Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 06 Sept 2009, 21:15
Cristina a scris:
Subscriem, subscriem , dar doar sub subscrierea subscrisilor de sub subscrisele proscrise
De când nu ţi-am mai spus că eşti zgâtie?
_____________________ Free your mind!
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 06 Sept 2009, 21:33
Anahoret a scris:
Cristina a scris:
Subscriem, subscriem , dar doar sub subscrierea subscrisilor de sub subscrisele proscrise
De când nu ţi-am mai spus că eşti zgâtie?
Adica se tine de ghidusii?
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 06 Sept 2009, 21:35
Citeam în "Dilema veche" un articol despre moldovenii de peste Prut şi "democraţia" lor. Am avut un acut sentiment de déjà vu.
"Un tînăr de 28 de ani, care locuieşte în Chişinău, îmi povestea cum într-o seară a fost reţinut de poliţie şi acuzat că a consumat alcool la volan. «Băusem doar o bere fără alcool, dar poliţistul insista să mă convingă că am încălcat legea şi voia să îmi reţină permisul de conducere». Dornic să iasă din încurcătură, tînărul i-a oferit poliţistului 100 de lei moldoveneşti (echivalentul a 10 dolari), însă poliţistul l-a refuzat vexat, explicîndu-i încă o dată că riscă să-şi piardă permisul de conducere, prin urma¬re în joc sînt sute de euro, nu 100 de lei prăpădiţi! Enervat de lăcomia acestuia, tînărul a sunat o cunoştinţă de-a sa cu funcţie de conducere în rîndurile poliţiei din Moldova, care i-a confirmat faptul că nu comisese nici o infracţiune consumînd bere fără alcool. Simpla pronunţare a numelui sus-pusului său ierarhic a fost suficientă pentru a-l transforma pe durul poliţist în cel mai umil dintre umili. Întâmplarea nu este unică, ba din, contră – e foarte reprezentativă. În Moldova, poliţia se hrăneşte la drumul mare, la fel ca toţi cei ce îşi pot permite să abuzeze de puterea alocată. Amen¬zile legale le plătesc doar «fraierii» – am întrebat un grup de tineri care dintre ei a plătit ultima dată amenda legală po¬liţiei rutiere şi toţi oferiseră şpagă pentru a scăpa. Indicele Percepţiei Corupţiei, elaborat de Transparency Interna¬tional, situează Moldova pe locul 109 din 179 de ţări, fiind mult mai coruptă decît Turcia, de exemplu, care se plasează pe locul 58, sau Georgia, aflată pe poziţia 67. «Există un preţ, care este în general cunoscut de publicul larg sau interesat, pentru a scăpa în justiţie de pedeapsa pentru orice infracţiune comisă, inclusiv omucidere (sublinierea mea)» – îmi explică un angajat al Serviciului de Informaţii şi Securitate dintr-un mic centru raional situat în nordul republicii, care a dorit să rămână, evident, sub protecţia anonimatului."
Victoria Stoiciu, Lunga cale către democraţie, apărut în "Dilema veche", nr. 290 din 3-9 septembrie 2009
Anahoret
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 06 Sept 2009, 21:36
ostrovna a scris:
ostrovna
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 06 Sept 2009, 21:42
Anahoret a scris:
ostrovna a scris:
Va spun noapte buna dragilor si va puuuuuuuuup:)
Mai subscriu si altadata
Anahoret
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 06 Sept 2009, 21:46
Subscriu şi eu la ce-ai subscris tu şi-ţi urez noapte bună! Cu ursuleţ cu tot!
ostrovna
Anahoret azi am vazut ursuletul,multam fain:)
Subscriu!
ps: da' nu ma-ntreba la ce, ca azi am decis sa fiu blonda!
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
ostrovna
Anahoret azi am vazut ursuletul,multam fain:)
Subscriu!
ps: da' nu ma-ntreba la ce, ca azi am decis sa fiu blonda!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 09 Sept 2009, 12:00
Impresionant! Fanii din România au ţinut să-i aducă sâmbătă, 29 august, un omagiu lui Michael Jackson. Aceştia s-au reunit în trei locaţii diferite la Universitate, la Plazza România şi la Gara de Nord şi au dansat pe melodia "Beat it". Simpli trecători ori admiratori ai muzicii lui Michael Jackson au rămas uimiţi de sincronul tinerilor care au ales astfel să-i mulţumească Regelui Muzicii Pop pentru ceea ce a lăsat în urma sa. http://www.libertatea.ro/stire/video-iata-cum-i-au-multumit-fanii-din-romania-lui-michael-jackson-255231.html
Mie, personal, mi-au dat lacrimile ...In astfel de momente, nu ai cum sa nu te mindresti cu tinerii nostri !
ps: m-am bitzit - in ritm cu ei -, pe scaun, de era sa ma rostogolesc cu el cu tot ...
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 09 Sept 2009, 15:24
Cristina a scris:
Impresionant! Fanii din România au ţinut să-i aducă sâmbătă, 29 august, un omagiu lui Michael Jackson. Aceştia s-au reunit în trei locaţii diferite la Universitate, la Plazza România şi la Gara de Nord şi au dansat pe melodia "Beat it". Simpli trecători ori admiratori ai muzicii lui Michael Jackson au rămas uimiţi de sincronul tinerilor care au ales astfel să-i mulţumească Regelui Muzicii Pop pentru ceea ce a lăsat în urma sa. http://www.libertatea.ro/stire/video-iata-cum-i-au-multumit-fanii-din-romania-lui-michael-jackson-255231.html
Mie, personal, mi-au dat lacrimile ...In astfel de momente, nu ai cum sa nu te mindresti cu tinerii nostri !
ps: m-am bitzit - in ritm cu ei -, pe scaun, de era sa ma rostogolesc cu el cu tot ...
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 09 Sept 2009, 20:17
zaraza26 a scris:
Cristina a scris:
S-au organizat foarte bine! Jos palaria!
Extraordinar,chapeaux acelor tineri, am plins destul dupa el impreuna cu fetele mele Dumnezeu sa-l ierte si sa-l puna in corul cerului ca era un copil.
Cristina multumesc
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 09 Sept 2009, 21:01
Cristina a scris:
Impresionant! Au fost asemenea omagii în toate marile oraşe ale lumii, inclusiv în ziua comemorării morţii lui Michael Jackson. Nu ştiu un alt artist care să fi fost omagiat în aşa fel. Pentru mine rămâne un mare artist, Ştiu că nu se discută gusturile, dar, a revoluţionat muzica şi industria muzicală, inclusiv MTv, care îi datorează f mult, pentru că practic MJ a a relansat postul. Şi acum, seara, o oră îi aparţine doar lui MJ pe acest post. Şi nu mă mai satur de muzica, videoclipurile lui, şi mesajele ce le transmitea cu fiecare cântec al său!
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Prefectul judeţului Vrancea, Raluca Dan, a acuzat-o ieri pe Sorina Plăcintă, ministrul Tineretului şi Sportului, dar şi senator PDL de Vrancea, că s-ar folosi de ajutoarele acordate persoanelor defavorizate din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene, pentru a-şi face campanie electorală.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Generatii intregi, oamenii de stiinta au considerat Africa leaganul civilizatiei umane. Acum, o extraordinara descoperire facuta de arheologi sugereaza ca stramosii nostri primitivi au plecat din Africa pentru a explora restul lumii cu mai bine de 800.000 de ani mai devreme decat s-a crezut pana acum, inainte de intoarcerea pe continentul de origine.
Recent, in dealurile din Georgia, arheologii au dezgropat sase schelete care dateaza de acum 1,8 milioane de ani care ameninta sa schimbe total teoria evolutiei umane. Oasele georgiene - care includ un craniu cu dinti extrem de bine conservat - sunt cele mai vechi fosile omenesti vreodata descoperite in afara Africii.
Ramasitele apartin unor oameni primitivi scunzi, cu creiere mici putin dezvoltate care mergeau si alergau asemanator omului modern. Impreuna cu acestea au mai fost gasite unelte de piatra, resturi animale si plante - lucru care sugereaza ca se indeletniceau cu vanatoarea.
Profesorul David Lordkipanidze, custodele Muzeului National din Georgia, a declarat: "Inainte de aceste noi descoperiri, parerea generala era ca oamenii au venit din Africa cu aproape 1 milion de ani in urma, ca aveau deja unelte de piatra sofisticate si ca anatomia corpului lor era destul de avansata - referitor la capacitatea creierului si a proportiilor membrelor.
Cu toate acestea, ce am aflat acum este total diferit de ce stiam". Mici si ghemuiti In opinia acestuia, Africa este, in continuare, leaganul de necontestat al rasei omenesti. Dar a tinut sa adauge: "Totodata, Georgia ar putea fi locul aparitiei primilor europeni". Recentele informatii dobandite de arheologi face si mai zapacitoare deja confuza si complicata istorie a umanitatii.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca primii oameni in adevaratul sens al cuvantului - o rasa de indivizi cu aspect ghemuit numiti Homo habilis - au evoluat in Africa cu aproximativ 2,5 milioane de ani in urma. A urmat, apoi, o specie mai inalta, mai atletica, Homo erectus, care a migrat din Africa pentru colonizarea Europei si Asiei. Rasa descendentilor lor din afara Africii s-a stins. Dar cei din Africa s-au transformat, dezvoltandu-se in "omul modern", si astfel a inceput cel de-al doilea val al migratiei, cu aproximativ 120.000 de ani in urma. Noile descoperiri indica faptul ca Homo erectus a parasit Africa mult mai devreme decat s-a estimat initial, si a trait, o buna bucata de timp, in Eurasia. Creiere mici Recent intalnitii stramosi din Dmanisi aveau aproximativ 1,50 m inaltime si creierele la jumatatea dimensiunii celor ale omului contemporan. "Oamenii din Dmanisi erau aproape moderni in ceea ce priveste proportiile corpului, mergeau si alergau foarte bine; bratele lor, in schimb, se miscau intr-un mod total diferit, iar creierele lor erau mici in comparatie cu ale noastre", a continuat Lordkipanidze.
Primele fosile din Dmanisi au fost aflate in anul 2001. Potrivit profesorului, e foarte posibil ca oasele Dmanisi sa fi apartinut unui Homo erectus timpuriu, care a trait in Georgia inainte de a migra catre restul Europei. "Intrebarea este daca Homo erectus a provenit din Africa sau Eurasia si daca Eurasia este raspunsul corect, atunci au existat migratii inverse? Aceasta idee parea prosteasca acum cativa ani, dar nu si astazi", a conchis profesorul.
Primaria comunei Lesu din judetul Bistrita-Nasaud a ramas cu doar 62 de bani in cont, in septembrie, deoarece fondurile alocate la inceputul anului s-au epuizat, a declarat, astazi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, edilul acestei comune, Nicolae Lupsan.
"Pot sa scot chiar acum contul de executie bugetara si veti vedea ca nu mai sunt decat 62 de bani. Si va asigur ca nu veti gasi cheltuieli exagerate, toate au fost cu masura si in functie de posibilitati. Daca la rectificare nu veti avea grija, iau oamenii din Lesu si ii aduc cu autobuzele in fata Prefecturii", a amenintat Nicolae Lupsan.
Subprefectul de Bistrita-Nasaud, Grigore Timoce, a spus ca situatia de la Lesu nu este singulara, multe primarii plangandu-se ca nu mai au bani nici pentru plata facturilor sau a salariilor angajatilor. Subprefectul a dat ca exemplu comuna Budacu de Jos, unde, potrivit primarului Florin Simionca, in conturi mai sunt doar 400 lei. Cele mai afectate de lipsa fondurilor sunt cele 30 de primarii PSD, care au primit cei mai putini bani in martie, cand Consiliul Judetean a aprobat bugetul pe anul in curs.
Sursa: Libertatea (Redactia Libertatea)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Din cauza dificultatilor la plata compensatiei lunare pentru chirie, Guvernul a autorizat Ministerul Administratiei si Internelor sa inchirieze, pe o perioada determinata, spatii locative, date in folosinta gratuita politistilor si cadrelor militare in activitate.
Decizia a fost luata printr-o ordonanta de urgenta, aprobata recent de Guvern.
Potrivit actului normativ, cheltuielile pentru inchirierea spatiilor respective se vor suporta din bugetul Ministerului Administratiei si Internelor de la titlul "Bunuri si servicii".
dolion
Guvernul reduce peste 9.360 din cele aproximativ 43.200 de posturi existente la data de 1 august in institutiile supuse procesului de restructurare, reprezentand 21% din total, potrivit unei informari remise de consilierul de stat al premierului, Catalin Baba, anunta, miercuri, NewsIn. Astfel, Guvernul va reduce 9.362 de posturi prin desfiintarea, comasarea institutiilor supuse procesului de restructurare sau prin modificarea numarului de posturi din aceste structuri. In institutiile supuse procesului de restructurare exista 43.268 de posturi, conform raportarii din data de 1 august 2009, facute de fiecare institutie centrala, potrivit cosilierului de stat. Nu s-au luat in considerare posturile de la cele 50 de societati comerciale subordonate Ministerului Economiei. In cazul acestora au fost reduse 4.812 posturi (persoane disponibilizate pana la 01.08.2009). In perioada 1 august - 31 decembrie vor mai fi disponibilizate alte 5.416 persoane. Din cele peste 9.360 de posturi care vor disparea, aproximativ 7.800 sunt ocupate, ceea ce va duce la economisirea a 50 de milioane de euro anual din fondul de salarii.
Sursa: Ziua (Z.O.)
dolion
5 de primari din judetul Timis au plecat in aceasta vara, in Italia, la asa zise cursuri de perfectionare profesionala. Au mers cu avionul, au stat la hotel si au facut plaja cinci-sase zile pe banii celor care i-au ales. Unii si-au mai luat si sotiile cu ei, ca intr-un adevarat concediu.
Cei mai multi nici nu isi mai amintesc cati bani au cheltuit, informeaza, miercuri, Realitatea TV. Excursia celor 25 de primari s-a desfasurat intre 29 august si 5 septembrie in Italia, in regiunea Liguria. Primarii spun ca au participat la un schimb de experienta si si-au insusit "bunele practici in managementul proiectelor europene". Recunosc insa, ca au mai facut si plaja.
Si daca tot e momentul adevarului, unii recunosc ca si-au luat si sotiile cu ei, carora le-ar fi platit cheltuielile de deplasare. A fost un schimb de experienta ca sa putem invata si sa luam modelul lor "Am stat cinci zile si in fiecare zi, opt ore. Dupa orele 17 am stat si la plaja", a spus Constantin Buzatu, primar Becicherecu Mic. "A fost un schimb de experienta ca sa putem invata si sa luam modelul lor cum sa cheltuim banul public. Am cheltuit din bugetul Consiliului Judetean 80% si din bugetul comunei 20%, 30 de milioane", a precizat Vasile Graur, primar Lovrin. Pe langa sumele cheltuite cu deplasarea, primarii au avut de platit Centrului de Formare Continua Timisoara o taxa de participare de 800 de lei. Tot din bani publici. Desi edilii locali spun ca administratia judeteana a fost co-organizator al excursiei, Consiliul Judetean (CJ) Timis neaga orice implicare. "Consiliul Judetean Timis nu a alocat si nici nu a cheltuit bani pentru cursuri de formare profesionala ale primarilor din Timis", a declarat Jana Lavritis, purtator de cuvant CJ Timis. Primarii spun ca sunt obligati sa faca aceste cursuri de perfectionare, periodic. Mai mult, ei sustin ca le-au propus autoritatilor judetene ca anul viitor, schimbul de experienta sa se tina intr-o statiune din tara.
dolion
SOCOTELI. La fiecare 5.000 de persoane care s-ar lasa de fumat s-ar economisi 5,1 miliarde de lei, in zece ani. In vremuri de criza, e o idee buna sa te lasi de fumat, este sfatul medicilor pneumologi. De ce? Pentru ca este unul dintre cele mai costisitoare vicii, dupa cum arata o analiza prezentata ieri de compania Pfizer, producator de medicamente antifumat.
Romanii au cheltuit, in 2008, aproape doua miliarde de euro pe tigari. La aproape aceeasi suma (1,8 miliarde de euro) s-a ridicat si intreaga piata farmaceutica, ceea ce inseamna ca fumatorii au platit pentru tigari, din buzunarul lor, cam tot atat cat i-au costat pe oamenii bolnavi medicamentele luate cu si fara ajutorul statului.
Economii
Un alt calcul realizat de compania Pfizer arata ca, la fiecare 5.000 de fumatori care ar intrerupe fumatul, s-ar economisi 5,1 miliarde de lei in termen de 10 ani. "De castigat nu ar avea doar buzunarul dumneavoastra, ci si organismul. Dupa doar un an de renuntat la fumat, scade la jumatate riscul de a face un infarct miocardic", a precizat medicul pneumolog Miron Bogdan, de la Institutul "Marius Nasta", din Bucuresti.
In plus, tratarea bolilor la nefumatori este mai ieftina decat in cazul fumatorilor. "Pneumonia unui nefumator poate fi tratata in ambulatoriu cu o cura de antibiotice, ce costa cam 100 de lei, in timp ce pneumonia fumatorului se complica si pot fi necesari pana la 3.000 de lei", exemplifica medicul Miron Bogdan.
Medicii spun ca o treime din popula tie a ramas fumatoare, iar ritmul in care romanii renunta la fumat este foarte lent. "Poate si din cauza existentei pe piata a tigarilor de contrabanda, mult mai accesibile. Oamenii chiar trebuie sa simta la buzunar taxele!", este de parere medicul Florin Mihaltan, specialist in consiliere antifumat.
Totusi, un studiu recent, care a inclus Belgia, Marea Britanie si Romania, arata ca fumatorii au devenit mai constienti in ceea ce priveste riscul fumatului si ca 60% dintre romani au reactionat pozitiv la aparitia pictogramelor pe pachetele de tigari. Campaniile antitutun ar trebui extinse, astfel incat rezultatele sa fie pe teremen lung, sustin pneumologii, insa e putin probabil ca asta sa se intample in acest an.
Bugetul Ministerului Sanatatii alocat anul acesta campaniilor antifumat este cu 5% mai mic decat anul trecut. "Banii s-au redistribuit catre alte programe", a precizat dr. Miron. Intre timp, producatorii de tutun gasesc noi metode de a-si face publicitate si abordeaza direct tinerii, in cluburi, unde le ofera gratuit pachete de tigari.
"Avem tineri care, la 35 de ani, au deja 20 de ani de fumat. In cazul lor vorbim despre tabagism." - Miron Bogdan, medic pneumolog, consilier antifumat
dolion
La cei peste 2.500 de lei pe care un roman ii cheltuieste, in medie, pe tigari intr-un an, se adauga si alte costuri, cu implicatii in bugetul intregii tari. In 2008 s-au cheltuit pe tigari 1,9 miliarde de euro, in timp ce vanzarile de medicamente din Romania au fost, in acelasi an, de 1,8 miliarde de euro.
Dintre cei care decid sa schimbe tigarile cu consultatiile medicale si pastile, proces care dureaza de regula 3 luni, 50 la suta au succes, dar, la un an, 20 la suta dintre ei recidiveaza. "Numarul de fumatori se mentine in Romania la 33 la suta din populatie, dar creste deja alarmant numarul de copii si femei care fumeaza", avertizeaza prof.
dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.
Sursa: Gardianul (Florin Pupaza)
dolion
Taxiurile nu mai au acces, incepand de miercuri, in parcarile Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti. Mai mult, este interzisa orice practica de abordare si preluare a clientilor in perimetrul aeroportuar, au anuntat marti reprezentantii aeroportului, conform NewsIn. "In 10 septembrie va fi publicat anuntul privind organizarea si desfasurarea procedurii de licitatie in vederea atribuirii permiselor de acces auto pentru desfasurarea activitatii de transport persoane in regim de taxi de la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti", au declarat reprezentantii aeroportului. Administratia fiecarui aeroport va selecta transportatorii autorizati in regim de taxi si va dispune masurile necesare interzicerii accesului taximetristilor cu autoturismele taxi in parcarile publice aferente terminalelor de pasageri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului transporturilor. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a emis la inceputul lunii februarie proiectul de ordin pentru aplicarea prezentelor norme, ca fiecare administratie aeroportuara, prin serviciile sale specializate, sa organizeze, in functie de specificul sau teritorial, activitatea de transport de persoane in regim de taxi in incinta proprie, astfel incat sa se asigure transportul permanent de persoane intre localitatile de autorizare a transportatorilor autorizati si aeroport. Astfel, administratia fiecarui aeroport, in functie de modul de organizare a incintei proprii, va identifica resursele necesare si va asigura amenajarea de statii de debarcare a persoanelor care sunt transportate la aeroport in regim de taxi, indiferent de localitatea de unde acestia sosesc.
Durata de stationare in statiile de debarcare se va limita la maximum 5 minute, timp suficient si necesar exclusiv pentru debarcarea persoanelor transportate la aeroport, potrivit proiectului de ordin. De asemenea, dupa operatiunea de debarcare, autovehiculul-taxi va trebui sa paraseasca imediat si neconditionat statia de debarcare.
Administratia fiecarui aeroport va amenaja o zona de grupare a autovehiculelor taxi in vederea parcarii temporare a acestora pana la intrarea in locul de asteptare pentru preluarea persoanelor de la aeroport. Acest loc va fi amenajat sub forma unui parc sau flux, care nu va fi situat in proximitatea terminalelor de pasageri. Permisul de acces auto va putea fi eliberat pentru o perioada de maximum 5 ani, insa vizarea acestuia va fi efectuata anual de catre administratia fiecarui aeroport.
dolion
In plina criza economica, autoritatile par sa se intreaca in cheltuirea banilor publici pe lucruri inutile. 140.000 de euro de la buget au fost irositi pe arbustii de pe marginea DN1. Peste 500 de copacei tuia puteau fi observati la inceputul verii de-a lungul soselei.
Numai ca plantele s-au uscat. Firma de amenjari care urma sa-i intretina nu si-a facut treaba, transmite Antena3. Cei 550 de arbusti tuia au fost plantati in vara anului trecut pe o distanta de 4,5 kilometri la iesirea din Bucuresti, pe DN 1. Lucrarea a fost contractata de Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). De amenajare s-a ocupat firma Lena Constructii.
Numai ca arborele vietii este o planta destul de pretentioasa. Clima din Bucuresti nu ii prieste in mod deosebit si trebuie udat zilnic sau macar saptamanal. Specialistii spun ca este de preferat ca plantele sa fie pastrate in ghiveci si nu pe marginea drumului, in soare si trafic intens.
Firma care s-a ocupat de amenajare, dar si cei care au dat banii, au omis aceste lucuri. Astfel, in cateva luni arbustii s-au uscat sau au disparut pur si simplu de pe marginea drumului. Conducerea Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale paseaza toata responsabilitatea in curtea firmei care s-a ocupat de amenajare. In cazul in care firma nu se va achita de aceste responsabilitati, cei de la Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale spun ca nu vor face receptia lucrarii si astfel firma nu isi va lua banii. Reprezentantii societatii care s-au ocupat de amenajarea peisagistica nu au putut fi contactati.
dolion
Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui a demarat, luni, o verificare interna, dupa ce un medic de la Sectia ORL a refuzat sa vina la spital, cu toate ca a fost solicitat sa intervina in cazul unui copil care s-a prezentat la spital cu o aluna introdusa in nas.
Copilul a fost transportat de urgenta, cu un taxi, la o unitate din Iasi, unde cadrele medicale au extras aluna.
"Am convocat si Consiliul de etica si vom analiza in ce masura medicul se face vinovat" a declarat, luni, directorul medical al spitalului vasluian, dr. Carmen Rotaru.
Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui are aprobata linie de garda pentru sectia ORL, insa medicii nu efectueaza garzi, pe motiv ca nu este amenjata o camera speciala pentru medici.
Medicii sunt chemati doar daca apar urgente pe timp de noapte, fiind platiti separat, potrivit raportarilor. In urma unei sesizari depuse de parinti, cazul a intrat si in atentia Colegiului Medicilor Vaslui.
dolion
Doua tinere au ajuns la Spitalul Judetean Vaslui, in noaptea de duminica spre luni, cu traumatism ocular, dupa ce le-a sarit in ochi ulei hidraulic incins din caruselul in care se aflau. Incidentul a avut loc la balciul organizat anual in municipiul Vaslui.
"Cele doua tinere au suferit un traumatism ocular, mai grav la una din victime, dupa ce le-a sarit in ochi ulei incins", a declarat, ieri, directorul medical al Spitalului Judetean Vaslui, Carmen Rotaru. In cursul zilei de luni, cele doua tinere au depus o plangere la Politia Vaslui, in care solicita luarea unor masuri impotriva proprietarului caruselului in care au fost ranite.
Primele cercetari facute, luni, de politistii vasluieni arata ca uleiul hidraulic a sarit in urma ruperii furtunului situat deasupra scaunelor caruselului tip caracatita, in care se aflau cele doua fete. "Din primele verificari facute la fata locului s-a stabilit ca nu este de competenta noastra rezolvarea acestui caz.
De aceea, s-a transmis cazul spre competenta solutionare Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vaslui", a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, Mihaela Straub. Reprezentantii ITM Vaslui au declansat o ancheta in acest caz.
Sursa: Gardianul (A.M.)