LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
drumetie istorie 1 romana muzica_traditionala humanitas sibiu curiozitati CPSF internet Limba brasov 23 padure problema mediu Fantasy 1918 reclame nicuvar google Popasul comment-143 efremovivanantonovici politica taieri
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 I_vote_lcapLIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 I_voting_barLIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 I_vote_rcap 
Emil Condor
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 I_vote_lcapLIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 I_voting_barLIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

LIBERTATEA ILUZIEI

In jos 
+7
Iisus
zaraza26
abbilbal
yzzy
dolion
Emil Condor
Blake
11 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4
AutorMesaj
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMar 05 Ian 2010, 09:03

Iisus a scris:
Anahoret a scris:
Shadow, eşti un băiat inteligent şi foarte talentat.
Fereşte-te de ridicol!

Cum as putea, cand traiesc intr-o lume in care totul mi se pare ridicol?

Pai ai putea smile : priveste ridicolul -din jur- cu mai mult amuzament, Shadow, fie el si ironic/sarcastic Wink . Imbina ridicolul situatiei cu situatia ridicola, in sine.
ps: astfel nu vei mai da [atit de multa] satisfactie celor care -in genialitatea lor- se considera mai putin ridicoli decit altii mwah! .
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMar 05 Ian 2010, 12:35

Iisus a scris:
Anahoret a scris:
Shadow, eşti un băiat inteligent şi foarte talentat.
Fereşte-te de ridicol!

Cum as putea, cand traiesc intr-o lume in care totul mi se pare ridicol?

Interesanta vorba! Fiecare am putea schimba cuvantul ridicol cu altceva, si sa facem un efort sa descriem cum scapam de epidemia ridicolului etc. Eu cred ca fiecare incearca sa se dezlipeasca de molimele astea, dar tot ne contaminam, ca altfel am fi taxati drept sariti de pe fix. Este cate unul care vrea musai sa fie normal, dar pare sarit de pe fix (nu printre noi). Si ajungi sa te intrebi, oare nebunul nu e normal? scratch
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Iisus

Iisus

Numarul mesajelor : 355
Data de inscriere : 11/12/2009

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMar 05 Ian 2010, 12:53

@Cristina, asta si fac, dar poate ca pentru tine sarcasmul meu e prea subtil.

@Zaraza, se spune ca un nebun nu s-ar intreba niciodata daca e normal sau nebun. Dar din moment ce eu imi pun aceasta problema, inseamna ca deja am trecut testul nebuniei. Si atunci problema revine cu si mai mare gravitate si se naste o si mai arzatoare intrebare. Dar daca eu nu sunt nebun, ci restul...?
A-mi pune acceasi intrebare, dar referitoare la ridicol, cum m-a intrebat Abbilbal mai sus, n-ar avea absolut nicio relevanta. Desigur ca sunt ridicol in fata altora si mai cu seama in fata celor pe care eu ii vad astfel, caci daca nu ar fi asa atunci ar fi ca si cum ai intreba un nebun daca un om sanatos este sau nu sanatos. Desigur ca nu va fi, caci pentru nebun oamenii sanatosi sunt nebunii.

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMar 05 Ian 2010, 19:32

Iisus a scris:
@Cristina, asta si fac, dar poate ca pentru tine sarcasmul meu e prea subtil.
Probabil Very Happy ...
Poate ma-nsel, dar te simt ca fiind incrincenat, un pic tensionat: cred ca poti fi mai relaxat Very Happy , chiar si-atunci cind esti sarcastic oh da! . Incearca sa zimbesti mai des smile :

LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 Sarcastic
Sus In jos
Blue

Blue

Numarul mesajelor : 186
Localizare : Ardeal, România
Data de inscriere : 02/01/2010

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyMier 06 Ian 2010, 20:59

zaraza26 a scris:
Blue a scris:

Pentru a fi valorificată, priveşte fix punctul roşu din centrul imaginii, fără să clipeşti, de la 25-30 de centimetrii de ecranul monitorului, timp de un minut, apoi rapid mută-ţi privirea spre un loc ceva mai întunecat şi continuă să priveşti fix, tot fără să clipeşti...[/color]

Din alta sursa reiese ca trebuie sa te uiti fix la cele patru puncte (acolo nu aparea un punct rosu) cateva secunde, si apoi sa te uiti pe o suprafata alba. Ca tocmai am vazut undeva, nu zic din amintiri. smile
Ştiu chestia demult, concentrarea e mult mai bună când priveşti un singur punct. Punctul roşu l-am pus eu puntru că atrage atenţia şi e mai uşoară concentrarea. Eu zic să încerci cum doreşti şi apoi să ne spui şi nouă... Ideea e că dacă în faţă vei avea ceva luminos efectul e mai scăzut. E cam aceeaşi chestie ca atunci când, privind ecranul, dacă priveşti în altă parte, vei vedea un patrulater întunecat... E cam aceeaşi chestie. Faptul că e figura lui Isus îi face pe unii să îşi facă cruce dacă nu au mai văzut...
Poţisă încerci şi cu asta:
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 Me
Uite o altă iluzie optică. Priveşte cu mare atenţie punctul central fără să clipeşti de la 25-30 de centimetrii şi vei avea o surpriză (să ne spui şi nouă ce ţi se pare că se întâmplă).

smile
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 2qs85qf

Blake

Blake

Numarul mesajelor : 31
Varsta : 43
Data de inscriere : 07/11/2009

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyJoi 07 Ian 2010, 10:58

Blue a scris:
Libertatea iluziei ... stranie formulare.
De fapt care e difereţa între libertatea iluziei şi iluzia libertăţii?
Ce este de fapt această libertate a iluziei? Poate o definire a stării speciale când uiţi de realul brutal, înconjurător şi laşi liberă mintea să o ia pe arătură.
De fapt ce este iluzia? Poate un fel de definiţie ar fi imaginea aceasta.
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 Xlwgi0
Pentru a fi valorificată, priveşte fix punctul roşu din centrul imaginii, fără să clipeşti, de la 25-30 de centimetrii de ecranul monitorului, timp de un minut, apoi rapid mută-ţi privirea spre un loc ceva mai întunecat şi continuă să priveşti fix, tot fără să clipeşti...

Păi e bine să mai laşi mintea să o ia şi pe arătură. După care să te întorci pe şosea şi să o iei şi pe arătura aialaltă. Tocmai că pentru aprecierea realităţii (cred că) trebuie să fii conştient de multe lucruri din jurul tău din mai multe perspective. Vorbesc aici evident de un exerciţiu de imaginaţie nu de o filosofie de viaţă. smile

expresia "libertatea iluziei" este complet diferită de "iluzia libertăţii". Prima încurajează la imaginaţie pe când a doua este o viziune oarecum pesimistă.
E adevărat totuşi că termenul "iluzie" are o conotaţie percepută în general ca fiind negativă.
Sus In jos
http://www.libertateailuziei.ro
Blue

Blue

Numarul mesajelor : 186
Localizare : Ardeal, România
Data de inscriere : 02/01/2010

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyJoi 07 Ian 2010, 20:06

Blake a scris:
.....
expresia "libertatea iluziei" este complet diferită de "iluzia libertăţii". Prima încurajează la imaginaţie pe când a doua este o viziune oarecum pesimistă.
E adevărat totuşi că termenul "iluzie" are o conotaţie percepută în general ca fiind negativă.
Mie-mi seamănă teribil cu libertatea unui încarcerat pe viaţă de a se plimba liber prin lume, mental vorbind .

Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 EmptyVin 08 Ian 2010, 05:02

"libertatea iluziei"= esti liber sa ai iluzii; inclusiv aceea de a fi liber.
"Iluzia libertatii"=libertate reala nu exista; de aceea oamenii si-o fabrica prin iluzii.

In concluzie, cele doua cuvinte din expresie, prin comutare, schimba intelesul ei.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 4 Empty

Sus In jos

LIBERTATEA ILUZIEI
Sus 
Pagina 4 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4
 Subiecte similare
-
» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: PAVILIONUL POPASULUI :: BLAKE-
Mergi direct la: