| LA TACLALE CU ABBILBAL (II) | |
|
+12rolia nicuvar cactus Cristina ostrovna yzzy dolion aurora Emil Condor Anahoret zaraza26 abbilbal 16 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Dum 21 Mar 2010, 16:37 | |
| | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Dum 21 Mar 2010, 16:41 | |
| Io nu stiu de ce e asa de catranit "domniţu" _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Dum 21 Mar 2010, 22:22 | |
| - aurora a scris:
- Io nu stiu de ce e asa de catranit "domniţu"
mai degraba obosit de atatea repetitii... | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Dum 21 Mar 2010, 22:23 | |
| Ioana face instrucţie cu el... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Dum 21 Mar 2010, 23:04 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ioana face instrucţie cu el...
asta-mi aduce aminte de un banc... vine tiganul de la armata, in permisie nevasta-sa, curioasa, il intreaba cum e acolo?!? pai hai sa-ti arat, zice tiganul... dezbraca-te piranda se dezbraca imbraca-te piranda se imbraca dezbraca-te imbraca-te dez... si tot asa, pana piranda oboseste si se enerveaza! NO, VEZI? ASA E LA ARMATA! Nici nu te f..., nici nu te lasa! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Dum 21 Mar 2010, 23:17 | |
| Aşa eşti Abby? Ca la armată? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| |
| |
zuum
| |
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Lun 22 Mar 2010, 10:08 | |
| - abbilbal a scris:
- Bustul lui Corneliu Coposu străjuieşte intrarea în Biserica Greco-Catolică
Dar oare nu era mai nimerit episcopul Atanasie Anghel? Albaiulian care a contribuit la înfiinţarea Bisericii Greco-Catolice.
Daca era Atanasie Anghel acolo, mai scriai ceva? Ca eu cu ocazia asta am citit despre Atanasie Anghel si mi-am adus aminte istoria acelor timpuri. Am citit mai demult, dupa 1990, dar acum citesc mai cu luare-aminte, dupa ce m-am lovit atatia ani de oponenta ortodoxa. | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Lun 22 Mar 2010, 10:15 | |
| | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Lun 22 Mar 2010, 10:17 | |
| - abbilbal a scris:
- Şi "domniţu"...
... daca si-ar lua o camasa barbateasca viu colorata, nu l-ar prinde, asa cum il prind "pelerinele" astea avute la indemana? | |
|
| |
zaraza26
| |
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Lun 22 Mar 2010, 14:41 | |
| - zaraza26 a scris:
- m-am lovit atatia ani de oponenta ortodoxa
E normal Zaraza. România este o enclavă ortodoxă în latinitate. Greco-catolicismul nu este un specific românesc, ci o religie de import. Şi dacă tatăl meu ar fi trăit şi s-ar fi reîntors la greco-catolicism, am fi avut mari contraziceri sau nu am fi discutat nimic pe teme religioase. | |
|
| |
abbilbal
| |
| |
zaraza26
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Lun 22 Mar 2010, 14:51 | |
| - abbilbal a scris:
- zaraza26 a scris:
- m-am lovit atatia ani de oponenta ortodoxa
E normal Zaraza. România este o enclavă ortodoxă în latinitate. Greco-catolicismul nu este un specific românesc, ci o religie de import. Şi dacă tatăl meu ar fi trăit şi s-ar fi reîntors la greco-catolicism, am fi avut mari contraziceri sau nu am fi discutat nimic pe teme religioase. Nu e de import, pentru ca la inceput crestinismul s-a impartit in doua, doar din ambitii lumesti. Initial era doar crestinism si atat. Dar cand s-a ales conducerea bisericii, am cazut in partea bizantina si ca atare, am ramas in sfera bizantina. Chestie de geografie! Pana la 1700 in biserica ortodoxa se slujea in slavona. Preotii nu stiau slavona, decat ce zic in slujba, iar oamenii simpli nici atat. Si e specific romanesc... Tot ce tine sute de ani capata ceva din specificul locului. Nici eu nu am discutat cu tata si nu as fi discutat, pentru ca el devenise de la 20 de ani ateu convins... | |
|
| |
zaraza26
| |
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Lun 22 Mar 2010, 14:54 | |
| Unele documente recent descoperite vorbesc pe teritoriul românesc de o limbă latină populară care funcţiona înaintea slavonei. Pentru asta limba latină a prins şi era înţeleasă. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Lun 22 Mar 2010, 14:56 | |
| - abbilbal a scris:
- Unele documente recent descoperite vorbesc pe teritoriul românesc de o limbă latină populară care funcţiona înaintea slavonei. Pentru asta limba latină a prins şi era înţeleasă.
Ca sa nu mai pomenim si de ipoteza conform careia dacii vorbeau o limba apropiata de a latinilor. De aceea româna seamana atat de mult cu latina, desi romanii au stat aici doar vreo 2-300 de ani. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Lun 22 Mar 2010, 14:58 | |
| - abbilbal a scris:
- Unele documente recent descoperite vorbesc pe teritoriul românesc de o limbă latină populară care funcţiona înaintea slavonei. Pentru asta limba latină a prins şi era înţeleasă.
Si a mai prins pentru ca cei de la Roma propuneau, pe cand calvinii impuneau. Si impuneau conditii greu de suportat. | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Lun 22 Mar 2010, 15:04 | |
| Aşa este Zaraza. Se pare că Zalmoxismul a evoluat spre o religie specific românescă despre care istoricii refuză să vorbească. S-ar da prea multe peste cap. Recent a fost descoperit un document care atestă o Mitropolie Ortodoxă a Bălgradului înfiinţată prin 1400 cu mult înaintea celor recunoscute în Ţara Românească. Dar şi asta dă peste cap Istoria Bisericii. | |
|
| |
delta
Numarul mesajelor : 1385 Data de inscriere : 23/03/2010
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Joi 25 Mar 2010, 20:39 | |
| abbilbalule, Tu ai posibilitatea de a ajunge în/la biblioteca din cetate? Din câte îmi aduc aminte, aveau acolo o secţie cu cărţi/publicaţii vechi. Şi m-ar interesa dacă au nişte articole din secolul XIX despre comitatele ardelene şi bănăţene... Mă rog, m-ar interesa şi dacă pot fi xeroxate acele câteva pagini care se referă la amfibieni şi reptile. P.S. Pe net n-am găsit nimic, la Bucureşti nimic, la Constanţa şi Galaţi nici atât, iar la Tulcea... hai să fim seriosi!
Ultima editare efectuata de catre delta in Joi 25 Mar 2010, 20:42, editata de 2 ori | |
|
| |
delta
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Joi 25 Mar 2010, 20:41 | |
| P.S. Nu-i nici-o problemă dacă ajungi inclusiv cu nepoţica la acea bibliotecă... | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Joi 25 Mar 2010, 20:43 | |
| - delta a scris:
- abilbalule,
Tu ai posibilitatea de a ajunge în/la biblioteca din cetate? Din câte îmi aduc aminte, aveau acolo o secţie cu cărţi/publicaţii vechi. Şi m-ar interesa dacă au nişte articole din secolul XIX despre comitatele ardelene şi bănăţene... Mă rog, m-ar interesa şi dacă pot fi xeroxate acele câteva pagini.
P.S. Pe net n-am găsit nimic, la Bucureşti nimic, la Constanţa şi Galaţi nici atât, iar la Tulcea... hai să fim seriosi! Îmi pare rău, dar Biblioteca este închisă pentru public. Nu ştiu în ce condiţii se poate ajunge la documente. | |
|
| |
abbilbal
| |
| |
delta
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) Joi 25 Mar 2010, 20:52 | |
| - abbilbal a scris:
- Îmi pare rău, dar Biblioteca este închisă pentru public. Nu ştiu în ce condiţii se poate ajunge la documente.
..tu-i în aripă cu secretele lor cu tot! Când au dat moca italienilor unicatele publicate cu jumate de mileniu în urmă, atunci nu erau aşa de grijulii! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II) | |
| |
|
| |
| LA TACLALE CU ABBILBAL (II) | |
|