__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| LIBERTATEA ILUZIEI | |
|
+7Iisus zaraza26 abbilbal yzzy dolion Emil Condor Blake 11 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Iisus
Numarul mesajelor : 355 Data de inscriere : 11/12/2009
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Dum 13 Dec 2009, 21:08 | |
| ? la mine-n popas, cusmelie, sau cum doriti sa-i mai spuneti. Documentat marturisesc ca nu prea sunt, mai arunc cate un ochi pe ici pe colo, nimic mai mult. _____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Dum 13 Dec 2009, 21:19 | |
| - Iisus a scris:
- ? la mine-n popas, cusmelie, sau cum doriti sa-i mai spuneti. Documentat marturisesc ca nu prea sunt, mai arunc cate un ochi pe ici pe colo, nimic mai mult.
Am numai impresia sau ma iei cu persoana a II-a plural? Nu-ti stiu varsta si oricum in virtual ne adresam fara politeturile din real. Exista si politeturi pentru virtual! In concluzie, te rog sa mi te adresezi ca si cum as fi de varsta ta si la a II-a singular... | |
| | | Iisus
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Dum 13 Dec 2009, 21:24 | |
| Vorbeam de voi, ceilalti membri, nereferindu-ma doar la tine. Nu stiu obiceiurile de pe aici, dar invat... _____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
| |
| | | Blake
Numarul mesajelor : 31 Varsta : 43 Data de inscriere : 07/11/2009
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 14 Dec 2009, 00:32 | |
| - Iisus a scris:
- Bine te-am gasit Blake. Daca te deranjeaza discutia, o mut numaidecat la mine-n ograda.
Salut. De ce m-ar deranja? | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 14 Dec 2009, 00:39 | |
| Măi, dar tu chiar n-ai somn! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Blake
| | | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 14 Dec 2009, 01:08 | |
| Aha! Şi eu am de lucru... da' mai trag câte un ochi p-acilea. _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 14 Dec 2009, 08:16 | |
| - Iisus a scris:
- Vorbeam de voi, ceilalti membri, nereferindu-ma doar la tine. Nu stiu obiceiurile de pe aici, dar invat...
Ok. | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 14 Dec 2009, 17:09 | |
| - Iisus a scris:
- La omul destept si credincios credinta este precum jarul de sub picioarele fachirului.
Vikingule, dar la omul credincios şi mai puţin deştept, cum este credinţa ? | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 14 Dec 2009, 17:13 | |
| - Iisus a scris:
- Vorbeam de voi, ceilalti membri, nereferindu-ma doar la tine. Nu stiu obiceiurile de pe aici, dar invat...
Ce glumeţ eşti | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Vin 01 Ian 2010, 14:02 | |
| Hello Blake! Ce surpriza sa te intalnesc si aici P.S. Abia acum am vazut casuta, era bine daca ai fi fost prima persoana pe care sa o intalnesc anul acesta. Cu o asa surpriza ooo, sigur mi-ar fi mers bine tot anul Sper sa-mi mearga oricum bine, si iti doresc si tie la fel |
| | | Blake
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Sam 02 Ian 2010, 15:16 | |
| - Mihaela a scris:
- Hello Blake! Ce surpriza sa te intalnesc si aici
P.S. Abia acum am vazut casuta, era bine daca ai fi fost prima persoana pe care sa o intalnesc anul acesta. Cu o asa surpriza ooo, sigur mi-ar fi mers bine tot anul Sper sa-mi mearga oricum bine, si iti doresc si tie la fel Bună Mihaela, Mulţam frumos de urare şi de surpriză! Lasă că o să meargă bine anul ăsta. La început o să fie niţeluş mai greu, dar... Sper că aţi petrecut cu toţii în mod deosebit de Sărbători. La noi s-a "tras" mai ceva ca la Revoluţie, dar măcar acum a fost ceva mai inofensiv. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Sam 02 Ian 2010, 16:16 | |
| Sperăm ca anul acesta să-l întâlnim pe Blake mai des la... un pahar de vorbă! Pomenind despre celebrarea trecerii în Noul An: am auzit că la Poiana Brasov a fost un spectacol - la jocurile de artificii mă refer - extraordinar, după spusele martorilor oculari. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Blue
Numarul mesajelor : 186 Localizare : Ardeal, România Data de inscriere : 02/01/2010
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Dum 03 Ian 2010, 13:33 | |
| - Blake a scris:
- Mă aflu la aproape patru ani distanţă de prima şi ultima definiţie a "libertăţii iluziei". Nu e o religie, ci un model personal de viaţă, poate uşor retoric. Ce e libertatea iluziei?
Definiția din 2006:
Ce este până la urmă libertatea iluziei? O creaţie a imaginaţiei mele menită sa descrie lucrurile bune care se întâmplă în viaţa unui om. Atunci când ţinem de mână persoana iubită şi ajunge că ne simţim bine în momentul acela, atunci e iluzie. Atunci când mergem cu prietenii într-un bar şi ne simţim extraordinar, atunci e iluzie. Atunci când dintr-un motiv sau altul ne simţim bine ca oameni, atunci este iluzie. În schimb, atunci când dintr-un motiv sau altul ne simţim răi, lezaţi, jigniţi, geloşi, slabi, frustraţi, atunci facem cunoştintă cu realitatea. Realitatea se zbate să ne fure iluziile, iar noi devenim din ce în ce mai buni în a ne proteja iluziile. În mare măsură viaţa e un mare circ. Plin de forfota, râsete, muzică şi bucurie la un moment dat, însa gol, pustiu si fără formă restul timpului, atunci când lipsesc oamenii. Oamenii creează iluziile de care au nevoie, şi au libertatea să o facă. Eu vreau să am mereu libertatea de a îmi creea cele mai adânci şi frumoase iluzii, şi poate cel mai important, să pot să le trăiesc cu alţii. Doresc oricui la fel.
Definiţia de acum?
Un mare prerogativ al oamenilor care sunt liberi pe gândurile lor e acela de a reveni asupra acestora. Îmi place să cred că sunt unul din aceştia. Cu toate astea, mă surprinde oarecum că nu mă prea pot contrazice înapoi în timpul de acum 3-4 ani. Mi-am citit mesajul și nu pot decât să îl completez. Asta îmi dă încrederea că gândesc cât de cât ok, că e bine că o fac și e bine să mă mai și laud din când în când.
Libertatea Iluziei e un blog al meu în care am scris ce mi-a trecut prin cap. Nu e altceva decât blogul unui cetățean.
Cu toate astea, aș vrea să știu care sunt libertățile voastre "iluzorii" (așa cum am mai fost etichetat) și cum vă găsiți rolul într-un context similar...
Mulțumesc pentru deschiderea secțiunii! Libertatea iluziei ... stranie formulare. De fapt care e difereţa între libertatea iluziei şi iluzia libertăţii? Ce este de fapt această libertate a iluziei? Poate o definire a stării speciale când uiţi de realul brutal, înconjurător şi laşi liberă mintea să o ia pe arătură. De fapt ce este iluzia? Poate un fel de definiţie ar fi imaginea aceasta. Pentru a fi valorificată, priveşte fix punctul roşu din centrul imaginii, fără să clipeşti, de la 25-30 de centimetrii de ecranul monitorului, timp de un minut, apoi rapid mută-ţi privirea spre un loc ceva mai întunecat şi continuă să priveşti fix, tot fără să clipeşti... | |
| | | Iisus
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Dum 03 Ian 2010, 20:47 | |
| Si ce-ar trebui sa se intample dupa minutul acela? Sa ma vad in oglinda? _____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Dum 03 Ian 2010, 21:16 | |
| - Iisus a scris:
- Si ce-ar trebui sa se intample dupa minutul acela? Sa ma vad in oglinda?
Modestule! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Blue
Numarul mesajelor : 186 Localizare : Ardeal, România Data de inscriere : 02/01/2010
| | | | Iisus
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Dum 03 Ian 2010, 23:45 | |
| Pai spre perete ma uitai, dar nu vazui nimic, asa ca nu stiu la ce sa ma astept. Sa mai pierd un minut din viata repetand experimentul, sa-mi fac un control la ochi, sa sap in perete?... _____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 04 Ian 2010, 09:14 | |
| - Blue a scris:
Pentru a fi valorificată, priveşte fix punctul roşu din centrul imaginii, fără să clipeşti, de la 25-30 de centimetrii de ecranul monitorului, timp de un minut, apoi rapid mută-ţi privirea spre un loc ceva mai întunecat şi continuă să priveşti fix, tot fără să clipeşti...[/color] Din alta sursa reiese ca trebuie sa te uiti fix la cele patru puncte (acolo nu aparea un punct rosu) cateva secunde, si apoi sa te uiti pe o suprafata alba. Ca tocmai am vazut undeva, nu zic din amintiri. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 04 Ian 2010, 18:05 | |
| Efectul este acelaşi. Se poate obţine şi prelucrând imginea într-un program adecvat. Adică folosind funcţia "Inverse". Imaginea respectivă este negativul celei pe care urmează să o vedeţi pe fondul neutru. În locul Mântuitorului putea să fie şi un trifoi cu patru foi. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Iisus
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 04 Ian 2010, 18:44 | |
| Cum asa, nu e nimic sfant acolo, niciun semn de la al de sus, nimic?
Ptui drace, ma gandesc la sarmanu' ala de-a descoperit efectul, n-o fi ajuns si el printre sfinti? Decapitat sau nu, nu mai conteaza amu. _____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 04 Ian 2010, 18:45 | |
| Shadow, eşti un băiat inteligent şi foarte talentat. Fereşte-te de ridicol! _____________________ Free your mind!
| |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| | | | Iisus
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 04 Ian 2010, 19:51 | |
| - Anahoret a scris:
- Shadow, eşti un băiat inteligent şi foarte talentat.
Fereşte-te de ridicol! Cum as putea, cand traiesc intr-o lume in care totul mi se pare ridicol? _____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI Lun 04 Ian 2010, 23:40 | |
| - Iisus a scris:
- Anahoret a scris:
- Shadow, eşti un băiat inteligent şi foarte talentat.
Fereşte-te de ridicol! Cum as putea, cand traiesc intr-o lume in care totul mi se pare ridicol? Stai puţin că nu pricep. Şi tu eşti ridicol, vikingule ? | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: LIBERTATEA ILUZIEI | |
| |
| | | | LIBERTATEA ILUZIEI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |