__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Zuum si Zuuma in vacanta | |
|
+7Anahoret Ion yzzy Emil Condor dolion abbilbal zuum 11 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Mier 16 Iun 2010, 03:11 | |
| Buna dimineata la toata lumea! Aici e dimineata iar noi ne sculam de cand am venit tot pe la 4 sau 5 iar pe la 3, 4 dupa amiaza ne loveste toropeala. Am venit la camera de Internet fara stickul de memorie unde am pozele si mi-e lene sa ma duc inapoi. Ce bine e in vacanta ! Ce bine e sa n-ai porgram sau obligatii doar obligatia de a te simti bine !
Ca sa nu pierd timpul hai sa va spun rapid ce s-a intamplat pana acum. Deci, Kyoko-san, prietena noastra de 25 de ani pe care n-am vazut-o de 10 ne-a pregatit surpriza cu "onsenul" de la muntele Hakone. Am sa pun diferite poze cu aceasta cladire si mai ales cu interiorul. Cand sosesti te intampina majordomul casei cu plecaciuni pana la pamant , iti ia cheia de la masina, ti-o parcheaza si are grija sa aduca bagajele in camera. La intrare este un spatiu imens acoperit cu tatami ( podele dintr-un fel de rogojini strans tesute, din paie de orez) unde sunt cateva japoneze in chimono ingenunchiate in fata ta , urandu-ti sanatate si exprimandu-si bucuria de a te primi. Iti lasi pantofii la intrarea in hotel si intri in primire ! Doua fete din astea frumoase ca de portelan, sunt si femei in varsta care servesc , la fel de dragute si placute, te conduc la camera care este un apartament japonez traditional. Camere fara mobila, strictul necesar ! Desigur nu lipseste teveul si aerul conditionat. Baia are peste tot in Japonia un spatiu separat unde te speli de jeg, o cada adanza unde numai stai si te relaxezi in apa, o intrare cu oglinzi si fel de fel de sampoane si obiecte de uz personal . Toaleta, veceul este intotdeauna separata de baie. Pentru folosirea toaletei sau a baii folosesti papucii respectivi. Pe tatami nu se calca cu pantofi si nici cu piciorul gol. Pentru holuri ai papuci de hol iar la veceurile din interiorul hotelului papuci de veceu, altii ! In ONSEN mai sunt 2 sau 3 randuri de papuci pentru diferite folosinte. Fetele care servesc urmeaza o scoala speciala unde invatat sa vorbeasca intr-un anumit fel, cu tonalitati specifice. De asemeni invata arta de a se apleca in fata oaspetilor, de a astepta, de a servi mancarea, de a inchide sau deschide shoji ( acele usi glisante facute din hartie si lemn). Absolut fiecare miscare este constientizata si calculata. A face altfel fie si pentru o secunda inseamna a nu-si face meseria si risca de a fi date afara. Sunt doua bai in complexul respectiv. Una la parter si cealalta la ultimul etaj in aer liber. Am avut placerea sa stau in apa aceasta natural fierbinte, in ploaie ! Este o senzatie absolut UNICA si imi imaginez cum ar fi cand ninge ! In apa de onsen NU INTRA NIMENI pana nu se spala DIN NOU la dus cu sapun chiar daca s-au spalat de dimineata pe tot corpul. Stai deci asa in apa fierbinte si visezi la cai verzi pe pereti pana te plictisesti , dupa care te muti in alta vana cu apa mai putin calda sau mai putin rece! Ai terminat , iti pui chimonoul de hotel ( nu umbla nimeni in haine nemtesti) si te duci in sala de relaxare unde ai la dispozitie ceai, cafea, fotolii cu masaje complete( de la cap la varfurile degetelor de la picioare) sau te intinzi pe un futon si admiri peisajul sau dormi sau citesti..... Mesele sunt servite in apartament de respectiva japoneza care este respunzatoare cu serviciul tau. Mancarea este japoneza , nimic vestic. La masa de seara am avut 12 feluri care au fost aduse unul cate unul la masa cu aceeasi ceremonie impecabila. Am facut poze la aceste minuni culinar artistice ! Ah, trebuie sa plec! Ploua cu galeata si e si ceata. Plecam spre Takayama!
va salut si va tin la curent | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Mier 16 Iun 2010, 19:05 | |
| - zuum a scris:
- Buna dimineata la toata lumea!
[...] Buna dimineata si tie! Acum aici e dupa-masa, dar ce conteaza! 51% din mine a fost adineauri in Japonia, asa ca e dimineata!! Am citit tot cu luare-aminte si ca urmare, am senzatia ca mi s-au dus vreo doua randuri de piele de atata spalat! Pfui, ma simt tot jegoasa! Dupa atata orientalism asiatic, cred ca as simti nevoia sa iau o carte si sa citesc in japoneza cu glas tare. Devine nefiresc sa mai articulezi ceva european/american pe acolo! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Joi 17 Iun 2010, 04:02 | |
| - zuum a scris:
- Iata cum e in Japonia.
Interesant colt de lume chiar dacă nu se potriveste modului nostru de viată. Cu ajutorul lui Zuum, al povestirilor si imaginilor afisate de el la Popas, ne vom implica si noi un picut în vacanta asta. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Vin 18 Iun 2010, 17:02 | |
| Konban wa ! Adica , buna seara ! Aici la mine e acum ora 11 noaptea suntem in Kyoto. Ce trece vremea! Tot ploua dar e cald si e vacanta. Am poposit la un ryokan, un fel de B&B japonez sau "han" ca pe la noi doar ca ne descaltam in strada si dormim pe jos! Incerc acum sa bag ceva poze din urma fiindca , ei bine, nu am avut Internet pana acum. Hotelul Sansui-rou si Nanami-san,ospatarita noastra prezentandu-ne masa de seara. Sushi sau asa zisul peste crud , in cazul de fata am mancat un peste care ti se topeste in gura , al carui nume nu-l stiu si parca nici n-are rost sa-l stiu La prima vedere si pentru un european Nanami vorbeste fals! Isi mentine un zambet placut pe fata si vorbeste cu intonatii melodioase punctindu-si propozitiile cu formule de politete. Ca sa vorbeasca asa a facut multe repetitii si face parte din ansamblul general, kimono, mers, gesturi, ridicat o farfurie sau pus o tava pe masa. Cum se INTRA in camera. Mai intai ingenuncheaza cu tava in mana, o pune jos, deschide shoji (usa) cu amandoua mainile, se apleaca in fata musafirilor cu mainile usor departate si asezate cu palmele in jos, ridica tava si totodata se ridica si ea in picioare. Intra cu formule de politete scuzandu-se ca ne deranjeaza! Asa arata orice intrare in casa unui japonez. Asa arata si intrarea ontr-o clinica mai mica sau chiar la posta intr-un orasel, categoric in orice sat. Cand iti lasi pantofii ai obligatia sa-i asezi cu varfurile inainte ca sa fie usor sa te incalti cand pleci. Tot atunci iti aranjezi si papucii cu varfurile orientate inauntru , ca sa-si fie usor sa sari in ei cand vii acasa. Nu se intra cu papucii acestia pe tatami si nici in baie Acest colt de toaleta face parte din compozitia pricarei bai, desigur difera dimensiunile dar calitatea e aceeasi. La orice hotel de la 1 la 5 stele vei gasi absolut tot ce e necesar pentru a te spala si dichisi dupa pofta inimii In timp ce am facut o baie pe acoperis Nanami-san ne-a facut "paturile" in ordinea, Kyoko-san, Zuuma si Zuum | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Vin 18 Iun 2010, 17:34 | |
| Itadaki masu ! Pofta buna! Asta se spune cu prima imbucatura. La sfarsit dupa ce termini de mancat, Gochi soo sama deshita! Toaleta dupa baie Spalarea inainte de a intra in apa de onsen Baia din interior si cea de afara in aer liber | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Vin 18 Iun 2010, 17:43 | |
| | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Vin 18 Iun 2010, 21:35 | |
| Minunat loc de odihnă şi recreere! Câtă deosebire între civilizaţia lor şi haosul de pe litoralul nostru, de exemplu, între igiena lor şi a celor întâlniţi de noi, în diferite ocazii, care sunt certaţi cu apa şi săpunul. Vacanţă plăcută în continuare. _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Sam 19 Iun 2010, 02:19 | |
| Ohaio gozai masu ! Buna dimineata! Abia am facut ochi. Ne aflam in Kyoto intr-o camera de 4 tatami, foarte mica. O sa-i fac poza mai tarziu. Acum toata camera e ocupata cu cele doua futoane pe care am dormit. Avem telebi ( televizor) ceai firebinte, prajiturele si o fereastra care de data asta da intr-un zid...! Eh, ce vreti s-a terminat cu luxul acum e pe banii nostri. E inorat probabil o sa ploua. O sa o luam din loc peste o ora. Continui mai tarziu | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Sam 19 Iun 2010, 02:20 | |
| Ohaio gozai masu, Zuum! Cerul să fie cu voi! Bucurati-vă de fiecare moment! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Sam 19 Iun 2010, 02:28 | |
| Mă, hai să vă zic drept că mie mai mult mi-a plăcut azi prin buruienile pe unde am umblat, buruieni ce-mi treceu de brâu în sus şi care dădeau o mireasmă aparte când erau călcate. Vă daţi seama că pe acolo am fost singur. Ioana nu s-ar fi văzut din ele. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Sam 19 Iun 2010, 02:33 | |
| Stiu ce spui, Abby, stiu, stiu... Si mie îmi place în mijlocul naturii mai mult ca oriunde dar uneori si iesirile astea (hoteluri, restaurante, etc) au farmecul lor. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Sam 19 Iun 2010, 02:50 | |
| Din păcate sau din fericire pentru mine nu mai au farmec. Prefer să beau o bere singur, în linişte şi în casă. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Sam 19 Iun 2010, 18:06 | |
| Uite-l si pe Zuum la Popas! Tot prin Japonia, prietene? Vacantă plăcută în continuare să ai! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Sam 19 Iun 2010, 18:23 | |
| Sederea la Sansui-rou a fost doar de o zi si o noapte timp in care am fost alintati de un serviciu impecabil si , de ce sa mint, mi-a placut. Japonezii nu considera lucrurile acestea un lux ci o necesitate, fiecare cu obiceiurile lui! Am fost petrecuti pana la masina de intreg personalul sau cel putin asa mi s-a parut mie. Intr-un hotel american nu vezi mai mult de 4 sau 5 persoane la intrare aici erau vreo 20. Toti se apleaca efectiv pana la pamant si stau intepeniti in fata intrarii pana dispari din raza vederii.Nanami a venit si ne-a petrecut pana la masina. Prietenii nostri din Shizuoka, Kimiko si Yutaka au venit sa ne ia de la acest hotel si impreuna am petrecut toata ziua. Sayonara Kyoko -san si mii de multumiri pentru timpul oferit la Sansui-rou ca sa nu mai spun, mii de multumiri pentru cheltuiala pe care ai facut-o pentru noi! Ne-am hotarat sa vizitam mai intai "baile" de picioare....cu felurite aranjamente din pietre ca sa-ti faci masaj natural la talpi | |
| | | zuum
| | | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Sam 19 Iun 2010, 18:37 | |
| Cedrii uriasi de sute de ani ce umbresc celebrul drum Tokaido singura cale spre centrul imperiului de acum 1000 de ani. Intrarea in templu si torii sau poarta soarelui Perete impodobit cu...dorinte si rugaciuni Cam greu cu tocuri pe scari | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Sam 19 Iun 2010, 19:04 | |
| Lucruri interesante pentru noi, neobisnuiti cu sistemul lor de viată. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Sam 19 Iun 2010, 20:08 | |
| - zuum a scris:
- Cedrii uriasi de sute de ani ce umbresc celebrul drum Tokaido singura cale spre centrul imperiului de acum 1000 de ani.
Parcă sunt tărâmuri din poveşti. - zuum a scris:
Pe un ecran deasupra mesei iti alegi ce doresti sa mananci atingand imaginea cu un indicator de plastic
Mă leşi? N-ai să vezi aşa ceva la noi. _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Dum 20 Iun 2010, 01:29 | |
| Ohaioo gozai masu! Buna dimineata!
Am fost pur si simplu fermecati de locul ala care este acolo ceva comun. La intrare. ca de altfel la absolut ORICARE alt restaurant sau magazin, te intampina glasurile personalului din toate partile care iti spune bine ai venit si se pun imediat in miscare. Poti comanda absolut orice, de la supe la desert , stiu si io, probabil vreo 100 de feluri de mancare . Daca ceva s-a terminat te trezesti ca apare cineva de la bucatarie cerandu-si iertare pentru neglijenta lor. Noi am vrut sushi ! Pretul pentru doua bucati intre 2 si 3 dolari. Cantitatea, de altfel se si vede in poza, dubla decat in state. La Bucuresti nici n-am putut intra in singurul restaurant Benihana, este EXORBITANT ! | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Dum 20 Iun 2010, 08:49 | |
| - zuum a scris:
- La Bucuresti nici n-am putut intra in singurul restaurant Benihana, este EXORBITANT !
Si cica la Tokyo e viata mai scumpa decit la Bucuresti ... ps: citesc cu interes si admir din plin minunatiile expuse de tine, Zuum ! | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Dum 20 Iun 2010, 16:50 | |
| Spre surprinderea noastra cel putin mancarea nu e mai scumpa decat in US. Multe lucruri sunt chiar mai ieftine. La mancare ar trebui luat la socoteala si CALITATEA ! Acum seara de ex, ne-a costat la restaurant 60$ pt doua persoane, cate 2 beri la protap, un peste ce n-am mancat niciodata ( la gratar ) un preparat din ridichii ( dar n-am stiut ca sunt ridichii !) si doua portii de tocana cu multa carne si legume, gatite in stil corean, mai picant. Desert, o portie de inghetata invelita in crema de vanilie cu zmeura, fragi si afine deasupra. E mult? | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Dum 20 Iun 2010, 17:09 | |
| Blueberry Lodge a fost urmatorul popas. Aici am stat in ultimele trei dati, din 5 , de cand vin in Japonia. Este un fel de complex sportiv pentru fotbalisti care are incorporat si un onsen, bine inteles. "Camerele" sunt de fapt mini apartamente cu 3 camere dintre care una are tatami si se poate dormi pe jos, cealalta cu doua paturi. Baie, separata in trei ca de obicei, si o sufragerie cu bucatarie, aragaz, frigider, etc,etc. Balcon, televizor, doua randuri de papuci....Pretul? $25-$35 pe noapte de camera! Ai la dispozitie masini de spalat si uscat ( $1 o masina) Internet si mic dejun, $7 de persoana daca vrei, daca nu iti cumperi din magazin. In apropierea hotelului Blueberry Lodge , pe un deal, cei 1000 de Budha O mica expozitie de bonsai. Bonsai din ...azalee ???? Aranjament floral de sezon | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Dum 20 Iun 2010, 17:25 | |
| Onsenul de la lodge. Cladirile vechi au fost stramutate bucata cu bucata dintr-un colt de Japonie si transformate intr-un loc de destindere si relaxare. Bai termale naturale de pe varful unui deal de unde poti admira Muntele Fuji , Fuji-san ( Domnul Fuji) cum ii spun japonezii. Fuji-san este venerat ca stapan, zeu atotputernic al Japoniei. Este emblema tarii alaturi de floarea de cires. Iata onsenul unde am mers cu Kimiko. Mentionez ca dimineata la ora 7 ploua cu galeata si era ceata de nu vedeai la doi pasi. M-am intristat si cum am facut de fiecare data am incepout sa vorbesc cu Fuji-san si sa-l rog sa se arate macar 3 minute. Am facut asta de fiecare data cand am venit si dorinta mi-a fost ascultata. Va spun sincer ca am dorit tare mult sa se arate si....s-a aratat. In grosimea norilor la un moment dat s-a format o fereastra si se putea vedea exact varful. Imaginea aia n-am prins-o fiindca nu aveam aparatul la mine, nu ma asteptam! Vorbeam cu Kimi si la un moment dat am vazut spartura in nori! Ea s-a uitat si nu i-a venit a crede. Da, era Domnul Fuji care ma saluta! In urmatoarele 2 ore norii s-au lasat in jos si muntele s-a aratat in toata splendoarea lui Nu pot reda bucuria care te poate cuprinde la aceasta priveliste. Este o PREZENTA puternica nu o imagine ! Norii retragandu-se.....pentru 3 ore dupa care, a inceput ploaia | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Dum 20 Iun 2010, 17:32 | |
| Nice! Multumim pentru că ne implici si pe noi de la Popas, în vacanta ta! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta Dum 20 Iun 2010, 17:35 | |
| Baile in vane din lemn de cedru Separat exista o cladire unde te relaxezi, dormi, citesti sau chiar intri pe Internet Fotoliile astea fac minuni...te framanta de la picioare la cap....ai la dispozitie cafea si ceai , masajul (manual) se plateste O zi aici costa in jur de $50 de persoana | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta | |
| |
| | | | Zuum si Zuuma in vacanta | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |