LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Fantasy 23 Limba sibiu drumetie padure istorie internet nicuvar politica comment-143 CPSF brasov problema romana humanitas mediu Popasul 1918 taieri muzica_traditionala efremovivanantonovici 1 google reclame curiozitati
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 I_vote_rcap 
Emil Condor
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

LA TACLALE CU ABBILBAL (II)

In jos 
+12
rolia
nicuvar
cactus
Cristina
ostrovna
yzzy
dolion
aurora
Emil Condor
Anahoret
zaraza26
abbilbal
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyDum 21 Mar 2010, 16:37

abbilbal a scris:
Şi "domniţu"
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 Dscn7902

Abibalule.... so funny! so funny! so funny! LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 876722 LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 876722 LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 876722 LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 876722
nu mai pooooooot.......tu esti asta? Ar trebui sa te pui la avatar esti de milioane!!!! LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 876722 noroc!
Sus In jos
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyDum 21 Mar 2010, 16:41

Io nu stiu de ce e asa de catranit "domniţu" mwah!

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyDum 21 Mar 2010, 22:22

aurora a scris:

mai degraba obosit de atatea repetitii...
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyDum 21 Mar 2010, 22:23

Ioana face instrucţie cu el... Laughing

aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyDum 21 Mar 2010, 23:04

Emil Condor a scris:
Ioana face instrucţie cu el... Laughing

asta-mi aduce aminte de un banc... vine tiganul de la armata, in permisie
nevasta-sa, curioasa, il intreaba cum e acolo?!?
pai hai sa-ti arat, zice tiganul... dezbraca-te
piranda se dezbraca
imbraca-te
piranda se imbraca
dezbraca-te
imbraca-te
dez...
si tot asa, pana piranda oboseste si se enerveaza!
NO, VEZI? ASA E LA ARMATA! Nici nu te f..., nici nu te lasa!

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyDum 21 Mar 2010, 23:17

LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 876722 Aşa eşti Abby? Ca la armată? LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 876722

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 03:17

Fac antrenamente pe când vin întăriturile Ioanei. cască cool

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 06:50

abbilbal a scris:
Fac antrenamente pe când vin întăriturile Ioanei. cască cool

Bunicule....in curand o sa faci ore suplimentare..
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 10:08

abbilbal a scris:
Bustul lui Corneliu Coposu străjuieşte intrarea în Biserica Greco-Catolică

Dar oare nu era mai nimerit episcopul Atanasie Anghel? Albaiulian care a contribuit la înfiinţarea Bisericii Greco-Catolice.

hug Daca era Atanasie Anghel acolo, mai scriai ceva? Ca eu cu ocazia asta am citit despre Atanasie Anghel si mi-am adus aminte istoria acelor timpuri. Am citit mai demult, dupa 1990, dar acum citesc mai cu luare-aminte, dupa ce m-am lovit atatia ani de oponenta ortodoxa.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 10:15

abbilbal a scris:
Păi se pare că bebe este EL. Ioana îl aşteaptă. Are planuri mari. Trebuie să-l înveţe să meargă pe role, înainte de a şti să mergă pe picioare. so funny!

Ii luati o placa de alea de skate-board si il plimbati pe role prin camera! LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 154834
LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 Skateboards
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 10:17

abbilbal a scris:
Şi "domniţu"...

... daca si-ar lua o camasa barbateasca viu colorata, nu l-ar prinde, asa cum il prind "pelerinele" astea avute la indemana? thumb_yello
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 10:19

aurora a scris:

Mie nu mi se pare catranit. Dimpotriva, fatza de alte ipostaze, aici e mai relaxat. Are noroc ca zambeste rar, numai asa a reusit sa stea impasibil! hug
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 14:41

zaraza26 a scris:
m-am lovit atatia ani de oponenta ortodoxa

E normal Zaraza. România este o enclavă ortodoxă în latinitate. Greco-catolicismul nu este un specific românesc, ci o religie de import. Şi dacă tatăl meu ar fi trăit şi s-ar fi reîntors la greco-catolicism, am fi avut mari contraziceri sau nu am fi discutat nimic pe teme religioase.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 14:51

zaraza26 a scris:
.........
Ii luati o placa de alea de skate-board si il plimbati pe role prin camera! LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 154834

Da, este o idee bună şi pe placă fixăm un coş în care-l plasăm pe bebe că nu se răstoarne. Dar tare mă tem că-mi trebuie două plăci... so funny!

Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Lun 22 Mar 2010, 14:52, editata de 1 ori
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 14:51

abbilbal a scris:
zaraza26 a scris:
m-am lovit atatia ani de oponenta ortodoxa

E normal Zaraza. România este o enclavă ortodoxă în latinitate. Greco-catolicismul nu este un specific românesc, ci o religie de import. Şi dacă tatăl meu ar fi trăit şi s-ar fi reîntors la greco-catolicism, am fi avut mari contraziceri sau nu am fi discutat nimic pe teme religioase.

Nu e de import, pentru ca la inceput crestinismul s-a impartit in doua, doar din ambitii lumesti. Initial era doar crestinism si atat. Dar cand s-a ales conducerea bisericii, am cazut in partea bizantina si ca atare, am ramas in sfera bizantina. Chestie de geografie! Pana la 1700 in biserica ortodoxa se slujea in slavona. Preotii nu stiau slavona, decat ce zic in slujba, iar oamenii simpli nici atat. Si e specific romanesc... scratch Tot ce tine sute de ani capata ceva din specificul locului. Nici eu nu am discutat cu tata si nu as fi discutat, pentru ca el devenise de la 20 de ani ateu convins...
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 14:52

abbilbal a scris:

Da, este o idee bună şi pe placă fixăm un coş în care-l plasăm pe bebe că nu se răstoarne. Dar tare mă tem că-mi trebuie două plăci... so funny!

Aha, toate sunt bune si frumoase pana la punerea in practica! Wink
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 14:54

Unele documente recent descoperite vorbesc pe teritoriul românesc de o limbă latină populară care funcţiona înaintea slavonei. Pentru asta limba latină a prins şi era înţeleasă.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 14:56

abbilbal a scris:
Unele documente recent descoperite vorbesc pe teritoriul românesc de o limbă latină populară care funcţiona înaintea slavonei. Pentru asta limba latină a prins şi era înţeleasă.

Ca sa nu mai pomenim si de ipoteza conform careia dacii vorbeau o limba apropiata de a latinilor. De aceea româna seamana atat de mult cu latina, desi romanii au stat aici doar vreo 2-300 de ani.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 14:58

abbilbal a scris:

Si a mai prins pentru ca cei de la Roma propuneau, pe cand calvinii impuneau. Si impuneau conditii greu de suportat.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyLun 22 Mar 2010, 15:04

Aşa este Zaraza. Se pare că Zalmoxismul a evoluat spre o religie specific românescă despre care istoricii refuză să vorbească. S-ar da prea multe peste cap. Recent a fost descoperit un document care atestă o Mitropolie Ortodoxă a Bălgradului înfiinţată prin 1400 cu mult înaintea celor recunoscute în Ţara Românească. Dar şi asta dă peste cap Istoria Bisericii.

delta

Numarul mesajelor : 1385
Data de inscriere : 23/03/2010

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 25 Mar 2010, 20:39

abbilbalule,
Tu ai posibilitatea de a ajunge în/la biblioteca din cetate?
Din câte îmi aduc aminte, aveau acolo o secţie cu cărţi/publicaţii vechi.
Şi m-ar interesa dacă au nişte articole din secolul XIX despre comitatele ardelene şi bănăţene...
Mă rog, m-ar interesa şi dacă pot fi xeroxate acele câteva pagini care se referă la amfibieni şi reptile.

P.S. Pe net n-am găsit nimic, la Bucureşti nimic, la Constanţa şi Galaţi nici atât, iar la Tulcea... hai să fim seriosi! oh da!

Ultima editare efectuata de catre delta in Joi 25 Mar 2010, 20:42, editata de 2 ori
Sus In jos
delta

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 25 Mar 2010, 20:41

P.S. Nu-i nici-o problemă dacă ajungi inclusiv cu nepoţica la acea bibliotecă... Very Happy
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 25 Mar 2010, 20:43

delta a scris:
abilbalule,
Tu ai posibilitatea de a ajunge în/la biblioteca din cetate?
Din câte îmi aduc aminte, aveau acolo o secţie cu cărţi/publicaţii vechi.
Şi m-ar interesa dacă au nişte articole din secolul XIX despre comitatele ardelene şi bănăţene...
Mă rog, m-ar interesa şi dacă pot fi xeroxate acele câteva pagini.

P.S. Pe net n-am găsit nimic, la Bucureşti nimic, la Constanţa şi Galaţi nici atât, iar la Tulcea... hai să fim seriosi! oh da!

Îmi pare rău, dar Biblioteca este închisă pentru public. Nu ştiu în ce condiţii se poate ajunge la documente.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 25 Mar 2010, 20:45

delta a scris:
P.S. Nu-i nici-o problemă dacă ajungi inclusiv cu nepoţica la acea bibliotecă... Very Happy

Doar pe stradă avem acces. so funny!

delta

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 EmptyJoi 25 Mar 2010, 20:52

abbilbal a scris:
Îmi pare rău, dar Biblioteca este închisă pentru public. Nu ştiu în ce condiţii se poate ajunge la documente.
..tu-i în aripă cu secretele lor cu tot!
Când au dat moca italienilor unicatele publicate cu jumate de mileniu în urmă, atunci nu erau aşa de grijulii! so funny!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (II)   LA TACLALE CU ABBILBAL (II) - Pagina 9 Empty

Sus In jos

LA TACLALE CU ABBILBAL (II)
Sus 
Pagina 9 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» LA TACLALE CU ABBILBAL (I)
» LA TACLALE CU ABBILBAL (III)
» HaZ şi RaS la abbilbal
» POPASUL ABBILBAL
» Traditia ortodoxa

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ABBILBAL-
Mergi direct la: