LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
CPSF 1918 internet Fantasy humanitas problema comment-143 muzica_traditionala drumetie 1 reclame curiozitati 23 istorie Popasul taieri efremovivanantonovici mediu romana Limba google nicuvar politica brasov padure sibiu
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 I_vote_lcapZuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 I_voting_barZuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 I_vote_rcap 
Emil Condor
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 I_vote_lcapZuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 I_voting_barZuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Zuum si Zuuma in vacanta

In jos 
+7
Anahoret
Ion
yzzy
Emil Condor
dolion
abbilbal
zuum
11 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6
AutorMesaj
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyVin 02 Iul 2010, 08:38

zuum a scris:

INTREBAREA NUMARUL 7

Aceasta este intrarea intr-o casa a ceaiului, unde are loc ceremonia de preparare si servire a ceaiului verde.
Stiti de ce intrarea este asa de mica?

Pentru a intra cu capul plecat (simbolizind smerenia)? idee
Sus In jos
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyVin 02 Iul 2010, 16:15

Cristina a scris:
zuum a scris:

INTREBAREA NUMARUL 7

Aceasta este intrarea intr-o casa a ceaiului, unde are loc ceremonia de preparare si servire a ceaiului verde.
Stiti de ce intrarea este asa de mica?

Pentru a intra cu capul plecat (simbolizind smerenia)? idee

Corect ! aplauze Cristina 2 puncte castigate.
Intr-adevar intrarea era menita de a-i obliga pe samurai sa "plece capul" si sa-si lase katanele afara sau in grija cuiva. Armele nu erau permise in interior. Camera este foarte mica asaincat sa se creeze ideea de grup "strans"...cupa de ceai trecea de la unul la celalat, un fel de "pipa" a pacii.

Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyVin 02 Iul 2010, 16:50

Cateva imagini de la mica ceremonie pe care sefa hotelului unde stateam ne-a oferit-o. Am poposit in acest loc de 4 sau 5 ori...acum suntem de-ai casei. Ceremonia a fost numai pentru noi si Kimiko

Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 P1050654g

Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 P1050664p

Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 P1050669v
Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 P1050667t

Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 P1050689t

Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 08 Iul 2010, 22:47

Intrebarea numarul 8

Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 P1050122il

Care este floarea nationala a Japoniei ?
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyVin 09 Iul 2010, 08:04

Oficial, crizantema este floarea nationala a Japoniei (a familiei imperiale). Neoficial, este floarea de cires smile .

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyLun 12 Iul 2010, 01:07

Cristina a scris:
Oficial, crizantema este floarea nationala a Japoniei (a familiei imperiale). Neoficial, este floarea de cires smile .

Excelent raspuns aplauze thumb_yello
Cristina 3 puncte castigate.....prevad ca ai sa te scrpini in urechi cu o scarpinatoare japoneza adusa de mine personal Very Happy
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyLun 12 Iul 2010, 09:04

Multumesc Zuum smile , insa eu ma joc mai mult de dragul jocului/concursului, si muuult mai putin -chiar deloc- de dragul premiului mwah! .

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyMar 13 Iul 2010, 16:51

Cristina a scris:
Multumesc Zuum smile , insa eu ma joc mai mult de dragul jocului/concursului, si muuult mai putin -chiar deloc- de dragul premiului mwah! .

Mai....scarpinatoare ca aia n-ai vazut ! Laughing

Urmeaza alta intrebare dar.....suntem in mutat ! Iat ne mutam la marmacie....epuzati...si de ce? Fiindca COPIII nu mai au loc in 2 camere !!!!!
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 15 Iul 2010, 08:25

Sa aveti spor la ... mutat Very Happy ! cheer up

Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyDum 22 Aug 2010, 10:47

In sfarsit ma bucur ca am un punct. ulala Incet-incet ajung la zi cu forumul. Fructele alea pe platou parca-s afine. Daca zici ca sunt pe la noi, cu astea seamana. Dar foarte posibil sa gresesc.
Iar cu privire la fetele alea care lucreaza din tren, daca va uitati in poza, langa prima fata apare in fundal un geam lunguiet, oval, pe care nu l-am bagat in seama cand am raspuns, dar poate ca, inconstient, m-a dus cu gandul la tren.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyDum 22 Aug 2010, 10:53

Emil Condor a scris:
zuum a scris:
Japonia are o solutie unica de "somaj" , ofera somaj sub forma de munca. De aceea in mijlocul unei crize mondiale in care ne aflam, Japonia are numai 4% somaj. Am observat foarte multi lucratori peste tot. Intri intr-o banca si te saluta in cor 40-50 de voci ! Banca este o unicva incapere imensa unde toti lucratorii impart spatiu , fiecare la biroul sau dar vizibil de la usa!
Nu cred ca e nevoie de atatia, eficienta nu este mare!
România a experimentat sistemul acesta până prin Dec. 1989, nu? smile

In Romania nu exista somaj pana in 1989. Toti erau angajati cand terminau scoala, apoi plecau in alte servicii din diverse motive. Mama mea a fost o scurta perioada fara serviciu si au dat-o la ziar, dar asta din cauza ca pe postul de bibliotecar al bibliotecii comunale urma sa fie un cadru didactic, conform schimbarilor facute la cerintele postului. Nu a fost somer, pur si simplu a durat cateva zile de cand a incetat lucrul la biblioteca pana a inceput lucrul la poşta din sat.
Japonezii chiar ii dau afara pe oameni din serviciu daca nu corespund (banuiesc ca asta fac...). dar li se gaseste imediat ceva de lucru, de regula provizoriu pana isi gasesc ceva mai serios si corespunzator calificarii. Sau se recalifica. Ce mi-ar place si mie sa te poti recalifica in ceea ce ai vrea, sa ai posibilitatea asta... Dar cheltuielile depasesc cu mult posibilitatile, cand ai salariul pe care il ai.
Sus In jos
Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyDum 22 Aug 2010, 15:09

Una din cele mai sfruntate minciuni. Cum nu era somaj inainte de '89?
Nu era declarat sau era bine ascuns.
Aveam colegi la scoala, ingineri, care primeau 75 sau 50% din salariu
pe perioade destul de lungi. Cu alte cuvinte, la 2 sau 4 indivizi, unul soma.
Ar fi fost mai costisitor, probabil, pentru stat sa plateasca pe unii cu salariu intreg
si pe altii cu salariu de somer. Si nu era nici frumos:
In comunism somaj?

Locurile de munca existau, dar plata munciii era la limita de subsistenta.
Dar toata lumea era multumita ca avea unde se duce si de unde veni.
Impartind toti o bucatica mica.

In loc sa plateasca pe unu cum trebuie, platea 2-3 sau 4 cu aceiasi bani.
Acest lucru se intampla si aici, acum in capitalism. Si au si alte forme si ei
nedeclarate de joburi, care ar trebui trecute la somaj.
Munca la negru ascunde multi someri. Dar le convine. Si unopra si altora.
Pana la urma, nu se stie cine pe cine insala.

Asa incat nu-i putem critica asa de tare pe ai nostri decat pentru minciuna de a spune
ca atunci nu era somaj.
Imi cer scuze zaraza26, dar eu cred ca, mai degraba, asa stateau lucrurile la noi.
Alte solutii probabil nici ca aveam. Datoriile mari, achitate in timp record, cereau sacrificii
enorme. Acum, avema din nou datorii, mult mai mari, si toata lumea se vaieta
ca e mai rau. Dumnezeu sa stie cum e mai bine?!
Vorba ceea: La omu' sarac, nici boii nu trag!

O zi buna tuturor!
Ion

Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyLun 23 Aug 2010, 15:33

Ion a scris:
Una din cele mai sfruntate minciuni. Cum nu era somaj inainte de '89?
Nu era declarat sau era bine ascuns.
Aveam colegi la scoala, ingineri, care primeau 75 sau 50% din salariu
pe perioade destul de lungi. Cu alte cuvinte, la 2 sau 4 indivizi, unul soma.
Ar fi fost mai costisitor, probabil, pentru stat sa plateasca pe unii cu salariu intreg
si pe altii cu salariu de somer. Si nu era nici frumos:
In comunism somaj?

Locurile de munca existau, dar plata munciii era la limita de subsistenta.
Dar toata lumea era multumita ca avea unde se duce si de unde veni.
Impartind toti o bucatica mica.

In loc sa plateasca pe unu cum trebuie, platea 2-3 sau 4 cu aceiasi bani.
Acest lucru se intampla si aici, acum in capitalism. Si au si alte forme si ei
nedeclarate de joburi, care ar trebui trecute la somaj.
Munca la negru ascunde multi someri. Dar le convine. Si unopra si altora.
Pana la urma, nu se stie cine pe cine insala.

Asa incat nu-i putem critica asa de tare pe ai nostri decat pentru minciuna de a spune
ca atunci nu era somaj.
Imi cer scuze zaraza26, dar eu cred ca, mai degraba, asa stateau lucrurile la noi.
Alte solutii probabil nici ca aveam. Datoriile mari, achitate in timp record, cereau sacrificii
enorme. Acum, avema din nou datorii, mult mai mari, si toata lumea se vaieta
ca e mai rau. Dumnezeu sa stie cum e mai bine?!
Vorba ceea: La omu' sarac, nici boii nu trag!

O zi buna tuturor!
Ion

E drept ca nu aveam cum sa stiu tot ce se intampla in comunism. Insa acum pe toate cararile spun ca pe vremea aia aveai mai multi bani... Pentru ca pe vremea aia nu aveai pe ce cheltui ca acum. Si telefon mobil, si internet si atatea tentatii!
Aici in Nasaud unde m-am angajat in 1988 erau multi ingineri platiti bine, chiar si cei stagiari. Eram platiti conform legilor. Am avut, cred, 1900 lei in prima faza, apoi 2100. Pe urma nu mai stiu, a venit Revolutia si toate au luat-o razna. Se putea si altfel, evident. smile Nu inseamna ca preferam comunismul.
Sus In jos
Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyLun 23 Aug 2010, 23:50

Asta nu inseamna ca nu erau si lucruri bune, zaraza26.
Iata ca eu puteam face comparatie chiar atunci, cu ceea ce era in alte state
capitaliste. Modul nostru de plata, chenzinal si lichid, era mullt mai bun
decat cel bancar din statele capitaliste. Unde veneau o data pe luna si trebuia sa ai tu un
depozit in avans cel putin egal cu cat voiai sa scoti.
Banii veniti pe salariu intrau in cont , dar nu puteai sa ii iei decat peste
7-14 zile. Asa e si aici, acum in America. Ai totusi avantajul de a face depozit direct
si atunci poti lua banii imediat. Exista un risc si in acest caz, dar mic sau se intampla rar sa
nu ajunga banii din diferite motive.

Oricum, in comunismul pe care l-am trait eu erau destule rele. Am incercat intr-un fel
sa descriu anumite lucruri de atunci, din anii inainte de colectivizare, prin niste articole la o revista de cultura ce aparea la New York.

Cel mai rau lucru pentru Romani a fost faptul ca a trebuit de prea multe ori, si, uneori prea des, sa rupem cu trecutul. Cu trecutul burghezo-mosieresc, cu trecutul comunist. Fara discernamant. De aceea am ajuns unde suntem. Si cum suntem: "ruti in fund".

Poate prea dur spus, dar cred ca nu e departe de adevar.

Cert este insa faptul ca exista speranta extraordinar de mare de a ne reveni.
Pentru ca exista resurse: si materiale si intelectuale.
Ceva cu morala si mentalitatea mai avem. Aici e mult mai greu.

Poporul roman este cu un popor harnic, si cu bun simt.
Cand spun asta stiu ce spun si la ce ma refer. Nu e nevoie sa argumentez sau sa fac comparatii. Am vazut multa lume si am colindat mult.
Asta poate sa nu fie suficient, dar cred ca nu e deprate de adevar ceea ce am spus mai sus.

Daca am incerca sa imitam cat mai putin, am reusi mai mult si mai bine.

"Sa ascutli de toata lumea, dar din minti sa nu-ti iesi", zice o vorba ointeleapta.

Asa si voi acum. Nu trebuie sa luati de bun tot ceea ce am zis eu mai sus.
E o parere si atat.

O zi buna tuturor!
Ion

Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyMar 24 Aug 2010, 22:04

Ion a scris:
Asta nu inseamna ca nu erau si lucruri bune, zaraza26.
[...]

Asta e si parerea mea, totdeauna un lucru are si parti bune, si parti rele, si trebuie sa preiei ce a fost bun si sa corectezi ce a fost rau! acord
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Noi 2013, 07:48

Nu am mai scris aici din 2010....nimic nu s-a schimbat aici, dau clic inainte si inapoi, totul este posibil..intre clickuri e o pauza de o fractiune de secunda, intre 2010 si acum ...m-am intalnit cu moartea iar Zuum cel din poza nu mai este....suntem captivi pe linia timpului
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Noi 2013, 07:50

zuum a scris:
Ah! Departe de orasul plin de zgomote, in varful Vermontului.....iata primele imagini

MASA din Ajunul Craciunului s-a desfasurat pe o sanie veche in fata focului. Am servit pate de foie gras ( de la o cutie adusa din Franta acum 3 ani, inca bun ) branza frantuzeasca si sampanie. Buuuuun! Mers la sauna, a se vedea casuta mica si...facut prostii in sauna, de, a fost cam cald si ni s-a suit la cap. Apoi de dimineata, luat mic dejun , mers prin padure cu tapaligile de zapada si pe la 2  coborat 3 dealuri pentru mancat in oras.
NIMIC deschis cale de 8 mile asa ca servit masa de Craciun la Chinese food. EI sunt intotdeauna deschisi.
Acum stam in fata focului cu restul de sampanie, ghiftuiti de mancarea aia chinezeasca......e bine!

Iar 25 decembrie 2012 a fost ultimul Craciun pentru el....iar acum, daca Dumnezeu ma lasa va fi primul Craciun fara el...
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Noi 2013, 09:26

zuum a scris:
Nu am mai scris aici din  2010....nimic nu s-a schimbat aici, dau clic inainte si inapoi, totul este posibil..intre clickuri e o pauza de o fractiune de secunda, intre 2010 si acum ...m-am intalnit cu moartea iar Zuum cel din poza nu mai este....suntem captivi pe linia timpului
Mintea e captiva, spiritul nu e.
Apropo, pierdusem o idee dincolo unde vorbeam de lumea spirituala. Spirite din lumea spirituala pot veni sa ne ajute. Le simtim ca un ajutor la ceas de cumpana, cand fara vreo explicatie, ne simtim imbarbatati. Ca o solutie ce ne rasare in minte. Putem sa "prindem" ceva din viitor, cand, daca avem de ales intre mai multe variante, sa o alegem pe cea care pare mai reala, imaginile din minte sunt mai puternice.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 EmptyJoi 21 Noi 2013, 10:04

zuum a scris:

Iar 25 decembrie 2012 a fost ultimul Craciun pentru el....iar acum, daca Dumnezeu ma lasa va fi primul Craciun fara el...
N-am avut niciodata un Craciun asa de frumos! Nici macar pe sfert...

Cel mai greu e primul an, cand treci singura pe acelasi drum calendaristic. De undeva insa un suflet iti insoteste sufletul mereu! hug 
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Zuum si Zuuma in vacanta   Zuum si Zuuma in vacanta - Pagina 6 Empty

Sus In jos

Zuum si Zuuma in vacanta
Sus 
Pagina 6 din 6Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ZUUM-
Mergi direct la: