LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Fantasy 23 istorie Popasul politica drumetie 1918 romana CPSF humanitas muzica_traditionala problema sibiu reclame comment-143 internet curiozitati Limba nicuvar efremovivanantonovici brasov padure taieri mediu 1 google
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 I_vote_lcapLIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 I_voting_barLIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 I_vote_lcapLIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 I_voting_barLIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

LIBERTATEA ILUZIEI

In jos 
+7
Iisus
zaraza26
abbilbal
yzzy
dolion
Emil Condor
Blake
11 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
Iisus

Iisus

Numarul mesajelor : 355
Data de inscriere : 11/12/2009

LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 13 Dec 2009, 21:08

? la mine-n popas, cusmelie, sau cum doriti sa-i mai spuneti. Documentat marturisesc ca nu prea sunt, mai arunc cate un ochi pe ici pe colo, nimic mai mult.

zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 13 Dec 2009, 21:19

Iisus a scris:
? la mine-n popas, cusmelie, sau cum doriti sa-i mai spuneti. Documentat marturisesc ca nu prea sunt, mai arunc cate un ochi pe ici pe colo, nimic mai mult.

Am numai impresia sau ma iei cu persoana a II-a plural? smile Nu-ti stiu varsta si oricum in virtual ne adresam fara politeturile din real. smile
Exista si politeturi pentru virtual! Wink In concluzie, te rog sa mi te adresezi ca si cum as fi de varsta ta si la a II-a singular... acord
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Iisus

Iisus

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 13 Dec 2009, 21:24

Vorbeam de voi, ceilalti membri, nereferindu-ma doar la tine. Nu stiu obiceiurile de pe aici, dar invat...

Blake

Blake

Numarul mesajelor : 31
Varsta : 43
Data de inscriere : 07/11/2009

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 14 Dec 2009, 00:32

Iisus a scris:
Bine te-am gasit Blake. Daca te deranjeaza discutia, o mut numaidecat la mine-n ograda.

Salut. De ce m-ar deranja?
Sus In jos
http://www.libertateailuziei.ro
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 14 Dec 2009, 00:39

Măi, dar tu chiar n-ai somn! Very Happy

Blake

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 14 Dec 2009, 00:46

Anahoret a scris:
Măi, dar tu chiar n-ai somn! Very Happy

Ba da, dar încerc să obțin o dobândă de pe urma lui. Wink
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 14 Dec 2009, 01:08

Aha! Şi eu am de lucru... da' mai trag câte un ochi p-acilea.

zaraza26

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 14 Dec 2009, 08:16

Iisus a scris:
Vorbeam de voi, ceilalti membri, nereferindu-ma doar la tine. Nu stiu obiceiurile de pe aici, dar invat...

Ok. smile
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 14 Dec 2009, 17:09

Iisus a scris:
La omul destept si credincios credinta este precum jarul de sub picioarele fachirului.

Vikingule, dar la omul credincios şi mai puţin deştept, cum este credinţa ?

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 14 Dec 2009, 17:13

Iisus a scris:

Ce glumeţ eşti so funny!

Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyVin 01 Ian 2010, 14:02

Hello Blake! Ce surpriza sa te intalnesc si aici sunny

P.S. Abia acum am vazut casuta, era bine daca ai fi fost prima persoana pe care sa o intalnesc anul acesta. Cu o asa surpriza ooo, sigur mi-ar fi mers bine tot anul oh da! Sper sa-mi mearga oricum bine, si iti doresc si tie la fel sunny
Sus In jos
Blake

Blake

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptySam 02 Ian 2010, 15:16

Mihaela a scris:
Hello Blake! Ce surpriza sa te intalnesc si aici sunny

P.S. Abia acum am vazut casuta, era bine daca ai fi fost prima persoana pe care sa o intalnesc anul acesta. Cu o asa surpriza ooo, sigur mi-ar fi mers bine tot anul oh da! Sper sa-mi mearga oricum bine, si iti doresc si tie la fel sunny

Bună Mihaela,

Mulţam frumos de urare şi de surpriză! smile
Lasă că o să meargă bine anul ăsta. La început o să fie niţeluş mai greu, dar...

Sper că aţi petrecut cu toţii în mod deosebit de Sărbători. La noi s-a "tras" mai ceva ca la Revoluţie, dar măcar acum a fost ceva mai inofensiv. Very Happy
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptySam 02 Ian 2010, 16:16

Sperăm ca anul acesta să-l întâlnim pe Blake mai des la... un pahar de vorbă! smile

Pomenind despre celebrarea trecerii în Noul An: am auzit că la Poiana Brasov a fost un spectacol - la jocurile de artificii mă refer - extraordinar, după spusele martorilor oculari.

Blue

Blue

Numarul mesajelor : 186
Localizare : Ardeal, România
Data de inscriere : 02/01/2010

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 03 Ian 2010, 13:33

Blake a scris:
Mă aflu la aproape patru ani distanţă de prima şi ultima definiţie a "libertăţii iluziei". Nu e o religie, ci un model personal de viaţă, poate uşor retoric. Ce e libertatea iluziei?

Definiția din 2006:

Ce este până la urmă libertatea iluziei?
O creaţie a imaginaţiei mele menită sa descrie lucrurile bune care se întâmplă în viaţa unui om.
Atunci când ţinem de mână persoana iubită şi ajunge că ne simţim bine în momentul acela, atunci e iluzie.
Atunci când mergem cu prietenii într-un bar şi ne simţim extraordinar, atunci e iluzie.
Atunci când dintr-un motiv sau altul ne simţim bine ca oameni, atunci este iluzie.
În schimb, atunci când dintr-un motiv sau altul ne simţim răi, lezaţi, jigniţi, geloşi, slabi, frustraţi, atunci facem cunoştintă cu realitatea. Realitatea se zbate să ne fure iluziile, iar noi devenim din ce în ce mai buni în a ne proteja iluziile.
În mare măsură viaţa e un mare circ. Plin de forfota, râsete, muzică şi bucurie la un moment dat, însa gol, pustiu si fără formă restul timpului, atunci când lipsesc oamenii.
Oamenii creează iluziile de care au nevoie, şi au libertatea să o facă. Eu vreau să am mereu libertatea de a îmi creea cele mai adânci şi frumoase iluzii, şi poate cel mai important, să pot să le trăiesc cu alţii.
Doresc oricui la fel.

Definiţia de acum?

Un mare prerogativ al oamenilor care sunt liberi pe gândurile lor e acela de a reveni asupra acestora. Îmi place să cred că sunt unul din aceştia. Cu toate astea, mă surprinde oarecum că nu mă prea pot contrazice înapoi în timpul de acum 3-4 ani. Mi-am citit mesajul și nu pot decât să îl completez. Asta îmi dă încrederea că gândesc cât de cât ok, că e bine că o fac și e bine să mă mai și laud din când în când. smile

Libertatea Iluziei e un blog al meu în care am scris ce mi-a trecut prin cap. Nu e altceva decât blogul unui cetățean.

Cu toate astea, aș vrea să știu care sunt libertățile voastre "iluzorii" (așa cum am mai fost etichetat) și cum vă găsiți rolul într-un context similar...

Mulțumesc pentru deschiderea secțiunii! smile
Libertatea iluziei ... stranie formulare.
De fapt care e difereţa între libertatea iluziei şi iluzia libertăţii?
Ce este de fapt această libertate a iluziei? Poate o definire a stării speciale când uiţi de realul brutal, înconjurător şi laşi liberă mintea să o ia pe arătură.
De fapt ce este iluzia? Poate un fel de definiţie ar fi imaginea aceasta.
LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 Xlwgi0
Pentru a fi valorificată, priveşte fix punctul roşu din centrul imaginii, fără să clipeşti, de la 25-30 de centimetrii de ecranul monitorului, timp de un minut, apoi rapid mută-ţi privirea spre un loc ceva mai întunecat şi continuă să priveşti fix, tot fără să clipeşti...

Iisus

Iisus

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 03 Ian 2010, 20:47

Si ce-ar trebui sa se intample dupa minutul acela? Sa ma vad in oglinda?

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 03 Ian 2010, 21:16

Iisus a scris:
Modestule! so funny!

Blue

Numarul mesajelor : 186
Localizare : Ardeal, România
Data de inscriere : 02/01/2010

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 03 Ian 2010, 23:27

Iisus a scris:
Eu aş zice să priveşti spre un perete, dacă te uiţi în oglindă teamă mi-e că îţi vezi nimbul bălăngănindu-sa agăţat în corniţe... Very Happy

Iisus

Iisus

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyDum 03 Ian 2010, 23:45

Pai spre perete ma uitai, dar nu vazui nimic, asa ca nu stiu la ce sa ma astept. Sa mai pierd un minut din viata repetand experimentul, sa-mi fac un control la ochi, sa sap in perete?...

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 04 Ian 2010, 09:14

Blue a scris:

Pentru a fi valorificată, priveşte fix punctul roşu din centrul imaginii, fără să clipeşti, de la 25-30 de centimetrii de ecranul monitorului, timp de un minut, apoi rapid mută-ţi privirea spre un loc ceva mai întunecat şi continuă să priveşti fix, tot fără să clipeşti...[/color]

Din alta sursa reiese ca trebuie sa te uiti fix la cele patru puncte (acolo nu aparea un punct rosu) cateva secunde, si apoi sa te uiti pe o suprafata alba. Ca tocmai am vazut undeva, nu zic din amintiri. smile
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 04 Ian 2010, 18:05

Efectul este acelaşi. Se poate obţine şi prelucrând imginea într-un program adecvat. Adică folosind funcţia "Inverse". Imaginea respectivă este negativul celei pe care urmează să o vedeţi pe fondul neutru. În locul Mântuitorului putea să fie şi un trifoi cu patru foi.

Iisus

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 04 Ian 2010, 18:44

Cum asa, nu e nimic sfant acolo, niciun semn de la al de sus, nimic?

Ptui drace, ma gandesc la sarmanu' ala de-a descoperit efectul, n-o fi ajuns si el printre sfinti? Decapitat sau nu, nu mai conteaza amu.

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 04 Ian 2010, 18:45

Shadow, eşti un băiat inteligent şi foarte talentat.
Fereşte-te de ridicol!

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Varsta : 60
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 04 Ian 2010, 19:24

Anahoret a scris:
Shadow, ...
affraid
Twisted Evil

Sus In jos
Iisus

Iisus

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 04 Ian 2010, 19:51

Anahoret a scris:
Fereşte-te de ridicol!

Cum as putea, cand traiesc intr-o lume in care totul mi se pare ridicol?

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 EmptyLun 04 Ian 2010, 23:40

Iisus a scris:
Anahoret a scris:
Fereşte-te de ridicol!

Cum as putea, cand traiesc intr-o lume in care totul mi se pare ridicol?

Stai puţin că nu pricep. Şi tu eşti ridicol, vikingule ?

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI   LIBERTATEA ILUZIEI - Pagina 3 Empty

Sus In jos

LIBERTATEA ILUZIEI
Sus 
Pagina 3 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: PAVILIONUL POPASULUI :: BLAKE-
Mergi direct la: