__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Meniu de Paşti | |
|
+4dolion Anahoret Emil Condor aurora 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Meniu de Paşti Sam 20 Mar 2010, 21:57 | |
| Scrieţi şi voi aici, care când şi cum vă vin ideile, ce şi cum pregătiţi bun pentru Paşti. Şi în care zi din săptămâna mare ! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Sam 20 Mar 2010, 21:57 | |
| Noi am cumpărat azi vopsele pntru ouă. Am găsit şi o vopsea pentru "oul de Aur!" Azi am dat şi o comandă pentru "ied" dacă se va găsi. Nu am mâncat niciodată ied de Paşte, cică este mai bun şi carnea este mai "uşoară". _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Sam 20 Mar 2010, 21:58 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Sam 20 Mar 2010, 22:05 | |
| Sunt multe tehnici de frământat aluatul, important este să fie frământat foarte bine. Mi-a plăcut stilul arătat în acel video, Aurora! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Dum 21 Mar 2010, 05:37 | |
| - aurora a scris:
- Noi am cumpărat azi vopsele pntru ouă.
Am găsit şi o vopsea pentru "oul de Aur!" Luminiţa a cumpărat nişte benzi de hârtie colorată. Se înfăşoară ouăle în ele, se pun la fiert iar după ce se scot au nişte pete de culoare, pastelate, o minunăţie! Numai că sunt cam scumpe. 5 lei cutia. Însă o cutie îţi ajunge şi pentru la anul. Şi, tot la supermarket, am văzul lac pentru ouă. Noi preferăm însă varianta tradiţională: le ungem cu ulei sau cu o bucăţică de slănină şi au acelaşi luciu. _____________________ Free your mind!
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Dum 21 Mar 2010, 09:16 | |
| Dragii mei, am crescut cu metoda aceasta de framantat aluatul pentru cozonaci, la bunica! Imi amintesc perfect, deoarece ma impresiona trantitul aluatului de masa. Aveam impresia ca bunica se lupta cu zmeul - zmeilor si-l baga in pamant pana la gat si-i taie capul! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Dum 21 Mar 2010, 09:54 | |
| - aurora a scris:
- Noi am cumpărat azi vopsele pntru ouă.
Am găsit şi o vopsea pentru "oul de Aur!" De câţiva ani vopsesc ouăle cu vopsea, netoxică, de la o tipografie micuţă. Anul trecut au ieşit cam aşa ceva: şi aranjate frumos: _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Dum 21 Mar 2010, 10:09 | |
| yzzy, au iesit ca la expozitie! Nu primesti comenzi? Ca trag o fuga pana la tine si le iau! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Dum 21 Mar 2010, 11:11 | |
| - dolion a scris:
- ...Nu primesti comenzi? ...
Face fata! _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Dum 21 Mar 2010, 11:59 | |
| DROBUL
Spus asa, pe repezeala, eu fac drobul cam asa:
Maruntaiele de miel (de la un singur miel sunt cam putine, si atunci suplimentez cu inca o portie, sau cu ficat de curcan, eventual si niste carne de miel) impreuna cu ceapa si ceapa verde, le dunstuiesc in putin ulei. Le las sa se raceasca si apoi le dau prin masina de tocat. Adaug condimente (imi place mai piparat), marar si patrunjel verde tocat, smantana cateva linguri, cateva oua batute ca pentru omleta. Pun compozitia intr-o cratita - am una larga si putin inalta, se coace mai bine daca nu e inalta compozitia. Sau pun in tavi de chec (de cozonac) cu oua fierte tare, intregi, in mijloc... este aspectuos cand il tai. Praporele de obicei este mult prea mic pentru a imbraca compozitia, asa ca il folosesc doar pentru a acoperi suprafata din cratita. Il dau la cuptor, pana cand se rumeneste frumos deasupra. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Dum 21 Mar 2010, 12:01 | |
| Yzzy, sunt superbe ouale vosite de tine !!! Culori asa de clare si de intense, noi parca nu am avut niciodata.
Dar ce fel de vopsea, NETOXICA, de la o tipografie, care in capul meu se asociaza cu toxicitatea? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | yzzy
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Dum 21 Mar 2010, 12:13 | |
| - aurora a scris:
Dar ce fel de vopsea, NETOXICA, de la o tipografie, care in capul meu se asociaza cu toxicitatea? Aşa zice "nenea" care mi le dă. S-ar putea ca vopseaua nici să nu fie folosită în tipografie, dar acolo e patron nenea. Şi prin modul de folosire, zic eu că nu pot fi toxice. Ouăle se fierb întâi. Apoi, vopseaua, se pune cu o scobitoare în podul palmei, se freacă palmele să se întindă vopseaua, şi apoi oul, aproape fierbinte, se rostogoleşte între palme până se acoperă cu vopsea şi ...gata!. Foarte rapid, uşor şi fără prea multă mizerie. _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Dum 21 Mar 2010, 12:48 | |
| intradevar usor... si curios ce perfect neted si uniform se intinde vopseaua!
Nu frige prea tare oul? Folosesti oua de gaina de casa, cu coaja rosie? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | yzzy
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Dum 21 Mar 2010, 13:14 | |
| - aurora a scris:
- intradevar usor... si curios ce perfect neted si uniform se intinde vopseaua!
Nu frige prea tare oul? Folosesti oua de gaina de casa, cu coaja rosie? Da, folosesc ouăle de la găini, cele cu coajă albă la culori mai deschise, cele roşii, la culorile mai închise. Şi frige niţeluş. _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Vin 26 Mar 2010, 11:55 | |
| Twister Ingrediente; o foaie de aluat(Morarita) 100 g kaizer, 100 g salam de sunca(Victoria), [sau chiar sunca] telemea de vaca, ketchup, chimen. Preparare: O foaie de aluat zacea ratacita prin congelator si mi-am zis ca e cazul sa fie mancata... hi, hi, hi. Am uns jumatate din foaie cu ketchup facut de soacra-mea foarte gustos si aromat cu ceapa, rosii, ardei verde, ardei rosu- o nebunie! trebuie sa o intreb de reteta... Apoi am presarat kaizerul si salamul, telemeaua si apoi le-am taiat cu cutitul de pizza rau de tooot... ; -( Le-am invartit, sucit si rasucit pana cand au dat pe-afara... ha, ha, ha si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt Apoi le-am uns tot cu ketchup, am presarat chimen si mirosea toata casa a pizza. Cred ca le-am lasat vreo 20 min. la cuptor, nu stiu exact ca le-am urmarit pe geamul cuptorului ca am bec... si-am uitat de ceas... Mentiuni: Si asa de rau s-a plictisit ajutorul de bucatar ca nu i-am dat nimic de lucru, incat l-am invitat la o partida de table. Au mers "tornadele" astea ca unse cu o bere rece! Timp Preparare: 20 ' Complexitate: redusa http://reteteculinare.ro/carte_de_bucate/aperitive/twister-4686/ | |
| | | delta
Numarul mesajelor : 1385 Data de inscriere : 23/03/2010
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Vin 26 Mar 2010, 12:00 | |
| Ăsta de mai sus e ceva meniu de Paşti? | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| | | | dolion
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Vin 26 Mar 2010, 19:43 | |
| Dupa ce am citit reteta, de pofta m-am dus, bineinteles la frigider, am gasit ingredientele, mai putin ketchup-ul ala special si le-am mancat asa; crezi ca mai aveam rabdare pana se starnea "furtuna"? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Vin 26 Mar 2010, 19:53 | |
| Bravo, Dolion ! Te-ai descurcat ... si de data asta . ps: nici mie nu-mi place sa ma complic mai mult decit e cazul . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Mar 30 Mar 2010, 08:04 | |
| La noi, consiliul de familie s-a hotarit pentru urmatorul meniu de Paste (ouale, cozonacul si vinul rosu/bauturile se subinteleg): salata boeuf lasagna pui picant cu bacon si cartofi (la cuptor) file de porc in sos de vin (alb, evident) stufat de miel cu spanac (poate voi face si o friptura mica de miel, tot la cuptor) banana split _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Mar 30 Mar 2010, 18:49 | |
| Eu nu mai mănânc nimic de luni... soţia a zis că ne face o surpriză şi eu vreau să-i fac cât mai mult loc. De ce să stea înghesuită biata surpriză? Însă beau bere zilnic, să fie traectul digestiv fără asperităţi... să nu se julească surpriza! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Mar 30 Mar 2010, 19:09 | |
| Eu nu am cum sa le mai fac surprize: unuia ii place mielu', altuia spanacu', altii maninca doar porc, altii doar pui, deh, familie serioasa ... Iar eu tre' sa-i impac pe toti . Si eu beau bere zilnic ! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Mar 30 Mar 2010, 19:17 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Joi 01 Apr 2010, 19:56 | |
| Din istorie! (culinara)
Salata de icre rosii de crap: icrele proaspete se spalau si se curatau de pielite, li se dadea sare si se puneau intr-un castron de tabla deasupra unei cratiti cu apa fierbinte, ca sa se-nroseasca, dupa care se frecau incet si indelung cu untdelemn de masline, din belsug, cu zeama de lamaie cat cuprinde, cu piper negru rasnit si cu putina ceapa de apa, din cea dulce, tocata ca pasatul. Si-as mai zice eu - care stiu si pretul tuicii, cand e rece si bauta dintr-o data - noroc, si gata, "Paharutu-i cat un cui, Cat il pui la gura, nu-i", ca nu-s la locul lor salatele de icre de peste de balta decat mancate cu paine neagra, calda, luata de la gura cuptorului si rupta in patru, cu palmele. Asa! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Joi 01 Apr 2010, 20:11 | |
| Un fel de mancare putin mai satios: Aveti nevoie de: * o camila * 4 miei * 8 gaini * 20 crapi * 200 oua (nu are rost sa le mai vopsiti) * frunze de bananier (cat e nevoie)
Mod de preparare:
Se fierb ouale si se decojesc. Se curata crapii si se umplu cu ouale. Se umplu gainile cu crapii. Se umplu mieii cu gainile. Se umple camila cu mieii.
Se sapa o groapa adanca. Se pun in groapa aproximativ 500 kg de carbuni si se aprind. Se infasoara camila in frunzele de bananier si se pune in groapa. Se acopera cu pamant. Se coace 2 zile.
Se serveste cu orez.
Grabiti-va, mai aveti exact doua zile!!! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Meniu de Paşti | |
| |
| | | | Meniu de Paşti | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |