ce fac!
20 Şi dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sînt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.
21 Găsesc dar în mine legea aceasta: cînd vreau să fac binele, răul este lipit de mine. 22 Fiindcă, după omul din lăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu;
23 dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, şi mă ţine rob legii păcatului, care este în mădularele mele. 24 O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?.
. 25 Mulţămiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!... Astfel dar, cu mintea, eu slujesc legii lui Dumnezeu; dar cu firea pămîntească, slujesc legii păcatului.
Emil Condor
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:05
Diaporevomenos a scris:
Emil Condor a scris:
Adevarat grait.
Vorbesc ca un adult, nu? Ca un om mare...
Cum mai esti Dia? Toate faine prin Grecia? Războinicul acela (CRUCIAT) asa afirmă, dar e bine să ascultăm si alte opinii...
Emil Condor
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:07
Adevărat, foarte adevărat ce spune Pavel! Multumim pentru că ne reamintesti adevărurile acelea, Dia!
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:29
CRUCIAT a scris:
Uitasem sa spun ceva foarte important pentru mine: melodia Barba Iani( unchiu Iani...) era dedicata pentru slabiciunea mea declarata, tseposul nostru cel atit de sensibil. Se pune rectificarea de acum?
Ma scuzati Dv. dar vreau sa cred, cand vorbiti de cineva tepos, nu cred ca va referiti la mine? Pentru ca si eu am ceva comun cu teapa.
Mai stii, poate mi-ati si scos porecla, tseposu sau n'tsepatu.
Emil Condor
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:31
Diaporevomenos a scris:
...si eu am ceva comun cu teapa.
Diaporevomenos
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:34
Ma scuzati Dv. dar vreau sa cred, cand vorbiti de cineva tepos, nu cred ca va referiti la mine? Pentru ca si eu am ceva comun cu teapa.
CRUCIAT
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:44
Diaporevomenos a scris:
BUna seara, Dimitri! ce bine ca ai aparut la Popas! fetele ma lasara sa ma duelez in replici cu Dolion si Emil, de una singura!! sper ca tu, totusi, nu ma parasesti! Vorbeam de Cactus, pentru el era muzica greceasca. Tie, daca ma gindesc, ti-ar trebui o sirba...
Emil Condor
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:46
Frumoasă dedicatie! Acum Dia chiar se apucă de sârbă... nu în cărutsă!
CRUCIAT
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:50
mai are nitel si incinge o sirba pe aici...( in Grecia adica)... Stii tu, cind Zeus ( Dia), regele zeilor din Olymp se-nfurie, arunga cu fulgere si tuna....asa ca eu imi iau nitel picioarele la spinare...revin cu forte reinnoite!
Emil Condor
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:52
Spor în ceea ce ai de făcut! Am pus alarma la ceas, exact la orele 9:52 (sau cât o fi la tine), după o oră, oricum... Sunt în asteptare... 1, 2, 3, 4...
CRUCIAT
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:54
Touche!
Emil Condor
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 19:57
CRUCIAT a scris:
Touche!
Adică mă pui pe... tushe... să iau notite (în locul lui Dolion)!
Diaporevomenos
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Dum 20 Mar 2011, 20:21
Tare buna dedicatia si adecvata.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Muzica din...Grecia Lun 21 Mar 2011, 19:08
CRUCIAT a scris:
ceea ce este impresionant la greci este ca, fara sustinere din partea statului, toti stiu sa danseze dansurile lor populare si stiu pe dinafara muzica si textul la cele mai valoroase bucati. O masa luata seara, vara, intr-o circiumioara de cartier, se poate transforma foarte usor intr-un adevarat festin. Mesele incarcate cu putin din foarte multe gustari deosebit de gustoase, veselie, dans si cintec pina in zori, de parca s-ar cunoaste de o viata...
dolion a scris:
Asta-i viata ce-am "pohtit", se pare insa ca nu voi avea parte de ea!
Si mie imi place ce descrie Cruciat, dar eu aman din motive obiective intalnirea cu dansul. Daca acum sotul e bine mersi si lucreaza cu greutati, poate va veni o vreme cand dansul va fi o cale mai potrivita de a face miscare. Eu, dupa cum spuneam pe prima pagina a acestui topic, voi trage dupa mine pensionarii la dans! Deocamdata mai topai singura prin casa. Nu e musai sa mancam cat Pantagruel, nici sa stam pana in zori. Suntem genul de oameni care fac totul cu masura, nu-i asa, Dolioane?