LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Cine este Maria EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Cine este Maria EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Cine este Maria EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Cine este Maria EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Cine este Maria EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Cine este Maria EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Cine este Maria EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Cine este Maria EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Cine este Maria EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Cine este Maria EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Cine este Maria EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Cine este Maria EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Cine este Maria EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Cine este Maria EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Cine este Maria EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Cine este Maria EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Cine este Maria EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Cine este Maria EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Cine este Maria EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
problema brasov padure mediu comment-143 reclame humanitas efremovivanantonovici 23 politica google romana Limba Fantasy 1 nicuvar curiozitati drumetie 1918 Popasul taieri sibiu muzica_traditionala internet istorie CPSF
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Cine este Maria I_vote_lcapCine este Maria I_voting_barCine este Maria I_vote_rcap 
Emil Condor
Cine este Maria I_vote_lcapCine este Maria I_voting_barCine este Maria I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Cine este Maria

In jos 
+9
VOTAN
Emil Condor
ciobanu
ACCENT
zuum
zaraza26
bulache
abbilbal
daneics
13 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
daneics

daneics

Numarul mesajelor : 32
Data de inscriere : 17/01/2009

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMier 21 Ian 2009, 04:49

Noi vrem să vedem ce a făcut Dumnezeu şi ce au făcut oamenii din fecioara Miriam, pentru că aşa se numea tînăra Maria. Ea a fost fecioara cu care s-a împlinit făgăduinţa, pe care Domnul-Dumnezeu a dat-o prin proorocul Isaia: „ Iată, fecioara va rămînea însărcinată, va naşte un fiu, şi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).” (cap. 7, 14).

Dacă în unele traduceri ale Bibliei se redă în loc de „ fecioară” doar „ femeia tînără” , avem de-a face cu o schimbare gravă a sensului cuvîntului. În momentul evenimentului divin, Maria nu a fost o „ femeie tînără” , ci ea a devenit mai tîrziu. Ea era fecioară, cînd Duhul Sfînt a umbrit-o. Semnalmentele unei fecioare sînt curăţia şi virginitatea.

„ Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa: Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfînt.” (Mat. 1, 18).

Iosif a fost aşa de decepţionat, încît a vrut s-o părăsească. Noi putem să ne punem în situaţia lui, să simţim ceea ce s-a petrecut în el. „ Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit, şi nu voia s-o facă de ruşine înaintea lumii; de aceea şi-a pus de gînd s-o lase pe ascuns.” El nu vroia scandal, dar era aşa de trist, încît a vrut să se despartă de ea. „ Dar pe cînd se gîndea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului, şi i-a zis: ‘Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevasta ta, căci ce s-a zămislit în ea, este de la Duhul Sfînt.’ ” (vers. 20).

Aici găsim primul indiciu în Sfînta Scriptură care ne arată că logodnica i-a devenit mai tîrziu nevastă. Cine citeşte mai departe va constata că Iosif a procedat exact după porunca dată: „ Cînd s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; şi a luat la el pe nevastă-sa. Dar n-a cunoscut-o, pînă ce ea a născut un fiuŞi el i-a pus numele Isus” (vers. 24-25). Este destul de clar. Abia după naşterea lui Isus Hristos, el a trăit ca soţ cu Maria. Din această căsnicie s-au născut patru fii şi mai multe fiice, al căror număr nu a fost redat. „ Oare nu este El fiul tîmplarului? Nu este Maria mama Lui? şi Iacov, Iosif, Simon şi Iuda, nu sînt ei fraţii Lui? şi surorile Lui nu sînt toate printre noi? Atunci de unde are El toate lucrurile acestea? ” (Mat. 13, 55-56). Acesta este adevărul biblic, iar toate celelalte sînt minciuni formulate la adresa Mariei.

Deja în Mat. 1, 16 Iosif este numit soţul Mariei, în prezentarea registrului genealogic. Chiar şi faptul că a existat o căsnicie din care au rezultat copii, vrem să-l dovedim pe baza altor mărturii. Evanghelistul Marcu relatează despre lucrul acesta în cap. 6, 3. Luca ne face de cunoscut faptul că mama şi fraţii Lui au venit la El. Lui i s-a spus: „ ...‘Mamă-Ta şi fraţii Tăi stau afară, şi vor să Te vadă.’ Dar El drept răspuns, a zis: ‘Mama Mea şi fraţii Mei sînt cei ce ascultă Cuvîntul lui Dumnezeu, şi-l împlinesc.’ ” (Luca 8, 19-20).

Isus nu a venit pentru a înfiinţa o relaţie pămîntească de rudenie, de aceea El nu a putut să ţină cont în mod deosebit de mama Lui naturală şi de fiii născuţi de aceasta. EL a făcut întotdeauna o corectare corespunzătoare, pentru a arăta că adevăraţii copii ai lui Dumnezeu sînt acei care lucrează conform Cuvîntului Lui.

Inspiraţia falsă a existat fără îndoială deja în acele zile. Nici lucrul acesta nu ne este ascuns. „ Pe cînd spunea Isus aceste vorbe, o femeie din norod şi-a ridicat glasul şi a zis: ‘Ferice de pîntecele care Te-a purtat, şi de ţîţele pe care le-ai supt!’ şi El a răspuns: ‘Ferice mai degrabă de ceice ascultă Cuvîntul lui Dumnezeu, şi-L păzesc!’ ” (Luca 11, 27-28). Ce glas tipic s-a ridicat acolo, spre a o glorifica pe Maria! Dar Domnul l-a corectat pe loc.

Pentru a încuraja cultul Mariei, a fost tradus fals chiar textul din Luca 1, 28: „ Îngerul a intrat la ea şi a zis: ‘Plecăciune, ţie, căreia ţi s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvîntată eşti tu între femei!’ ” Dar în catehismul catolic putem citi: „ Mărită să fii tu, Maria, plină de har, Domnul este cu tine! ” Între a primi har şi a fi plin de har este o deosebire ca de la cer la pămînt.

Maria a urmat acelaşi drum al vieţii ca toate fetele. Înainte de a primi vestea de la îngerul Gavril, ea a fost logodită cu Iosif şi avea de gînd să se mărite cu el. Îngerul i-a spus Mariei logodite: „ Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu” (Luca 1, 30). Desigur ea a fost surprinsă de mesagerul ceresc şi de mesajul acestuia. Acest verset confirmă, încă odată, că Maria nu era plină de har, ci: „ a găsit har înaintea lui Dumnezeu.” De aceea ea a spus: „ ...‘Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!’ ” şi îngerul a plecat de la ea (vers. 38).

Nu există nici un text în Sfînta Scriptură care să ne facă dependenţi de harul Mariei sau de favoarea lui Iosif. Din contra: harul lui Dumnezeu ni s-a arătat în Cuvîntul care S-a făcut trup şi a locuit printre noi (Ioan 1), şi mai este şi azi de găsit numai în unicul Răscumpărător: „ şi noi toţi am primit din plinătatea Lui (nu din a ei), şi har după har; căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos ” (Ioan 1, 16) Şi în privinţa aceasta ne-a rămas o mărturie clară în Sfînta Scriptură.

Fiul nu se află nici în braţele Mariei, nici la pieptul ei, aşa cum ni-L prezintă multe tablouri, ci, aşa cum este scris, în sînul Tatălui: „ Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sînul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut. ” (vers. 18). Toate aşa-zisele tablouri pline de har şi prezentările simbolice cu mama şi copilul, sînt preluate din cultele păgîne, unde domină zei şi zeiţe. Această ducere în eroare i-a deviat pe oameni de la slujba dumnezeiască, împingîndu-i la o slujbă idolatrică! Isus nu este fructul „ binecuvîntatei ” Marii, aşa cum se învaţă în mod greşit. Maria a fost doar purtătoarea substanţei divine.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMier 21 Ian 2009, 08:27

daneics a scris:
Dar n-a cunoscut-o, pînă ce ea a născut un fiuŞi el i-a pus numele Isus” (vers. 24-25). Este destul de clar. Abia după naşterea lui Isus Hristos, el a trăit ca soţ cu Maria. Din această căsnicie s-au născut patru fii şi mai multe fiice, al căror număr nu a fost redat. „ Oare nu este El fiul tîmplarului? Nu este Maria mama Lui? şi Iacov, Iosif, Simon şi Iuda, nu sînt ei fraţii Lui?

Vezi isteţule că aici confunzi pe Fecioara Maria cu altă Marie care-i era verişoară de sânge, menţionată şi ea în Biblie.
Iisus a fost Unicul Fiu al Fecioarei Maria. Dacă ar fi fost cum spui tu, Fecioara Maria nu mai putea fi Fecioară la Adormire (când a murit) şi a fost luată de Fiul ei la ceruri.
Citeşte mai atent Biblia şi nu o interpreta după bunul tău plac.

bulache
Trecut în nefiintă :(
bulache

Numarul mesajelor : 616
Data de inscriere : 18/10/2008

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMier 21 Ian 2009, 11:08

Gresesti Abbi.Se stie ca maria ,Iisus a avut si alti frati de care nu pomeneste nici el si nici biblia.Oare dece?Iar despre magdalena se vorbeste nu chiar laudabil. scratch study
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMier 21 Ian 2009, 11:38

Prilej de certuri si contraziceri.

Oricum intre mine si Maria e o distanta mare. O respect asa cum respect pe orice alta persoana. Numai Dumnezeu mai stie adevarul! Oamenii nu fac decat sa interpreteze dupa cat pot.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyLun 26 Ian 2009, 05:46

bulache a scris:
Gresesti Abbi.Se stie ca maria ,Iisus a avut si alti frati de care nu pomeneste nici el si nici biblia.Oare dece?Iar despre magdalena se vorbeste nu chiar laudabil. scratch study

In Matei 12:46-50 Isus pare sa nege ca ar fi avut frati de sange. Sa citim: "Pe cand vorbea inca Isus noroadelor, iata ca mama si fratii Lui stateau afara si cautau sa vorbeasca cu El. Atunci cineva I-a zis: " Iata, mama Ta si fratii Tai stau afara, si cauta sa vorbeasca cu Tine." Dar Isus a raspuns celui ce aducea stirea aceasta: "Cine este mama Mea si fratii Mei?" Apoi si-a intins mana spre ucenicii Sai , si a zis: "Iata mama Mea si fratii Mei ! Caci oricine face voia Tatalui meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama."
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyLun 26 Ian 2009, 11:15

zuum a scris:
bulache a scris:

In Matei 12:46-50 Isus pare sa nege ca ar fi avut frati de sange. Sa citim: "Pe cand vorbea inca Isus noroadelor, iata ca mama si fratii Lui stateau afara si cautau sa vorbeasca cu El. Atunci cineva I-a zis: " Iata, mama Ta si fratii Tai stau afara, si cauta sa vorbeasca cu Tine." Dar Isus a raspuns celui ce aducea stirea aceasta: "Cine este mama Mea si fratii Mei?" Apoi si-a intins mana spre ucenicii Sai , si a zis: "Iata mama Mea si fratii Mei ! Caci oricine face voia Tatalui meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama."

Eu nu-mi bat capul daca a avut sau nu frati...
Insa din text trag concluzia ca Isus zice ca daca ai frati de sange si ei nu fac voia Domnului, nu iti sunt frati. Frati sunt numai aceia care fac voia Domnului... Dar..."cum judeci asa vei fi judecat!" Pe de alta parte nu o sa-i zic nimanui frate pe chestia asta...ca numai Domnul stie ce e in sufletul omului. Ar fi foarte usor sa fiu dezamagita... Fratele de sange macar e dovedit!
Sus In jos
zuum

zuum

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyLun 26 Ian 2009, 15:41

"Mama Ta si fratii Tai" e o exprimare foarte specifica , personala. Nu e vorba de "fratii" de credinta fiindca acestia nu alcatuiau un grup separat care sa-L caute la poarta! Toti "fratii" aveau acces la El tot timpul
Sus In jos
ACCENT

Numarul mesajelor : 785
Data de inscriere : 03/12/2008

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyLun 26 Ian 2009, 22:50

Sînt un pic nedumerit. Am mai auzit că Maria ar fi fost ridicată la cer cu tot cu trup, dar acest zvon nu poate fi dovedit cu nimic. Biblia nu confirmă aşa ceva. Şi nu confirmă nici că ar fi rămas fecioară.
Poate n-am studiat eu destul de amănunţit?

Despre fraţii Domnului, Biblia zice: ,,Oare nu este EL fiul tamplarului? Nu este Maria mama Lui? Si Iacov, Iosif, Simon si Iuda, nu sunt ei fratii Lui?,, (Matei 13:55).
Sus In jos
zuum

zuum

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyLun 26 Ian 2009, 23:07

ACCENT a scris:
Sînt un pic nedumerit. Am mai auzit că Maria ar fi fost ridicată la cer cu tot cu trup, dar acest zvon nu poate fi dovedit cu nimic. Biblia nu confirmă aşa ceva. Şi nu confirmă nici că ar fi rămas fecioară.

Despre fraţii Domnului, Biblia zice: ,,Oare nu este EL fiul tamplarului? Nu este Maria mama Lui? Si Iacov, Iosif, Simon si Iuda, nu sunt ei fratii Lui?,, (Matei 13:55).

Am vizitat mormantul Fecioarei la Ierusalim deci nu s-a ridicat la cer !

De fapt nu inteleg cum Isus s-a ridicat trupeste la cer...adica unde ? Acum stim ce inseamna "cer" ! Atunci "cer" insemna cu totul altceva!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMar 27 Ian 2009, 09:49

ACCENT a scris:

Se poate dovedi existenta lui Dumnezeu?
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMar 27 Ian 2009, 09:52

zuum a scris:
ACCENT a scris:

Am vizitat mormantul Fecioarei la Ierusalim deci nu s-a ridicat la cer !

De fapt nu inteleg cum Isus s-a ridicat trupeste la cer...adica unde ? Acum stim ce inseamna "cer" ! Atunci "cer" insemna cu totul altceva!

Ai vazut trupul ei acolo sau ai vazut doar un mormant? Un mormant cu numele...sau locul de unde s-a ridicat la cer.

Despre Isus:
Asa, pur si simplu. Trupul a disparut, el a mers in iad ca vizitator si mesager, apoi a revenit pe pamant ca sa dovedeasca invierea sa.
Stiinta asta a incurcat totul, apropo de cer. Sa vezi cum o sa fie cand o sa detectam sufletul cu aparate de mare sensibilitate... oh da!
Sus In jos
zuum

zuum

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMar 27 Ian 2009, 15:53

zaraza26 a scris:
Ai vazut trupul ei acolo sau ai vazut doar un mormant? Un mormant cu numele...sau locul de unde s-a ridicat la cer.Despre Isus:
Asa, pur si simplu. Trupul a disparut, el a mers in iad ca vizitator si mesager, apoi a revenit pe pamant ca sa dovedeasca invierea sa.
Stiinta asta a incurcat totul, apropo de cer. Sa vezi cum o sa fie cand o sa detectam sufletul cu aparate de mare sensibilitate... oh da!

Am vazut mormantul si cei din biserica spuneau ca exista un trup si o poveste intreaga legata de el. Biserica in care este mormantul Mariei este catolica.
Crestiind fiind n-am voie sa ma indoiesc de ceea ce zice Biblia. Isus s-a ridicat la cer, trupul lui a disparut si a aparut dupa aceea printre apostoli. Numarul celor care l-au vazut este limitat.
In spatele acestor observatii se pot ascunde fenomene pe care la vremea respectiva nimeni nu le putea intelege. Ca si aparitia ingerilor din Ezechel, o adevarata farfurie zburatoare!
Stim ca yoginii se pot "transporta" in "lumi" diferite , ca este posibil printr-un regim serios de viata si renuntare la tot ceea ce este lumesc. Cred ca Isus stapanea aceste tehnici foarte bine.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMar 27 Ian 2009, 18:25

zuum a scris:
zaraza26 a scris:
Ai vazut trupul ei acolo sau ai vazut doar un mormant? Un mormant cu numele...sau locul de unde s-a ridicat la cer.Despre Isus:

Am vazut mormantul si cei din biserica spuneau ca exista un trup si o poveste intreaga legata de el. Biserica in care este mormantul Mariei este catolica.
Crestiind fiind n-am voie sa ma indoiesc de ceea ce zice Biblia. Isus s-a ridicat la cer, trupul lui a disparut si a aparut dupa aceea printre apostoli. Numarul celor care l-au vazut este limitat.
In spatele acestor observatii se pot ascunde fenomene pe care la vremea respectiva nimeni nu le putea intelege. Ca si aparitia ingerilor din Ezechel, o adevarata farfurie zburatoare!
Stim ca yoginii se pot "transporta" in "lumi" diferite , ca este posibil printr-un regim serios de viata si renuntare la tot ceea ce este lumesc. Cred ca Isus stapanea aceste tehnici foarte bine.

"Cei din biserica" fiind turisti sau oameni ai bisericii? Dovezile sunt la fel de greu de admis ca si in cazul lui Isus. Era simplu ca trupul sa nu existe, ca sa dovedeasca "ridicarea cu trupul". Dar de ce nu se poate vedea trupul, daca exista unul?
Eu zic ca avem voie sa ne indoim, nu trebuie sa ne suprimam aceasta pornire fireasca. Trebuie doar sa o tinem sub control. In fond Biblia e scrisa de oameni, doar de cuvintele lui Isus nu trebuie sa ne indoim. Dar cine ne asigura ca am putea afla cuvintele lui Isus?
Si sa nu uitam, cate credinte n-au aparut dintr-una si aceeasi Biblie! Nici nu e nevoie sa schimbi pe ici pe colo, cum au facut unii.

Pentru a stapani tehnicile e nevoie de vointa. Pentru a avea o asa vointa, cred ca trupul trebuie curatat de balast. Undeva este o asemanare foarte mare intre tehnici yoghine si invatatura lui Isus, si asta pentru ca oamenii au aceleasi capacitati extrasenzoriale peste tot in lume. Doar abordarea difera.
Sus In jos
ciobanu

ciobanu

Numarul mesajelor : 4
Varsta : 32
Localizare : ungherul meu
Data de inscriere : 26/02/2009

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyJoi 26 Feb 2009, 21:19

bucură-te, Cea plină de har, Domnul este cu tine.
binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pânecelui tău.

tu cea de evanghelie numită binecuvântată, sub cruce ai fost dată mamă ucenicului iubit (cred şi mie, căci şi eu sunt ucenicul Fiului tău).

mergi, mamă, la Fiul tău şi spune-i: "ciobanu nu mai are vin!" ca el la cererea ta să-mi dea vinul nou al euharistiei.
Sus In jos
ACCENT

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMar 07 Apr 2009, 09:57

zuum a scris:

Isus s-a ridicat la cer, trupul lui a disparut si a aparut dupa aceea printre apostoli.
Stim ca yoginii se pot "transporta" in "lumi" diferite. Cred ca Isus stapanea aceste tehnici foarte bine.
Wow! Oare să fi fost şi Moise yoghin? Că doar şi el o intrat în vulcanul de pe muntele Sinai, fiind dezintegrat şi evaporat (cenuşa lui curgînd odată cu lava vulcanică), iar după 40 zile a apărut viu şi nevătămat împreună cu tablele legămîntului.
Sus In jos
zuum

zuum

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMier 08 Apr 2009, 06:47

ACCENT a scris:
zuum a scris:

Isus s-a ridicat la cer, trupul lui a disparut si a aparut dupa aceea printre apostoli.
Stim ca yoginii se pot "transporta" in "lumi" diferite. Cred ca Isus stapanea aceste tehnici foarte bine.
Wow! Oare să fi fost şi Moise yoghin? Că doar şi el o intrat în vulcanul de pe muntele Sinai, fiind dezintegrat şi evaporat (cenuşa lui curgînd odată cu lava vulcanică), iar după 40 zile a apărut viu şi nevătămat împreună cu tablele legămîntului.

conteaza cum ii spui sau conteaza ce face?
Sus In jos
ACCENT

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMier 08 Apr 2009, 23:54

La ce/cine te referi? Continuă-ţi ideea!
Sus In jos
zuum

zuum

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyJoi 09 Apr 2009, 01:49

ACCENT a scris:
La ce/cine te referi? Continuă-ţi ideea!

Pai...nu vorbeai de Isus ? Rolling Eyes
Sus In jos
ACCENT

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyJoi 09 Apr 2009, 13:13

Păi da, dar am adus în discuţie şi pe Moise. Citeşte şi tu din urmă!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyLun 27 Dec 2010, 16:25

Exod 20: 04-05 – „Să nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfătisare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor, si să nu le slujesti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepseste nelegiuirea părintilor în copii până la al treilea si al patrulea neam al celor ce Mă urăsc”.

Adevărurile nu pot fi create prin decizii şi votări..
Adevărul îl putem doar găsi, nu produce.

Din ziua nasterii Bisericii noutestamentare, de Rusalii, adică din Fap.Ap.02 pînă la ultimul capitol din Biblie, Maria nu mai este pomenită. Pentru un crestin biblic e clar: ea si-a îndeplinit sarcina. Crestinii de la început nu au avut duhul idolatriei, ci Duhul lui Dumnezeu. Ei nu au proslăvit o creatură, ci pe Creator.

După secolul al VII-lea încep, nebiblic, proslăvirea si divinizarea Mariei. Din secolul al XII-lea se foloseste rugăciunea ‘Ave Maria’ . Sărbătorile Mariei s-au înmultit, din anul 1140, în jurul „sărbătorii imaculatei conceptiuni” . În secolul al XII-lea a apărut rozariul Sub semnul Mariei. După al II-lea război mondial cultul Mariei a căpătat dimensiuni neasteptate. Pe baza celor ce se întâmplă putem să deosebim dacă Duhul Sfînt sau dacă duhul anticrestin este în actiune. Putem afirma cu deplină convingere că Maria din Biblie, căreia i s-a spus: „ Ferice de aceea care a crezut că lucrurile, care i-au fost spuse din partea Domnului, se vor împlini ” (Luca 01:45), si care a spus subordonându-se: „ Iată roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale! ” (Luca 01:38), este cu totul alta decît cea ridicată si onorată ca o zeită si care în anul 431 d. Hr. a fost declarată de Conciliul din Efes, drept „născătoare de Dumnezeu” .
Abia din secolul al V-lea încoace a luat amploare cultul Mariei. A. Drews spune:
„Din punct de vedere istoric, cultul Mariei oferă o priveliste, la care te cuprinde o mare durere pentru întrega omenire. Este o istorie a celor mai arogante falsificări, răstălmăciri, închipuiri si fapte păgâne reiesite din caracterele deplorabile si nevoiase omenesti, din viclenia iezuită si din dorinta bisericească de acaparare a puterii, un spectacol, în acelasi timp de plâns si de râs: adevărata comedie divină.”
Astăzi se prezintă totul ca si cum ar fi o „ mostenire autentic-crestină”, cu toate acestea aici avem o lucrare anticrestină a dusmanului, care vrea să abată omenirea de la singura credintă mântuitoare în Isus Hristos, pentru ca să dirijeze totul înspre cultul Mariei care nu mântuie. Teologi renumiti au vorbit foarte deschis si clar despre acest subiect, de la Reformă până în zilele noastre.
Cultul Mariei si credinta referitoare la aparitia acesteia în diferite locuri de pelerinaj, prin care multi oameni sinceri sunt dusi în eroare, sunt un lucru scârbos în ochii lui Dumnezeu.
Un crestin biblic, care face parte din Biserica Dumnezeului viu, este zidit „ pe temelia apostolilor si proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.” (Ef. 2:20). Tot ce au introdus oamenii în decursul anilor nu corespunde cu Biblia si, de aceea, nu este apostolic. De ce nu au făcut Petru, Iacov, Ioan si Pavel ceva din Maria? Atunci mai era totul încă asa de proaspăt si de viu în amintirea credinciosilor.
În teologie s-a trecut de la hristologie la mariologie. În prezent se tin deja congrese mariologice, în care totul se învârteste în jurul Mariei. Hristos mai este pomenit cîteodată, dacă se potriveste în tablou...

VOTAN

VOTAN

Numarul mesajelor : 630
Localizare : brasov
Data de inscriere : 25/11/2010

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyLun 27 Dec 2010, 19:26

Eu iti dau dreptate Emile,dar vezi ca cu acest subiect calci pe gheata subtire!Cati credinciosi crezi ca studiaza istoria?Cei mai multi cred pentru ca trebuie sa creada si gata!Iar daca le spui ca Dumnezeu e in noi si peste tot....eeeee greu! Din pacate aici se potriveste :unde dai si unde crapa!

Emil Condor

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyLun 27 Dec 2010, 19:29

Da, VOTAN, stiu că obiceiurile religioase sunt pentru multi, mai pretioase decât adevărul.

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyLun 27 Dec 2010, 21:52

Maria, Isus, Budha, Mahomed, ce nume frumoase, ce oameni frumosi si buni smile ... De ce oare ne-ar fi frica de Maria, de o ponegrim cu-atita patos, dintr-o data? Sau de Isus, sau de altii mari iubitori de oameni? Rolling Eyes

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyLun 27 Dec 2010, 21:53

Cine ponegreste?
Adevărul nu înseamnă ponegrire!!!

Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria EmptyMier 29 Dec 2010, 16:37

Emil Condor a scris:
Cine ponegreste?
Adevărul nu înseamnă ponegrire!!!

Am mai scris si in alta parte:
Unii nu știu,
Alți nu vor,
Iar alți știu, dar nu le convine.
Sus In jos
Continut sponsorizat

Cine este Maria Empty
MesajSubiect: Re: Cine este Maria   Cine este Maria Empty

Sus In jos