LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
problema brasov curiozitati google politica internet efremovivanantonovici nicuvar taieri Fantasy 1918 Limba mediu 23 drumetie romana sibiu istorie reclame muzica_traditionala padure comment-143 1 CPSF Popasul humanitas
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Trecut versus prezent - Pagina 3 I_vote_lcapTrecut versus prezent - Pagina 3 I_voting_barTrecut versus prezent - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
Trecut versus prezent - Pagina 3 I_vote_lcapTrecut versus prezent - Pagina 3 I_voting_barTrecut versus prezent - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Trecut versus prezent

In jos 
+12
Ion
dolion
CRUCIAT
Emil Condor
TRISTAN
lutra vulgaris
abbilbal
yzzy
nicuvar
Cristina
zaraza26
aurora
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

Trecut versus prezent - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 12:34

Nationalismul este ultimul refugiu al canaliei, spune o vorba inteleapta.

Exista o maladie pe care Monica Lovinescu a diagnosticat-o drept vadimita. Este o boala psihologica contagioasa, se manifesta prin inflamarea primejdioasa a glandei nationaliste, prin incontinenta verbala, prin vehementa grobiana, iar pentru a o contracta este nevoie de disponibilitati, afinitati si vulnerabilitati launtrice. Pe care, iata, domnii Victor Ponta si Crin Antonescu le poseda din plin. Pe scurt, nu toata lumea se vadimizeaza, nu toata lumea se preteaza la circul ieftin al pompierismului patriotard. Ungarofobia deliranta a “Romaniei Mari”, imunda publicatie vadimista, opera (si opereaza) cu imagini terifiante menite sa demonizeze la modul absolut pe minoritar: “ungurii se hranesc cu carne cruda de sub şa” si alte asemenea scorneli ale urii.

http://www.contributors.ro/global-europa/3374/

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 16:13

Cristina, daca ceea ce spunea Monica Lovinescu ( ce coincidenta, tocmai recitesc din jurnalul ei) este asta, atunci cred ca a exagerat, asa cum mai facem toti.
Este corect doar pentru germani sa fie nationalisti? De ce atunci cind cineva dintr-un popor mai "mic" isi afirma dragostea si grija pentru natiune, este catalogat imediat, sovin si nationalist? Raportat la istorie, germanii ar trebui sa se teama de astfel de catalogari si totusi, bravo lor, nu o fac. Noi de ce am face-o?
Nu ma recunosc in cele ce urmeaza: Pe scurt, nu toata lumea se vadimizeaza, nu toata lumea se preteaza la circul ieftin al pompierismului patriotard., si daca amintesc aceasta expresie o fac doar pentru ca mi se pare foarte fortata. Daca am uneori aceleasi pareri cu Vadim sau cu tine, nu inseamna ca am si aderat imediat la crezul vostru politic.
Referitor la problema cu ungurii din Romania, cred ca este o situatie foarte complexa, ei sint primii care sint foarte nationalisti( sincer, cred ca fac foarte bine pentru natiunea lor), asa ca ar trebui si noi sa ne vedem de interese, ca natie ma refeream. Si interesele noastre, din pacate, nu converg in totalitate cu cele ale ungurilor. Si, pentru ca statul se numeste totusi Romania si teritoriul este al acestui stat...cineva ar trebui sa mai "puna apa in vinul sau", as zice eu. Parerea mea este aceea a unui om inca activ, desi visez sa apuc pensia aia( chiar si partiala!) si nu cred ca la anul, cind sper sa o iau, o sa fiu cu totul rablagita..ci o sa am mai mult timp sa gindesc la cele obstesti, care influienteaza viata mea si a copilului meu. Very Happy
PS chestia cu " ungurii maninca carnea cruda de sub sa"...este , bineinteles o exagerare literara, ca nu pot sa-i spun altfel. Istoric vorbind, originea finica a ungurilor este certa, ca si obiceiul acelora de a tine carnea sub sa, pentru fezandare; azi, ungurii detin desigur o bucatarie foarte bogata si gustoasa, cine a mers in Ungaria poate certifica cele spuse de mine si trebuie sa-ti spun ca eu personal nu as face decit sa rid de o astfel de exprimare, ca nu merita mai mult. A propos-galusti cu prune ca in Budapesta, la un mic local fara firma mare, dar renumit intre inaltii functionari din centru, nu am mai mincat decit in Praga-acasa in Romania, nu am gasit la fel de bune. Asta, ca sa mai descretim fruntile incruntate! Very Happy

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 16:37

Cristina a scris:
Nationalismul este ultimul refugiu al canaliei, spune o vorba inteleapta. ...

Ca să ajungi la o astfel de cocluzie ar trebui să trăieşti în Ardeal. Şi apoi ... cine-i Monica Lovinescu să depisteze astfel de maladii?

CRUCIAT

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 16:37

Ceva interesant din interviul amintit mai sus de voi, care exemplifica exact ceea ce spuneam: pentru natia lor, ungurii stiu ce trebuie facut. Ar trebui sa luam exemplu si sa facem la fel:

"am rezolvat primirea cetateniei maghiare
a celor care traiesc in afara granitelor Ungariei, cu conditia, sau in primul rand,
ca sa nu-si paraseasca pamantul natal.

Acum ne indreptam spre noua Constitutie care a fost inaintata Parlamentului,
care formuleaza si exprima solidaritatea tuturor ungurilor
dar in acelasi timp si responsabilitatea Ungariei pentru toti ungurii indiferent unde traiesc in lume",

a mai spus presedintele Schmit Pal, in mesajul sau."

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 19:31

abbilbal a scris:
Cristina a scris:

Ca să ajungi la o astfel de cocluzie ar trebui să trăieşti în Ardeal. Şi apoi ... cine-i Monica Lovinescu să depisteze astfel de maladii?

Monica Lovinescu este un Nume, asa ca ceea ce a spus in citatul de mai sus era intr-un anumit context. Una e sa fii patriot, si alta e sa fii nationalist. Nationalismul nu e ceva pozitiv, este o exagerare a patriotismului.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Monica_Lovinescu
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 19:54

@Zaraza smile acord

@Angela
Nu cred ca faci parte dintre vadimisti, ca atare nu consider ca iti este adresat tie si celor ca tine , acest articol. Si eu fac parte dintre cei ce au taria de a da Cezarului ce este al Cezarului, chiar daca nu sunt de acord cu alte "calitati" ale respectivului Cezar. La fel cum am taria de a admira sincer o fotografie frumoasa a lui Nicuvar, chiar daca -la fel de sincer- ma amuz copios la tentativele lui de a ma jigni si injura in felul lui, dupa o reteta personala Laughing ...

In alta ordine de idei, nu am nici o indoiala de ce parte s-ar fi situat Monica Lovinescu sau Virgil Ierunca in ceea ce priveste vadimizarea. Aceasta Doamna, a intelectualitatii exilate de ceausescu, spunea -la un moment dat- ceva de genul ca rebeliunea copilului din noi opunindu-se celor "mari", este foarte prost primita de acestia din urma Wink ...
Si tot Doamna Monica Lovinescu -cea care il numea pe V.C. Tudor un curtean la curtea lui Ceausescu- spunea despre Vadim Tudor ca, citez: "face din naţionalism şovinism, rasism, antisemitism, un fel de mitocan suprem. Cînd spun mitocan, nu spun mahalagiu. Mahalagiul stă la mahala. Tot Bucureştiul de pe vremuri ştia ce însemna să te duci la mahala, era ceva foarte pitoresc. Mitocănia este cu totul altceva. "

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 20:00

Cristina a scris:

. La fel cum am taria de a admira sincer o fotografie frumoasa a lui Nicuvar, chiar daca -la fel de sincer- ma amuz copios la tentativele lui de a ma jigni si injura in felul lui, dupa o reteta personala Laughing ...

De unde le tot scoti ca te injur, madam? Cand si unde te-am injurat? Stii ce-i aia o injuratura?
Dar pozele cu handicapati si alte poze ce sunt?

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 20:03

nicuvar a scris:
Cristina a scris:

. La fel cum am taria de a admira sincer o fotografie frumoasa a lui Nicuvar, chiar daca -la fel de sincer- ma amuz copios la tentativele lui de a ma jigni si injura in felul lui, dupa o reteta personala Laughing ...

De unde le tot scoti ca te injur, madam? Cand si unde te-am injurat? Stii ce-i aia o injuratura?

Pentru mine, faptul ca imi adresezi o postare in care dracuiesti fara obraz, este o injuratura. Clar?! Surprised

Sus In jos
nicuvar

nicuvar

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 20:06

Cristina a scris:
nicuvar a scris:
Cristina a scris:

Pentru mine, faptul ca imi adresezi o postare in care dracuiesti fara obraz, este o injuratura. Clar?! Surprised

Unde te-am dracuit eu fara obraz? Esti dusa rau cu capul. Dar mizeriile tale in care mi te adresezi mie cu hai pa si pozele cu handicapatii si cu exterminarea ce sunt? Clar? Cat crezi ca te mai suporta ficatul meu bolnav, de handicapat? Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 20:12

Invata sa citesti, baiete! Am spus ca dracuiesti, nu ca ma dracuiesti. In rest, daca te simti handicapat si exterminat este problema ta, eu nu am spus asa ceva Wink .

Si cu asta am incheiat discutia cu tine. mwah!

Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 20:31

"@Angela
Nu cred ca faci parte dintre vadimisti, ca atare nu consider ca iti este adresat tie si celor ca tine , acest articol
." -nici eu nu cred , dar si daca ai crede, ar fi doar parerea ta, nu si realitatea. Eu si cei ca mine, pentru ca sintem multi cei ce ne iubim tara, fara a fi niste pesonalitati marcante, avind insa , fiecare, o personalitate disticta, ei bine, noi, ne exprimam aici parerea. E gresit?
Monica Lovinescu este o personalitate foarte cunoscuta si apreciata; nu inseamna ca nu am dreptul, uneoori, sa nu fiu de acord cu dinsa. Ca orice om, a facut desigur si domnia sa evaluari gresite.
Legat de problema complexa a conlocuitorilor nostri ungurii, anumite probleme le stiu direct de la sursa-Sfintul Gheorghe de Covasna. Stii cumva ce se intimpla acolo? si nu de azi, de ieri...dar de foooarte multi ani. Si, din pacate, nu doar acolo.
Dar, revenind la subiect, respect ceea ce fac ungurii pentru ei insisi si doresc sa faca si romanii la fel.

nicuvar

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyJoi 17 Mar 2011, 23:08

Cristina a scris:
Invata sa citesti, baiete! Am spus ca dracuiesti, nu ca ma dracuiesti. In rest, daca te simti handicapat si exterminat este problema ta, eu nu am spus asa ceva Wink .

Si cu asta am incheiat discutia cu tine. mwah!

Nu ai spus cu cuvinte, ci cu poze. Cine e destept, pricepe. Cine nu, treaba lui. Nu am nevoie de mwah-ul tau, fato.. :thumbs down:
Tu nu dracuiesti, probabil, dar ma jignesti la fiecare postare.
Asa ca:
Dracu sa-l ia pe Basescu, e un betivan.
Dracu sa-l ia pe Boc, e un dobitoc.
Dracu s-o ia pe Udrea, e o curva.
Dracu s-o ia pe Anastase, e o hoata (si curva).
Dracu sa-i ia pe toti pedeleii.

Nu te-am injurat pe tine. Clar?

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 00:05

Nicu, de unde stii că pseudonimul CRISTINA nu reprezintă, de fapt Ministrul Turismului românesc? Acest Minister e dat doar pentru exemplificare. smile Poti sti?

Adevărul e că drăcuiala aceea e detestată de multi, si de mine, iar acel stil de exprimare descrie inima celui ce îl foloseste. Nu crezi că-i asa?

PS. Mai am mult de citit. Se pare că voi reveni cu o concluzie doar mâine.
Nu vreau să fac decizii pripite.

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 01:50

zaraza26 a scris:
abbilbal a scris:
Cristina a scris:

Monica Lovinescu este un Nume, asa ca ceea ce a spus in citatul de mai sus era intr-un anumit context. Una e sa fii patriot, si alta e sa fii nationalist. Nationalismul nu e ceva pozitiv, este o exagerare a patriotismului.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Monica_Lovinescu
Dar fiecare din noi are un pic de nationalism în el/ea - e în natura umană. Sau gresesc?

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 07:13

Un pic e una, prea mult e vadim. Ar trebui, si aici, sa existe un echilibru, nu crezi?

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 07:28

CRUCIAT a scris:

-nici eu nu cred , dar si daca ai crede, ar fi doar parerea ta, nu si realitatea. Eu si cei ca mine, pentru ca sintem multi cei ce ne iubim tara, fara a fi niste pesonalitati marcante, avind insa , fiecare, o personalitate disticta, ei bine, noi, ne exprimam aici parerea. E gresit?
A-ti exprima parerea nu e gresit, dar consider ca e gresit a reactiona gresit pt ca te-ai simtit vizat nefiind cazul. E gresit ca asa consider eu? Poate da, dar poate ca nu.
CRUCIAT a scris:
Monica Lovinescu este o personalitate foarte cunoscuta si apreciata; nu inseamna ca nu am dreptul, uneoori, sa nu fiu de acord cu dinsa.
De acord. Dupa cum eu am dreptul sa fiu de acord cu ea si in dezacord cu tine pe tema vadim, gresesc?
CRUCIAT a scris:
Legat de problema complexa a conlocuitorilor nostri ungurii, anumite probleme le stiu direct de la sursa-Sfintul Gheorghe de Covasna. Stii cumva ce se intimpla acolo?
Harghita-Covasna nu se reduce doar la Sfintul Gheorghe de Covasna, iar probleme au fost acolo intotdeauna, la fel cum au fost cu tiganii in Strehaia sau cu lipovenii in Lipova, adica sporadice si izolate, pe ici pe colo. Generalizarea lor si mai ales inflamarea lor cu declaratii nationalist-extremiste nu vor face decit sa repete conflictele interetnice singeroase din 1990 (Tirgu Mures), adica rau, inclusiv pe plan extern.
CRUCIAT a scris:
Dar, revenind la subiect, respect ceea ce fac ungurii pentru ei insisi si doresc sa faca si romanii la fel.
De acord cu tine, dar sa nu confundam ungurii cu un extremist ce se joaca cu papusi spinzurindu-le in piata publica. Si nici pe romani cu vadim, un om recunoscut ca fiind extremist -nu de catre mine- ci de oameni cu pregatire, inclusiv pe plan international.

Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 08:07

Emil Condor a scris:
Dar fiecare din noi are un pic de nationalism în el/ea - e în natura umană. Sau gresesc?

Revenim la o discutie anterioara. Oamenii, ca sa poata discuta intre ei, denumesc niste categorii: nationalism, patriotism etc. Realitatea insa nu are culoarea unei categorii, ci doar nuante. Mai departe sau mai aproape de culoare.
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 09:40

Cristina a scris:
CRUCIAT a scris:

-nici eu nu cred , dar si daca ai crede, ar fi doar parerea ta, nu si realitatea. Eu si cei ca mine, pentru ca sintem multi cei ce ne iubim tara, fara a fi niste pesonalitati marcante, avind insa , fiecare, o personalitate disticta, ei bine, noi, ne exprimam aici parerea. E gresit?
A-ti exprima parerea nu e gresit, dar consider ca e gresit a reactiona gresit pt ca te-ai simtit vizat nefiind cazul. E gresit ca asa consider eu? Poate da, dar poate ca nu.
CRUCIAT a scris:
Monica Lovinescu este o personalitate foarte cunoscuta si apreciata; nu inseamna ca nu am dreptul, uneoori, sa nu fiu de acord cu dinsa.
De acord. Dupa cum eu am dreptul sa fiu de acord cu ea si in dezacord cu tine pe tema vadim, gresesc?
CRUCIAT a scris:
Legat de problema complexa a conlocuitorilor nostri ungurii, anumite probleme le stiu direct de la sursa-Sfintul Gheorghe de Covasna. Stii cumva ce se intimpla acolo?
Harghita-Covasna nu se reduce doar la Sfintul Gheorghe de Covasna, iar probleme au fost acolo intotdeauna, la fel cum au fost cu tiganii in Strehaia sau cu lipovenii in Lipova, adica sporadice si izolate, pe ici pe colo. Generalizarea lor si mai ales inflamarea lor cu declaratii nationalist-extremiste nu vor face decit sa repete conflictele interetnice singeroase din 1990 (Tirgu Mures), adica rau, inclusiv pe plan extern.
CRUCIAT a scris:
De acord cu tine, dar sa nu confundam ungurii cu un extremist ce se joaca cu papusi spinzurindu-le in piata publica. Si nici pe romani cu vadim, un om recunoscut ca fiind extremist -nu de catre mine- ci de oameni cu pregatire, inclusiv pe plan international.

@ Cristina,
imi plac discutiile cu tine, mai ales cele in contradictie Very Happy Cred ca avem de cistigat amandoua din ele. Very Happy
1 Nu m-am simtit avizata, am afirmat doar ceva ce gindesc; nu exclud, la un moment dat sa-mi mai schimb opiniile, dar asta depinde foarte mult de evolutia viitoare a evenimentelor. Ceea ce s-a intimplat si ceea ce se intimpla acum in tara, legat de relatiile noastre cu ungurii ma indreptateste sa imi mentin parerea.
2 Legat de Vadim-nu era decit un element al afirmatiilor tale; tu l-ai adus in discutie, comparandu-l cu cei ce au, intimplator, unele pareri asemanatoare. Asta nu a fost fair play din partea ta, dar nu m-a deranjat, pentru ca am plecat de la prezumtia ca a fost involuntar. Nu de alta, dar vadimi extremisti ( aici fac referire doar la extremismul lui, nu la ceea ce sint de acord cu el) au si germanii, si francezii, si grecii, si ungurii..si nu cred ca exista popor sa nu ii aiba si toti, dar absolut toti sint recunoscuti pe plan international. Important este, dupa mine sa nu subliniem existenta unuia roman, tocmai noi romanii. Pentru ca nici ceilalti nu ii adopta pe ai lor ca exponenti ai politicii lor nationale.
3 Legat de ceea ce se intimpla in Sfintul Gheorghe-Covasna-esti gresita 100%-nu e ceva sporadic , izolat, pe ici pe colo. Te rog sa te informezi; eu merg acolo mereu ( am rude, scutite de probleme...pentru ca sint greci cica!) si stiu ce se intimpla. Nu cred ca noi, aici pe forum putem face ceva, atita timp cit cei care conduc tara si nu-i interseaza cu adevarat , nu fac nimic. putem doar sa ne spunem civilizat parerea. Daca pe mine personal nu ma afecteaza ce se face in general in problema aceasta, asta nu ma impiedica sa vad vina guvernantilor.Revin cu o afirmatie facuta anterior: nu e vina ungurilor. A noastra este.
4 In momente imporatante cred ca un pic de exagerare a simtului patriotic-cu riscul caderii chiar in nationalism- e preferabil apatiei. La apatie instiga multi dusmani ai natiei ( vorbesc in general, nu ma refer la noi romanii numai), din interior si din exterior; asta eu o vad tot ca o manifestare a nationalismului-al lor de asta data.

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 09:46

zaraza26 a scris:
Emil Condor a scris:

Revenim la o discutie anterioara. Oamenii, ca sa poata discuta intre ei, denumesc niste categorii: nationalism, patriotism etc. Realitatea insa nu are culoarea unei categorii, ci doar nuante. Mai departe sau mai aproape de culoare.
Exact si nu o sa-mi fie frica niciodata sa-mi afirm o parere, numai si numai sa nu ma catalogheze cineva in mod rauvoitor. Comportamentul meu, in general, este unul departe de extreme, tocmai de aia nu mi-e frica de notiuni ca patriot si nationalist si le folosesc si cind sint folosite la adresa mea ma simt flatata. Very Happy mai ales ca sint migrant, deci stiu ce inseamna a suferi din motive de extreme nationaliste: unii romani ma acuza ca "prea vorbesc de bine " de greci) cu alte cuvinte exprimat Very Happy ), altii , ca prea sint nationalista..Dumnezeu stie ca sint sincera in dragostea mea fata de toti cei buni , indiferent de popor.

Cristina

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 10:12

@Angela
Stii bine ca si mie imi plac discutiile civilizate, inclusiv cu tine, fie ele si in contradictoriu smile :
1. ok, e dreptul tau si iti respect opinia
2. Ma acuzi de ne-fair-play (?), desi eu nu am facut decit sa citez parerea altora despre vadim -acestia nu te cunosc, nici eu nu te cunosc, ca atare nu aveam cum sa vorbim despre tine (faptul ca ei au intimplator aceleasi pareri cu mine, e alta discutie). In plus, eu am deschis discutia despre vadim la mai multe topicuri , avind in vedere actualitatea zilei din parlament si de la partide. Bref, consider ca (m-)ai inteles gresit, ca atare repet: faptul ca vadim are calitatile lui (dar puse in umbra de defectele sale majore) eu nu il contest, dupa cum aprecierea calitatilor lui vadim nu ma face vadimizata, nici pe mine, nici pe altii. Articolul (si eu, implicit) am pus accent pe defectul sau major -anume extremismul notoriu- pentru simplul fapt ca face rau acestui neam si imaginii acestei tari in lume.
3.eh, aici chiar nu are importanta cine e gresit pe un forum, daca e 100% sau 1%, ca doar nu e concurs de gresiti versus perfecti Very Happy ... Important e sa fim echilibrati si sa nu aratam cu degetul doar spre guvernanti, care incearca sa domoleasca spiritele. Asta in timp ce politruci vadimizati fac exact contrariul. La ce folosesc istericalele lor, in-afara de crearea dezordinii si haosului? Guvernantii nu au facut decit sa demareze anchete, sa lase institutiile statului sa-si faca datoria, tocmai pentru a sti ce decizii sa ia in caz contrar. Dar astfel de decizii se iau cu capul limpede, ne-vadimizat, cu argumente viabile si cu motive reale, de acord?
4. De acord cu tine: apatia nu e buna, se stie ca nici cu simtul civic nu stam bine, dar imi place sa cred ca suntem pe calea cea buna. Insa de aici si pina la a creea conficte gratuit si fara motive intemeiate si bine documentate, mai ales fara sa te gindesti la consecinte pe plan intern si international, e cale lunga Wink .

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 10:13

CRUCIAT a scris:
.Dumnezeu stie ca sint sincera in dragostea mea fata de toti cei buni , indiferent de popor.

amin

Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 11:12

CRUCIAT a scris:
unii romani ma acuza ca "prea vorbesc de bine " de greci) cu alte cuvinte exprimat Very Happy ), altii , ca prea sint nationalista..Dumnezeu stie ca sint sincera in dragostea mea fata de toti cei buni , indiferent de popor.

E ceea ce se intampla cu cei plecati, asa cum spunea si Emil. Dar nu e mare diferenta fatza de ce mi se spune mie. Laughing In Nasaud am accent de moldoveanca, in Moldova, de ardeleanca... Exclamation Eu spun in sinea mea ca ma simt in primul rand romanca, si apoi moldoveanca. Chiar nu ma simt prea mult moldoveanca. Sunt "suspectata" ca reactionez emotional la melodiile populare moldovenesti, dar imi plac cel putin la fel de mult cele banatene, dobrogene, morosene etc. De fapt mai mult sunt afectata de cele de dincolo de Prut, deoarece stiu foarte bine prin ce au trecut si ce soarta cruda au. Chiar zilele trecute auzeam cat la suta din populatia Basarabiei au opinii pro-rusesti. Asta pentru ca sovieticii au facut o infuzie mare de rusi intr-o anumita perioada.
- apoi sunt in primul rand europeana si apoi romanca. sunt in primul rand o fiinta rationala si apoi pamanteana. Ceea ce vreau sa spun e ca am "defectul" de a vedea situatia la nivel macro, ma detasez usor in chestiile astea. Dar nu ma detasez usor cand vine vorba de familie.
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 12:39

zaraza26 a scris:
CRUCIAT a scris:
unii romani ma acuza ca "prea vorbesc de bine " de greci) cu alte cuvinte exprimat Very Happy ), altii , ca prea sint nationalista..Dumnezeu stie ca sint sincera in dragostea mea fata de toti cei buni , indiferent de popor.

E ceea ce se intampla cu cei plecati, asa cum spunea si Emil. Dar nu e mare diferenta fatza de ce mi se spune mie. Laughing In Nasaud am accent de moldoveanca, in Moldova, de ardeleanca... Exclamation Eu spun in sinea mea ca ma simt in primul rand romanca, si apoi moldoveanca. Chiar nu ma simt prea mult moldoveanca. Sunt "suspectata" ca reactionez emotional la melodiile populare moldovenesti, dar imi plac cel putin la fel de mult cele banatene, dobrogene, morosene etc. De fapt mai mult sunt afectata de cele de dincolo de Prut, deoarece stiu foarte bine prin ce au trecut si ce soarta cruda au. Chiar zilele trecute auzeam cat la suta din populatia Basarabiei au opinii pro-rusesti. Asta pentru ca sovieticii au facut o infuzie mare de rusi intr-o anumita perioada.
- apoi sunt in primul rand europeana si apoi romanca. sunt in primul rand o fiinta rationala si apoi pamanteana. Ceea ce vreau sa spun e ca am "defectul" de a vedea situatia la nivel macro, ma detasez usor in chestiile astea. Dar nu ma detasez usor cand vine vorba de familie.

ai spus foarte frumos!!
Intr-un singur loc eu vad diferit lucrurile: da, totul porneste de la celula si apoi se trece la stadiul mai avansat.
Adica, totul porneste de la familie si acolo unii au pierdut "meciul", de aceea trebuie gasit "nodul" ce trebuie taiat pentru o solutie optima. De la familie eu as trece la neam-adica aici, noi, romanii. Tare bine ar fi daca am fi mai uniti noi romanii, daca am mai lasa fiecare cite putin din interesele personale, pentru a prima cele nationale..ar fi bine si pentru noi cei din strainatate, nu numai pentru voi, am fi cu siguranta ca cineva ne va apara la necaz ( asa cum se intimpla cu cetatenii unor state ca AUA, Canada, Franta< Germania si chiar si Grecia). Ca cetatean roman in strainatate stiu, deocamdata, ca nu ma va primi nimeni cu grija si bunavointa sa-mi rezolve o eventuala problema , asa cum se intimpla cind am actele din cetatenia mai nou dobindita ( eu am chiar doua dobindite ulterior celei romane, le-am folosit exact la necaz); asta o stiu si de aici, cum au fost primiti unii oameni ce au avut probleme...daca nu eram noi, la nivel personal sa dam ajutor...
Abia apoi as pune ca sint cetatean european. De fapt ce inseamna asta? ca am si drepturi, dar mai ales obligatii ca orice european. La capitolul asta, sigur, putini stiu ce inseamna, pentru ca nu respecta nici pe cele din Romania, sau din propria familie..
Recunosc , eu sint o persoana impulsiva, nu nervoasa, dar ma bazez mult in relatiile cu ceilalti, pe senzatia de confort sau disconfort pe care mi-o creeaza cineva.Asta e defect si caut sa lupt cu el. Very Happy

zaraza26

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 12:54

CRUCIAT a scris:
Tare bine ar fi daca am fi mai uniti noi romanii, daca am mai lasa fiecare cite putin din interesele personale, pentru a prima cele nationale..

Tot am auzit la radio despre problema asta a romanilor. Ba pe Djuvara, ba pe Mircea Malita sau altii. Uite, acum m-am gandit la fuga noastra in munti/paduri ca sa scapam de navalitori. Era mai usor in cazurile astea sa alegi tactica disiparii, fiecare pe cont propriu. Daca ai un conducator bun si o oaste organizata, inzestrata macar cu strategie, ataci. Daca nu, nu. Depinde de multi factori - anotimp, navalitori, ce stiu eu...
Dar de atunci ne-a ramas tactica asta. Asta e istoria noastra, pozitia noastra geografica si trebuie sa constientizam si sa neutralizam efectele negative. Dar e vorba de tactica din atatea secole... inradacinata adanc. Trebuie invatat in scoala ce si cum. De ce si pentru ce.

Citat :
Abia apoi as pune ca sint cetatean european. De fapt ce inseamna asta? ca am si drepturi, dar mai ales obligatii ca orice european. La capitolul asta, sigur, putini stiu ce inseamna, pentru ca nu respecta nici pe cele din Romania, sau din propria familie..

Despre cetatenia europeana n-as spune prea multe, eu sunt o fire pragmatica in chestii care nu-mi sunt accesibile, imi plac teoriile doar acolo unde nu poti ataca mai concret. "Cetatean european" a ajuns o sintagma care ne cam lasa in ceata. Ca orice chestie noua. Apar multe efecte negative greu de contracarat. Fiecare tara e de dorit sa fie stapana pe ce are in interior, dar la noi in Romania suntem departe de asa ceva. Suntem vulnerabili fatza de legislatia europeana, pentru ca nu stim sa ne aparam interesele, nu ne stim nici interesele, e mult egoism la nivel inalt la noi in tara, dar si la alte nivele, evident. Ca doar nu ploua cu politicieni, tot din randul nostru sunt si ei.
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 EmptyVin 18 Mar 2011, 12:59

Cristina a scris:
@Angela
Stii bine ca si mie imi plac discutiile civilizate, inclusiv cu tine, fie ele si in contradictoriu smile :
1. ok, e dreptul tau si iti respect opinia
2. Ma acuzi de ne-fair-play (?), desi eu nu am facut decit sa citez parerea altora despre vadim -acestia nu te cunosc, nici eu nu te cunosc, ca atare nu aveam cum sa vorbim despre tine (faptul ca ei au intimplator aceleasi pareri cu mine, e alta discutie). In plus, eu am deschis discutia despre vadim la mai multe topicuri , avind in vedere actualitatea zilei din parlament si de la partide. Bref, consider ca (m-)ai inteles gresit, ca atare repet: faptul ca vadim are calitatile lui (dar puse in umbra de defectele sale majore) eu nu il contest, dupa cum aprecierea calitatilor lui vadim nu ma face vadimizata, nici pe mine, nici pe altii. Articolul (si eu, implicit) am pus accent pe defectul sau major -anume extremismul notoriu- pentru simplul fapt ca face rau acestui neam si imaginii acestei tari in lume.
3.eh, aici chiar nu are importanta cine e gresit pe un forum, daca e 100% sau 1%, ca doar nu e concurs de gresiti versus perfecti Very Happy ... Important e sa fim echilibrati si sa nu aratam cu degetul doar spre guvernanti, care incearca sa domoleasca spiritele. Asta in timp ce politruci vadimizati fac exact contrariul. La ce folosesc istericalele lor, in-afara de crearea dezordinii si haosului? Guvernantii nu au facut decit sa demareze anchete, sa lase institutiile statului sa-si faca datoria, tocmai pentru a sti ce decizii sa ia in caz contrar. Dar astfel de decizii se iau cu capul limpede, ne-vadimizat, cu argumente viabile si cu motive reale, de acord?
4. De acord cu tine: apatia nu e buna, se stie ca nici cu simtul civic nu stam bine, dar imi place sa cred ca suntem pe calea cea buna. Insa de aici si pina la a creea conficte gratuit si fara motive intemeiate si bine documentate, mai ales fara sa te gindesti la consecinte pe plan intern si international, e cale lunga Wink .

@ Cristina, sunny
Nu as putea sa te acuz de ceva,imi placi prea mult, dar mi-am spus parerea, cum imi parea mie faptul ca este bagat in fata Vadim ( care e unul, la alte popoare, sint mult mai multi) si se uita fondul problemei, care este legat de abuzuri lasate sa se desfasoare intr-o zona fierbinte din tara. Din necunoastere, din incompetenta sau din rea vointa, mai putin importa, raul este facut. Cam mult le trebuie guvernantilor nostri sa ia masuri concrete si sa aplice legea.
Si daca e sa vorbim de imaginea internationala...ma ierti, dar francezii nu s-au deranjat de ea cind au trimis inapoi pe rommi, nici italienii cind acum citiva ani au scufundat!! vapoare pline cu albanezi, nici germanii cind aplica discriminator legile privind forta de munca venita din strainatate... Asa cum nimeni nu mai vorbeste de grecii si turcii migranti legali ce au fost arsi de vii de extremisti germani...EU pot sa-i inteleg ( chiar daca sint profund impotriva), ca isi apara neamul si drepturile.
De ce oare insa aceste princiii inceteaza a functiona cind e vorba de popoare mai "mici"? Grecii sint foarte criticati ca nu dau azil politic si permis de sedere ( ceea ce implica o gramada de alte drepturi ce ar trebui sa le acorde apoi statul asta in criza) tuturor imigrantilor ilegali adusi cu miile si fara mila de negustorii de carne vie; de altfel, nici ei nu vin sa ramana in Grecia, au tinta Germania, Franta..(.dar acolo nu pot intra...ca nu-i arunca nimeni in mare in apropiere de insule ( si Grecia re citeva mii de insule), si cine ajunge, ajunge..).
La fel si cu Romania. Mie putin mi-ar pasa de parerea celor :mari", atita timp cit stiu ca ungurii, in tara mea, au mai multe drepturi decit un roman. Asa ca bomboana asta nu tine la mine. Si ma repet, a cita oara, bravo lor ca cer si obtin si rusine noua ca nu facem la fel!( nu ma refer la ars de vii oameni, ars de steaguri si alte chestii barbare) !

MesajSubiect: Re: Trecut versus prezent   Trecut versus prezent - Pagina 3 Empty

Sus In jos

Trecut versus prezent
Sus 
Pagina 3 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» ASTAZI E ZIUA TA... (III)
» MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE
» Islamul versus Terorismul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: POLITIC :: INTERN-
Mergi direct la: