Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:11
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:34
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:38
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:41
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:45
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:47
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:49
Citat :
zara, ai vedea posibila (la modul real, nu utopic, sentimental) aceasta unire?
ce-ar fi daca am spune ca si ungurilor "de dincolo si de dincoace" le-ar placea impreuna?
mai sunt conflitele teritoriale din Kosovo si de unde pot reinvia in orice clipa
doar precedentul, scanteia, lipseste de peste tot
din punct de vedere economic, s-au unit cele doua germanii, si nu le-a fost usor, si aia au bani, si inca "trag" ponoasele unificarii.
De vreme ce noi suntem in UE si Republica Moldova tot incolo trage, singura cale este unificarea in sanul UE. Nu zic ca este imposibil sa ne unim si altfel, dar e pura speculatie. Asemanarea cu ungurii e fortata.
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:54
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:55
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:56
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:58
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 20:06
Voronin se întîlneşte secret cu membrii gărzilor populare
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 20:13
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 20:17
Sfârşitul dictatorilor
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 20:24
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 20:35
Băsescu: Voronin vrea să ridice o cortină de fier peste Prut, noi vom avea un comportament european Traian Băsescu rupe tăcerea în ceea ce priveşte evenimentele din ultimele zile din Republica Moldova. Preşedintele Băsescu se va adresa marţi Parlamentului, el precizând în cadrul unei declaraţii de presă luni seară ca discursul său va viza exclusiv problemele apărute în urma protestelor de la Chişinău şi a acuzaţiilor regimului din Republica Moldova la adresa României.
Întrebat de ce nu a reacţionat până în acest moment, Băsescu a spus că a aşteptat să aibă o analiză completă aevenimentelor de peste Prut.
"Am avut, pe de o parte, foarte multă răbdare pentru a avea o analiză completă cu privire la ce s-a întâmplat în republica Moldova, iar pe de altă parte mi s-a părut că a răspunde peste gard preşedintelui Voronin era exact jocul în care se vroia ca România să fie atrasă" a spus preşedintele.
Potrivit lui Băsescu, "Voronin vrea să ridice o cortină de fier peste Prut", însă România nu se va lăsa atrasă într-un astfel de joc.
"Vom avea un comportament european, responsabil, nu faţă de preşedintele Voronin ci faţă de cei patru milioane de români, cetăţeni ai Republicii Moldova" a declarat el.
Antena3.ro
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 21:51
ACCENT a scris:
Aurora, dac-ai fi tu dincolo de Prut, şi să trăieşti ca româncă în condiţiile totalitarismului bolşevic, sînt convins că n-ai mai judeca cum judeci acuma. Ai dori să te afli eliberată de dictatura rusească, şi-ai năzui să faci din nou parte din patria mare, ca să nu-şi mai bată joc de tine regimul poliţienesc. Tu te bucuri de nişte drepturi în România, şi te vezi în banca acuzatorului. Dacă fraţii noştri de peste prut încă mai sînt apăsaţi (şi vezi foarte bine), chiar nu vrei să le întinzi o mînă de ajutor? Să înţeleg oare că nu eşti româncă de nu simţi româneşte?
Imi pare nespus de rau ca judeci un eveniment politic in esenta, prin prisma sentimentelor personale.
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 22:09
În mare sunt şi eu de acord cu ceea ce a scris Aurora. Mai ales în privinţa paralelei pe care a făcut-o cu "revoluţia" din România. Tineretul o ia pe coajă şi în Basarabia ca să vină la putere (alţi) rechini.
O întrebare aşa, ca între noi, românii: în ţară s-a schimbat ceva fundamental din '90 încoace?
_____________________ Free your mind!
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Mar 14 Apr 2009, 00:08
Îmi cer scuze Aurora, dar dacă scriai în postările anterioare ce ai scris acuma, n-aş fi pus la îndoială dacă eşti româncă sau nu. Chiar am avut un moment cînd am gîndit că s-ar putea să fii rusoaică stabilită în România. Şi nu trebuie să te simţi jignită. Ne aflăm pe un forum de discuţii unde putem să dăm cu presupusul, pentru că nu ne cunoaştem în realitate. Dealtfel eu te stimez şi te respect. Numai că postările anterioare pe care le-ai afişat, au făcut ca să mă doară sufletul.
Tu n-ai făcut altceva decît că ţi-ai afişat opinia ta personală, şi nu te-ai aşteptat tocmai la mine ca să reacţionez. Dar trebuie să fim conştienţi de faptul că orice vorbă rostită către partenerii de discuţie, poate stîrni o reacţie. Fiecare avem dreptul la opinie. De ce să ne autocenzurăm? Dacă sîntem români, chiar dacă ne supărăm, ne mai şi trece.
Pe de altă parte, ştii prea bine că nu-i suport pe ruşi. Doar ai citit despre experienţele nefaste pe care le-am simţit din partea lor (topicul ,,Coşmarul"). *************************************************************************
Despre nemţi pot spune că ei au simţit nemţeşte pentru fraţii lor nemţi de dincolo de zidul Berlinului. Cum să lase ei pămînt şi popor de-al lor pe mîna ruşilor? Ei şi-au asumat riscul. Au sărit în ajutorul semenilor lor, şi iată că acum ei sînt împreună.
Exact ca într-o familie. Dacă un frate sau o soră ajunge într-o situaţie limită, te doare inima şi faci ceva ca să nu se mai prelungească suferinţa. Şi nemţii au făcut exact ce trebuie şi nu le pare rău.
Orice rus care trăieşte în Basarabia îi va trata pe românii de acolo ca pe nişte sclavi, măcar că nu românii sînt străini. Dar dacă conducătorul statului este rus, păi el nu va simţi româneşte niciodată. El îi tratează pe români cît mai rău posibil, iar pe ruşi îi va favoriza.
Sigur că mai sînt şi situaţii care se abat de la această regulă, dar deocamdată rusofonii au tot interesul să menţină teroarea asupra românilor moldoveni din Basarabia.
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Mar 14 Apr 2009, 00:09
Voronin susţine că se afla în Parlament în timpul protestelor violente de marţi susţine că se afla în Parlament în timpul protestelor violente din 7 aprilie de la Chişinău. Potrivit cotidianului spaniol El Pais, Voronin s-ar fi mutat, în aceeaşi zi, la Guvern.
Voronin a infirmat, astfel, zvonurile din presă potrivit cărora ar fi părăsit Republica Moldova.
Întrebat de jurnaliştii spanioli unde se afla în timpul protestelor, Voronin a declarat: "Aici, în Parlament. Gărzile mele nu au permis să fie atins biroul meu. Când au distrus geamurile şi s-au produs curenţi de aer, m-am mutat la Guvern".
În acelaşi interviu acordat publicaţiei spaniole, Voronin a declarat că nouă persoane din Serbia şi agenţi ai serviciilor de securitate din România au provocat violenţele din Chişinău, din 7 aprilie.
Pe 7 aprilie, zeci de mii de persoane au protestat faţă de rezultatele alegerilor parlamentare. Protestele au degenerat în violenţe, iar sediile Preşedinţiei şi Parlamentului au fost devastate.
Antena3.ro
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Mar 14 Apr 2009, 01:16
Băsescu: N-am vrut să îi răspund peste gard lui Voronin Traian Băsescu a rupt tăcerea în privinţa evenimentelor din ultimele zile din Republica Moldova. Preşedintele României a spus că a aşteptat să aibă o analiză completă a evenimentelor de peste Prut şi de aceea nu a vorbit încă. Astfel a evitat şi un răspuns "peste gard" pentru Voronin, pentru că asta "era exact jocul în care se vroia ca România să fie atrasă".
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Basarabia Mar 14 Apr 2009, 09:50
Citat :
Imi pare nespus de rau ca judeci un eveniment politic in esenta, prin prisma sentimentelor personale si ajungi la astfel de idei care ma jignesc profund. N-as fi spus asemenea lucruri niciodata unui roman care traia in tari occidentale in vremea cand noi eram sub Ceausescu. Nici unui ungur care a fost batut de romani, aici sau aiurea. Niciunui roman batut de ungur, aici sau aiurea. Nici unui roman care a fost fugarit de italieni, sau invers. Asemenea lucruri nu se spun, nici macar nu se gandesc.
Am auzit in seara asta la tv niste ipoteze bine gandite, bine argumentate. Toate sursele de informatie ale noastre in legatura cu ceea ce s-a intamplat la Chisnau vin din partea "opozitiei" sau sunt fabricate de autoritatile-practic "serviciile" din Moldova. Exact asa cum au fost informatiile-multe dintre ele- "fabricate" la revolutia din Romania. Voroni si ai lui "comunisti"? Mafioti da, cu niste afaceri colosale, cei mai bogati oameni. Baiatul lui Voronin are niste afaceri colosale, mai ales in Romania. Jos Voronin... si cine vine in locul lui? Cine conduce "opozitia" din Moldova? nici nu stim "cine" este aceasta opozitie. Ar trebui sa ne uitam cu atentie la ceea ce "am vazut" in decembrie '89 si ceea ce am vazut acum la Chisinau (mult mai putin si habar nu avem, nu putem, desparti adevarul de manipulare). Oare cum de nimeni, nici un jurnalist macar, nimeni de la nici un partid, nici un lider roman, nu l-a intrebat pe Basescu de ce nu se pronunta, de ce nu ia nici o pozitie, fatza de evenimentele de la Chisinau? Fatza de declaratiile lui Voronin atat de acuzatoare la adresa implicarii Romaniei? Asupra faptului ca intre cei arestati se afla si cetateni straini? intre acesti cetateni straini, s-ar putea afla si cetateni romani, nu era de datoria Presedintelui Basescu sa ceara informatii despre asta? pentru ca eventualii cetateni romani aestati sa poata beneficia de asistenta consulara? Fapt fara precedent, a fost expulzat ambasadorul roman, sub acuzatia ca este implicat in revolta de la Chisinau - ambasadorul mai fusese implicat intr-un scandal cu vizele. De ce nu a cerut Presedintele Basescu informatii despre vinovatia ambasadorului? Daca este cu adevarat vinovat, si Voronin detine dovezi? S-a trecut in mod absolut tacit la o intalnire de taina (care nu este publicata pe site-ul Presedentiei) si s-a numit in pripa alt ambasador. Asta nu e in regula! Aici ceva nu e in regula!
Au fost miscari de strada la inceput, neorganizate de catre cineva. Apoi a inceput manipularea din partea puterii de la Chisinau. Nu exista un lider si nici nu s-a dorit. Se dorea "schimbarea la fatza" a conducerii, o democratizare a puterii. La noi revolutia a cerut de la inceput "Jos comunistii". Iliescu atata astepta ca sa preia puterea. Acolo nu e nimeni copt pentru asa ceva. Jurnalistii sa-l intrebe pe Basescu de ce nu ia atitudine? Nu sunt ei chiar asa de prosti sa nu-si dea seama ca in asemenea imprejurari trebuie sa gandesti bine ce sa spui si cand sa spui...
De parca ar putea fi ceva in regula cand ai de-a face cu comunistii de la Chisinau!
Asa cum fiecare om are talentul sau, unii oameni pot discerne intre adevar si minciuna, la nivel macro macar!
Cine sa fie in opozitia din Republica Moldova? Anti-comunisti. De-aia e opozitie. Prea mult cautam nod in papura in niste evenimente clare pana la un punct.
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Basarabia Mar 14 Apr 2009, 10:10
Daca ambasadoru' nostru la Chisinau, cel care a fost declarat "persona non grata" a fost intradevar amestecat? daca era "agent acoperit" al cine stie carui serviciu? In cazul vizelor, in care a fost amestecat, posibil sa fi luat legatuta tocmai cu ceva agenti moldoveni, care apoi i-au livrat dovezile lui Voronin.
Sa nu uitam ca fiul lui Voronin este cu afaceri colosale in Romania... n-o fi si el amestecat cu ceva "servicii" romanesti?
Va dati seama ce increngaturi romano-moldovene pot exista? Si in ce rahat de conflict international ne putem trezi?
Romania este membra NATO si UE ... poate juca dupa cum o taie capul?
Subiect: Re: Basarabia Mar 14 Apr 2009, 10:20
aurora a scris:
Daca ambasadoru' nostru la Chisinau, cel care a fost declarat "persona non grata" a fost intradevar amestecat? daca era "agent acoperit" al cine stie carui serviciu? In cazul vizelor, in care a fost amestecat, posibil sa fi luat legatuta tocmai cu ceva agenti moldoveni, care apoi i-au livrat dovezile lui Voronin.
Sa nu uitam ca fiul lui Voronin este cu afaceri colosale in Romania... n-o fi si el amestecat cu ceva "servicii" romanesti?
Va dati seama ce increngaturi romano-moldovene pot exista? Si in ce rahat de conflict international ne putem trezi?
Chiar daca joaca dupa regulile NATO si UE, nu joaca in defavoarea ei... Iar toate celelalte sunt simple presupuneri, care mai degraba mi se par "stiri" fabricate de presa ca sa aiba ce scrie... Doar viitorul va confirma veridicitatea lor, iar eu ma indoiesc foarte tare ca s-ar adeveri. Voronin a vrut sa ne tarasca intr-un rahat de confict international... dar n-o sa reuseasca...
Subiect: Re: Basarabia Mar 14 Apr 2009, 11:20
zaraza26 a scris:
aurora a scris:
Chiar daca joaca dupa regulile NATO si UE, nu joaca in defavoarea ei... Iar toate celelalte sunt simple presupuneri, care mai degraba mi se par "stiri" fabricate de presa ca sa aiba ce scrie... Doar viitorul va confirma veridicitatea lor, iar eu ma indoiesc foarte tare ca s-ar adeveri. Voronin a vrut sa ne tarasca intr-un rahat de confict international... dar n-o sa reuseasca...
Bineinteles ca sunt presupuneri, dar chestiile de "spionaj" si "servicii" stii bine ca nu se vor afla niciodata. Doar ca tacerea presedintelui si modul de acceptare a ambasadorului-non grata (caz fara precedent) si rapiditatea intr-un fel e secret a numirii unui nou ambasador sunt cel putin un motiv de suspiciune (si astea sunt fapte, nu inventii gazetaresti).
Voronin nu "joaca" nici el de capul lui, mai ales ca are si mari interese financiare directe in Romania.