| Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? | |
|
+9abbilbal cactus MIRCEA sam22 tomi zuum Emil Condor aurora Restauratorul 13 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Mier 10 Sept 2008, 10:01 | |
| 1-Ce este Sufletul unui om?Cum arata si ce culoare are are Sufletul unui om?Animalele au suflete?Plantele au suflete?Atomii au suflete? 2-Ce este trupul unui om?De ce exista rase umane diferite pe pamant? 3-Pot exista si alte tipuri de fiinte rationale in Univers?Cum ar putea arata Sufletele lor?Cum ar putea arata trupurile lor? | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Joi 11 Sept 2008, 22:33 | |
| - Restauratorul a scris:
- ... ce culoare are are Sufletul unui om?
negru cand e rau, bleu cand e bun | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Sam 08 Noi 2008, 09:00 | |
| - aurora a scris:
- Restauratorul a scris:
- ... ce culoare are are Sufletul unui om?
negru cand e rau, bleu cand e bun M-ai făcut să râd: mi-a plăcut răspunsul tău. - zuum a scris:
- Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a datEcclesiastul 12:7
Sufletul e de esenta divina, nu moare, se intoarce la Creator. Psalmii 33:19 - "...ca să le scape sufletul de la moarte". Psalmii 49:15 - "Dar mie Dumnezeu îmi va scăpa sufletul din locuinţa morţilor..." Psalmii 56:13 - "Căci mi-ai izbăvit sufletul de la moarte..." Psalmii 78:50 - "...nu le-a scăpat sufletul de la moarte..." Psalmii 94:17 -"De n-ar fi Domnul ajutorul meu, cât de curând ar fi sufletul meu în tăcerea mortii!" Psalmii 116:8 - "Tu mi-ai izbăvit sufletul de la moarte". Ezechiel 13:19 - "Voi Mă necinstiti înaintea poporului Meu, pentru câtiva pumni de orz si câteva bucăti de pâine, ucigând niste suflete, care n-ar trebui să moară, si făcând să trăiască niste suflete care n-ar trebui să trăiască". Ezechiel 18:4 - " Sufletul care păcătuieşte, acela va muri". Ezechiel 18:20 - " Sufletul care păcătuieşte, acela va muri". Zuum, faci probabil confuzie între suflet si duh. Crezi că este acelasi lucru... Uite aici: Evrei 4:12 - "Căci Cuvântul lui Dumnezeu pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul." Aici se confirmă că sunt două lucruri diferite. Versete biblice sunt încă multe despre suflet, nu vreau să le însir pe toate aici. | |
|
| |
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Lun 10 Noi 2008, 16:19 | |
| Daca tu stii atat de bine explica tu ce este SUFLETUL, cum arata ? | |
|
| |
tomi
Numarul mesajelor : 117 Data de inscriere : 15/09/2008
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Joi 13 Noi 2008, 17:21 | |
| - Restauratorul a scris:
1-Ce este Sufletul unui om?Cum arata si ce culoare are are Sufletul unui om?Animalele au suflete?Plantele au suflete?Atomii au suflete? Noi oamenii nu putem stii aceste lucruri din propria noastra cercetare. Doar Dumnezeu nu poate spune direct sau prin Cuvant. Eu nu pot sa raspund la intrebari - Restauratorul a scris:
2-Ce este trupul unui om?De ce exista rase umane diferite pe pamant?
Ce este trupul unui om e deasmenea imposibil de raspuns pentru un om deoarece Creatorul este singurul care poate stie ce este si de ce este. Deasemenea si raspunsul la de ce exista atatea rase. - Restauratorul a scris:
3-Pot exista si alte tipuri de fiinte rationale in Univers?Cum ar putea arata Sufletele lor?Cum ar putea arata trupurile lor? De putut pot exista si alte tipuri de fiinte asta pot sa raspund pentru ca stiu ca Dumnezeu nu are limite si poate face orice! Nimic nu este imposibil pt El. Nu stiu daca ele chiar exista. Atrag atentia ca cine se hazardeaza sa raspunda la unele din aceste intrebari poate gresi daca nu se bazeaza pe Dumnezeu care este Creatorul. Sunt curios daca cineva poate raspunde in vreun fel din Cuvant! Tot ceea ce putem face este sa ne dam cu parerea ipotetic si nu stiu cat tine asta de religie. Emil, continua te rog ideea cu diferenta intre "duh" si "suflet" eu insa nu am sesizat-o pana acum, dar se pare ca este! | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Vin 14 Noi 2008, 06:26 | |
| As vrea sa stiu ce cred unii, Dumnezeu are duh sau suflet? | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Vin 14 Noi 2008, 06:39 | |
| Ce întrebare!!!!!!!!!!!!!!!!!
De unde le scoti prietene??!!
Mai ai din astea?! Tine-le ascunse, nu le mai scoate la interval că ne zgârie retina. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Vin 14 Noi 2008, 06:44 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ce întrebare!!!!!!!!!!!!!!!!!De unde le scoti prietene??!!Mai ai din astea?! Tine-le ascunse, nu le mai scoate la interval că ne zgârie retina.
Mai Emile, am auzit pana acum ca Dumnezeu are ochi, ca doreste, ca sufera, ca se transforma miraculos in ceva ca sa obtina altceva, face tot felul de interventii complicate pentru a atrage atentia oamenilor si a-i mantui impotriva vointei lor....o asemenea fiinta nu se poate sa n-aibe suflet!! | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Vin 14 Noi 2008, 06:51 | |
| - zuum a scris:
- Dumnezeu are ochi, ca doreste, ca sufera, ca se transforma miraculos in ceva ca sa obtina altceva, face tot felul de interventii complicate pentru a atrage atentia oamenilor si a-i mantui impotriva vointei lor....o asemenea fiinta nu se poate sa n-aibe suflet!!
Tu chiar o faci pe-a naivul! Când spune cineva "în ochii" lui Dumnezeu asta nu înseamnă efectiv, ochiul material - tot asa, multi încercati să întelegeti Cuvântul Lui si de aia e un balamuc religios mondial! | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Vin 14 Noi 2008, 15:06 | |
| - Emil Condor a scris:
- zuum a scris:
- Dumnezeu are ochi, ca doreste, ca sufera, ca se transforma miraculos in ceva ca sa obtina altceva, face tot felul de interventii complicate pentru a atrage atentia oamenilor si a-i mantui impotriva vointei lor....o asemenea fiinta nu se poate sa n-aibe suflet!!
Tu chiar o faci pe-a naivul! Când spune cineva "în ochii" lui Dumnezeu asta nu înseamnă efectiv, ochiul material - tot asa, multi încercati să întelegeti Cuvântul Lui si de aia e un balamuc religios mondial! asa e balamuc fiindca metaforele sunt interpretate dupa cum i se nazare fiecaruia.....si daca nu exista nici o autoritate, nici o lege...s-a ajuns deja la peste 10 mii de biserici ! TOATE adevarate , originale si direct inrudite cu Isus Hristos ! | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Sam 15 Noi 2008, 00:05 | |
| Si după ce fel de "autorităti" trebuie să te uiti? După cei mai corupti dintre corupti?
Autoritatea cea mai mare o are Spiritul ce te ghidează perfect pe calea adevărului. Nu ne trebuiesc religii corupte să ne mintă în tot felul!!! | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Sam 15 Noi 2008, 05:34 | |
| - Emil Condor a scris:
- Si după ce fel de "autorităti" trebuie să te uiti? După cei mai corupti dintre corupti?Autoritatea cea mai mare o are Spiritul ce te ghidează perfect pe calea adevărului.Nu ne trebuiesc religii corupte să ne mintă în tot felul!!!
Fiecare om este subiectiv . Oricine poate afirma ca are Duhul intr-ansul si l;ucreaza! Aici este marele semn de alarma pe care l-a tras Pavel haaaaat acum 2000 de ani! Coruptie este peste tot chiar acolo unde crezi ca este cea mai pura credinta! | |
|
| |
sam22
Numarul mesajelor : 284 Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Sam 15 Noi 2008, 12:51 | |
| - zuum a scris:
- asa e balamuc fiindca metaforele sunt interpretate dupa cum i se nazare fiecaruia.....si daca nu exista nici o autoritate, nici o lege...s-a ajuns deja la peste 10 mii de biserici ! TOATE adevarate , originale si direct inrudite cu Isus Hristos !
nici o lege??? hmmmm ..... deci stai linistit ca legea se va da .... concililul mondial bisericesc va veni la putere si atunci oricine nu va fi supus acestui conciliu va avea de suferit !! se implineste scriptura ! toti sa fie uunaa !!!! dar porunca Domnului Isus ne indeamna sa iesim afara sa nu fim partasi urgiilor care vor avea sa loveasca pe aceasta biserica mondiala ! (unde toti is una ... ordodocsi catolici si protestanti !) deoarece baza o au toate(orgaizatiile) la fel ca mama lor de la niceea .... "sf treime" !!! dar exista un popor care este biserica adevarata a lui Dumnezeu care nu va intra si nu se va uni cu acest conciliu mondial ecumenic ! aceasta este mireasa care va fi rapita inainte de necazul cel mare !!!! | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Dum 16 Noi 2008, 04:58 | |
| [quote="sam22"] - zuum a scris:
- dar exista un popor care este biserica adevarata a lui Dumnezeu care nu va intra si nu se va uni cu acest conciliu mondial ecumenic ! aceasta este mireasa care va fi rapita inainte de necazul cel mare !!!!
de asta n-am nici o indoiala, Dumnezeu isi cunoaste poporul | |
|
| |
MIRCEA
Numarul mesajelor : 245 Data de inscriere : 09/10/2008
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Dum 16 Noi 2008, 11:12 | |
| - zuum a scris:
de asta n-am nici o indoiala, Dumnezeu isi cunoaste poporul Că bine zici acuma... Numai că tu vei fi de cealaltă parte a prăpăstiei şi ai să priveşti la poporul lui Dumnezeu tot aşa cum şi bogatul nemilostiv privea la săracul Lazăr ce se afla în sînul lui Avraam. Asta va fi din cauză că acuma îi faci poftele lui satan, distorsionînd Cuvîntul Domnului. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Dum 16 Noi 2008, 15:53 | |
| - MIRCEA a scris:
- zuum a scris:
de asta n-am nici o indoiala, Dumnezeu isi cunoaste poporul Că bine zici acuma... Numai că tu vei fi de cealaltă parte a prăpăstiei şi ai să priveşti la poporul lui Dumnezeu tot aşa cum şi bogatul nemilostiv privea la săracul Lazăr ce se afla în sînul lui Avraam. Asta va fi din cauză că acuma îi faci poftele lui satan, distorsionînd Cuvîntul Domnului. Buzele celor fără minte vorbesc mereu de alţii; iar cuvintele celor înţelepţi se vor cumpăni. .... | |
|
| |
tomi
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Mar 18 Noi 2008, 14:46 | |
| - MIRCEA a scris:
- zuum a scris:
de asta n-am nici o indoiala, Dumnezeu isi cunoaste poporul Că bine zici acuma... Numai că tu vei fi de cealaltă parte a prăpăstiei şi ai să priveşti la poporul lui Dumnezeu tot aşa cum şi bogatul nemilostiv privea la săracul Lazăr ce se afla în sînul lui Avraam. Asta va fi din cauză că acuma îi faci poftele lui satan, distorsionînd Cuvîntul Domnului. Desi mi-a placut mult si replica lui zum, am gasit in Cuvant si eu ceva potrivit ca sa nu mai dai judecata pt altii: Matei 7:1 "Nu judecati, ca sa nu fiti judecati/ Caci cu ce judecata judecati, veti fi judecati (..)" Pe zum nu-l cunosti decat pe forum si il vezi judecat pe alta prapastie. Asa vrei si tu sa fii judecat? | |
|
| |
MIRCEA
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Mar 18 Noi 2008, 21:35 | |
| - tomi a scris:
Pe zum nu-l cunosti decat pe forum si il vezi judecat pe alta prapastie. Eu nu-l judec, ci doar îl corectez, ca să nu mai ducă în rătăcire şi pe alţii. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Mier 19 Noi 2008, 07:34 | |
| - MIRCEA a scris:
- Eu nu-l judec, ci doar îl corectez, ca să nu mai ducă în rătăcire şi pe alţii.
Iar imi amintesti de cainele ala care a murit de drum lung... | |
|
| |
MIRCEA
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Mier 19 Noi 2008, 11:02 | |
| - zuum a scris:
Iar imi amintesti de cainele ala care a murit de drum lung... Amintirile tale sînt ciudate aşa cum eşti şi tu. Visele şi amintirile te caracterizează. | |
|
| |
tomi
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Mier 19 Noi 2008, 14:44 | |
| - MIRCEA a scris:
- tomi a scris:
Pe zum nu-l cunosti decat pe forum si il vezi judecat pe alta prapastie. Eu nu-l judec, ci doar îl corectez, ca să nu mai ducă în rătăcire şi pe alţii. Zum nu poate sa duca pe nimeni la nicio convigere religioasa nici macar pe sine n-a reusit pana acum. De la ce crezi ca-i vine numele? Iar tu mai bine ar trebui sa te controlezi pe tine in aprecieri la adresa altora (chiar daca e vorba de zum) si sa practici ceea ce predici macar! | |
|
| |
MIRCEA
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Mier 19 Noi 2008, 21:03 | |
| Tomi, care-i problema ta? Ai vre-un rol în toată povestea asta? Aici este o discuţie care n-are nevoie de arbitru/intermediar/avocat. Dacă ţi se pare interesant citeşte şi meditează.
Pedagogia diferă de la un practicant la altul. Nu-i obligatoriu să placă oricui, felul cum o aplic eu. Dar Zuum trebuie neapărat scos din greşeală. Dacă au încercat şi alţii să-l scoată, şi n-au reuşit, iată că eu insist spre binele lui.
Citeşte din urmă postările lui la toate topicurile! Este strigător la cer cîte învăţături false poate să izvorască din el. A lăsa promovate asemenea învăţături este o crimă la adresa umanităţii. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Mier 19 Noi 2008, 23:18 | |
| | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Joi 20 Noi 2008, 00:42 | |
| Nu Zuum! Nu muri! Mai ai multe de făcut - nu le lăsa baltă. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? Joi 20 Noi 2008, 07:22 | |
| - Emil Condor a scris:
- Nu Zuum! Nu muri!
Mai ai multe de făcut - nu le lăsa baltă. Nu vezi ca de ras ! Ia numa auzi : A lăsa promovate asemenea învăţături este o crimă la adresa umanităţii. Parca vorbeste impuscatu si alta nu ! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? | |
| |
|
| |
| Sufletul si trupul. - Ce este sufletul? - Ce este trupul? | |
|