LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
internet Limba padure istorie efremovivanantonovici curiozitati taieri humanitas google CPSF nicuvar Popasul problema politica muzica_traditionala romana 1 brasov drumetie Fantasy comment-143 reclame 1918 sibiu mediu 23
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 I_vote_lcapVa mai exista Romania ? - Pagina 6 I_voting_barVa mai exista Romania ? - Pagina 6 I_vote_rcap 
Emil Condor
Va mai exista Romania ? - Pagina 6 I_vote_lcapVa mai exista Romania ? - Pagina 6 I_voting_barVa mai exista Romania ? - Pagina 6 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Va mai exista Romania ?

In jos 
+19
delta
CRUCIAT
VOTAN
Iisus
Diaporevomenos
aurora
Cristina
yzzy
nicuvar
Ion
dolion
zaraza26
Live
ostrovna
cactus
abbilbal
Anahoret
Emil Condor
zuum
23 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Va mai exista Romania ? - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptySam 06 Feb 2010, 22:10

Anahoret a scris:
Sunt politicoşi şi caută să se împace cu populaţia majoritară...
Până când vor fi ei... majoritari.

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptySam 06 Feb 2010, 22:15

Adică or să se ţigănescă şi ei? Shocked
Păcat! Acum chiar îmi sunt simpatici. Ştii tu ce şti! Mad

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyLun 08 Feb 2010, 15:38

Anahoret a scris:

Nu se vor ţigăni. Presupunand ca vor veni tot mai multi, vom avea tot mai multe localuri chinezesti, dragoni de hartie si lampioane. Vom sarbatori atat sarbatorile noastre, dar vom avea liber si de sarbatorile lor. Ca doar nu vom veni noi la lucru si cei multi sa fie in mini-vacanta de sarbatori. Mai multe stie Emil, asa-i? smile Va fi mult mai usor sa mancam orez decat mamaliga.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyLun 08 Feb 2010, 15:42

Emil Condor a scris:
Am auzit că sunt tot mai multi si mai multi în România (nu doar aici!).
Este o nouă strategie de a ocupa teritorii străine, fără luptă. Laughing

Da, ai dreptate în cele descrise mai sus.

Si vechii daci plecau din tara si, ajungand in alte parti, isi impuneau suprematia in mestesuguri sau deveneau casta superioara. Fiecare popor cu strategia lui...
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyLun 08 Feb 2010, 15:43

zuum a scris:
Chiar cu riscul ca se inmultesc nu as avea o problema cu asta. Din toate punctele de vedere mi se par o alegere buna.

Pacat ca nu se poate aplica. N-as vrea, ca peste ani, sa fie pe aici numai tigani si chinezi. Twisted Evil
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyLun 08 Feb 2010, 16:00

zaraza26 a scris:
zuum a scris:
Chiar cu riscul ca se inmultesc nu as avea o problema cu asta. Din toate punctele de vedere mi se par o alegere buna.

Pacat ca nu se poate aplica. N-as vrea, ca peste ani, sa fie pe aici numai tigani si chinezi. Twisted Evil
Ideea avansata de zuum era ca sa se inlocuiasca tiganii cu chinezi. Deci tiganii sa dispara cumva.
Pacat este ca nu se poate, asta da.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyLun 08 Feb 2010, 16:04

Mihaela a scris:
zaraza26 a scris:
zuum a scris:

Ideea avansata de zuum era ca sa se inlocuiasca tiganii cu chinezi. Deci tiganii sa dispara cumva.
Pacat este ca nu se poate, asta da.

Mi-am dat frau liber imaginatiei. Ar ramane romanii si chinezii. Chinezii ne-ar lua locul, apoi ar reveni tiganii... affraid
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyLun 08 Feb 2010, 16:40

Deci in loc sa dispara tiganii, ar disparea romanii Laughing Laughing
Sus In jos
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyLun 08 Feb 2010, 17:41

Nu trebuie sa dispara nimeni!!!
Fiecare neam isi are varfurile, si uscaturile lui, bunii si raii.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMar 09 Feb 2010, 00:19

zaraza26 a scris:
Anahoret a scris:
Nu se vor ţigăni.
Ce te face să fii sigură de asta?
Eu am altă părere, după ce ani si ani de zile am reusit să-i cunosc.
Citat :
Presupunand ca vor veni tot mai multi, vom avea tot mai multe localuri chinezesti, dragoni de hartie si lampioane. Vom sarbatori atat sarbatorile noastre, dar vom avea liber si de sarbatorile lor. Ca doar nu vom veni noi la lucru si cei multi sa fie in mini-vacanta de sarbatori.
Ar fi fain să fie doar atât...
Citat :
Mai multe stie Emil, asa-i? smile
Nu e obligatoriu. mwah!
Citat :
Va fi mult mai usor sa mancam orez decat mamaliga.
Îi veti cunoaste când vor fi mai multi...

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMar 09 Feb 2010, 00:37

Anahoret a scris:
abbilbal a scris:
Şi în Bălgrad sunt chinezi, dar nici nu-i şti că sunt.
,Aşa este! Sunt politicoşi şi caută să se împace cu populaţia majoritară, care este naţiunea-gazdă. Nu încearcă să-şi impună propriile reguli şi tradiţii aşa cum fac ţiganii şi arabii.
O să vină si vremea aceea...
Anahoret a scris:
Acum chiar îmi sunt simpatici.
Acum...
Si mie mi-au fost simpatici în primii 2 - 3 ani, când i-am cunoscut. smile

Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMar 09 Feb 2010, 01:44

Si nu sunt nici telolisti chinezii astia....
Numai intre ei se mai cearta si ii mai gasesti taiati in cate un geamantan.

Eu am avut un coleg de liceu, de promotie, nu de clasa, care a fost ambasador in China. Pentru ca nu mai stia nimeni chineza, si nu aveau cu cine sa-l inlocuiasca, a stat destul timp ambasador. Nu stiu daca acum o fi tot el. De n-o fi iesit la pensie.

O fi vreuna sa invatam chineza...
Sunt vreo 8-10.000 de semne, litere(!?).
Mao stia vreo 8000!.....Era destept, se zicea.

Daca si-au propus sa domine lumea, pe alta cale decat cea terorista, e posibil sa reuseasca.
Demografic au reusit. Militar destul.
Mai ramane economic.

Si atunci o sa-mi traduc numele de botez si in chineza:

Iun
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMar 09 Feb 2010, 01:48

Laughing Laughing
Referitor la semnele lor: da, mi-au spus niste chinezi că nu sunt multi între ei ce să le cunoască pe toate. Este o limbă foarte grea nu doar pentru noi, ci si pentru cei născuti acolo si educati bine în scolile lor.

În multe privinte chinezii domină lumea.
Foarte curând o să populeze întreaga planetă.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMar 09 Feb 2010, 01:55

Ion a scris:
Si atunci o sa-mi traduc numele de botez si in chineza:

Iun
Iar poporul nostru o să se scrie asa:
羅馬尼亞文 - român Laughing

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMar 09 Feb 2010, 02:38

聲明追隨者愛我們的語言:
Declaratie de dragoste în limba urmasilor nostri:

我愛你!
Vă iubesc!

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyMier 15 Sept 2010, 13:19

Ma incearca un usor dezgust fatza de ce se intampla acum in tzara. Azi dimineata, alt motiv. Opozitia a votat in parlament cresterea punctului de pensie. Asta ne mai lipsea! Dupa ce ca guvernul Boc incearca sa duca o caruta, Romania, la deal, cu mijloace improprii, vine opozitia si pune buturugi in cale!

Asa ca voi face un update la Miorita. Ideea imi apartine 100%.

"Ştie cineva continuarea la Mioriţa? Nu? V-o spun eu!!
După ce l-au omorât pe ciobanul cel bogat, ceilalţi doi au trecut la împărţirea turmei. Unul din ei a fost însă nemulţumit şi într-o noapte l-a omorât pe celălalt şi şi-a însuşit toate oile.
Dar nu vă întrebaţi de ce primul ucis avea cele mai frumoase oi? Cum de ce? Pentru ca îi erau dragi şi se pricepea să le crească. Acuma, ultimul rămas, era şi cel mai puţin priceput, oile lui mereu se îmbolnăveau şi mureau. După câteva săptămâni, toate oile i-au murit.
Sfârşit

Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inima română
Să ne afundăm adânc
În rahat până la gât.
Şi de fund când o să dăm
Doar în sus ne ridicăm. "

http://hapleasifrosa.blogspot.com/

Numai ideea cu dusul pana la fund am preluat-o dintr-o gluma. Numai asa ne vom ridica, dupa ce ajungem jos-jos, cel mai jos.

Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyJoi 16 Sept 2010, 21:05

zaraza26 a scris:
Ma incearca un usor dezgust fatza de ce se intampla acum in tzara. Azi dimineata, alt motiv. Opozitia a votat in parlament cresterea punctului de pensie. Asta ne mai lipsea! Dupa ce ca guvernul Boc incearca sa duca o caruta, Romania, la deal, cu mijloace improprii, vine opozitia si pune buturugi in cale!

Nu trebuie sa te incerce niciun dezgust. Parlamentul nu a votat nicio crestere a punctului de pensie. Dimpotriva. Ce ai auzit tu a fost doar un amendament care a trecut in comisie, unde opozitia are majoritatea, dar nu a trecut in plen, unde puterea a facut ce a vrut si ce trebuie pentru binele tarii. A umblat si la varsta de pensionare, si barbatii si femeile vor iesi la pensie la 65 de ani, pana in 2030. Asta daca mai apuca si daca nu dau ortu' popii ...

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyVin 17 Sept 2010, 04:03

Referitor la cele spuse despre vârsta pensionării: si în Canada tot la 65 de ani este fixată atât pentru femei cât si pentru bărbati. Asta nu înseamnă că mă încântă, dimpotrivă.

Referitor la viitorul României ca natiune:
Majoritatea milionarilor ce si-au făcut averi peste noapte, nu sunt capabili să facă afaceri (nicicând nu au făcut) în interesul poporului (si al lor bineînteles!), în acest mod fortând noile generatii la părăsirea tării în dorinta de a găsi undeva o viată mai decentă pentru ei si urmasii lor. În acest mod fortele de muncă românesti vor trebui înlocuite cu altele, iar chinezii sunt acolo exact cu acest scop, să umple golurile, asa încât, în viitorul nu tocmai îndepărtat, vom vedea în Carpatii nostri, mai multi chinezi decât români. Ce credeti, face sens ce spun? Sau...

Ion

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyVin 17 Sept 2010, 04:41

Aici eu trebuia sa ies la pensie la 65 si 6 luni.
Cand o sa ies, o sa am aproape 70, pentru ca n-am inca 10 ani de munca,
si nici 40 de credite.
Sotia mea, mai tanara fiind, iese la 66 de ani, la anu'.
Si tot asa, astia maresc mereu varsta de pensie, pana cand
s-or regla lucrurile, daca nu s-or incurca si mai mult prin aceasta prelungire
a varstei de pensionare, care, asa se pare, n-o sa mai aiba limita superioara decat "neputinta".
Asa cum erau taranii odata. Limita era "sfarsitul".
Ceea ce nu chiar asa de rau, daca poti.
Pentru ca, nu-i asa, munca, activitatea il tine pe om.
Pe cand ""lenea', nu.
Nu se zice asa: "moare de lene".
De munca se spune ca "obosit" decat.

Principalul lucru este sa poti. Si asta numai daca esti sanatos.

Sanatate la toti va doresc!
Ion
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyVin 17 Sept 2010, 06:33

Emil Condor a scris:
Referitor la cele spuse despre vârsta pensionării: si în Canada tot la 65 de ani este fixată atât pentru femei cât si pentru bărbati. Asta nu înseamnă că mă încântă, dimpotrivă.

Referitor la viitorul României ca natiune:
Majoritatea milionarilor ce si-au făcut averi peste noapte, nu sunt capabili să facă afaceri (nicicând nu au făcut) în interesul poporului (si al lor bineînteles!), în acest mod fortând noile generatii la părăsirea tării în dorinta de a găsi undeva o viată mai decentă pentru ei si urmasii lor. În acest mod fortele de muncă românesti vor trebui înlocuite cu altele, iar chinezii sunt acolo exact cu acest scop, să umple golurile, asa încât, în viitorul nu tocmai îndepărtat, vom vedea în Carpatii nostri, mai multi chinezi decât români. Ce credeti, face sens ce spun? Sau...

Hmm... inclin sa-ti dau dreptate. Sper -doar- sa ne inselam, amindoi.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyVin 17 Sept 2010, 12:26

nicuvar a scris:
zaraza26 a scris:

Nu trebuie sa te incerce niciun dezgust. Parlamentul nu a votat nicio crestere a punctului de pensie. Dimpotriva. Ce ai auzit tu a fost doar un amendament care a trecut in comisie, unde opozitia are majoritatea, dar nu a trecut in plen, unde puterea a facut ce a vrut si ce trebuie pentru binele tarii. A umblat si la varsta de pensionare, si barbatii si femeile vor iesi la pensie la 65 de ani, pana in 2030. Asta daca mai apuca si daca nu dau ortu' popii ...

Dezgustul nu e legat numai de chestiunea asta, minora de altfel. In urma multor evenimente, mari si mici, am simtit dezgust. Si prima data cred ca a fost acum vreo 3 saptamani, cand cautam ceva intr-un magazin din astea... 39+. Mi se pare ca acolo sunt lucruri confiscate in vama... M-am simtit umilita sa caut ceva acolo. Si de atunci, tot adun incidente care-mi provoaca dezgustul. Dar cauza primordiala e clasa politica de cel mai jos nivel pe care o avem.

Se va iesi, se pare, la 60 de ani femeile si 62 de ani barbatii. Cand am auzit de 65 de ani, am ramas masca. Dar, inafara de faptul ca suntem deja subreziti inainte de varsta asta, e un bine pentru cei care mor de plictiseala dupa ce ies la pensie.
Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptyVin 17 Sept 2010, 14:37

Nu stiu ce ai auzit tu, Zaraza, dar eu stiu ce s-a votat in plenul Camerei Deputatilor: pensionare la 65 de ani si pentru barbati si pentru femei.
Cat despre comparatia cu Canada si America nu ma pronunt. Ei n-au trait atatia ani in comunism, sunt mai sanatosi, mai bine hraniti. Si nu ma puteti convinge pe mine ca este just ca femeile sa iasa la pensie tot la 65 de ani ca si barbatii. Femeile, dupa orele de program de la lucru, mai fac o norma intreaga si acasa. In timp ce barbatii stau la televizor sa se uite la meciuri si sa bea bere in nestire, femeile fac toata treaba in casa. Sunt mult mai obosite decat noi, barbatii.
Asa e la noi, in Romania. Poate in America si in Canada este altfel. Barbatii fac toata treaba si femeilea freaca menta la televizor. Very Happy

dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptySam 18 Sept 2010, 09:24

3.000.000 de români săraci. Unii nu au case, deci nu au nici adrese…; 3.000.000 de români pribegi…; 600.000 de români bolnavi de cancer, 390.000 de români cu diabet; 170.000 de români cu o boală cardiovasculară; 150.000 de români cu osteoporoză; 105.000 de români cu cel puţin un accident vascular cerebral; 485.000 de români cu hepatită, boli renale sau anemii. La care adăugăm familiile distruse, cu copii şi adolescenţi grav bolnavi, tinerii fără locuri de muncă, tinerii fără locuinţe, persoanele cu handicap, oamenii de 40-50 ani rămaşi fără locuri de muncă, adolescenţi sinucigaşi, bătrânii muritori de foame uitaţi prin blocuri de beton, azile şi spitale, ba chiar de pe stradă, aurolacii etc. Şi, cu mare regret, o mulţime de mutanţi penali: interlopi, hoţi, recuperatori, şmecheraşi, violatori, şmenari, manelişti, drogaţi, şoferi demenţi, ucigaşi şi sinucigaşi, spărgători de bancomate, dealeri de droguri, alcoolici, peşti, bătăuşi, puşcăriaşi, răpitori de bătrâni şi hoţi de case, prostituate, schizofrenici, cerşetori de meserie, scandalagii, falsificatori, huligani de stadioane etc, care, indiferent de culoarea pielii şi al aurului de la gât, ne fac de râs ca popor pe unde nici nu te aştepţi. Şi cică 50% din cei care muncesc sunt bolnavi de nervi. Şi, dacă te uiţi pe stradă, 20% sunt şi şoferi.
Rata de supravieţuire, în România, a copiilor bolnavi de cancer este de 50%, în timp ce în ţările dezvoltate ale lumii această rată este de 80%.
In fiecare an, in Romania, se inregistreaza 60.000 de cazuri de cancer noi. Si asta in conditiile in care, in tara, sunt doar 250 de oncologi!
Numarul bolnavilor de cancer ar putea atinge in viitor cifre ingrijoratoare. In Romania, medicii estimeaza o crestere de la peste 40.000 de cazuri noi diagnosticate in 1994 la 68.000 in 2011. Se prevede o crestere cu aproximativ 2.000 de cazuri de cancer pe an. In Romania mortalitatea prin cancer este in permanenta evolutie, in timp ce in tarile europene aceasta se mentine relativ constanta. Medicii spun ca nu exista totusi o explicatie riguros stiintifica a inmultirii imbolnavirilor, dar stresul ar putea fi un factor favorizant.
Milioane de oameni au intors spatele unei Romanii a tuturor posibilitatilor. Spiritul si litera spagii, salariul-fantoma pe care nu-l vezi pe cartea de munca, principiul sfant ca daca furi un ou esti un bou si daca furi mult si bine ajungi departe i-au facut sa se hraneasca cu vise pe alese. Pentru visul american, canadian, australian sau neozeelandez n-au mai tinut cont nici de frica, nici de nostalgie, au strins cureaua, au vindut tot, s-au imprumutat pe unde au apucat si au plecat sa-si caute norocul la capat de lume. Desi, in ultimii ani, milioane de romani isi rup spinarea pentru un ban in plus la negru in Europa, Canada tot inghite legal capete scolite, Australia ia maini iscusite, America vrea imigranti castigati la Loteria Vizelor sau genii recoltate din universitatile romanesti, iar Noua Zeelanda crapa usa celor cu loc de munca asigurat.
Asta e realitatea acestei tari! Vreti sa mai existe?

http://isabellelorelai.wordpress.com/2008/06/07/cu-doar-cateva-exceptii-v-ati-tampit-parerea-mea/

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptySam 18 Sept 2010, 20:06

dolion a scris:
Zguduitoare statistici!

Da, am vrea să fie tara noastră, dar... nu asta, nu aceea descrisă în datele de mai sus.

Le urez tuturor românilor, indiferent unde locuiesc, să se bucure (civilizat) de viată cât mai mult.
Tara noastră ar trebui să fie tara în care ne simtim bine, nu-i asa? Asta pentru că tara românească este a celor cărora nu le pasă de ea.

Ion

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 EmptySam 18 Sept 2010, 21:49

Dolion,
Nu nstiu cum sa zic astfel incat sa fiu mai bineinteles.
Iata o istorioara, pentru inceput.

Veneam din Maroc cu trenul pana la Tanger, apoi vaporul,
si apoi iar trenul pana acasa. Era prin decembrie '82.

In trenul spre Tanger, intru in discutie cu un tanar canadian
care, din fericire pentru mine, vorbea franceza canadiana.
Terminase ceva studii superioare dupa liceu, si tatal sau i-a dat bani
atat cat avea nevoie pana la o prima destinatie, sa se duca in lume.
Cu conditia sa munceasca, sa se intretina, ca sa poata vedea cat mai multe
tari posibile, Si, cand socoteste ca e de ajuns, sa se intoarca acasa.

Fusese in multe tarii.Canta la ghitara, spala vase la restaurantele
unde canta, etc... Ca sa aiba cat mai multi bani pentru escala urmatoare.

Marocul era ultima escala. Nu-mi mai amintesc daca mai avea bani sau nu,
dar, daca ramanea in pana, tatal lui se angajase sa-l aduca acasa de acolo de unde era.

Dupa doua-trei luni de umblat prin lume, vine acasa cu pareri proprii despre ce vazuse
si se apuca de treaba in tara sa.

Care nu era nici prea prea, nici foarte foarte in comparatie cu cele vazute.

Acum, tinerii nostri pot sa mearga sa vada lumea. Sa compare, si sa decida.

Eu sunt la a patra Tara in care locuiesc, si al treilea continent.

Si nu ma sperii de cele scrise mai sus. Chiar daca mai rau de asa nu se poate.

Aici, zilele trecute la tv spunea ca sunt 44 de milioane de americani care traiesc sub limita saraciei.

Ce inseramna aceasta limita in comparatie alte tari nu pot spune cu exactitate.

Cert este ca peste tot in lume sunt probleme.
Si au fost intotdeauna. Dupa WWII, am avut de platit datoria de razboi, pe care am platit-o pana in '64.
Stateau rusii la Braila cu cartusul pe teava sa nu se opreasca gazele catre Rusia.
Aveam mare nevoie si noi. Dar, intai datoria.

Noi, taranii, mancam paine o data sau de doua ori pe an. Tot graul de cota mergea la rusi.

Si am rezistat. Nu cred ca e mai rau acum decat a fost atunci.

Numai ca atunci nu erau asa de multe mijloace de informare in masa ca acum..

Care propaga o frica in lume greu de descris.

La citate, mi se pare ca am citit ce a zis Bush despre frica.

Frica poate sa amplifice raul, daca exista, de cel putin cateva ori.

De ce nu?

Greutatile, daca incerci sa le invingi, te fortifica.

Daca te lasi insa, te inving ele. Te doboara.

Si mai e o vorba:
Sa nu-i dea Dumnezeu omului cat poate duce!"

Sau, mai optimist vazand lucrurile, inchei cu urarea urmatoare pentru
toate si pentru toti:

[b]Adu-ti aminte de clipele frumoase de ieri,
Bucura-te de ziua de azi,
Spera si promite-ti mai bine pentru maine![/b]

O zi buna!
Ion
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Va mai exista Romania ?   Va mai exista Romania ? - Pagina 6 Empty

Sus In jos

Va mai exista Romania ?
Sus 
Pagina 6 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Va mai exista Romania ?
» Există Dumnezeu?
» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
» Nu există femei urâte, ci femei fără bani
» LUMEA IN CARE TRAITI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum