Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Vin 19 Feb 2010, 08:29
Un articol de exceptie al jurnalistului Andrei Cornea
„Depinde“ cu dedicaţie
Dedic acest mai vechi articol, republicat după 16 ani, lui Andrei Gheorghe, consilier de imagine al ministrului Finanţelor Publice şi recidivist în felurite scandaluri, care, recent, după ce a comis un accident de maşină şi a refuzat să accepte prelevarea de sânge, a declarat că legea „există pentru a fi discutată“ şi că poliţiştii nu au „dreptul etic şi moral de a-mi lua sângele“.
Desigur că d-l Gheorghe ştie mai bine decât oricine că legea nu se aplică în funcţie de morala şi etica făptaşului şi sper că ştie, de asemenea, că după unele morale şi etici – desigur dezgustătoare pentru dânsul –, poliţiştii au toate drepturile să-i colecteze preţiosul sânge, nu pentru a-l savura precum Dracula, ci pentru a-l supune analizelor, spre a constata dacă respectivul a consumat sau nu droguri. De asemenea, dedic articolul şefului său, ministrul Finanţelor, d-l Sebastian Vlădescu, care nu şi-a concediat consilierul de imagine a doua zi, probabil deoarece era convins că ministerul său are oricum o reputaţie atât de rea, încât o lovitură de imagine în plus nu mai contează. La urmă, îl dedic poliţiştilor şi anchetatorilor cazului, în speranţa că, în pofida „obiceiului pământului“, nu se vor lăsa influenţaţi de nicio etică, de nicio morală locală, de nicio imagine mediatică şi cel mai puţin de persoanele sus-puse din dosul imaginii, ci numai şi numai de „discutabila“ lege.
Se spune, mai în glumă, mai în serios, că în Anglia e permis ceea ce nu este interzis, în Franţa e permis şi ceea ce e interzis, în timp ce în Rusia e interzis tocmai ceea ce e permis. Dar în România? Originalitatea noastră se afirmă aici imbatabil: cel mai adesea, la noi, nu se prea ştie nici ce este interzis, nici ce nu este. Puzderie de legi, hotărâri de guvern, ordonanţe şi reveniri la ordonanţe – toate creează o dezordine legislativă care face nu o dată ca limita dintre interzis şi admis, dintre legal şi ilegal să se şteargă. Pe aici, nimic nu e nici cu totul permis, nici cu desăvârşire interzis, fiind, în chip mioritic, mai curând deal-vale, ba se poate, ba nu se poate, în sfârşit e... „depinde“! Depinde de ce?
Depinde, mai întâi, de cine eşti şi cu cine ai de-a face. La noi, legea nu e inflexibilă, universală, precum la cei cu mentalitate protestantă ori catolică. Aici legile sunt „stihii“ vii, organisme asemenea omului, şi nu formule abstracte, reci, impersonale. Trăind într-un regn al organicului, ele se adaptează pe nerăsuflate la împrejurări, conform unui fel de principiu al compensaţiei: spre pildă, cei mari şi puternici, cei bogaţi în relaţii şi în bani au parte de o lege brusc timidă, feminizată, înfricoşată. Înaintea celor mici şi slabi, în schimb, legea devine bărbătoasă, solemnă şi inflexibilă.
„Depinde“ stă apoi după situaţiune şi împrejurări: în tradiţia noastră strămoşească, fiind vie, legea refuză uniformitatea cu care e învestită în alte părţi. Important mi se pare de subliniat omenescul profund, care, la noi, caracterizează fiinţa legilor: aceasta creşte şi scade aidoma omului şi împreună cu omul.
Aşa stând lucrurile şi fiind „ca omu’“, legea, la noi, are nevoie de sprijin. Ei nu-i place să stea singură şi izolată într-o independenţă frigidă. Oamenii se bizuie la nevoie pe prieteni, neveste, cumnaţi, veri, fini, naşi şi alte rubedenii, legile – pe instrucţiuni, circulare, regulamente de ordine internă, normative, dispoziţii de aplicare şi alte scripte. Oamenii nu izbutesc nimic fără ajutorul familiei şi al amicilor. Asemănător, legile, la noi, nu au putere fără completările amicale ale normativelor. Pe alte meleaguri domneşte o ordine ierarhică, rigidă, am zice, aproape despotică: Constituţia are precedenţă asupra legilor obişnuite, acestea au precedenţă asupra hotărârilor de guvern şi aşa mai departe. Iar scrisul, adică ceea ce este mort, îngheţat, are la ei precedenţă asupra vorbei. La noi, dimpotrivă, domină organicul, imediatitatea, viaţa în ce are ea spontan, ceea ce în cazul în speţă înseamnă telefonul şefului. (Când acesta este însoţit de răcnete, elementul spontan-vital este, desigur, intensificat.) Şi, în general, pe aici instrucţiunea bate hotărârea de guvern, aceasta bate legea, iar Constituţia vine abia la urmă de tot, bine bătută. Aţi văzut vreun funcţionar public, de la amploaiat la ministru, ajuns fără somn şi încercănat fiindcă înaintea ordinului şefului ar voi să pună Constituţia, ca să nu mai vorbim despre convenţiile internaţionale, străine – zic unii patrioţi – de spiritul acestui popor? Legea, la noi, asemenea unui copac falnic, stă cu rădăcinile adânc înfipte în pământul udat de sângele strămoşilor. Ca dovadă – legea fără „obiceiul pământului“ (ce se exprimă, tot mioritic, prin darurile generoase ale pământului – damigeană cu vin, mioară, orătanie etc.) n-are mare trecere.
Cum stăm totuşi cu raportul dintre ceea ce e interzis şi ceea ce e permis? Ceea ce nu e explicit pus sub interdicţie legală e admis ori nu? În Vest, o uşă e ori închisă, ori deschisă. Da sau nu. Pe aici, cum observa Constantin Noica, îl avem nu doar pe „da“ sau „nu“, ca restul neamurilor, ci şi pe „ba“. De fapt, îl avem şi pe „deh“, pe „îhî“, pe „mda“ şi, de bună seamă, avem şi ridicarea din umeri, sughiţul, scărpinatul în creştet, pauza de masă prelungită, răspunsurile în doi peri şi patru ceasuri, toate menite să ne smulgă de sub odioasa tiranie aristotelică a logicii binare. Dar cel mai preţios conector logic al organicei noastre civilizaţii a statului de drept rămâne „depinde“. Şi un „depinde“ subcontextual, pronunţat scăzut, cu degetul ţintind cerul, însoţit de o căutătură complice, parodic-postmodernă. Depinde...
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Vin 19 Feb 2010, 12:59
aurora a scris:
Tanara in varsta de 25 de ani spune ca si-a dorit foarte mult sa aiba un copil, si a facut eforturi pentru a duce sarcina la termen.
Am vazut la tv, sufera cu tiroida. Cineva spunea la topicul "Femei, femei", ca in Romania nu a vazut supraponderale. Are ocazia!
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Vin 19 Feb 2010, 23:43
Articolul din revista "22" mă trimite la un titlu shakespearerian "Mult zgomot pentru [un] nimic". Stimatul consilier este exemplul tipic pentru un viermuş care, printr-o ironie a sorţii, ajunge într-o foncţie şi de acolo se dă ditai pitonul.
Păcat de articol, că este bun. Dar... câinii latră ursul merge. Lui Gheorghe i s-a reţinut permisul şi i s-a întocmit dosar penal. ŞI? CARE VA FI URMĂTOAREA MIŞCARE?
_____________________ Free your mind!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 20 Feb 2010, 07:59
Anahoret a scris:
Articolul din revista "22" mă trimite la un titlu shakespearerian "Mult zgomot pentru [un] nimic". Stimatul consilier este exemplul tipic pentru un viermuş care, printr-o ironie a sorţii, ajunge într-o foncţie şi de acolo se dă ditai pitonul.
Păcat de articol, că este bun. Dar... câinii latră ursul merge. Lui Gheorghe i s-a reţinut permisul şi i s-a întocmit dosar penal. ŞI? CARE VA FI URMĂTOAREA MIŞCARE?
Depinde! ps: dar un „depinde“ necontextual, pronunţat ferm, cu degetul ţintind cerul dar fara a ascunde vreo complicitate imorala, neînsoţit de o căutătură complice.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Homeschooling Mier 24 Feb 2010, 13:45
Homeschooling INTERVIU cu deputatul Carmen Axenie despre invatamantul la domiciliu (homeschooling): Statul economiseste niste bani iar unii parinti vor fi multumiti ca li s-a ascultat o cerinta
Citat :
Deputata PD-L, Carmen Axenie, a citit azi in parlament o declaratie privind oportunitatea (re)introducerii in sistemul de invatamant romanesc a homeschooling-ului sau a invatamantului la domiciliu. "Marea hiba a invatamantului nostru este ca nu are sau nu mai are viziune sociala, nu pune familia in centru. Avem nevoie de o reforma profunda a invatamantului romanesc si homeschooling-ul reprezinta o oportunitate" declara Carmen Axenie intr-un interviu acordat pentru HotNews.ro.
Inafara de faptul ca statul ar economisi bani, interviul nu prezizeaza nimic.
"homeschooling" suna "ca dracu" in Parlamentul Romaniei. Nu mai bine ii spunea " invatamant / educatie la domiciliu " si venea cu o idee/ceva despre ce inseamna si cum s-ar putea aplica in Romania. Sau e doar o "idee" prinsa din zbor cum ar mai putea aduce ceva bani la buget si atat?
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 24 Feb 2010, 14:17
aurora a scris:
Inafara de faptul ca statul ar economisi bani, interviul nu precizeaza nimic.
"homeschooling" suna "ca dracu" in Parlamentul Romaniei. Nu mai bine ii spunea " invatamant / educatie la domiciliu " si venea cu o idee/ceva despre ce inseamna si cum s-ar putea aplica in Romania. Sau e doar o "idee" prinsa din zbor cum ar mai putea aduce ceva bani la buget si atat?
Chiar ieri ma gandeam la denumirile astea preluate automat. Nu mai stiu peste care dadusem. Nu le suna bine in romaneste, dar adevarul e ca daca am repeta ne-am obisnui. Ma gandeam ca nici in engleza nu le-o fi sunat bine la inceput (in cazul la care ma gandeam eu, te puteai gandi si la varianta asta), dar s-au obisnuit, pe motiv ca "noua nu ne suna bine, dar dupa ce toate natiile il vor prelua fericite, o sa ni se para si noua ca suna bine".
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 24 Feb 2010, 15:11
Eu nu inteleg, de ce "sa ne obisnuim" noi? Daca avem termeni echivalenti in limba romana.
Desigur, ne putem obisnui si cu engleza in totalitate, nu? Dar de ce engleza, si nu franceza? sau maghiara? sau germana?
La ce ne mai foloseste limba romana, daca ne putem obisnui cu alta?
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 24 Feb 2010, 15:43
aurora a scris:
Eu nu inteleg, de ce "sa ne obisnuim" noi? Daca avem termeni echivalenti in limba romana.
Desigur, ne putem obisnui si cu engleza in totalitate, nu? Dar de ce engleza, si nu franceza? sau maghiara? sau germana?
La ce ne mai foloseste limba romana, daca ne putem obisnui cu alta?
Eu voiam sa zic altceva. Ca in engleza ne suna bine, dar prin uzul denumirii romanesti, ne vom obisnui si cu denumiri neaoşe. Aveam un exemplu in minte, dar nu e cel mai bun. Şcoala "Step by step" numita asa si la noi. Ii puteam spune "Pas cu pas".
Sun Plaza, cel mai mare mall din tara, va fi deschis publicului maine, dupa o serie de mai multe amanari. Nu toate magazinele vor fi insa deschise la inaugurarea oficiala a proiectului.
"Maine vor fi deschise 80% din magazine, in functie de suprafata. Totul depinde de retaileri", a declarat Michael Richard, general manager EMCT Romania, dezvoltatorul Sun Plaza. Proiectul are o suprafata inchiriabila de 80.000 de metri patrati si este amplasat in partea de sud a Capitalei, in zona Piata Sudului. Potrivit declaratiilor managerilor EMCT, 97% din suprafata centrului comercial este inchiriata.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 25 Feb 2010, 18:19
Cristi Vatau, unul dintre cei care sustin ca a fost pagubit de sportivul Catalin Zmarandescu, a explicat in cadrul emisiunii "Happy Hour" de la PRO TV, cum a reusit luptatorul sa-l pacaleasca.
"Ne-a pacalit pe baza de prietenie. Sa-i fie rusine pentru asta, ne stim de 10 ani. M-a sunat la 12 noaptea si mi-a spus ca e sotia lui internata in spital, ca are leucemie, ca moare si ca ii trebuie 10.000 de euro sa dea la doctor. Fiind prieteni, l-am crezut. Peste 3-4 zile din nou, ca au venit echipamentele noi si are nevoie iar de 10.000 de euro. I-am dat fara acte, n-am nicio dovada. O sa dea socoteala pentru tot raul pe care l-a facut. Asa a luat de la multi oameni, cate 10.000, 20.000, 30.000 de euro, in functie de posibilitatile fiecaruia", a povestit Vatau la "Happy Hour". Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Dosarele Henri Coanda 800 kg de acte secrete Dum 07 Mar 2010, 14:00
Coanda avea in lucru trei proiecte pentru Ceausescu: “Oraşul viitorului”, “Aerotubexpres” şi “Autostrada Soarelui” * Intre hartii s-au gasit planurile farfuriei zburatoare * Aerodina lui Coanda ii intereseaza pe americani * Aparatul are propulsie neconvenţională, cu vaporizarea hidrocarburilor sub presiune
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 07 Mar 2010, 16:53
Interesante si comentariile.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 07 Mar 2010, 19:03
Despre aerodina lenticulară ştiam... eram prin liceu când a apărut un articol în revista "Ştiinţă şi tehnică". Cel care a scris comentariul are dreptate, sunt multe inadvertenţe.
_____________________ Free your mind!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 07 Mar 2010, 19:52
Melodia "Playing With Fire", interpretata de Paula Seling si Ovi, va reprezenta Romania la finala Eurovision, organizata la Oslo, in luna mai. Piesa, compusa de Ovidiu Cernauteanu, a fost desemnata castigatoare prin votul juriului (50%) si cel al telespectatorilor (televoting - 50%). "Playing with Fire" a obtinut majoritate de puncte din partea publiclui si a juriului (12 puncte), fiind urmata in clasament de "Save Their Lives", interpretata de Luminita Anghel & Tony Tomas & Adrian Piper (10 puncte) si de piesa "Around Around", intepretata de Catalin Josan (8 puncte). Deoarece anul trecut, in Rusia, piesa "The balkan girls", interpretata de Elena Gheorghe, nu s-a clasat in primele zece (locul 19), tara noastra va trebui sa treaca si de preselectia organizata pe 27 mai pentru a putea participa la marea finala.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 07 Mar 2010, 19:55
CUM ALEGEM CORECT UN SUV DACIA DUSTER
Cei interesati de noul model autohton au doua optiuni viabile: o versiune 4x4 - cu tractiune integrala - sau un Logan MCV.
Comunicatul de presa prin care Dacia anunta, martea trecuta, lansarea noului SUV Duster la Salonul Auto de la Geneva era deschis de o promisiune pe care producatorul nu o poate sustine si de care viitorul client nu va beneficia: ” Dacia Duster, un 4x4 veritabil. De azi, de la 10.500 de euro cu TVA inclus”.
Gama Duster poate fi accesata cu suma promovata de Dacia, dar, asa cum s-a mentionat in repetate randuri saptamana aceasta, pretul minim permite doar achizitionarea unui autoturism (cu tractiune fata) 2x4. Cat se poate de veritabil, evident.
Discutia despre 4x4 incepe abia de la 12.300 de euro (versiunea 1.6 - 105 CP Duster) sau, mai degraba, de la 12.800 de euro (1.6 - 105 CP Ambiance) - daca aruncam o privire pe lista cu dotarile fiecarei echipari constatam ca ”baza” (Duster) e mai despuiata ca un supermodel din paginile calendarului Pirelli.
In oricare dintre cele doua situatii, ne gasim deja la aproximativ 2.000 de euro distanta (plus/minus doua, trei sute de euro) de suma trambitata de Dacia.
Vestea proasta este ca suntem inca foarte departe (ca pret) de singura versiune cu tractiune integrala care intruneste atributele unei oferte demne de a fi obiectiv luata in considerare!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Ultima editare efectuata de catre dolion in Dum 07 Mar 2010, 20:02, editata de 1 ori
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 07 Mar 2010, 19:59
Mai jos veti putea afla de ce pretul maxim promovat zilele acestea pentru gama Dacia Duster (15.600 de euro) este insuficient achizitionarii unui 4x4 in pas cu vremurile in care traim si cum electronica sta in cativa centimetri de piele.
MCV-ul, cel mai bun Duster cu tractiune fata
Cum am semnalat de la bun inceput, cei interesati de noul SUV Dacia Duster au, practic, doua optiuni viabile: o versiune 4x4 - cu tractiune integrala - sau un Logan MCV.
Un Duster doar cu tractiune fata este, in fapt, doar un break (cu garda la sol marita). Iar Dacia ofera deja un astfel de model – Logan MCV – mai ieftin (ca pret de intare in gama), mai bine echipat (in cazul unui buget similar alocat), cu un portbagaj mult mai mare sau cu optiunea unui al treilea rand de scaune (situatie in care masina poate adaposti sapte persoane).
Cel mai ieftin Logan MCV (1.4-75 CP Ambience) costa 8.400 de euro, cu 2.100 de euro mai putin ca Dacia Duster. Cel mai accesibil break Dacia cu motor 1.6-105 CP (precum cel care echipeaza SUV-ul) are un pret de 10.900 de euro.
Loganul e mai scump, dar, pentru cei 400 de euro solicitati suplimentar, ofera, tineti-va bine, aer conditionat, geamuri electrice fata, oglinzi retrovizoare in culoarea caroseriei reglabile electric si degivrante, volan ajustabil pe inaltime, scaun sofer cu reglare pe inaltime inchidere centralizata cu telecomanda, radio-CD, computer de bord, centuri de siguranta fata reglabile pe inaltime, proiectoare de ceata, bancheta rabatabila fractionat - echipamentele care nu sunt disponibile nici macar optional pe Dusterul de baza!
Avem, asadar, o masina identic motorizata, in care cinci oameni pot calatori la fel de bine ca in Duster, cu o garda la sol suficient de mare (16 centimetri), un portbagaj colosal – 700 de litri (SUV-ul are 475 de litri) – si, mai presus de orice, incomparabil echipata.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 07 Mar 2010, 20:00
Duster 4x4: un ”benzinar” n-ar fi fost rau
Un Duster 4x4 propulsat de motorul pe benzina costa intre 12.300 (in echiparea de baza, care se autoexclude din discutie, din cauza nivelului deplorabil de dotari) si 13.700 de euro (in varianta de top – Laureate).
Cele doua versiuni Duster 4x4 animate de turbodieselul de 1.5 litri si 110 cai-putere sunt disponibile pentru 14.700 de euro (Ambiance), respectiv, 15.600 de euro (Laureate).
In principiu, clientii care nu solicita des si agresiv masina in off-road (situatie in care se gasesc, potrvit statisticilor, majoritatea posesorilor de SUV-uri) si cei care nu circula mai mult de 50.000 de kilometri pe an nu ar avea nevoie de cuplul suplimentar (la regim inferior de turatii) oferit de un turbodiesel si nici n-ar avea de ce sa investeasca in plus aproape 2.000 de euro pentru o versiune 4x4 1.5 dCi.
Totusi, Dacia a aranjat in asa fel oferta Duster, incat evitarea mult mai scumpului motor pe motorina sa fie aproape imposibila pentru orice om care aspira la un nivel de siguranta superior, in perfect consens cu epoca in care traim.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 07 Mar 2010, 20:01
Smecheria Dacia
Duster este primul model Dacia dotat cu ESP – sistemul electronic de control al stabilitatii – un element nu doar esential in pachetul de siguranta activa oferit de un autoturism modern, ci si obligatoriu, din 2011, pentru toate masinile mici comercializate in UE.
Din pacate, ESP-ul, dotare optionala (250 de euro) pentru echiparea de top Dacia Duster, poate fi comandat numai impreuna cu motorul 1.5 dCi (110 CP)! Asadar, cine are pretentia sa conduca un SUV 4x4 Dacia cu ESP e obligat sa aleaga versiunea diesel, mult mai scumpa.
De-a dreptul hilar (o nostimada costisitoare insa), alegerea ESP-ul impune, potrivit Dacia, bifarea optiunii ”volan imbracat in piele (100 de euro)”!
Se poate, asdar, observa ca un Duster 4x4 in pas cu vremurile costa 15.950 de euro, evident mai mult de 15.600 de euro – pretul maxim vehiculat intens in ultimele zile - si ca, protectia oferita de ESP trebuie musai completata (contra cost) cu rafinamentul propus de un ”covrig” infasurat in piele. Sursa: Evenimentul Zilei - (Cristian Ionescu)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 07 Mar 2010, 20:40
PLATIM CU TOTII RESTRUCTURARILE DIN COMPANIILE DE STAT
Guvernul ofera plati compensatorii disponibilizatilor CFR Marfa din bugetul asigurarilor sociale, unde reprezentantii Ministerului Transporturilor spun ca s-au virat sume speciale. Statul plateste din banii contribuabililor oalele sparte ale companiilor falimentare silite sa faca restructurari. Asa se intampla in cazul CFR Marfa, care luni va pune pe liber 4.587 de angajati. Platile compensatorii pe care le vor primi acestia timp de 12- 15 luni vor proveni din bugetul de somaj.
Masura i-a revoltat pe micii intreprinzatori, care au acuzat o deturnare de fonduri si discriminare intre lucratorii de la stat si cei de la privat. Asta pentru ca un angajat de la privat, daca este concediat, isi ia salariile compensatorii de la angajator, si nu din bugetul pentru somaj.
Venit maxim de 1.360 de lei
Reprezentantii Ministerului Transporturilor (MT) spun ca toate companiile feroviare sunt finantate de la bugetul de stat si se afla in dificultati financiare, cu pierderi substantiale la finele lui 2009.
„In bugetul companiei nu exista sume pentru re structurati. Trebuie sa tinem cont de faptul ca salariatii sunt specializati intr-un domeniu exclusiv, iar singura sansa de reangajare e reconversia profesionala”, explica Gheorghe Popa, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.
* Prin Ordonanta nr. 9/2010, guvernul a decis ca personalul restructurat sa primeasca un venit maxim de 1.360 de lei (venitul mediu pe economie), indiferent daca salariul a fost mai mare decat aceasta suma. Mai exact, cei care primeau pana acum 800 de lei isi vor pastra inca un an (sau 15 luni, pentru o vechime de peste 25 de ani) acelasi venit, reprezentand 500 de lei - ajutor de somaj, plus restul de bani din platile compensatorii.
* Totalul compensatiilor va ajunge la 241.852 de lei, potrivit notei de fundamentare a ordonantei.
Fostii angajati ai CFR Marfa nu vor lua din painea celorlalti someri, fiind acordate suplimentari, sustin reprezentantii MT. Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocupare a Fortei de Munca, Silviu Bian, a declarat ca „banii sunt prevazuti in bugetul asigurarilor de somaj, aprobat de parlament”.
Statul are la dispozitie 2,935 milioane lei la bugetul asigurarilor de somaj. Agentiile de ocupare a fortei de munca ii vor monitoriza indeaproape pe acesti fosti angajati, care nu-si vor mai primi indemnizatiile daca vor refuza reconversia profesionala si doua oferte de munca.
Privatii sunt insa nemultumiti de decizia legislativului, intrucat la bugetul asigurarilor sociale pentru somaj contribuie in mod egal toti angajatorii si salariatii din Romania. Astfel, este o discriminare acordarea unor salarii compensatorii din acesti bani numai in cazul concedierii angajatilor la societatile nationale, spune Ana Bontea, directorul departamentului juridic al Consiliului National al IMM-urilor. (A contribuit Oana Craciun)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mar 16 Mar 2010, 14:10
Un film cutremurator, actual, despre masacrele asupra delfinilor din laguna Taiji, Japonia!! O tacere din partea tuturor oficialitatilor japoneze si din alte tari, ce ascundea un adevar sinistru. http://documentare.italk.ro/the-cove-2009/
Deşi apare abia mâine, revista jurnaliştilor plecaţi de la Caţavencu a început deja să se manifeste, în diverse feluri, pe net. În primul rând, are sait. Şi clip de promovare. Care, ca şi numele revistei (" Kamikaze "), face trimitere la japonezi. Nici spotul, nici poantele de pe sait nu-s foarte rele, numai că încearcă prea mult să justifice un nume neinspirat. (Prima variantă vehiculată, Pokemon, suna ceva mai bine.) Probabil că or facă juma de an de-acum încolo numai glume cu Japonia, doar ca să explice de ce şi-au pus numele Kamikaze. Ar fi o strategie sinucigaşă. Mă întreb dacă e vreo poantă legată de greva japoneză în primul număr.
În altă ordine de idei, se pare că unii parlamentari sunt foarte nemulţumiţi de ce se întâmplă pe piaţa ziarelor româneşti şi au de gând să dea o lege împotriva jurnaliştilor traseişti. Ideea le-a venit după ce a ajuns la urechile lor zvonul cum că demisionarii de la Caţavencu vor să treacă la PDL (formaţiune cunoscută drept “PNL nou” şi “Partidul fără moguli”).
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Copilărie fericită Mar 16 Mar 2010, 18:03
Citat :
... ma indoiesc ca cei 15 copii ai acestei femei considera ca au avut o copilarie chinuita. O copilarie aiurea poti sa ai si daca ti se serveste zilnic foie gras si icre negre si ai la dispozitie tot ce-ti doresti.
Citat :
Eu ma indoiesc si mai tare ca cei 15 copii considera ca au avut o copilarie fericita (cum de altfel i se cuvine oricarui copil).
Citat :
Eu cred ca bietii copii nici macar nu stiu ce inseamna o copilarie fericita
Citat :
Depinde de valori, educatie si asteptari. Poti fi 1 singur la parinti, cu posibilitati, totul pus la dispozitie, facultate, blugi si tot sa ti se para nefericit pot fi nspe copii sa manince la limita, sa nu stie ce-i aia vacanta la mare, bani de buzunar, sa stea 2-3 in aceeasi camera, sa ia hainele unul de la altul si atmosfera sa fie de 10 ori mai misto.
Din experienţa voastră de copii, de părinţi sau bunici... ce consideraţi "copilărie fericită"?
Eu, copil unic fiind, îi invidiam pe cei 13 copii ai pocăiţilor, în compania cărora mă simţeam foarte bine la joacă. Preferam să merg pe furiş la ei acasă, la prânz... mâncam fasole frecată, cartofi fierţi... Acasă, bunica îmi făcea pui, ficăţel, cu cartofi prăjiţi, fasole dar cu cârnaţi...
Probabil că si ei mă invidiau pe mine. Sau nu?!?!?
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mar 16 Mar 2010, 19:04
Chiar dacă mama (Dumnezeu s-o odihnească!) nu mă bătea într-o zi, înseamna că era plecată din localitate sau bolnavă (dar făceam şi d-alea nefăcute! ) eu zic că am avut o copilărie fericită.
În primul rând fiindcă am avut şansa să cresc la casă, într-o zonă de deal cu pădure de stejar şi cu livezi. Colindam cu ceata de copii cât era ziua de mare (aia de vară). Pentru că mergeam la pescuit la Teleajen şi mâncam bureţi lăptoşi fripţi pe lespede sau pe tablă.
Pentru că fumam mătase de porumb!
Pentru că ne trimiteau mamele noastre la cules de pălămidă pentru bobocii de raţă/gâscă (fiecare ce avea prin bătătură) şi încingeam câte un fotbal de mureau bobocii de foame! Pentru că, chiar dacă aveam cireşi în curte, noi, băieţii, mergeam la furat de cireşe pe deal şi ne alergau paznicii cu câinii. Pentru că... voi chiar vreţi să vă umplu topicu' ăsta?
_____________________ Free your mind!
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Mar 16 Mar 2010, 19:07, editata de 1 ori
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mar 16 Mar 2010, 19:07
Aveam 12 ani când s-a născut sora mea (numai după tată... deci aveam "mamă vitregă" sau "măştioane" cum se zicea la ţară, sau "malefica" aşa cum îi zice in zilele noastre o fetiţă mamei vitrege din "Albă ca Zăpada") Bineînţeles că am fost foarte solicitată în a avea grijă de ea, cu o mână ţineam cartea cu cealaltă zdrăngănelile ei). Apoi, maică-sa îi făcea ei special bunătăţi, chifteluţe de pui, care miroseau înnebunitor... după 1-2 zile de stat în frigider, când ea nu mai mânca, aveam şi eu voie... Şi portocale...
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mar 16 Mar 2010, 19:16
aurora a scris:
În primul rând, are sait.
În primul rând văd că ai avut curajul să abordezi varianta Pruteanu şi ai scris sait, nu site. Eu încă n-am curajul tău.
Depinde de ei ca să-şi transforme numele în renume. S-ar putea să fie o publicaţie cu priză la public şi Kamikaze să nu mai sune chiar aşa ciudat.