Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 21:55
Opoziţia moldoveană organizează duminică noi proteste la Chişinău Duminică se anunţă noi proteste la Chişinău. Liderii opoziţiei au primit autorizaţie pentru a demonstra împotriva represaliilor puterii comuniste faţă de tinerii care au ieşit pe străzile Chişinăului, la începutul săptămânii. Opoziţia din Republica Moldova cere organizarea alegerilor anticipate şi consideră că renumărarea voturilor este inutilă. Rezultatul final al alegerilor a adus şi o surpriză. Trei membri ai Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova denunţă încălcări grave ale procesului electoral.
Curtea Constituţională din Republica Moldova şi-a amânat decizia referitoare la cererea de renumărare voturilor, înaintată chiar de preşedintele Vladimir Voronin. Liderul moldovean crede că aceasta este singura soluţie pentru depăşirea impasului politic dintre opoziţie şi putere. Liderii partidelor de opoziţie nu sunt de aceeaşi părere şi cred că renumărarea voturilor este inutilă. Singura soluţie, în opinia lor, este organizarea de noi alegeri parlamentare. Opoziţia a anunţat un protest de amploare pentru duminică.
"Am invitat mâine la protest susţinătorii locali ai partidului. Acesta este doar începutul. Dacă va fi necesar, putem scoate în strada sute de mii, milioane de oameni", spune Serafim Urechean, preşedintele Alianţei Moldova Noastră.
Opoziţia mai cere şi eliberarea demonstranţilor care au fost reţinuţi după protestele de la începutul săptămânii. Autorităţile au reţinut 166 persoane, dintre care 86 au fost arestate. "Obiectivul principal al protestului de mâine este să reuşim eliberarea ostaticilor regimului dictatorial comunist şi încetarea tratamentului inuman la care sunt supuşi acei tineri, ţinuţi în locaţii ascunse. Părinţii lor îi căută de 4-5 zile, de la o secţie de poliţie la alta şi nu reuşesc să-i găsească", a adăugat Urechean.
Acesta pare să fie şi opinia ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, care a criticat arestările făcute în rândul jurnaliştilor şi al studenţilor moldoveni după protestele din ultimile zile. Cu toate că Uniunea Europeană a cerut soluţionare paşnică a conflictului, Partidul Comuniştilor a depus un apel împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale de a permite opoziţiei să verifice listele de alegători.
Preşedintele Vladimir Voronin a discutat tefelonic cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externe, Javier Solana. Liderul de la Chişinău i-a cerut să trimită o misiune de documentare în Republica Moldova şi se pare că a primit un răspuns pozitiv.
Antena 3
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 21:57
Republica Moldova. O bătrână a fost arestată pentru huliganism şi blocarea trenurilor O femeie în vârstă de 58 de ani din Republica Moldova a fost pusă sub acuzare, pentru huliganism şi blocarea trenurilor, în localitatea Bălţi. Pentru simplul fapt că a întrebat un mecanic de locomotivă de ce nu circulă trenurile pe ruta Bălţi - Ungheni, a fost reţinută de poliţie pe motiv că se afla între liniile de cale ferată şi blochează traficul.
Informaţia apare în presa din Republica Moldova. Mai mult, unul dintre poliţişti susţine că sacoşa pe care o avea femeia, cu sigla unui supermarket din România, ar fi fost dovada provocării.
Autorităţile moldovene au efectuat o serie de reţineri în ultimele zile, ca urmare a acţiunilor de protest care s-au desfăşurat în centrul Chişinăului. Au fost vizaţi în special cei care au participat efectiv la evenimente, dar şi jurnaliştii şi alte persoane.
Antena 3
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:10
Dacă ţi s-ar întâmpla ţie Ce se întâmplă zilele acestea la Chişinău este o porcărie fără margini. Vă rog priviţi filmul de mai jos. Are 4.49 şi de pe la min. 2.00 devine cu adevărat revoltător.
Acum gândiţi-vă că s-ar întâmpla aşa ceva pe strada dvs. Că aţi fi luat pe sus de nişte tipi în civil în timp ce treceţi pe-acolo, nu cu vreun mare grup, ci singur. Că oricine ar vrea să intervină în apărarea dvs ar fi ameninţat şi intimidat şi poate luat pe sus la rându-i. Că n-aţi putea să vă plângeţi decât cel mult familiei, pentru că presa ar fi şi ea cenzurată, intimidată, hăituită, închisă, iar poliţiei n-aţi avea cum, pentru că poliţia vă consideră vinovat prin definiţie. Iar poliţia oricum nu s-ar băga, pentru că aţi fi arestat de securişti, nu de poliţişti. Gândiţi-vă că ar reveni Securitatea şi că şeful statului v-ar spune, la televiziunea de stat, că veţi fi omorât pe stradă dacă protestaţi împotriva lui.
Povestea asta cu Voronin nu se poate termina aşa, credeţi-mă. Eu n-am uitat ce am trăit. Eu am cunoscut frica impusă de un stat totalitar asupra propriilor cetăţeni şi nu mai pot vedea asemenea scene fără să mă revolt. Eu mai ţin minte când ascultam Europa Liberă întrebându-mă cum o fi să locuieşti într-o ţară în care poţi spune ce doreşti fără să rişti arestarea. Toate acestea n-au voie să revină acum, chiar lângă noi. E jignitor pentru însăşi ideea de evoluţie.
Un guvern care ajunge să-şi asuprească cetăţenii justifică orice fel de revoltă împotriva lui.
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:13
Revolutia din Moldova adevarul spus raspicat
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:14
Moldova Jurnal
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:21
Traian Basescu comunismul nu va reusi în Republica Moldova
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:29
Alte dezvăluiri Moldova Revolutie Chisinau (9.4.2009)
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:31
Martorii afirma ca politistul a batut si apoi a impuscat in cap un tanar
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:42
Curaj Net Student impuscat la Chisinau 17 Mar 2009(student shot dead by police)
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:45
Un tanar a fost impuscat mortal de un politist - 15 martie 2009
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:47
Politia e Militia! (reportaj protv chisinau)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:52
Ce se întâmplă la Chisinău, este începutul sfârsitului guvernării Voronin?
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mar 15 Mar 2011, 01:58, editata de 1 ori
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:54
Dorin Chirtoacă: (Chişinău) La 5 aprilie vom invinge comunismul pentru totdeauna
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 22:57
Mark Tkaciuk prezintă un mare pericol pentru Republica Moldova
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:03
ACCENT, esti la înăltime cu stirile ce le afisezi aici. Multumim mult!
Nu prea văd multi români ce locuiesc în România să aibă o voce despre situatia Moldovei!!! Ori în tara noastră au altii voci mai puternice decât româniii??!!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:05
În ţară situaţia din Basarabia este prezentată şi dezbătută pe toate canalele TV... nu văd ce aş putea spune mai mult...
_____________________ Free your mind!
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:08
Voronin atacuri la adresa României
Emil Condor
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:10
Ahaaaa! Poate că ai dreptate, Anahoret.
Eu gândeam la opinii personale, nu la declaratii politice. Mdeh!
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mar 15 Mar 2011, 01:59, editata de 1 ori
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:17
Ştirile despre Basarabia, pentru ca să nu se piardă, merită păstrate într-un dosar/forum. Ele sînt ,,istorie" pentru viitor. Şi oricine deschide biblioteca forumului, găseşte dovezi de necontestat. De aceea am deschis un asemenea topic. ACCENT.
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:20
Pământ din Basarabia, în mâinile lui Băsescu
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:21
Dorin Chirtoaca 100% Realitatea TV
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:27
Republica Moldova este stat independent, recunoscut de Romania ca atare, si de catre toata Europa si toate organismele internationale. Asa ca nici nu se poate pune vreo discutie despre "Romania Mare", nu se vor discuta schimbari teritoriale in Europa, si asa situatiile internationale sunt in multe puncte prea tensionate pe motivele astea.
De altfel, mie mi se pare asa o situatie ... nici ei nu ne vor, nici noi nu prea murim de dragul lor. Cred ca "Romania Mare" a ramas doar asa, un dor istoric, o chestie pur sentimentala.
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:29
Voronin contra libertatii
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:32
Noi abuzuri ale politiei la Chisinau
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:37
Bătaie în faţa Guvernului, poliţia atacă pensionarii