Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 03:21
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 03:24
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 09:35
Omul de afaceri moldovean Gabriel Stati, acuzat de preşedintele moldovean Vladimir Voronin că a finanţat protestele de la Chişinău, va fi extrădat în curând din Ucraina, potrivit agenţiei de ştiri Ria Novosti.
Procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Gurbulea, a confirmat că a cerut Ucrainei extrădarea acestuia.
Gabriel Stati este fiul omului de afaceri Anatol Stati, patronul ASCOM Group. Acesta din urmă a fost acuzat vara trecută că a finanţat unele formaţiuni politice din Republica Moldova.
Anatol Stati a negat acuzaţiile, argumentând că familia sa nu doreşte să participe la jocuri politice de proastă calitate.
Stati era bănuit că ar fi contribuit la finanţarea campaniei liberalului Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului.
Antena 3
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 09:47
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 09:50
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 10:04
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 10:06
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 10:16
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 10:28
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 10:37
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 13:07
Voronin: Violenţele din Chişinău, provocate de "nouă cetăţeni sârbi şi serviciile secrete româneşti" Preşedintele Vladimir Voronin continuă să învinuiască România pentru evenimentele care au loc în Republica Moldova. Acesta a acordat un interviu publicaţiei spaniole El Pais în care a declarat că nouă persoane din Serbia şi agenţi ai serviciilor de securitate din România au provocat violenţele din Chişinău, din 7 aprilie.
Voronin susţine că cei care au organizat protestele violente de la Chişinău nu erau interesaţi de eventuala falsificare a rezultatelor alegerilor legislative din 5 aprilie, ci doreau să profite de moment pentru a organiza o "revoluţie colorată".
"Acelaşi scenariu ca la Belgrad, Tbilisi, Bişkek şi la Kiev. Aici, la intrare, am fotografiat un iugoslav cu documente ale unei instituţii nord-americane. La 7 aprilie, erau nouă persoane din Serbia care dirijau evenimentele şi agenţi ai serviciilor de securitate din România", a declarat Voronin.
"Avem totul filmat şi putem identifica feţele tuturor fiarelor care au atacat poliţia. Le vom aresta şi le vom judeca. A fost jaf . Poliţia a găsit mobilier din Parlament în 18 locuinţe", a mai spus preşedintele.
Vladimir Voronin a mai acuzat şi profesorii din licee şi universităţi. Preşedintele susţine că aceştia au avut un rol destructiv,pentru că au format "continuatori ai lui Antonescu".
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 13:20
Morţi şi arestări - urmările protestelor de la Chişinău Regimul de la Chişinău lasă în urmă morţi, arestări şi tineri marcaţi pe viaţă de abuzurile poliţiei. 10.000 de oameni s-au strâns ieri la mitingul organizat de Opoziţie, cerând încă o dată renumărarea voturilor. Presa din capitala Republicii Moldova scrie însă că şi duminică s-a încercat escaladarea evenimentelor. Autocare întregi au fost aduse la Chişinău, în mijlocul protestatarilor, pentru a instiga la violenţă, scrie JurnalTV. Între timp, poliţia din Moldova continuă raidul împotriva jurnaliştilor care au filmat sau fotografiat protestele de săptămâna trecută.
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 13:25
Presa franceză: Revolta din Moldova a inflamat România Protestele anticomuniste care au inflamat Moldova au contaminat şi România. Aşa începe reportajul jurnaliştilor de la France24, care au realizat un material dedicat în întregime evenimentelor de la Chişinău. Studenţii moldoveni vorbitori de limbă română care urmează studiile la Bucureşti fac eforturi tot mai mari să-i mobilizeze pe români şi să-i scoată în stradă.
Andrei Babcinetchi, unul dintre tinerii moldoveni studenţi la Bucureşti, le-a declarat jurnaliştilor francezi că „suntem aici pentru a ne face mesajul auzit în Uniunea Europeană. Nu vrem să fim izolaţi de restul lumii. Aparţinem UE”. Strigătul lor pentru libertate a răsunat în capitala română, unde tinerii moldoveni au prins gustul Uniunii Europene, încheie France24.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 15:30
ACCENT a scris:
11 Aprilie, 15:09 Zeci de blindate – în drum spre Chişinău Imaginile au fost filmate de un cetăţean, din autocar, pe traseul Mereni – Chişinău. Cel care ne-a adus imaginile susţine că a văzut, cel puţin, vreo 50 de astfel de maşini care se îndreptau spre capitală. http://www.jurnaltv.md/?article=2061 ******************************* COMENTARII adrian 11 Aprilie, 16:26 ~ Care este scopul, ce vor sà facà??? Gicu Ragi 11 Aprilie, 16:51 ~ “TOTSI RAMIN – VORONIN PLEACA !” trebue dat jos CRIMINALUL, FASCISTUL, MINCIUNOSUL, al doilea HITLER, fatsa moldoveneasca a lui CEAUSESCU. TREBUIE UNITSI TOTSI – si rusii, si ucrainenii, si politsistii, si guvernul - TOTSI – “GUVERNUL E CU NOI, POLITSIA-I cu NOI – ВОРОНИНА ДОЛОЙ”, “ВОРОНИН АФЕРИСТ – ОН НЕ КОМУНИСТ” – trebuie decapitata LA PIOVRA asta si capul ei este VORONIN fara el oamenii is normali, chiar si cei din anturajul lui vor iesi din zombificarea in care sint tinuti prin frica si teroare.
Iar m-apuc de citit si uit sa iti spun ceva! Tare mult mi-a placut sa citesc aici stirile din Basarabia! Sa ne traiesti, draga Accent!
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 15:39
aurora a scris:
Republica Moldova este stat independent, recunoscut de Romania ca atare, si de catre toata Europa si toate organismele internationale. Asa ca nici nu se poate pune vreo discutie despre "Romania Mare", nu se vor discuta schimbari teritoriale in Europa, si asa situatiile internationale sunt in multe puncte prea tensionate pe motivele astea.
De altfel, mie mi se pare asa o situatie ... nici ei nu ne vor, nici noi nu prea murim de dragul lor. Cred ca "Romania Mare" a ramas doar asa, un dor istoric, o chestie pur sentimentala.
Chestie sentimentala sau nu, si romanii de dincoace de Prut, si cei de dincolo de Prut, se vor bucura sa fie sub aceeasi umbrela a Uniunii Europene.
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 15:45
Anahoret a scris:
Emil Condor a scris:
Eu gândeam la opinii personale, nu la declaratii politice. Mdeh!
Alea s-ar putea să nu vă placă... Pentru că tot am impresia că noi o iubim pe Basarabia, dar ea îl iubeşte pe altul... Indiferent cine a fost preşedinte; şi la noi, şi la ei.
Ai urmarit ce au vorbit basarabenii la tv si radio? Eu l-am auzit pe Butnaru (am crezut ca e liderul Partidului Liberal-Democrat, dar am vazut un Butnaru si director al unui ziar de opozitie). Doamna de la radio Bucuresti l-a intrebat daca e de acord sa vorbeasca in direct si el a replicat ca moldovenii nu sunt fricosi, dar pana acum au fost dezorganizati. E ca si la noi... poti avea impresia ca asta e curentul general... dar totusi nu marea masa ofera adevarul despre ceea ce e o tara in adancul sufletului ei... Marea masa a oamenilor e usor de manipulat...
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 16:30
zaraza26 a scris:
aurora a scris:
Republica Moldova este stat independent, recunoscut de Romania ca atare, si de catre toata Europa si toate organismele internationale. Asa ca nici nu se poate pune vreo discutie despre "Romania Mare", nu se vor discuta schimbari teritoriale in Europa, si asa situatiile internationale sunt in multe puncte prea tensionate pe motivele astea.
De altfel, mie mi se pare asa o situatie ... nici ei nu ne vor, nici noi nu prea murim de dragul lor. Cred ca "Romania Mare" a ramas doar asa, un dor istoric, o chestie pur sentimentala.
Chestie sentimentala sau nu, si romanii de dincoace de Prut, si cei de dincolo de Prut, se vor bucura sa fie sub aceeasi umbrela a Uniunii Europene.
zara, ai vedea posibila (la modul real, nu utopic, sentimental) aceasta unire?
ce-ar fi daca am spune ca si ungurilor "de dincolo si de dincoace" le-ar placea impreuna?
mai sunt conflitele teritoriale din Kosovo si de unde pot reinvia in orice clipa
doar precedentul, scanteia, lipseste de peste tot
din punct de vedere economic, s-au unit cele doua germanii, si nu le-a fost usor, si aia au bani, si inca "trag" ponoasele unificarii.
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 18:47
Eu ştiu un lucru. Din puţinul care-l am trebuie să dau şi celui care n-are nici cît am eu. Dacă eu pierd cîte ceva, înseamnă că mai am de unde să mai şi pierd. Unii oameni nici măcar nu mai au ce să piardă.
Aşa se întîmplă şi cu românii din Basarabia. Au ajuns să nu mai aibă nici ce să mai piardă. Dacă Româniia se poate lăuda cu ceva resurse, înseamnă că are mai mult decît Basarabia. Şi-atunci de ce n-ar proteja şi pe românii care-s oropsiţi şi-s sub opincă rusească?
Aurora, dac-ai fi tu dincolo de Prut, şi să trăieşti ca româncă în condiţiile totalitarismului bolşevic, sînt convins că n-ai mai judeca cum judeci acuma. Ai dori să te afli eliberată de dictatura rusească, şi-ai năzui să faci din nou parte din patria mare, ca să nu-şi mai bată joc de tine regimul poliţienesc. Tu te bucuri de nişte drepturi în România, şi te vezi în banca acuzatorului. Dacă fraţii noştri de peste prut încă mai sînt apăsaţi (şi vezi foarte bine), chiar nu vrei să le întinzi o mînă de ajutor? Să înţeleg oare că nu eşti româncă de nu simţi româneşte?
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 18:52
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 18:57
MANIPULAREA GROSOLANA Zinaida Greceanii !!! REVOLUTIE IN MOLDOVA !!!
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 18:59
Un Iuda al Moldovei - Iurie Rosca despre Revolutia de la Chisinau , Republica Moldova
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:01
Raluca Turcan Presa de la Chisinau a manipulat opinia publica
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:02
Voronin insistă în acuzaţiile sale
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Lun 13 Apr 2009, 19:04
Mărturii despre falsificarea listelor electorale în Ialoveni