Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:42
Smirnov se rade de Voronin
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:44
Voronin vrea să le închidă gura
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:53
Emil Condor a scris:
Eu gândeam la opinii personale, nu la declaratii politice. Mdeh!
Alea s-ar putea să nu vă placă... Pentru că tot am impresia că noi o iubim pe Basarabia, dar ea îl iubeşte pe altul... Indiferent cine a fost preşedinte; şi la noi, şi la ei.
_____________________ Free your mind!
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Sam 11 Apr 2009, 23:55, editata de 1 ori
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:54
Români terorizaţi la Chişinău
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Sam 11 Apr 2009, 23:59
Cazul expulzarii cetateanului roman din Rep. Moldova
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 00:03
Abuz de forta la comisariatul de politie Buiucani, Chisinau
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 00:17
Poliţia arestează protestari paşnici chiar în faţa PG
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 00:20
aurora a scris:
Republica Moldova este stat independent, recunoscut de Romania ca atare, si de catre toata Europa si toate organismele internationale. Asa ca nici nu se poate pune vreo discutie despre "Romania Mare", nu se vor discuta schimbari teritoriale in Europa, si asa situatiile internationale sunt in multe puncte prea tensionate pe motivele astea.
De altfel, mie mi se pare asa o situatie ... nici ei nu ne vor, nici noi nu prea murim de dragul lor. Cred ca "Romania Mare" a ramas doar asa, un dor istoric, o chestie pur sentimentala.
Dacă ai fi avut rude în Chisinău, nu ai mai fi scris la fel.
Am răspuns detaliat la mesajul tău dar am decis să nu-l mai postez. Erau prea multe lovituri de tun...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mar 15 Mar 2011, 02:01, editata de 2 ori
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 00:30
Chisinau - Politia ataca jurnalistii de la Pro TV
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 00:32
Emil Condor a scris:
aurora a scris:
Republica Moldova este stat independent, recunoscut de Romania ca atare, si de catre toata Europa si toate organismele internationale. Asa ca nici nu se poate pune vreo discutie despre "Romania Mare", nu se vor discuta schimbari teritoriale in Europa, si asa situatiile internationale sunt in multe puncte prea tensionate pe motivele astea.
De altfel, mie mi se pare asa o situatie ... nici ei nu ne vor, nici noi nu prea murim de dragul lor. Cred ca "Romania Mare" a ramas doar asa, un dor istoric, o chestie pur sentimentala.
Am răspuns detaliat la mesajul tău dar am decis să nu-l mai postez. Erau prea multe lovituri de tun...
Imi pare rau ca nu ai postat raspunsul tau, poate aveau si eu cum sa-mi motivez cele spuse pe baza celor pe care le spuneai tu. Cam aceeasi parere cu a mea am citit-o si in ceea ce a scris Anahoret. Situatia economica a Romaniei nu ar permite preluarea si a saraciei Moldovei. Cat din populatia actuala a Moldovei mai sunt romani, romani care simt romaneste? Cati sunt rusi sau rusofoni, cati cred ca le este mai bine cu rusii? Exista vreun curent international favorabil unei apropieri a Moldovei de Romania, unificarii? Ar aparea ideea trecerii Ardealului la Unguri? Exista atatea conflicte in Europa pe teme etnice... nu cred ca ar mai fi necesar inca unul.
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 00:37
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 00:39
De când România e mai dezvoltată economic decât Moldova??!! Dar în unitate se pot face mai multe si mai usor. Aceea nu se ia în calcul.
Am să fac un lucru acum: după încheierea acestui mesaj, nu mai postez un cuvânt la topicul Basarabia.
Să fim iubiti cu totii!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Valeriu Boboc, un tânăr de 23 de ani, care fusese arestat după evenimentele de la Chişinău, din această săptămână, a decedat la poliţie, potrivit familiei sale, citată de site-ul antiguvernamental Unimedia. Familia nu cunoaşte cu exactitate cauzele decesului, dar consideră că tânărul a murit după ce a fost bătut cu cruzime de către poliţie, deoarece corpul acestuia este plin de vânătăi. Versiunea oficială a poliţiei este că tânărul s-ar fi intoxicat cu fum în timpul acţiunii de protest din 7 aprilie. "Valeriu a fost arestat marţi, dar noi am aflat despre acest lucru abia vineri", a declarat Marcel Boboc, fratele victimei. Valeriu Boboc era căsătorit şi are un copil de un an şi jumătate. Şi liderul partidului de opoziţie Alianţa Moldova Noastră, Serafim Urechean, vorbise despre o victimă, fără a-i da numele. Potrivit lui, era vorba despre un tânăr de 23 de ani din comuna Bubuieci, municipiul Chişinău, "omorât în torturi la poliţie". Potrivit RADOR, Urechean şi-a exprimat dezamăgirea faţă de atitudinea unor organizaţii europene cu privire la modul în care puterea comunistă a ales să gestioneze situaţia. "Situaţia se înrăutăţeşte. Au apărut primele jertfe - omorâţi în torturi la poliţie - un tânăr din comuna Bubuieci, de aici, din municipiul Chişinău, de 23 de ani. Este regretabil că nu toţi din UE înţeleg comportamentul tovarăşului Voronin. Le-aş dori şi eu lor câte un preşedinte comunist şi atunci poate ar înţelege mai mult", a spus Urechean.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 13:09
Emil Condor a scris:
Am să fac un lucru acum: după încheierea acestui mesaj, nu mai postez un cuvânt la topicul Basarabia.
De ce? Tu nu ai dreptul la opinie? Acesta este un subiect de discuţie ca oricare altul, şi fiecare vine cu părerea aşa după cum simte. Ce contează că unii sînt împotrivă? Opiniile tale pot fi foarte importante. Nu trebuie să te obstrucţionezi singur. Nu-i nevoie de autocenzurare.
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 13:29
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 14:05
Mii de oameni manifestează la Chisinău. Protestele de la începutul săptămânii, din Chişinău, au făcut prima victimă. Familia unui tânăr de 23 de ani susţine că acesta a murit, după ce a fost bătut de poliţie. Autorităţile se apără şi susţin că tânărul Vasile Boboc s-ar fi intoxicat cu fum, în timpul acţiunii de protest din 7 aprilie. Jurnalistul moldovean Vasile Costiuc spune că trupul băiatului se află în acest moment la morgă şi nimeni, nici măcar familia, nu are acces la el. Se pare că autorităţile încearcă să acopere orice urmă a incidentului şi intenţionează să îngroape cadavrul pe ascuns.
Între timp, la Chişinău, câteva mii de basarabenii s-au adunat din nou în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la chemarea celor trei partide de Opoziţie. Protestatarii cer eliberarea celor arestaţi, în timpul manifestaţiilor, din zilele precedente. Poliţişti înarmaţi cu arme automate au blocat accesul în oraş.
Jurnaliştii susţin că autorităţile moldovene au arestat deja câteva sute de tineri, care sunt bătuţi cu cruzime la secţiile de poliţie. Ministerul moldovean de Interne a anunţat că a arestat până acum 295 de persoane, în timpul protestelor de la Chişinău.
Antena3.ro
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 18:53
Tot ceea ce se prezintă la TV seamănă din ce în ce mai mult cu evenimentele noastre din decembrie 1989. Să dea Dumnezeu ca la ei să fie Revoluţie, nu ce a fost la noi!
_____________________ Free your mind!
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 22:00
Curtea Constituţională de la Chişinău a aprobat renumărarea voturilor de la alegerile legislative din Republica Moldova. Acest lucru va include şi verificarea listelor electorale. Rezultatul final va fi anunţat de Comisia Electorală Centrală în termen de nouă zile.
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 22:11
Valeriu Boboc a fost torturat
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 22:13
Raport ONU: Violente extreme, comise impotriva manifestantilor din Chisinau O comisie a Organizaţiei Naţiunilor Unite a investigat tratamentul aplicat persoanelor arestate la Chişinău. Experţii ONU au constatat că majoritatea erau tineri fără antecendete penale şi că autorităţile de peste Prut au comis împotriva lor violenţe extreme.
Oamenii au fost loviţi cu bâte, cu pumnii şi picioarele. Există şi cazuri de femei bătute cu bestialitate, arată raportul.
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 22:17
Tânărul omorât la Chişinău a fost înmormântat Procuratura Generală a Republicii Moldova dezminte faptul ca Valeriu Boboc, unul dintre tinerii reţinuţi în urma evenimentelor din 7 aprilie de la Chişinău, a murit în urma torturilor poliţiştilor. Potrivit medicilor legişti, băiatul a murit din cauza unei intoxicaţii cu gaz şi nu din cauza leziuniilor. Familia lui Valeriu Boboc susţine că acesta a murit după ce a fost bătut de poliţişti.
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 22:25
Noi proteste la Chişinău Peste zece mii de persoane s-au adunat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pentru a protesta împotriva regimului comunist. Alte sute de oameni care se îndreptau spre capitala Moldovei au fost opriţi la intrare
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 22:29
ACCENT
Subiect: Re: Basarabia Dum 12 Apr 2009, 22:40
Voronin cauta tradatori
ACCENT