Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:16
E jale: ministrii se intrec in a-si da afara angajatii!
De ce ne-a fost frica nu am scapat! Criza economica se simte din ce in ce mai mult, iar membrii Guvernului au trecut la masuri foarte dure, concediindu-si subordonatii, in speranta ca in acest mod vor economisi bani la bugetul statului. Asadar, in maximum trei luni, aproximativ 16.000 de bugetari vor ramane someri. "Campionul" concedierilor este Adriean Videanu, ministrul economiei, care da afara 10.200 de angajati! Ministrul economiei, Adriean Videanu, a anuntat ca 10.200 de oameni vor fi concediati anul acesta din societatile si companiile nationale aflate in subordinea institutiei pe care o conduce. De la Ministerul Agriculturii vor pleca, pana la sfarsitul anului, 1.220 de angajati. Din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor, 1.225 de subordonati vor ramane fara locuri de munca. Ministerul Transporturilor va restructura circa 627 de posturi din cadrul agentiilor aflate in subordinea institutiei. 314 locuri vor fi reduse in structura Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale. Vasile Blaga a anuntat si el restructurarea a 271 de persoane din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei. Din Ministerul Finantelor vor fi concediati 447 de angajati. In cadrul a 11 agentii aflate in "ograda" Ministerului Mediului se vor face 444 de concedieri. Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii va desfiinta 260 de locuri de munca. Nici Ministerul Educatiei nu va scapa. De aici vor pleca 401 persoane. ANPC si Osim vor face si ele in total 103 disponibilizari. Ministerul roman al Afacerilor Externe a anuntat renuntarea la 86 de posturi, inclusiv din misiunile diplomatice, care vor aduce o economie de 300.000 de euro.
Boc face si el restructurari Premierul Emil Boc a precizat ca din cele 22 de agentii aflate in subordinea sa cinci vor fi desfiintate, ceea ce va duce la reducerea aparatului de lucru cu 1.000 de posturi. Pogea: Daca nu facem economii, vom disponibiliza masiv Gheorghe Pogea, ministrul finantelor, are in continuare vesti proaste pentru romani. Acesta a declarat ca, in cazul in care trecerea in concedii fortate a tuturor bugetarilor nu va avea efectele economice scontate, urmatoarea masura va fi disponibilizarea. Potrivit lui Pogea, peste 1.300.000 de angajati ai statului vor intra, fiecare, 10 zile in concediu fara plata, in perioada septembrie - noiembrie anul acesta. Pe de alta parte, sindicalistii nu sunt de acord cu trecerea bugetarilor in concedii fortate fara plata, ei pledand pentru ideea micsorarii numarului de ore lucrate pe saptamana.
Incredibil! Avem si vesti bune Singurele vesti bune vin din partea ministrului agriculturii, Ilie Sarbu, care sustine ca Romania are in acest an o recolta buna de grau si nu sunt motive de scumpire a painii. Pe de alta parte, ploile din ultima perioada au dus si la o recolta foarte buna de legume si fructe romanesti si s-a ajuns la o ieftinire a acestor produse. Totusi, premierul Emil Boc spune ca in acest domeniu, evaziunea "este un sport la moda".
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:19
Mamico, vom contesta toate notele din catalog!
Ecaterina Andronescu, ministrul drag elevilor fara manuale scolare, a mai lasat un porumbel sa zboare in inaltul cerului: "Elevii pot contesta toate notele de la clasa". La auzul acestor profunde cuvinte, de necaz si suparare, dascalii din toata tara s-au tavalit de ras, agitandu-se precum gainile in nisip, de li s-au uscat gatlejurile si li s-au inrosit limbile.
Aceasta initiativa ministeriala ne-a amintit de o scena de familie, in care un tata isi pregatea fiica pentru noul an scolar. Iata secventa! Parintele si-a chemat fata de la joaca pe un ton autoritar. Se vedea ca barbatul este incrancenat pe viata si ca vrea sa faca consiliu de familie. Nevasta, care trebaluia cu spalatul vaselor prin bucatarie, si-a intrerupt brusc activitatea casnica si a venit sa asiste la discutie. Tatal, cu niste hartii in mana, s-a adresat, direct si fara introducere, fiicei. "Asculta la mine! Faci parte dintr-o generatie norocoasa. Am vazut ca cititul la tine e o silabisire, scrisul, mai necitet decat un graffiti, iar socotitul, nu mai departe decat numarul degetelor de la maini si picioare. Asadar, din toamna, sa dea naiba daca tu si ma-ta nu contestati notele de la ascultare si extemporale. Pe toate. Vreau ca acest lucru sa se intample si la muzica, si la desen, si la educatie fizica, si la purtare. Va oblig pe amandoua, caci eu nu am timp sa ma ocup, sa nu va lasati calcate in picioare, sa va cereti dreptul si sa-i innebuniti pe profesori, pana la disperare, ca sa modifice notele, astfel incat sa vad in catalog numai 9 si 10. Iar 9, doar asa, mai rar, de ochii lumii. Vreau sa arat profesorilor ca numai noi, parintii, avem dreptate. Codul lui Andronescu este un document istoric care trebuie aplicat intocmai si care da dreptul, in sfarsit, elevului sa-i bage pe profesori la balamuc". In consecinta, nici o nota nu mai poate fi trecuta in catalog fara contestatii.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:23
Honorius, fiul lui Silviu Prigoana, a ajuns presedinte interimar al filialei PD-L din Chicago. El a declarat, in cadrul unei interventii televizate, ca cele mai mari sanse la alegerile prezidentiale le are Traian Basescu. Honorius Prigoana spune ca organizatia PD-L din Chicago are deja un sediu si aproape 100 de membri.
"Deocamdata nu am ambitii in politica, pentru ca de-abia am terminat facultatea si am alte planuri. In momentul in care o sa am ceva de oferit, probabil o sa ma intereseze o functie publica. Deocamdata nu-mi trece prin cap asa ceva", a afirmat Honorius Prigoana.
Fiul lui Silviu Prigoana este membru PD-L de la varsta de 18 ani.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:24
Senatorul liberal Marius Nicoara vrea ca alegerile sa se desfasoare nu duminica, ci vinerea. El a initiat si un proiect de lege in acest sens, pe care l-a depus la Parlament. Motivul invocat de Nicoara pentru aceasta initiativa este stimularea prezentei la vot.
Potrivit proiectului, persoana care demonstreaza ca a participat la scrutin va primi o zi libera de la serviciu, iar daca votantii sunt angajati in domenii unde se lucreaza non-stop - Politie, Ambulanta, Pompieri -, vor avea liber in ziua de luni. "Propunerea este una de modificare a mai multor legi privind alegerile locale, parlamentare si prezidentiale si prevede ca romanii sa mearga vineri la vot pentru ca vor avea zi libera, dovedind ca au fost la vot, si vor putea face punte de legatura cu sambata si duminica, pentru a avea un weekend prelungit.
Cei care lucreaza in foc continuu, vor vota cu schimbul si vor avea luni liber, legata de sambata si duminica", a explicat, ieri, senatorul liberal.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:26
In ultimele zile, pesedistul Dan Nica, acest vicepremier si ministru intr-unul singur, pare sa fie un soi de grup Stolojan al PNL care a devenit ulterior L-ul din PD-L. Una din trei! Ori domnul Nica e poate singurul ministru care nu-si contreaza neam colegii din coalitie ca sa fie pace in "Parteneriatul pentru Romania" muribunda, vorba domnului Basescu. Ori face parte din grupul pe care seful statului ar vrea sa-l rupa din PSD, conform dezvaluirilor lui Marian Vanghelie. Sau, pur si simplu, s-a inscris in PD-L si nu a apucat sa-l anunte si pe Mircea Geoana. De ceva vreme, ministrul de Interne canta pe voce diferita de PSD. Razboiul declaratiilor de marti dintre PSD si PDL pe tema asumarii raspunderii pe Legile Educatiei a scos pregnant la iveala melodia disonanta de cea a sefului de partid interpretata de Dan Nica.
Daca Mircea Geona declara transant ca premierul Emil Boc "fie nu a inteles" ce a vorbit PSD-ul in sedinta Coalitiei, "fie a supralicitat" cand a spus ca partidul sau are doar "obiectii minore", cert este ca "PSD a avut o singura obiectie minora, si anume ca nu este de acord cu asumarea raspunderii". Vicepremierul Dan Nica a anuntat insa ca, daca pana pe 2 septembrie, dezbaterea publica pe legile privind viitorul sistemului de invatamant va fi finalizata, "ar fi posibila adoptarea lor prin asumarea raspunderii", contrazicandu-si deci flagrant seful ierarhic pe linie de partid. Tot marti, cei doi au avut inca odata pareri diametral opuse. De acesta data subiectul a fost cel al negocierilor cu FMI si modul in care Guvernul condus de Emil Boc gestioneaza masurile anti-criza. Ministrul Administratiei si Internelor Dan Nica ne aducea la cunostinta ca, "pentru ca are un Guvern puternic", Romania a reusit sa evite "un dezastru". "Faptul ca masurile luate de Guvern au fost credibile a facut sa beneficiem de aceasta finantare extraordinara, pentru ca nu sta in obiceiul Fondului Monetar International sa accepte sa finanteze si deficitul bugetar", a precizat Nica. Surpriza insa, el a fost contrazis, din nou, de catre seful de partid, Mircea Geoana, care a sustinut ca masurile anticriza nu au dat rezultate pentru evitarea unui derapaj economic. "Daca vom continua sa aplicam aceleasi politici economice, riscul ca aceasta contractie sa devina si mai severa se amplifica", a spus Geoana, insistand ca trebuie schimbata strategia economica a Executivului. De ce il sustine Dan Nica pe Emil Boc? Aceasta-i intrebarea!
Ciprian STOLERU
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:28
Toti bugetarii intra in concediu fara plata sau vor fi obligati sa lucreze mai putin, din toamna! Ministrul Finantelor a anuntat ca, in perioada septembrie-noiembrie, toti salariatii de la stat vor avea 10 zile de concediu fara plata. In caz contrar, se va trece la disponibilizari. Va asigur ca nu se va lua nici o masura, la nivel public, in afara cadrului legal. Daca nu este cadru legal, in cream intrucat Guvernul, printre altele, are si rol normativ", a spus ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, in cadrul unei emisiuni televizate. Potrivit ministrului Pogea, masura luata se aplica pentru 1.300.000 de persoane din sistemul public. "Se aplica pentru tot personalul", a spus Pogea. "Sistemul public inseamna autoritatile publice locale, institutiile autofinantate, institutiile cu venituri proprii, 52-53 de ordonatori principali de credite care sunt platiti de la bugetul de stat, incepand cu Ministerul Finantelor si terminand cu Administratia rezervelor de stat", a explicat ministrul. Ca urmare a acestei masuri, se va face o economie "de peste 1,6 miliarde de lei, in echivalentul a zece zile lucratoare", a completat minsitrul Finantelor. "Facand asta, conservam locul de munca. Intr-o perioada de criza, Guvernul trebuie sa penduleze intre raul cel mai mare si raul cel mai mic", a completat Gheorghe Pogea. Totodata, ministrul Finantelor a explicat ca masura se va aplica in intervalul septembrie-noiembrie, "pentru a-si putea produce efectele". "Avem nevoie sa rezolvam o problema pe termen scurt pe care o vom lega de o reforma structurala pe termen mediu si lung, de care Romania are nevoie. Eu nu ma feresc sa spun treaba asta", a subliniat Pogea. "In acelasi timp, pentru a asigura continuitatea functionarii, fiecare ordonator de credite poate sa combine zilele libere, in functie de specificul programului si discutiile pe care le are, cu un program redus de lucru", a incheiat ministrul. Daca prin concediul fortat nu se vor obtine rezultatele scontate, "urmatoarea masura va fi disponibilizarea", a avertizat ministrul Finantelor.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:35
PSD isi apara turnatorii ordinari
Candidatul la presedintie din partea PSD nu s-a aratat deranjat de ispravile deputatului pesedist Florin Paslaru, cel care apare in dosarul de la CNSAS cu numele conspirativ "Pintea". Mircea Geoana a declarat ca nu va lua nicio masura impotriva acestuia. Liderul PSD nu a dat niciun raspuns scrisorii care i-a fost adresata din luna mai de catre inginerul Victor Ruse, o victima a lui Paslaru. Pe aceeasi linie a indiferentei, ministrul de Interne si protectorul lui Paslaru, Dan Nica, a ridicat din umeri cand a fost intrebat de ZIUA daca se impune vreo masura in cazul "Pintea".
"Ma numesc Victor Ruse si locuiesc in municipiul Braila /.../ Consider ca este necesar sa mentionez ca sunt un simplu cetatean al acestei tari si ca nu am fost si nu sunt membru niciunui partid politic, deci tot ce va voi relata vine din partea unui individ neimplicat politic.
Domnule Presedinte, ma adresez dumneavoastra in calitate de presedinte al Senatului Romaniei, dar si in calitate de Presedinte al PSD si prezidentiabil. Un membru al Parlamentului Romaniei si in acelasi timp al Partidului Social Democrat, pe care il conduceti, in timpul regimului comunist ma turna la Securitatea comunista. Bineinteles ca pot proba afirmatiile mele. In consecinta domnule Presedinte, as vrea sa stiu care este pozitia dumneavoastra si ce masuri veti lua impotriva parlamentarului PSD care turna la Securitate, dupa ce voi proba ca a fost colaborator al Securitatii /.../ Nu vreau sa va ascund faptul ca eventuala dumneavoastra tacere ar genera o imensa dezamagire pentru mine. Astept cu incredere raspunsul dumneavoastra", i-a scris in luna mai inginerul Victor Ruse presedintelui PSD Mircea Geoana. Dupa mai bine de trei luni de la trimiterea scrisorii, victima lui Paslaru inca mai asteapta un punct de vedere de la prezidentiabilul PSD.
"Nu vom lua nicio masura. Asteptam sa se pronunte instanta de judecata", ne-a declarat ministrul de Interne, Dan Nica, cel care l-a promovat pe Paslaru in politica mare.
"Mi-am pierdut slujba" Deputatul social-democrat a fost recrutat de Securitate in 1980, a semnat Angajament si a primit numele conspirativ "Pintea". Apreciat de organele de represiune, Paslaru a dat note informative despre colegii romani si straini din facultate, despre bisnita pe care acestia o faceau, i-a turnat pe cei care ascultau postul de radio "Europa Libera", dar si pe colegii de munca pe care ii banuia ca vor sa fuga din tara.
Inginerul piscicol Victor Ruse ne-a spus ca din cauza notelor informative date de pesedist si-a pierdut locul de munca si a fost urmarit de Securitate. "Lumea piscicultorilor este mica. Toti fostii colegii ai lui Paslaru vor sa ceara dosarele de la CNSAS sa vada daca i-a turnat.
Nota informativa pe care o semneaza impotriva mea este la o data la care el nu terminase facultatea. Nota lui informativa a avut urmari pentru ca mie mi-au desfacut contractul de munca prin Hotararea Generala a Oamenilor Muncii, care era inatacabila in justitie, cu fals.
Era o nebunie. Nu stiu daca in dosarul lui scrie ca vindea la cate doi-trei studenti bilete la mare. Isi jefuia proprii colegi, ii trimitea pe toti pe acelasi loc la Costinesti. Dosarul meu a fost periat serios. Am gasit o singura nota informativa semnata de "Pintea", dar cred ca au fost sapte", ne-a explicat inginerul Ruse.
Cristian ANDREI
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:36
Nota lui Paslaru
Conform dosarului trimis de CNSAS instantei de judecata, Florin Paslaru a fost folosit de Securitate in 1984 impotriva lui Victor Ruse, care era banuit ca avea intentii de ramanere ilegala in strainatate. "Titularul (n.r.-Ruse) a fost luat in lucru in cadrul dosarului problema 98 pentru a se stabili modul in care intentioneaza sa paraseasca tara", se arata in nota de constatare intocmita de CNSAS.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:44
Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, condamnat in lipsa in Romania la 6 ani de detentie, a fost iar retinut in vederea extradarii din Austria, pe numele sau fiind emise trei mandate de executare a pedepsei pentru insulta, furt si pentru agresarea unui politist aflat in exercitiul functiunii.
Ambasadoarea Romaniei la Viena, Silvia Davidoiu, a declarat ca, in cursul diminetii de ieri, autoritatile austriece l-au retinut pe Severin Tcaciuc in vederea extradarii. Davidoiu a revenit ulterior, ea precizand ca nu a fost primita deocamdata o notificare scrisa, oficiala, din partea autoritatilor austriece, informatia fiind din aceste motive neoficiala.
Tcaciuc se afla in prezent in custodia autoritatilor austriece. Oficialul roman a spus ca in cazul Tcaciuc, fiind urmarit de Interpol, toate procedurile tehnice vor fi efectuate prin intermediul Biroului Interpol din Romania. Potrivit sursei citate, in saptamanile precedente, Severin Tcaciuc s-a interesat la Consulatul romanesc de la Viena in legatura cu modul de obtinere a unor servicii consulare, el beneficiind de acest drept precum orice cetatean roman.
El s-a interesat recent la Consulatul de la Viena de anumite proceduri privind plecarea din Austria, sustin surse judiciare. Sverin Tcaciuc ceruse recent asistenta consulara pentru obtinerea unui nou document de identitate prin procura. Varianta nu a fost posibila deoarece acesta nu dispunea de un act de identitate valabil, motiv pentru care i s-a oferit varianta eliberarii unui titlu de calatorie pe baza caruia omul de afaceri ar fi putut sa-si elibereze acte de identitate valabile.
Tcaciuc a renuntat insa la aceasta varianta.
Ambasada Romaniei, acuzata de abuz In aprilie 2008, omul de afaceri Severin Tcaciuc acuza angajatii Ambasadei Romaniei din Viena de abuz in serviciu si de discriminare pentru ca au refuzat sa-i elibereze o procura pentru innoirea pasaportului si permisului auto, invocand problemele pe care el le are cu justitia romana.
La acea data, MAE a reactionat precizand ca Severin Tcaciuc, urmarit international si aflat in Austria, se bucura de protectia statului austriac, caruia i-a solicitat azilul, conform dreptului international, el neputand fi extradat cat timp cererea de azil se afla in curs de evaluare. Omul de afaceri Severin Tcaciuc a parasit Romania in 28 februarie 2003, prin Vama Bors, cu aproximativ trei ore inainte ca politistii suceveni sa transmita solicitarea de interzicere a iesirii din tara. Dupa scandalul provocat de plecarea lui Tcaciuc din tara, sefii Politiei sucevene au fost sanctionati.
Suceveanul Tcaciuc a fost cercetat in mai multe dosare pentru mai multe infractiuni economico-financiare. El a fost arestat la sfarsitul lui mai 2001 si eliberat din arest la inceputul lunii decembrie a aceluiasi an. De la prima arestare, Tcaciuc a fost pus in liberate de mai multe ori de instantele sucevene, insa de fiecare data Parchetul Curtii de Apel Suceava emitea un nou mandat de arestare pe numele lui, in dosare privind comiterea altor infractiuni. Comisarii Garzii Financiare Suceava au constatat ca firmele omului de afaceri sucevean Severin Tcaciuc au produs statului, in anii 2000-2001, un prejudiciu de peste 40 miliarde de lei, ulterior Parchetul deferindu-l justitiei.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:45
Primarul Radu Mazare refuza sa asculte ordinele venite de la Palatul Victoria si nu vrea sa concedieze salariati din institutia pe care o conduce. Conform Mediafax, pesedistul vrea sa angajeze personal in ciuda crizei economice. "Eu nu am de ce sa-mi trimit angajatii din Primarie acasa, ba mai mult, va spun ca am lipsa de angajati.
Nu pot sa angajez oameni pentru ca nu ma lasa Boc si Basescu mai exact, ca Boc este Basescu. Boc este o papusica mica", i-a ironizat edilul pe cei de la Bucuresti.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:47
Primarul municipiului Constanta a declarat ieri ca presedintele Traian Basescu se afla in spatele anchetei procurorilor care ii verifica contractele incheiate cu agentia de publicitate CJC-Soti Neptun. Surse judiciare au sustinut ca DNA a luat la puricat contractele in valoare de 800.000 de euro, existand suspiciunea ca Radu Mazare si-a cumparat la televiziune stiri pozitive.
Enervat de insistenta procurorilor, edilul a spus ca acestia vor gasi ca de fiecare data "canci". "Raspund la anchetele pe care le fac la ordin procurorii slugoi ai lui Basescu. Sunt satul pana-n gat! Tot, dar absolut tot ce am facut in municipiul Constanta ca si primar a fost verificat de procurori la ordin. De fiecare data a trebuit sa vin si sa dau explicatii si de fiecare data au gasit canci.
Si uite tot asa, din canci in canci, in canci, in canci o tin de zece ani de zile", a iesit la bataie liderul pesedist cunoscut pentru faptul ca a declarat ca va sta imbracat in haine militare pana cand Traian Basescu va pleca de la Cotroceni. Nu in uniforma de ofiter nazist in care a defilat la Mamaia, ci in cea a soldatilor din Afganistan.
"Sunt imbracat in haina militara pentru ca ma simt ca soldatii din Afganistan. Sunt in razboi de patru ani cu procurorii politici ai lui Basescu. Ca si soldatii din Afganistan: si aia rusi, care au fost inainte, si cei americani care sunt acum. La mana procurorilor Nu se mai termina razboiul meu cu procurorii", afirma, in iulie 2008, Mazare in fata Consiliului National al PSD pe care il obliga sa depuna o plangere penala impotriva sefului statului. Dupa ce a incheiat tirada la adresa sefului statului, edilul a oferit si explicatii despre cele doua contracte in valoare de 800.000 de euro incheiate de municipalitate si CJC - Soti Neptun pentru cumpararea de spatiu publicitar la televiziunile din Constanta.
Pentru a arata procurorilor si opiniei publice ca este nevinovat, Radu Mazare a prezentat documentele incheiate intre Primarie si agentia de publicitate, dar si un document care atesta publicarea anuntului de licitatie in Sistemul Electronic de Achizitii.
El a atras atentia asupra unui inscris al Ministerului de Finante care atesta ca procedurile de achizitie s-au derulat conform legilor in vigoare. "Daca vreti, sa discutam de contractul in curs pe care il are Primaria. Un contract de aproape 800.000 de euro pe patru ani de zile.
Si la licitatia pe 800.000 de euro pe patru ani cine credeti voi ca a participat? Ministerul de Finante! Si Ministerul de Finante spune la sfarsit in contract ca autoritatea contractanta a initiat in mod legal.... Deci in mod legal", a pledat Mazare in timp ce arata Monitorul Oficial.
Primarul a spus ca nu a cumparat stiri pozitive la televiziuni, desi printre obiectivele contractului se numara achizitionarea stirilor de presa pentru "construirea si mentinerea unei imagini institutionale pozitive". Sigur pe el, pesedistul a conchis "nu ma tem pentru ca am contracte beton".
Cristian ANDREI
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:49
Armaghedon Berceanu
Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, este acuzat intr-un material care circula pe Internet de spionaj militar si economic in favoarea Israelului. Berceanu ar fi contribuit in anul 1993 la scoaterea din tara a prototipului avionului de lupta IAR 109 SWIFT de catre firma IAI LAHAV.
In urma presiunilor pe care Berceanu le-ar fi facut, reprezentantii fabricii de la Craiova au semnat un precontract dezavantajos cu firma IAI privind o colaborare pentru producerea in serie a avionului SWIFT in uzinele IAI. Numai ca specialistii romani au constatat ca evreii dezvoltasera un alt prototip de avion israelian care avea structura identica cu cea a prototipului romanesc.
In cele din urma, parteneriatul nu a mai continuat, dar autorii materialului afirma ca Berceanu s-ar fi ales cu cateva milioane de dolari. (S.I.P.)
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 13 Aug 2009, 23:59
Cristina Traila, sefa Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), a pus bete in roate la doua Comisii parlamentare de ancheta. Ea a plecat din Bucuresti si nu s-a prezentat ieri la audierile Comisiei de ancheta Nemirschi, desi prezenta ei fusese solicitata in scris de catre forul mentionat. Reprezentantii ANRMAP s-au multumit sa justifice sec lipsa sefei lor de la audieri printr-o adresa semnata de vicepresedintele institutiei. Mai mult, Agentia nu a binevoit sa puna la dispozitia Comisiei de ancheta Udrea documentele solicitate. In acest context, nemultumit de contradictiile dintre rapoartele intocmite de institutiile care verifica procedurile de achizitii publice, seful Comisiei de ancheta in cazul Nemirschi, Mircea Dusa, vrea sa ceara, la inceputul sesiunii parlamentare a plenului Camerei Deputatilor infiintarea unei noi comisii care sa verifice modul in care ANRMAP si Uniunea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCEVAP) isi desfasoara activitatea. "Va informam ca in perioada 10-21 august a.c. doamna Cristina Traila nu se afla in Bucuresti", se precizeaza in adresa pe care vicepresedintele ANRMAP a transmis-o ieri dimineata Comisiei Nemirschi pentru a justifica absenta sefei sale de la audieri. Intrebata daca Traila se afla in concediu de odihna sau este plecata in interes de serviciu, purtatoarea de cuvant a institutiei, Ioana Teodorescu a evitat un raspuns multumindu-se sa afirme ca sefa ei "este intr-un fel de concediu, fiind plecata din Bucuresti", dar ca daca forul de ancheta parlamentara mai are nevoie de lamuriri, Cristina Traila va fi la dispozitia deputatilor de indata ce se va intoarce. Chiar daca Traila a lipsit ieri de la lucrarile Comisiei numele sau a fost des invocat.
Peste Parlament
Ministrul Mediului a declarat ca nu este de acord cu rezultatele celui de-al doilea controlul al ANRMAP in urma caruia institutia pe care o conduce a fost sanctionata, motiv pentru care a contestat rezultatele controlului. Nemirschi a precizat ca in 2 iulie ANRMAP a ajuns la concluzia ca negocierea directa este o procedura corecta, dar era incadrata gresit, motiv pentru care a dat un avertisment, iar in 23 iulie "s-a sucit" si a aplicat amenzi, desi si UCEVAP a constatat ca "totul este in regula". Activitatea institutiei condusa de Cristina Traila a fost subiect de discutie si in Comisia Udrea, dupa ce institutia de control a refuzat sa puna la dispozitia forului dosarul privind achizitiile publice facute de Ministerul Turismului. Seful Comisiei, Ludovic Orban, s-a declarat "nemultumit profund" de raspunsul ANRMAP, aratand ca motivarea acesteia s-a legat de faptul ca documentele solicitate nu pot fi puse decat la dispozitia organelor de cercetare penala si instantei si ca, in acelasi timp, institutia condusa de Cristina Traila exercita un control la Ministerul Turismului. In timpul audierilor din Comisie, cand a venit vorba de invitatii din partea ANRMAP, Orban a exclamat ca "ne-au dat cu flit". Membrii forului au decis sa il sesizeze pe premierul Emil Boc in legatura cu lipsa de colaborare a ANRMAP, deputatul UDMR Petru Lakatos aratand ca institutia si-a modificat la inceputul lunii iulie regulamentul de functionare asa incat sa nu mai poata furniza aceste dosare decat organelor judecatoresti.
"Este inadmisibil"
"Este inadmisibil ca o autoritate in subordinea Guvernului sa nu aiba voie sa prezinte dosarele nici primului-ministru, nici Guvernului, care este in subordinea Parlamentului", a spus Lakatos. Mai mult, deputatul PSD Aura Vasile a apreciat ca situatia este "depasita si neintelegatoare" si a afirmat ca "primul-ministru trebuie sa ceara sanctionarea presedintelui ANRMAP". Reprezentantii ANRMAP sustin ca membrii Comisiei trebuie sa ceara documentele de achizitie chiar de la Ministerul Turismului. "Nu putem pune la dispozitie documente emise de alta institutie. Momentan suntem inca in procedura de supraveghere, la final vom da Comisiei toate documentele emise de noi in acest caz", a precizat Ioana Teodorescu.
Irina S. CHIROIU
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 15 Aug 2009, 15:17
A murit Florin Bogardo, in urma unui infarct, pe fondul unor probleme cardiace mai vechi.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 15 Aug 2009, 16:13
Persoanele care, dupa ce au suferit un infarct, consuma ciocolata de cel putin doua ori pe saptamana prezinta de trei ori mai putine riscuri de a deceda din cauza unei maladii cardiovasculare, comparativ cu cei care nu consuma deloc acest desert, potrivit unui studiu suedez preluat de AFP. Consumul de ciocolata este "puternic asociat cu reducerea mortalitatii cardiace in randul persoanelor - non-diabetice - care au supravietuit unui infarct ", subliniaza autorii acestui studiu, ce va fi publicat in numarul din septembrie al Journal of Internal Medicine.
Cel mai adesea, din cauza nivelului de grasimi si zahar, ciocolata nu este recomandata persoanelor care sufera de diabet. La studiu, coordonat de profesorul Imre Janszky si colegii sai de la Institutul Karolinska (Stockholm), au participat 1.169 de persoane non-diabetice, cu varste cuprinse intre 45 si 70 de ani, care suferisera un infarct la inceputul anilor 1990. Participantii au fost monitorizati pe parcursul celor opt ani care au urmat spitalizarii. Inainte de a parasi spitalul, ei au oferit informatii in legatura cu consumul de ciocolata (neagra sau cu lapte) - zilnic, saptamanal, lunar - din cele 12 luni care au precedat infarctul. De asemenea, au fost luati in calcul si factori precum consumul de alcool , obezitatea, dependenta de tutun .
Cercetatorii au evidentiat deja, de multa vreme, virtutile boabelor de cacao asupra tensiunii arteriale si a fluiditatii sangelui. Antioxidantii continuti de boabele de cacao, care se gasesc din plin in ciocolata neagra, sunt "responsabili" de reglarea tensiunii arteriale si a fluiditatii sangelui. Insa este foarte importanta concentratia de cacao din ciocolata, la unele abia ajungand la 10 - 15%.
Alte studii au demonstrat ca ciocolata poate reduce mortalitatea la varsta a treia . Noul studiu, subliniaza autorii lui, este primul care demonstreaza reducerea riscului de deces provocat de maladii cardiace, dupa un prim infarct. Totusi, medicii, care se confrunta frecvent cu excesul de greutate al pacientilor, trebuie sa ramana "prudenti". Profesorul Kenneth Mukamal, din Boston (SUA), coautor al studiului, recomanda ciocolata, dar "in cantitati mici".
Sursa: Mediafax
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 15 Aug 2009, 16:15
Tupeu de turist
Conducatorul unui grup de opt turisti, sase cehi si doi romani, a fost amendat, astazi cu 3.000 lei de jandarmii montani dupa ce acestia au intrat cu autoturisme de teren in aria protejata din Parcul National Retezat, unde este interzis accesul cu mijloace motorizate, lucru semnalat de panouri. Grupul de turisti a fost observat, aseara, in aria protejata. "Jandarmii montani de la Nucsoara au fost sesizati ca un grup de turisti a patruns in Parcul National Retezat, in zona Pietrele, cu patru autoturisme de teren. Accesul cu mijloace motorizate care utilizeaza carburanti fosili in Parcul National Retezat pe traseul Nucsoara-Carnic-Pietrele este interzis, de la punctul Carnic.
Cei opt turisti, doi cetateni romani si sase cetateni cehi, au patruns cu autovehiculele pe acest traseu, desi la punctul Carnic este amenajat un panou prin care se interzice accesul cu mijloace motorizate", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara, locotenentul Nicolae Raducu.
Nu e voie nici macar cu bicicleta
Conducatorul grupului de turisti, un barbat de 41 ani, din municipiul Arad, a primit o amenda de 3.000 de lei, intrucat a incalcat prevederile regulamentului ariei protejate.
Jandarmii montani si reprezentantii Administratiei Parcului National Retezat le recomanda turistilor care viziteaza aceasta zona protejata sa campeze doar in locurile permise, fara a sapa santuri in jurul cortului si fara a distruge plantele, sa nu deterioreze semnele de marcaj, sagetile si stalpii de marcaj, panourile indicatoare, refugiile si alte dotari turistice, sa nu foloseasca mijloace motorizate pe traseele montane (automobile, ATV-uri, motociclete, scutere, snowmobile - n.r.), pentru a nu polua, a nu deranja animalele si a nu distruge vegetatia.
Potrivit jandarmilor montani, nici accesul cu bicicleta nu este permis pe potecile turistice, ci doar pe drumurile publice de pe raza parcului. Sursa: Evenimentul Zilei (Silvana Patrascanu)
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 15 Aug 2009, 16:27
Cioaca vrea sa scape de "Elodia"
Politistul Cristian Cioaca, suspectat de uciderea sotiei sale Elodia Ghinescu, disparuta in august 2007, le-a cerut ieri procurorilor grabirea finalizarii anchetei in cazul sau.
Cioaca a fost chemat ieri la audieri si potrivit unor surse judiciare nu a dorit sa faca alte declaratii procurorilor si a refuzat, din nou, sa fie testat cu detectorul de minciuni. "Am discutat despre vreme", ne-a spus razand Cioaca, la iesirea din sediul Parchetului.
"Le-am propus procurorilor anumite solutii. Cauza trebuie solutionata intr-un timp rezonabil", a spus si Maria Vasii, avocata politistului, care a adaugat ca au trecut doi ani de la disparitia avocatei si ca va cere inchiderea dosarului. Contactat de Libertatea, procurorul Marius Iacob, cel care se ocupa de acest caz, a spus ca Cioaca poate formula o astfel de cerere, pe care urmeaza sa o analizeze. Potrivit unor apropiati, Cristian Cioaca are diverse probleme financiare si este deosebit de stresat de ancheta din cazul "Elodia.
Sursa: Libertatea (Cosmin Torr)
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 15 Aug 2009, 16:30
Amenda maxima pentru comercializarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat a fost majorata de la 3.000 la 50.000 de lei, a decis miercuri Guvernul. De asemenea, pentru functionarea in piete si hale agroalimentare fara aprobare sanitar-veterinara amenda va avea, acum, valori intre 6.000 si 18.000 de lei.
Pentru neintretinerea in conditii de igiena si stare de functionare a spatiilor si instalatiilor frigorifice din unitatile care prelucreaza, depoziteaza, transporta si valorifica produse alimentare amenda va avea valori intre 30.000 si 40.000 de lei, iar desfasurarea in unitatile de productie a altor activitati decat cele aprobate sanitar-veterinar sau comercializarea carnii fara efectuarea expertizei sanitar-veterinare vor fi amendate cu sume cuprinse intre 20.000 si 40.000 de lei.
La decizia majorarii cuantumului amenzilor au contribuit inclusiv rezultatele controalelor facute in ultimele saptamani in supermarketuri si hypermarketuri. (C.P.)
Sursa: Ziua
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 15 Aug 2009, 19:09
Măsurile alea ce privesc alimentatia populatiei sunt binevenite. Sper să se si respecte. Ar putea fi chiar si mai exigente...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 15 Aug 2009, 19:43
dolion a scris:
A murit Florin Bogardo, in urma unui infarct, pe fondul unor probleme cardiace mai vechi.
Dumnezeu sa-l odihneasca! ... ce rau imi pare... Si ce baiat frumushel a fost!
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 15 Aug 2009, 22:35
Fostul atacant stelist Claudiu Raducanu se afla, joi seara, la volanul autoturismului sau Audi Q7, pe strazile din Craiova, desi are permisul suspendat si in cursul zilei fusese surprins cu 205 km pe ora pe autostrada Bucuresti-Pitesti. Claudiu Raducanu, acum la echipa Gaz Metan Craiova, a fost depistat, joi, pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, pe sensul spre Capitala, circuland cu autoturismul proprietate personala Audi Q7 cu viteza de 205 km pe ora, in conditiile in care avea permisul de conducere suspendat.
Potrivit comisarului-sef Emilian Buican, seful Politiei A1, sportivul, care mai era insotit de un prieten, a fost inregistrat miercuri, in jurul orei 14.30, pe aparatul radar cu viteza de 205 km pe ora, fiind oprit si legitimat. "La verificarea actelor, politistii au stabilit ca Raducanu Claudiu avea permisul suspendat pana in 13 august.
Deci, astazi era ultima zi de suspendare, sanctiune dispusa de Politia Rutiera Dolj pentru nerespectarea culorii rosii a semaforului. In aceste conditii, soferul risca dosar penal de la sase luni la trei ani sau amenda penala pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice in conditiile in care permisul de conducere era suspendat", a declarat Buican.
Cu toate acestea, potrivit Mediafax, fotbalistul s-a urcat din nou la volanul autoturismului sau si a fost filmat joi, in jurul orei 20.00, in timp ce conducea pe Calea Bucuresti din Craiova.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 15 Aug 2009, 22:38
Nu a trecut decat o zi de la declaratia presedintelui Basescu potrivit careia acordarea celor 10 zile de concediu fara plata nu este cea mai potrivita solutie in conditiile in care statul "a ramas la fel de cheltuitor" si ca o alternativa ar fi testarea in urma careia sa fie pastrati bugetarii buni, ca premierul Emil Boc isi nuanteaza declaratiile cu privire la concediul fortat. Daca la inceputul saptamanii Emil Boc declara ca cele 10 zile de concediu impus bugetarilor ar putea fi o solutie de reducere a cheltuielilor si cerea Ministerului Justitiei sa analizeze forma legala prin care sa fie promovat acest document, premierul a revenit, vineri, cu precizari legate de reducerile de personal, in ton cu cele mai recente declaratii ale sefului statului.
Astfel, Boc a afirmat ca reducerile de personal in sectorul bugetar vor fi facute pe baza unei analize legate de competenta profesionala a fiecaruia, transmite corespondentul NewsIn. "Aceasta testare e parte componenta a reformei statului. Am facut aceasta reforma a agentiilor si, evident, ca cei care vor dispune aceasta disponibilizare- este vorba de peste 9.000 de oameni care vor fi disponibilizati-, vor pleca acasa, dar vor pleca pe baza unei analize eficiente si care va tine in primul rand cont de competente, la care, probabil, vom trebui sa tinem cont si de faptul ca, daca intr-o familie exista doi bugetari, va trebui sa gradam aceasta disponibilizare, pentru a putea asigura si o sustenabilitate finaciara unei familii pe perioada de criza.
Ca element principal si de baza a acestei reforme a statului este criteriul competentei si eficientei in raport cu cetateanul. Acest lucru l-am avut si il vom avea in vedere si in continuare", a spus Boc. Surse ministeriale au declarat miercuri pentru NewsIn ca Executivul vrea sa isi asume raspunderea pe un proiect de Lege privind restucturarea unor institutii publice si aplicarea unor masuri cu caracter financiar. Proiectul prevede ca ordonatorii principali de credite pot decide daca angajatii vor avea 10 zile de concediu fara plata in intervalul septembrie - octombrie - noiembrie sau pot decide reducerea programului de lucru astfel incat venitul lunar al salariatilor sa fie fie redus cu 15,5%. Sporurile care ar urma sa fie eliminate sunt cel de confidentialitate, de mobilitate, de risc si solicitare neuropsihica, suplimentul postului si cel corespunzator treptei de salarizare.
Sursa: Ziua (Z.O.)
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 15 Aug 2009, 22:44
Deputatul PNL Cristina Pocora a propus ieri ca presedintele Basescu, premierul, ministrii, parlamentarii si sefii deconcentratelor sa efectueze zece zile de munca voluntara in semn de respect fata de bugetari. Peremistul Funar a cerut ca demnitarii sa nu primeasca indemnizatia trei luni. "Inainte de a-i trimite pe bugetarii de rand in concediu fara plata, sau a-i obliga sa munceasca fara sa-si primeasca drepturile salariale sau pur si simplu, a-i concedia, ministrii, presedintele, deputatii, senatorii precum si ceilalti sefi de autoritati si de deconcentrate ar trebui sa dea un exemplu - 10 zile de munca voluntara!", a fost indemnul deputatului liberal.
"Trei luni ar trebui sa fie solidari cu toti romanii si presedintele Basescu si toti ministrii, in frunte cu prim-ministrul, respectiv sa renunte la indemnizatii, iar parlamentarii sa intre in concediu fara plata", a plusat secretarul general al PRM, citat de Agerpres. Cristian ANDREI
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 16 Aug 2009, 10:30
Selecţie calitativă pe criterii de competenta si profesionalism a angajaţilor din sectorul bugetar vs. Concediu fara plata de 10 zile - Basescu a punctat corect! Consilierii prezidentiali cu care s-a inconjurat presedintele Basescu, fac diferenta. In mod decisiv acestia transmit catre Presedinte iar acesta comunica catre romani, pozitii economice corecte; Nici nu este de mirare daca ne gandim la faptul ca, un consilier precum Alexandra Gatej, fosta sefa pe Europa de Est a uneia din cele mai mari companii din lume, intelege acest fenomen, spre deosebire de persoane de la Palatul Victoria, care sunt atat de pline de ele, incat, nu accepta nici macar sa se consulte cu colegi de partid care ar putea sa dea un sfat bun, inainte de a arunca inainte cu pseudo-solutii. Ma bucur ca premierul Emil Boc, un profesionist al dreptului, a spus ca masura concediilor fara plata pentru bugetari, NU se poate rezolva printr-o OUG, care ar fi desfiintata in doi timpi si trei miscari la Curtea Constitutionala. Problemele din justiţie şi din administraţia publică se pot rezolva doar prin reducerea de cheltuieli şi nu prin trimiterea în concediu fără plată pentru zece zile a funcţionarilor, a declarat vineri preşedintele Traian Băsescu. El a criticat măsura propusă de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, pe motiv că riscă să demotiveze personalul performant şi s-a pronunţat în continuare pentru reducerea aparatului de stat pe baza unui sistem calititiv de selecţie a celor care vor rămâne în posturi."Problemele din justiţie se pot rezolva în acelaşi mod în care se rezolvă în întreaga economie, adică prin eliminarea risipei si prin reduceri de cheltuieli", a afirmat Băsescu. "Mie mi se pare greşită varianta 20 de zile din 30, deoarece vor fi demotivaţi şi angajaţii buni. Această criză ne-a făcut poza exceselor din administraţie. Se poate face o selecţie corectă a personalului fără a ţine cont de influenţe politice sau altfel de influenţe", a spus Băsescu.În opinia preşedintelui, o selecţie calitativă pe criterii de competenta si profesionalism a angajaţilor din sectorul bugetar ar fi în interesul unui ministru, al unui primar sau al unui şef de agenţie deoarece s-ar înconjura astfel cu un personal bun. http://www.urbaniulian.ro/2009/08/14/selectie-calitativa-pe-criterii-de-competenta-si-profesionalism-a-angajatilor-din-sectorul-bugetar-vs-concediu-fara-plata-de-10-zile-basescu-a-punctat-corect/
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Lun 17 Aug 2009, 08:14
Florin Bogardo a compus si muzica pentru filme, de un succes deosebit bucurandu-se, intre altele, coloanele sonore ale filmelor "Liceenii" si "Declaratie de dragoste". Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numara "Ani de liceu", "Tu, aprinsa stea", "Balada pescarusilor albastri", "Cum e oare?", "Sa nu uitam trandafirii", "Dintre sute de catarge", "O floare alba", "Sa pot" sau "Miracolul iubirii". In vara anului trecut, casa in care locuiau Florin Bogardo si sotia sa, Stela Enache, a fost cuprinsa de un incendiu, care a distrus studioul de inregistrari amenajat in locuinta artistului. Vizitat de niste reporteri, maestrul nu a vrut sa intre in detalii despre necazul care se abatuse asupra familiei sale. "Nu e cazul sa vorbim acum! Am trait in discretie si tot asa vrem sa si murim", a spus atunci Bogardo. Artistul nu mai iesea din casa decat foarte rar, de vina fiind starea de sanatate afectata de problemele cardiace. Florin Bogardo si Stela Enache au doi copii impreuna, un baiat si o fata.