__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| CAMERA DE WHISKY (II) | |
|
+14rolia Cristina dolion zuum yzzy cactus Doina zaraza26 nicuvar Emil Condor abbilbal Anahoret aurora ostrovna 18 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 08 Iun 2009, 19:59 | |
| - Anahoret a scris:
- Nu cred, sunt sigur! Prietenii se întâlnesc mereu. Mie, cel puţin, aşa mi se întâmplă.
Sper din suflet sa ai dreptate:) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 10 Iun 2009, 02:15 | |
| Văd că poporul vrea să se mentină sobru în timpul săptămânii! Asa trebuie: munca să fie muncă si Whisky să fie... în weekend! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 10 Iun 2009, 05:43 | |
| Nu, Emile! Lunea vine după duminică... dureri de cap, poftă de zeamă de varză... _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 11 Iun 2009, 00:09 | |
| - Anahoret a scris:
- Lunea vine după duminică...
Din păcate, după fiecare Duminică - nu ne slăbeste deloc! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| | | | ostrovna
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 11 Iun 2009, 16:06 | |
| | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 11 Iun 2009, 16:37 | |
| Păi, Preacinstite, nu poţi pleca la muncă pe burta goală! Tragi un şnaps şi nu-ţi mai dai cu ciocanul peste deşte! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 13 Iun 2009, 17:12 | |
| Poezia de mai jos am "pescuit-o" de pe Internet. Cine a postat-o a spus că este ultima poezie scrisă de Mihai Eminescu. N-am ştiut, abia acum am aflat. La şcoală nu ni s-a predat sau poate n-am fost eu atent la ora respectivă. Pentru cei care nu ştiu poezia sper să fie o surpriză plăcută. Pentru ceilalţi, o lectură plăcută. O zi bună şi ne mai citim diseară!
VIAŢA de Mihai Eminescu
Când aud vreodată un rotund egumen, Cu foalele-ncinse şi obrazul rumen, Povestind că viaţa e calea durerii Şi că pocăinţa urmează plăcerii, Mă întreb: "Acesta poate ca să ştie Cum este viaţa, cum cată să fie?." Noaptea scânteiază cu-a ei mii de stele, Varsă raze slabe pasurilor mele, Ulicioara-i strâmtă şi, din ziduri vechi, Vorbe, râs şi plânset sună în urechi; Glasuri rătăcite trec prin geamuri sparte Şi prin uşi închise, prin zidiri deşarte. Colo, lângă lampă, într-un mic ietac, Vezi o fată care pune aţă-n ac; Faţa ei e slabă de-o paloare crudă, Ochii ei sunt turburi, pleoapele asudă, Degetele repezi poartă acul fin: Ea îşi coase ochii într-un tort de in; Vânătă-i e buza, lipsită de sânge, Ochiul ei cel turbur nu mai poate plânge. La ce oare dânsa s-a născut pe lume, O sărmană frunză pe oceanu-n spume, O sărmană umbră, orfană şi slabă, De care-n mulţime nimenea nu-ntreabă? Din zori până-n noaptea neagră şi târzie O vezi printr-o albă perdea străvezie Cum mereu lucrează... ş-abia pâne goală, Frig şi insomnie, lacrime şi boală. Tot ce-n astă lume mai poate pricepe E că de-ncetează lucrul… foamea-ncepe. Negustoru-şi pune pânzele-nainte, Lucrul scump şi harnic unor ceasuri sfinte, El are briliante pe degete groase Din nopţile celor care pânza-i coase; Desface ducesei, c-o galantă grabă, În cusut în lacrimi de o mână slabă: Pânze moi în care se ţesură zile, Vederea şi somnul sărmanei copile, Albe ca zăpada ce cade în fulgi; Dar, cum sunt cusute, sunt bune de giulgi. Când îţi trec prin minte acestea, copilă, Te uiţi în oglindă şi îţi plângi de milă: Vrei s-o vezi chiar bine, s-o ţii bine minte Pe nefericita, dulce şi cuminte, Fără nici un reazem, care nu aşteaptă Decât moartea care singură e dreaptă... În această viaţă de mizerii plină Singura-i amică este o albină, Rătăcită ce ştii cum în strada veche. Glasul îi pătrunse la a ei ureche, Deschizând fereastra, să intre o lasă Între flori să doarmă şi să-i stea în casă. Se iubiră cele două proletare: O insectă-umană, una zburătoare. Fata stând pe gânduri, vesela albină Cu galanterie de buze-i s-anină, Ca şi când i-ar zice: "Au nu ştii tu oare Cum că a ta gură-i cea mai dulce floare? Căci tu eşti frumoasă, chiar ca şi o sfântă, Ochiul tău cel dulce şi umbrit mă-ncântă". * Într-o zi, copila moare: se-nţelege, Moartea numai ştie mânile să lege. În sicriu au pus-o. Faţa ei cea trasă Era adâncită, însă tot frumoasă. I-au pus flori pe frunte… Corpul ei cel fin Ce nobil transpare din giulgiul de in! Fereastra-i deschisă: primăvara plină Pătrunde printr-însa; dar biata albină În câmp nu mai fuge, ci-mprejur se poartă, Încunjură capul şi guriţa moartă; Ea zboară aproape şi tot mai aproape, Şi vrea cu amica-i deodată s-o-ngroape... Deci când se întâmplă s-aud vreun egumen, Cu foalele-nchise şi obrazul rumen, Povestind că viaţa e calea durerii Şi că pocăinţa urmează plăcerii, Mă întreb: "Acesta poate ca să ştie Cum este viaţa, cum cată să fie?" _____________________ Free your mind!
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 13 Iun 2009, 18:39 | |
| foarte faina bine ca ai postat-o:) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 13 Iun 2009, 19:16 | |
| Multumim pentru poezia de mai sus! Personal nu o stiam. Chiar si dacă am citit-o, nu mi-o amintesc. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 14 Iun 2009, 01:03 | |
| Da, mi-am amintit de această poezie. Nu a fost studiată în şcoală, dar a fost publicată în unul, sau poate mai multe, din volumele editate cu zeci de ani în urmă. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 17 Iun 2009, 23:18 | |
| Răsărituri şi apusuri pe Dunăre: | | | | Răsărit pe Dunăre în portul Brăila | Răsărit pe Dunăre la Brăila | Răsărit pe Dunăre la Brăila | Dunărea văzută prin radarul navei | | | | | | | Apus pe Dunăre în apropiere de Giurgiu | Apus pe Dunăre în apropiere de Giurgiu | Apus pe Dunăre în apropiere de Giurgiu | |
Atât deocamdată. Restul când o să am timp să fac un montaj cu călătoria mea fluvială. Noapte bună tuturor! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 18 Iun 2009, 00:14 | |
| Faine poze făcute pe Dunăre. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 18 Iun 2009, 00:19 | |
| Să ai parte de un somn liniştit călugăre. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 18 Iun 2009, 13:56 | |
| | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 18 Iun 2009, 17:48 | |
| Am primit prin poşta electronică un sonet schakespearian... al naibii de actual. Mi l-a trimis George Budoi (mare caracter!).
Sunt traduceri ale mai multor autori.
WILLIAM SHAKESPEARE
SONETUL LXVI
(numit de George Budoi Sonetul Meritului umilit şi-al Nulităţii încununate cu lauri)
Tired with all these, for resful death I cry: As, to behold desert a beggar born, And needy nothing trimm’d jollity, And purest faith unhappily forsworn,
And gilded honour shamefully misplaced, And maiden virtue rudely strumpeted, And right perfection wrongfull by disgraced, And strenght by limping sway disabled,
And art made tongue-tied by authority, And folly, doctor-like, controlling skill, And simple truth miscall’d simplicity, And captive good attending captain ill:
Tired with all these, from these would I be gone, Save that, to die, I leave my love alone.
Şi glasul Artei Legile-l sugrumă, Şi dascăl Minţii doctorul Prostie, Şi numele-Adevărului e Glumă, Şi Rău-i sus, iar Binele-n robie;
Sătul de toate, mi-aş dori pieirea, Doar că, de mor, pustie-mi las iubirea. __________________________________________
Traducere de NECULAI CHIRICĂ (Shakespeare, Opere, vol.9, Ed. Univers, Bucureşti, 1995, p.256-259)
Implor, sătul de toate, tihna morţii Atâta timp cât meritul cerşeşte Şi nulităţii purpurii îi pun sorţii Şi crezul pur trăieşte mişeleşte
Şi-al cinstei aur ruşinos se-mparte Şi-i terfelit tot ce-i neprihănire Şi dreptul pe nedrept e dat de-o parte Şi-avântu-i frânt de-o şchioapă cârmuire
Şi artele au gurile legate Şi nebunia-i doctor minţii clare Şi adevărul simplu-i simplitate Şi răul ţine binele în ghiare
Sătul de toate-aş trece al vieţii prag Dar nu am cui lăsa pe cel prea drag. ___________________________________
Traducere de TUDOR DORIN (Shakespeare, Opere, vol.9, Ed. Univers, Bucureşti, 1995, p.256-259)
Sătul de lume, pacea morţii jindui Când văd cerşitorind pe Virtuos, Şi pe Netoţi huzurul copleşindu-I, Şi limpedea Credinţă sub ponos,
Şi Naltul Cin cui nu se cade dat, Şi fecioria silnic terfelită, Şi strâmb hulit Cel Drept cu-adevărat, Şi Vlaga prin legi şchioape vlăguită,
Şi Arta amuţind sub Tiranie, Şi Prostănacii dăscălind pe Genii, Şi cinstea poreclită Neghiobie, Cei Buni stând smirnă. Răii – căpetenii,
Sătul de tot ce văd, aş vrea să pier, De n-aş lăsa pe dragul meu stingher. ______________________________________
Traducere de ION FRUNZETTI (Sonete, Ed. Tineretului, 1963) (Shakespeare, Opere, vol.9, Ed. Univers, Bucureşti, 1995, p.256-259)
Scârbit de toate, tihna morţii chem; Sătul să-l văd cerşind pe omul pur, Nemernicia-n purpuri şi-n huzur, Credinţa – marfă, legea sub blestem.
Onoarea – aur calp, falsificat, Virtutea fecioriei tîrguită, Desăvîrşirea jalnic umilită, Cel drept, de forţa şchioapă dezarmat,
Şi arta sub căluşe amuţind; Să văd prostia – dascăl la cuminţi Şi adevărul – semn al “slabei minţi”, Şi Binele slujind ca rob la rele...
Scîrbit de tot, de toate mă desprind, Doar că, murind, fac rău iubirii mele. ___________________________________________________
Traducere de MIHNEA GHEORGHIU (Shakespeare, Opere, vol.9, Ed. Univers, Bucureşti, 1995, p.256-259)
Mă uit scârbit la tot, şi-aş vrea să mor, Decât să-l văd slăvit pe ticălos, Iar pe sărman de râsul tuturor, Să-l văd tăgăduit pe credincios,
Pe vrednicul de cinste oropsit, Şi pe femei batjocorite crunt, Pe cel făr’ de prihană pedepsit. Şi pe viteaz străpuns de cel mărunt,
Şi artele sub pintenul despot. Să văd prostia doctor la deştepţi, Şi adevărul “vorbă de netot”, Şi strâmbul poruncindu-le la drepţi.
Mă uit scârbit la tot, şi bun rămas ! Dar dacă mor, iubirea-mi cui o las ? ___________________________________
Traducere de Dan GRIGORESCU şi Neculai CHIRICĂ (Sonete şi poeme, Ed. Minerva, BPT, Buc., 1974)
Sătul de toate, caut tihna morţii, Să nu mai văd slăvit pe cel nemernic, Şi pe sărac cerşind în faţa porţii, Şi pe cel rău hulind pe cel cucernic,
Şi pe cinstit de cinste avînd teamă Şi fecioria pradă umilinţei, Şi împlinirea neluată-n seamă, Şi forţa la cheremul neputinţei,
Şi artele de pumn încăluşate, Şi doctor raţiunii, nebunia, Şi adevărul simplu, simplitate, Şi binele slujind neomenia!
Sătul de toate, toate le-aş lăsa, Dar dacă mor cui las iubirea mea? ___________________________________________
Traducere de MARIA MOSCU (Shakespeare, Opere, vol.9, Ed. Univers, Bucureşti, 1995, p.256-259)
Scârbit de toate, îţi cer tihna moarte, Văd vrednicia-n zdrenţe cerşetoare, Şi neroziei de dichis i-e parte, Şi crezu-nalt călcat e în picioare,
Şi-i mârşăvia-n scaunul măririi, Şi-i scârnav prihănită fecioria. Şi-n tină-i dat să stea desăvârşirii, Şi frântă de netrebnici e dârzia,
Şi-i arta-n ham sub stăpâniri sfruntate, Şi-nţelepciunii tot nebunu-i vraci, Şi adevărul simplu-i simplitate. Şi răul ţine binele-n gârbaci:
Scârbit de toate, mă primească firea, Dar singură cum pot să-mi las iubirea. ________________________________
Traducere de NICOLAE PINTILIE (Sonete, Ed. Moldova, Iaşi, 1991) Sătul de tot spre-a morţii tihnă ţip - Să nu-l mai văd pe vrednic cerşetor, Pe mărginit gătit în falnic chip, Credinţa dată relei sorţi de zor Şi cinstea-mpodobită ruşinos Şi fecioria pîngărită-oricînd Şi chiar desăvîrşirea dată jos Şi dreptul sub puterea şchioapă stînd Şi graiul artei sub căluş închis Şi nebunia doctor pe dibaci Şi adevărul nerozie zis Şi bunul pe cel rău avînd cîrmaci. Sătul de tot, să scap de tot aş vrea, Ci, mort, stingheră-mi las iubirea mea. __________________________________________________
Traducere de GEORGE PRUTEANU
Lehămetit de tot, aş vrea să mor: Să nu mai văd netrebnici îmbuibaţi, Pe cei cinstiţi, în cerşetori schimbaţi, Credinţa, marfă ieftină-n obor,
Fecioara pură - scoasă la mezat, Onoarea - aur fals, înşelător, Cel drept, de forţa strîmbă-nfrînt uşor Desăvîrşirea luată drept păcat,
Frumosul - zugrumat de-un zbir mîrşav, Cuminţii - bănuiţi de nebunie, Curatul adevăr - numit prostie, Şi Binele - dat Răului ca sclav…
De toate scap, de fac ultimul pas, Dar, dacă mor - iubirea-mi cui o las? __________________________________________________________
Traducere de PETRU REZUŞ (Sonete, Ed. Grai şi Suflet, Buc., 1991)
De toate dezgustat, strig după moarte, cînd văd cerşind pe omul drept şi pur, pe sec şi ticălos ajuns departe, credinţa dalbă stinsă de sperjur, onoarea scumpă - lucru de ocară şi fecioara - marfă de vîndut, desăvîrşirea stînd umil la scară, puterea oarbă zăngănind din scut, iar arta la sătui netrebnici – roabă ştiinţa – ucenică a prostiei, spunînd minuni pe cel cu mintea slabă şi binele slujindu-i mişeliei. Scîrbit de toate, ca să mor aş vrea, dar, mort, ar ispăşi iubirea mea.
A artei gură trândavu-o astupă, Nerodul, iscusiţii-i porunceşte Şi adevărul singur se smereşte Robit mişelului ce stă să-l rupă.
Scârbit de tot m-aş duce fără glas, Dar dragostea, murind, cui să o las ? ___________________________________________________ _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 23 Iun 2009, 04:19 | |
| Au venit căldurile si poporul nu se aruncă la whisky-ul din cămara asta. Parcă berea merge mai usor acum, nu-i asa? Versurile, totusi se potrivesc oricând. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 23 Iun 2009, 05:37 | |
| Să încerc whisky soda (cu gheaţă), poate merge! _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 23 Iun 2009, 09:54 | |
| | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 25 Iun 2009, 12:12 | |
| - ostrovna a scris:
- Anahoret a scris:
- Nu cred, sunt sigur! Prietenii se întâlnesc mereu. Mie, cel puţin, aşa mi se întâmplă.
Sper din suflet sa ai dreptate:) Are dreptate, ca noi nu prea avem unde sa mergem. La un moment dat o sa revenim pe acele locuri. Eu zic ca pentru a realiza ceva ce se lasa asteptat trebuie numai credinta si rabdare. Credinta ca se va intampla. Si se va intampla pentru ca prietenii sunt rari. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 25 Iun 2009, 20:01 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 25 Iun 2009, 20:45 | |
| | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 25 Iun 2009, 21:13 | |
| Deci... este valabil ce am spus cândva: prietenii se întâlnesc mereu! _____________________ Free your mind!
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 25 Iun 2009, 23:10 | |
| - Anahoret a scris:
- Deci... este valabil ce am spus cândva: prietenii se întâlnesc mereu!
Corect Anahoret:) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 26 Iun 2009, 03:07 | |
| Anahoret Numarul mesajelor: 3003. Felicitări! Multe înainte, prietene! Primele 3000 le-am citit cu mare plăcere. Multumim mult pentru ele! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) | |
| |
| | | | CAMERA DE WHISKY (II) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |