__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Meniu de Paşti | |
|
+4dolion Anahoret Emil Condor aurora 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Vin 02 Apr 2010, 20:26 | |
| Miel la cuptor in stil mediteraneean
Timp pregatire: 15-20 de minute La foc: 1 ora-1 ora si 5 minute Se obtin 4 portii
O portie contine: Calorii 346 Glucide 27 g Proteine 29 g Grasimi 14 g (grasimi saturate 5 g)
Ingrediente
550 g pulpa de miel, macra 330 g ceapa, taiata in sferturi sau esalote, curatate, lasate intregi 500 g cartofi noi mici, spalati 1 lamaie mare, taiata in 8 felii 1 lingura ulei de masline 12 catei de usturoi, curatati 6 crengute de rozmarin si 6 de cimbru Sare si piper negru 180 g rosii cherry sau prunisoara, taiate in jumatati 1 lingura sos de menta sau 2 linguri jeleu de menta, topit
Preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se indeparteaza portiunile de grasime din carnea de miel care apoi se taie in cubulete de 2,5 cm si se aranjeaza intr-o tava mare, impreuna cu ceapa sau esalotele si cartofii taiati in jumatati. 2. Se stoarce sucul din 4 felii de lamaie, apoi se amesteca cu ulei si se toarna deasupra carnii si legumelor. Cele 8 felii de lamaie, usturoiul si jumatate din verdeturi se infig printre cartofi si carne, presarandu-se sare si piper dupa gust. Tava se acopera cu folie si se pune la cuptor 45 de minute. 3. Se indeparteaza folia si se scot verdeturile. Se mareste temperatura cuptorului la 220 de grade. Se adauga rosiile si verdeturile ramase si se stropeste totul cu sosul de menta sau jeleul topit. Se da la cuptor tava descoperita si se lasa 15-20 de minute, pana cand carnea si legumele sunt moi si rumenite. 4. Se impart mielul si legumele pe 4 farfurii, se stropesc cu sosul din tava si se servesc. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Lun 31 Mai 2010, 04:26 | |
| 100 de alimente fara calorii 1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative. 2. Agar - este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile si zaharurile. Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grasimi si zaharuri. Cantitatea optima este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe si sosuri. 3. Alge marine - contin multe fibre. 4. Ananas - contine enzime care dizolva grasimile. 5. Anason - degreseaza organismul. 6. Andive - au calorii negative, stimuleaza secretia biliara. 7. Anghinare - diuretic, scade colesterolul. 8. Ardei iute - intensifica metabolismul. 9. Avocado - are proteine vegetale usor digerabile. 10. Broccoli - are calorii negative. 11. Busuioc - degreseaza organismul, are calorii negative. 12. Caise - laxative, ajuta digestia. 13. Cardamonul - este un condiment traditional arab numit si "hell". Cateva seminte luate inainte de masa cu 10 minute, stimuleaza digestia, iar puse in cafea neutralizeaza toxicitatea ei. 14. Carne de curcan - are putine calorii si putine grasimi. 15. Cartofi - se consuma fara grasimi si doar cu alte legume. 16. Castane - ard grasimile. 17. Castravete - are calorii negative, elimina toxinele. 18. Capsune - elimina toxine din organism, au calorii negative. 19. Ceapa - degreseaza organismul, are calorii negative. 20. Chimen - regleaza secretia de enzime. 21. Cicoare - stimuleaza digestia. 22. Cimbru - degreseaza organismul. 23. Cirese - sunt depurative. 24. Coacaze negre - reechilibreaza metabolismul. 25. Coada-calului - mareste procesele de eliminare a toxinelor 26. Conopida - are calorii negative. 27. Coriandru - reduce balonarea. 28. Cresonul - se poate consuma ca salata, suc, supa sau pentru condimentarea carnii si a legumelor. Are efect antibiotic fara a afecta flora stomacala, intareste sistemul imunitar, e un bun diuretic si detoxifiant si ajuta la eliminarea grasimii. Ceaiul e bun si contra tusei. Atentie, planta uscata isi pierde puterile curative! 29. Cuisoare - au calorii negative. 30. Dafinul - are marea proprietate de a dizolva si elimina grasimile, iar pentru asta nu trebuie consumat in cantitati mari, cateva frunze puse in mancare sunt suficiente, insa trebuie folosite frecvent pentru ca efectul sa fie vizibil. 31. Dovlecel - are calorii negative. 32. Fasole patata - este purgativa. 33. Fasole verde - are calorii negative. 34. Ghimbir - intensifica metabolismul. 35. Ginseng - elimina toxinele. 36. Graham - are multe fibre. 37. Grepfrut - contine enzime care dizolva grasimile. 38. Gulie - regleaza nivelul glucozei. 39. Hrean - degreseaza organismul. 40. Kiwi - este puternic antioxidant. 41. Lamaie - degreseaza organismul, are calorii negative. 42. Lemn dulce - stimuleaza ficatul si secretia vezicii biliare si imbunatateste digestia. Se foloseste radacina si se consuma ca ceai, infuzie: 2 lingurite la o cana. Se bea dupa masa. Atentie, mareste fertilitatea, iar consumul pe o perioada mai mare de cateva saptamani poate duce la hipertensiune sau edeme! 43. Izma - are efect racoritor. 44. Mandarine - reduce indigestia. 45. Mango - are calorii negative 46. Macese - alunga oboseala. 47. Macris - este detoxifiant. 48. Marar - degreseaza organismul, are calorii negative. 49. Mei - are multe fibre. 50. Menta - are calorii negative, este diuretica. 51. Mere - au calorii negative. 52. Miere - scade pofta de mancare. 53. Migdale - scad colesterolul. 54. Morcovi - au calorii negative. 55. Mure - sunt laxative. 56. Musetel - usureaza digestia. 57. Napi - diuretic, purifica sangele. 58. Nectarine - au putine calorii. 59. Oregano - intensifica functiile hepatice. 60. Orez basmati - intensifica digestia, racoritor. 61. Orez brun - intensifica digestia. 62. Orz - intensifica functiile hepatice. 63. Papaya - regleaza glicemia. 64. Paducel - reduce aciditatea gastrica. 65. Papadia - intensifica arderile. 66. Pastarnac - este diuretic. 67. Patrunjel - are calorii negative, elimina grasimea. 68. Pepene rosu - este diuretic. 69. Peste - reduce colesterolul, are grasimi bune. 70. Piper - degreseaza organismul. 71. Portocale - au calorii negative. 72. Ridichi - au calorii negative. 73. Rodii - scad colesterolul. 74. Rosmarin - este diuretic. 75. Rosii - degreseaza organismul 76. Salata verde - stimuleaza metabolismul. 77. Salvia - are calorii negative. 78. Schinduf - se consuma semintele sau frunzele, pisate si amestecate cu mancare. Ajuta la digestie si scade nivelul colestrolului. Sub forma de ceai: 2 lingurite la o cana cu apa; are efect antitusiv si laxativ, se bea caldut dupa 3 ore de infuzare. 79. Scoici - regleaza functia tiroidiana. 80. Scortisoara - degreseaza organismul. 81. Secara - grabeste digestia intestinala. 82. Seminte de dovleac - au efect de purificator intestinal. 83. Seminte de floarea-soarelui - au grasimi bune, nu ingrasa. 84. Seminte de in - dreneaza intestinul. 85. Seminte de susan - previn osteoporoza. 86. Sfecla - are calorii negative. 87. Sovarf - este tonic gastric. 88. Spanac - are calorii negative si multe fibre. 89. Sparanghel - are calorii negative. 90. Sofran - accelereaza metabolismul. 91. Tapioca - este un fel de faina obtinuta din tuberculii maniocului, care ajuta la scaderea colestrolului si reducerea stratului adipos. 92. Tarhon - dizolva grasimile. 93. Tofu - contine fibre. 94. Telina - are calorii negative. 95. Urzica - e detoxifianta si laxativa 96. Usturoi - degreseaza organismul, are calorii negative. 97. Varza - este diuretica si purgativa. 98. Varza chinezeasca - are calorii negative, este foarte satioasa. 99. Varza de Bruxelles - are calorii negative. 100. Vinete - contin multe fibre _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Meniu de Paşti Lun 31 Mai 2010, 13:53 | |
| - Citat :
- 1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative.
astea imi plac foarte mult... sub orice forma !!!!!!!! - Citat :
- 71. Portocale - au calorii negative.
M-am obisnuit sa beau zilnic, dimineata, sucul proaspat de la 4 portocale. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Meniu de Paşti | |
| |
| | | | Meniu de Paşti | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |