__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Placinta cu mere | |
|
+4cactus abbilbal zaraza26 aurora 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Placinta cu mere Mar 23 Iun 2009, 18:42 | |
| Ma ajuta cineva, sa ajut pe altcineva? - Citat :
- cand eram copil, colega mea de banca aducea la pachet o prajitura-placinta-rulada de mere.
am tot clickuit pe dupa net reteta, dar imaginile oferite nu s-au suprapus deloc cu ce caut eu.
nu era deloc crocanta, avea spect rulat, aluat (avea gust de cozonac) si mere erau in proportii egale. merele pareau calite si date pe razatoare, fiindca formau o pasta. nu lucea la suprafata, deci nu era unsa cu ou si nici nu era pudrata cu zahar.
stie cineva despre ce vorbesc? Eu ma gandesc ca s-ar putea sa fie "placinta cu mar" care se face la tzara. Este aluat cu drojdie, nu aluat de strudel. Mai degraba ca aluatul de paine. Ziceti si voi, poate imi dati o reteta? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mier 01 Iul 2009, 15:40 | |
| - aurora a scris:
- Ma ajuta cineva, sa ajut pe altcineva?
- Citat :
- cand eram copil, colega mea de banca aducea la pachet o prajitura-placinta-rulada de mere.
am tot clickuit pe dupa net reteta, dar imaginile oferite nu s-au suprapus deloc cu ce caut eu.
nu era deloc crocanta, avea spect rulat, aluat (avea gust de cozonac) si mere erau in proportii egale. merele pareau calite si date pe razatoare, fiindca formau o pasta. nu lucea la suprafata, deci nu era unsa cu ou si nici nu era pudrata cu zahar.
stie cineva despre ce vorbesc? Eu ma gandesc ca s-ar putea sa fie "placinta cu mar" care se face la tzara. Este aluat cu drojdie, nu aluat de strudel. Mai degraba ca aluatul de paine.
Ziceti si voi, poate imi dati o reteta? Seamana destul de bine cu ce face mama. Imi pun telefonul sa sune diseara sa o sun pe mama sa o intreb. Noroc de optiunea Reminder de la telefon, ca altfel... E un aluat cu putin ou si drojdie, cred. Merele rase le punea un pic pe foc sa se moaie, mai ales vara-toamna, ca altfel strapung aluatul, fiind tari. Si mie imi place. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mier 01 Iul 2009, 16:22 | |
| Zara tte pup... daca e simpla reteta (si cred ca este, la tzara nu se complica femeile-mai ales inainte vreme) cu prajituri complicate, placinta asta era de baza si repede de facut. Ca acuma, si la tzara, fac fel de fel de prajituri si torturi cat mai cremuite. Inainte erau mai econoame gospodinele, ca nu se gaseau atatea.
Mi-aduc aminte cand eram copil, la Manastiur in banat, pentru sarbatoarea de "ruga" (nedeie) faceau blat de totrt, care se umplea cu o crema din serbet cu unt... mi se parea atunci extraordinar de buna crema aia... asa o fi fost? (serbetul si acum imi place, mai ales cel de cacao... dar nu mai este asa de bun ca cel de atunci) _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Placinta cu mere Joi 02 Iul 2009, 10:22 | |
| - aurora a scris:
- Zara tte pup... daca e simpla reteta (si cred ca este, la tzara nu se complica
femeile-mai ales inainte vreme) cu prajituri complicate, placinta asta era de baza si repede de facut. Ca acuma, si la tzara, fac fel de fel de prajituri si torturi cat mai cremuite. Inainte erau mai econoame gospodinele, ca nu se gaseau atatea.
Mi-aduc aminte cand eram copil, la Manastiur in banat, pentru sarbatoarea de "ruga" (nedeie) faceau blat de totrt, care se umplea cu o crema din serbet cu unt... mi se parea atunci extraordinar de buna crema aia... asa o fi fost? (serbetul si acum imi place, mai ales cel de cacao... dar nu mai este asa de bun ca cel de atunci) Inainte nu se incuscreau familiile de la tara cu cele de la oras... decat mult mai rar, cred... Nici mama nu facea decat ce era obisnuit la tara. Pe langa cozonaci si placinte, mai facea "mere in capot" (mere rase amestecate cu compozitie de clatite si facute turtite prajite in ulei in tigaie), papanasi fierti, cu unt si zahar, clatite, galuste cu prune - dar nu mi-au placut - reteta din Nasaud e mai buna, ale ei erau pline de ulei . Mai facea turte (aluat de paine, copt pe plita). Abia cand am fost eu pe la 10-12 ani a inceput sa faca din retetele cumnatei ei, care locuia in Iasi si care facea ciocolata de casa, inghetata de casa si alte prajituri orasenesti (dar cred ca nici nu era priceputa la cozonaci). Mi-aduc aminte cum incerca mama sa faca niste gogoloaie cu nuca macinata si albus. Matusa mea, insa, adauga pesmet ca sa nu se lase... uneori prea mult. Bon, deci aluatul de la placinta cu mere are 3 oua la 1 kg de faina, dar merge si cu un ou sau deloc, drojdie si optional lapte pentru muiat, mai ales acuma cand mama face aluaturi mai moi ca sa poata mesteca mai usor - are o lucrare la dinti care o jeneaza putin. Lucrarea e gata, dar... asta e! Merele rase se pot amesteca si cu scortisoara si in orice caz, putin zahar. Mama are o varianta in care amesteca merele cu nuca macinata cu masina de carne. Aluatul se intinde in foaie subtire si bineinteles si merele se intind in strat subtire. Mama punea ruladele intr-o tava mare, lipite una de alta. Ea obisnuia sa le unga cu ou. | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Placinta cu mere Joi 02 Iul 2009, 10:31 | |
| Sănătate curată !
Plăcinte, prăjituri, băuturi... Dă Doamne sănătate gospodinelor. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Placinta cu mere Joi 02 Iul 2009, 14:52 | |
| - zaraza26 a scris:
- aurora a scris:
- Zara tte pup... daca e simpla reteta (si cred ca este, la tzara nu se complica
femeile-mai ales inainte vreme) cu prajituri complicate, placinta asta era de baza si repede de facut. Ca acuma, si la tzara, fac fel de fel de prajituri si torturi cat mai cremuite. Inainte erau mai econoame gospodinele, ca nu se gaseau atatea.
Mi-aduc aminte cand eram copil, la Manastiur in banat, pentru sarbatoarea de "ruga" (nedeie) faceau blat de totrt, care se umplea cu o crema din serbet cu unt... mi se parea atunci extraordinar de buna crema aia... asa o fi fost? (serbetul si acum imi place, mai ales cel de cacao... dar nu mai este asa de bun ca cel de atunci) Inainte nu se incuscreau familiile de la tara cu cele de la oras... decat mult mai rar, cred... Nici mama nu facea decat ce era obisnuit la tara. Pe langa cozonaci si placinte, mai facea "mere in capot" (mere rase amestecate cu compozitie de clatite si facute turtite prajite in ulei in tigaie), papanasi fierti, cu unt si zahar, clatite, galuste cu prune - dar nu mi-au placut - reteta din Nasaud e mai buna, ale ei erau pline de ulei . Mai facea turte (aluat de paine, copt pe plita). Abia cand am fost eu pe la 10-12 ani a inceput sa faca din retetele cumnatei ei, care locuia in Iasi si care facea ciocolata de casa, inghetata de casa si alte prajituri orasenesti (dar cred ca nici nu era priceputa la cozonaci). Mi-aduc aminte cum incerca mama sa faca niste gogoloaie cu nuca macinata si albus. Matusa mea, insa, adauga pesmet ca sa nu se lase... uneori prea mult.
Bon, deci aluatul de la placinta cu mere are 3 oua la 1 kg de faina, dar merge si cu un ou sau deloc, drojdie si optional lapte pentru muiat, mai ales acuma cand mama face aluaturi mai moi ca sa poata mesteca mai usor - are o lucrare la dinti care o jeneaza putin. Lucrarea e gata, dar... asta e! Merele rase se pot amesteca si cu scortisoara si in orice caz, putin zahar. Mama are o varianta in care amesteca merele cu nuca macinata cu masina de carne. Aluatul se intinde in foaie subtire si bineinteles si merele se intind in strat subtire. Mama punea ruladele intr-o tava mare, lipite una de alta. Ea obisnuia sa le unga cu ou. Multumesc mult, zara... mi-e tare drag sa citesc povestiri din copilaria voastra, imi aduce si mie aminte cat de bine si frumos era cand traiau bunicii, la tzara. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Placinta cu mere Sam 17 Oct 2009, 11:59 | |
| Tzin sa va informez in mod solemn ca sunt fericitul posesor al unei jumatatzi mari de ludaie; cu miez grooos si super-portocaliu. Dansa - adica jumatatea de ludaie - are ceva peste 3 kile si candva, dupa ce termin de tradus pentru scarbici, o voi rade si facem placinta cu ludaie; acuma s-a dus jumatatea ailalta - adica jumatatea mai buna decat mine - sa caute foietaj... Cool. O sa halesc placinta cu ludaie.... muuulta placinta. Serbus; ma apuc de uorceala ca nu mai termin... _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Placinta cu mere Sam 17 Oct 2009, 12:07 | |
| - cactus a scris:
- Tzin sa va informez in mod solemn ca sunt fericitul posesor al unei jumatatzi mari de ludaie; cu miez grooos si super-portocaliu. Dansa - adica jumatatea de ludaie - are ceva peste 3 kile si candva, dupa ce termin de tradus pentru scarbici, o voi rade si facem placinta cu ludaie; acuma s-a dus jumatatea ailalta - adica jumatatea mai buna decat mine - sa caute foietaj... Cool. O sa halesc placinta cu ludaie.... muuulta placinta. Serbus; ma apuc de uorceala ca nu mai termin...
Pofta buna!!!!!! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Placinta cu mere Sam 17 Oct 2009, 20:55 | |
| A făcut sotia o plăcintă de mere, parcă a fost cea mai gustoasă din toate de până acum si am terminat-o imediat. În momentul când înfulecam ultima portie i-am spus: poti să mai faci una? Ea a întrebat: când? Si i-am spus: chiar acum! Asa mi-a plăcut! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | silverstar
Numarul mesajelor : 2250 Data de inscriere : 23/12/2008
| | | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Placinta cu mere Sam 17 Oct 2009, 21:21 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mar 20 Oct 2009, 09:39 | |
| - Emil Condor a scris:
- A făcut sotia o plăcintă de mere, parcă a fost cea mai gustoasă din toate de până acum si am terminat-o imediat. În momentul când înfulecam ultima portie i-am spus: poti să mai faci una? Ea a întrebat: când? Si i-am spus: chiar acum! Asa mi-a plăcut!
Am mere, dar 1. nu am timp sa fac decat compot de mancat pe loc, numai mie imi place. (adaug pere, piersici, prune, gutui, dupa caz) 2. nu are cine sa manance "ceva" cu mere. adica mananc eu, dar asa risc sa raman pe dinafara/dinauntru, ca nu mai incap pe usa (obisnuiesc sa imi citesc in cafea si am vazut numai butoaie in zona viitorului ). Eventual ma gandesc sa fac o portie pe jumatate din reteta cu blat de pandispan si frisca. Aia o mananca si sotul meu. Dar nu-mi place sa fac portii mici... si cum n-am comanda... | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mar 20 Oct 2009, 09:49 | |
| Cu pandispan si frisca ingrasa... de ce nu faci cu aluatul cel mai simplu (faina, margarina, otet si apa - foaie subtire jos si sus, la mijloc mere) E buna, mie imi place cu mar mult si mai acrisor, e usoara, nu are ce sa ingrase. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mar 20 Oct 2009, 10:53 | |
| - aurora a scris:
- Cu pandispan si frisca ingrasa... de ce nu faci cu aluatul cel mai simplu
(faina, margarina, otet si apa - foaie subtire jos si sus, la mijloc mere) E buna, mie imi place cu mar mult si mai acrisor, e usoara, nu are ce sa ingrase. Cu margarina nu fac decat daca nu iese cu unt sau ulei. Margarina e ulei transformat chimic, toxica 100%. Singura prajitura cu mere care o mananca sotul e asta cu pandispan si frisca. Am facut din asta simpla cand era fiica mea acasa, prima data vara asta, si nu am pus zahar decat in aluat, vreo 50 de grame. Nici pe deasupra nu am pudrat si i-a placut foarte mult. Nu ma "inham" sa trimit prin cineva la Cluj de-ale mancarii. E complicat. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mar 20 Oct 2009, 10:55 | |
| - zaraza26 a scris:
- Emil Condor a scris:
- A făcut sotia o plăcintă de mere, parcă a fost cea mai gustoasă din toate de până acum si am terminat-o imediat. În momentul când înfulecam ultima portie i-am spus: poti să mai faci una? Ea a întrebat: când? Si i-am spus: chiar acum! Asa mi-a plăcut!
Am mere, dar 1. nu am timp sa fac decat compot de mancat pe loc, numai mie imi place. (adaug pere, piersici, prune, gutui, dupa caz) 2. nu are cine sa manance "ceva" cu mere. adica mananc eu, dar asa risc sa raman pe dinafara/dinauntru, ca nu mai incap pe usa (obisnuiesc sa imi citesc in cafea si am vazut numai butoaie in zona viitorului ). Eventual ma gandesc sa fac o portie pe jumatate din reteta cu blat de pandispan si frisca. Aia o mananca si sotul meu. Dar nu-mi place sa fac portii mici... si cum n-am comanda... A, si partea proasta e ca multe mere nici nu stau... sunt bolnavioare! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mar 20 Oct 2009, 11:15 | |
| - zaraza26 a scris:
- aurora a scris:
- Cu pandispan si frisca ingrasa... de ce nu faci cu aluatul cel mai simplu
(faina, margarina, otet si apa - foaie subtire jos si sus, la mijloc mere) E buna, mie imi place cu mar mult si mai acrisor, e usoara, nu are ce sa ingrase. Cu margarina nu fac decat daca nu iese cu unt sau ulei. Margarina e ulei transformat chimic, toxica 100%. Singura prajitura cu mere care o mananca sotul e asta cu pandispan si frisca. Am facut din asta simpla cand era fiica mea acasa, prima data vara asta, si nu am pus zahar decat in aluat, vreo 50 de grame. Nici pe deasupra nu am pudrat si i-a placut foarte mult. Nu ma "inham" sa trimit prin cineva la Cluj de-ale mancarii. E complicat. Verisoara mea de la Rodna trimite saptamanal pachet cu mancare la Cluj la copii cu autobuzul care merge regulat si se descurca foarte bine. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mar 20 Oct 2009, 11:16 | |
| Ai putea sa pui merele in congelator pentru iarna.
Ma doare sufletul ca se pierd asa. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mar 20 Oct 2009, 18:31 | |
| - zaraza26 a scris:
... si am vazut numai butoaie in zona viitorului .... Erau butoaiele de vin! Nu te speria! _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mar 20 Oct 2009, 18:33 | |
| - zaraza26 a scris:
- .... Nu ma "inham" sa trimit prin cineva la Cluj de-ale mancarii. E complicat.
Eu îi trimit Alexandrei la Cluj, şi nu am avut probleme niciodată. Aşteaptă în "Mihai Viteazu" şi-şi ia plăsuţa sau gentoiul, după caz. Şi sunt mulţi copii am văzut, care aşteaptă în staţii. _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mar 20 Oct 2009, 18:53 | |
| zara, astazi am mancat de la colegele mele un gem-dulceata de mere, ffff ffff buna!!!
Cred ca erau merele (rase?) si fierte cu zahar... daca vrei le intreb cum era facuta. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mar 20 Oct 2009, 20:51 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mier 21 Oct 2009, 15:44 | |
| - aurora a scris:
- zara, astazi am mancat de la colegele mele un gem-dulceata de mere, ffff ffff buna!!!
Cred ca erau merele (rase?) si fierte cu zahar... daca vrei le intreb cum era facuta. Ehe, mersi de bunavointa! Am facut prin septembrie cantitati suficiente de dulceata din mere, prune si pere, mere mai multe. Le-am ras pe razatoare si am pus zahar kg la kg. O folosesc la serviciu, imi fac tartine. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mier 21 Oct 2009, 15:52 | |
| - yzzy a scris:
- zaraza26 a scris:
- .... Nu ma "inham" sa trimit prin cineva la Cluj de-ale mancarii. E complicat.
Eu îi trimit Alexandrei la Cluj, şi nu am avut probleme niciodată. Aşteaptă în "Mihai Viteazu" şi-şi ia plăsuţa sau gentoiul, după caz. Şi sunt mulţi copii am văzut, care aşteaptă în staţii. Da, n-ar fi o problema, daca as avea timp. Dar asa facem, ea se descurca, face mancare, cumpara de la Kaufland unde e ieftin... | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mier 21 Oct 2009, 15:54 | |
| | |
| | | yzzy
| Subiect: Re: Placinta cu mere Mier 21 Oct 2009, 20:58 | |
| - zaraza26 a scris:
Da, n-ar fi o problema, daca as avea timp. Dar asa facem, ea se descurca, face mancare, cumpara de la Kaufland unde e ieftin... Eu îi trimit şi mâncare gătită, că acum, are o perioadă în care nu prea are chef să gătească, deh, greu cu serviciul, dar în general îi trimit, doar materia primă, legume congelate, din grădina proprie, murături, zacuşti, dulceţuri, carne, peşte, etc. _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Placinta cu mere | |
| |
| | | | Placinta cu mere | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |