__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Urari de sarbatori | |
|
+34fulga alex andrei Doina ANGELABAB lutra vulgaris CRUCIAT Ciprian Diaporevomenos VOTAN delta yzzy Ion nynna_vizireanu ostrovna Cristina dolion bulache bila Roxy gringo Franz Schneider Anahoret nicuvar Administrator MIRCEA ACCENT cactus Emil Condor aurora zaraza26 Karima abba abbilbal zuum 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2015, 23:32 | |
| La mine, la Ploieşti, mai sunt vreo douăş'opt de minute până-n 2016. Aşa că... la mulţi ani, oameni buni! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2015, 23:35 | |
| La Multi Ani, Anahoret! Aici mai e.... Noi suntem mai "tineri".... Dar ne invarte si pe noi Pamantul acus-acusi... | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2015, 23:50 | |
| La mulţi ani, Ioane! Eu sunt la Cabana Plăpămioara, cu nevasata şi motanii! Tu? _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2015, 23:58 | |
| Asisderea.... Dar noi n-avem motani.... | |
| | | enohabel
Numarul mesajelor : 412 Data de inscriere : 31/08/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 01:38 | |
| Multumesc Dia...stiam expresia si o folosesc nu stiam cine a emiso= multumesc acum traducerea Cornilescu; apocalipsa 21;1-7, traducerile pusca" 21
1. Apoi am văzut un cer nou şi un pămînt nou; pentrucă cerul dintîi şi pămîntul dintîi pieriseră, şi marea nu mai era. 2. Şi eu am văzut coborîndu-se din cer dela Dumnezeu, cetatea sfîntă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. 3. Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuş va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. 4. El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tînguire, nici ţipăt, nici durere, pentrucă lucrurile dintîi au trecut.“ 5. Celce şedea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi.“ Şi a adăugat: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sînt vrednice de crezut şi adevărate.“ 6. Apoi mi-a zis: „S'a isprăvit! Eu sînt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfîrşitul. Celui ce îi este sete, îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii. 7. Cel ce va birui, va moşteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, şi el va fi fiul Meu.
_____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 01:40 | |
| - Anahoret a scris:
- La mine, la Ploieşti, mai sunt vreo douăş'opt de minute până-n 2016.
Aşa că... la mulţi ani, oameni buni!
La mulți ani, tuturor! Eu nu ridic cana cu vin pentru că... nu se mai poate. Asta e! Oricum, nu o să-mi lipsească... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Vin 01 Ian 2016, 01:44, editata de 1 ori | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 01:43 | |
| - Anahoret a scris:
La multi ani Anahoret= cu sanatate= la mine peste 10 ore dupa ce ai postat mesajul ca sunt mai la apus fericire=bunastare=credinta va doresc tuturor!!! Domnul sa fie cu voisa celebram un an nou si in imparatia cerurilor !!! _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 01:47 | |
| - Emil Condor a scris:
- Anahoret a scris:
La mulți ani, tuturor! Eu nu ridic cana cu vin pentru că... nu se mai poate. Asta e! Oricum, nu o să-mi lipsească... La multi ani Emile, daca stai pe cale Domnul Isus a promis ca vor fi unii care vor bea cu El un vin nou in imparatia cerurilor !!! acolo nu ai cum sa refuzi... _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 02:17 | |
| - Emil Condor a scris:
- La mulți ani, tuturor!
Eu nu ridic cana cu vin pentru că... nu se mai poate. Asta e! Oricum, nu o să-mi lipsească... La mulţi ani, Emile! Hai să-ţi spun ceva: m-am lăsat de ţigări acum vreo 15 ani fără nicio problemă. N-am simţit nevoia să fumez, n-am visat că fumez (aşa cum îmi povesteau alţii) etc. Anul trecut (adică 2014) prin decembrie, m-au găsit la controlul medical cu tensiune aproape ca la priză: 190/90. A trebuit să renunţ la alcool (adică la berea neagră) şi la cafea. Mă rog, medicul mi-a spus că pot bea câte un pahar cu vin, dar să fie de la buturugă, nu glumele din comerţ. Ca şi la ţigări, faptul că nu mai pot bea bere neagră nu mă afectează. Însă fără cafea... e urât rău de tot! Sunt scârboase dimineţile fără cafea! E nasoală viaţa fără cafea! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 02:22 | |
| Sunt de acord cu tine în ce privește cafeaua - mi-ar lipsi dacă aș fi forțat să renunț la ea. Oricum, doctorii de aici mi-au servit cafea în fiecare zi de spitalizare. Doar cafea neagră, fără crema aceea făcută din E-uri. La mulți ani, fratele meu! Sănătate deplină și multe bucurii! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 02:24 | |
| - enohabel a scris:
- La multi ani Anahoret= cu sanatate= la mine peste 10 ore dupa ce ai postat mesajul ca sunt mai la apus
fericire=bunastare=credinta va doresc tuturor!!! Domnul sa fie cu voisa celebram un an nou si in imparatia cerurilor !!! Nu-i bai, înseamnă că la voi Revelionul ţine mai mult! Să ai sănătate şi tot ce ţi-ai propus pe 2016, să se-mplinească! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 02:43 | |
| - Anahoret a scris:
- Emil Condor a scris:
- La mulți ani, tuturor!
Eu nu ridic cana cu vin pentru că... nu se mai poate. Asta e! Oricum, nu o să-mi lipsească... La mulţi ani, Emile!
Hai să-ţi spun ceva: m-am lăsat de ţigări acum vreo 15 ani fără nicio problemă. N-am simţit nevoia să fumez, n-am visat că fumez (aşa cum îmi povesteau alţii) etc. Anul trecut (adică 2014) prin decembrie, m-au găsit la controlul medical cu tensiune aproape ca la priză: 190/90. A trebuit să renunţ la alcool (adică la berea neagră) şi la cafea. Mă rog, medicul mi-a spus că pot bea câte un pahar cu vin, dar să fie de la buturugă, nu glumele din comerţ. Ca şi la ţigări, faptul că nu mai pot bea bere neagră nu mă afectează. Însă fără cafea... e urât rău de tot! Sunt scârboase dimineţile fără cafea! E nasoală viaţa fără cafea! Am intrat si in Noul An. Urări, urări si iar urari. Ce bine ar fi fost daca si in limba romana cuvântul urare ar fi fost înrudit cu cuvântul rugăciune. In greaca urare se traduce = ευχή si cuvântul rugăciune se traduce = προσευχή. Ceea ce înseamnă ca urarea este o rugăciune indirecta. Sau o pre-rugăciune. De ex. Urez lui Emil sănătate. Ii spun in felul asta, ca doresc sa aibă sănătate. Adică vrea ca Emil sa aibă sănătate, dar faptul ca eu vreau, asta nu ajuta cu mare lucru. Daca într-adevăr vreau din inima sa ai ba Emil sănătate, trebuie sa mă rog la Cel ce poate sa aducă însănătoșire deplina lui Emil. Adică la Dumnezeu. Concluzie, noi toți care uram celor care le uram orice, trebuie sa ne si rugam pentru acelaşi lucru pentru care i-am urat, Lui Dumnezeu, ca sa se înfăptuiască urarea. Acelaşi lucru este valabil si pentru binecuvântare. Dar asta e o alte tema. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 04:43 | |
| Dia, Cand noi uram sanatate cuiva, ne gandim, uneori si scriem, inseamna ca "Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!" Se prefera expresia prescurtata, la fel ca la salut Cand zici "Buna ziua!", inseamna "Iti doresc o zi buna!" Cum zic si americanii: "Have a good one!".
Sunt si zicale, precum: "De la noi putin, de la Dumnezeu mult." etc.... | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 05:42 | |
| _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 10:03 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Concluzie, noi toți care uram celor care le uram orice, trebuie sa ne si rugam pentru acelaşi lucru pentru care i-am urat, Lui Dumnezeu, ca sa se înfăptuiască urarea.
Acelaşi lucru este valabil si pentru binecuvântare.
Dar asta e o alte tema. N-ar fi exclus ca, venind pe filieră grecească, la început, urare să fie chiar rugăciune şi, într-un fel, să fie sinonim cu binecuvântare. Cuvântul binecuvântare este de origine slavonă, limba în care, până acum două secole, se ţineau slujbele în bisericile noastre. Deci: binecuvântare → благословение → благо слово → cuvânt bun → urare _____________________ Free your mind!
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 12:21 | |
| Ma bucur ca sunteti sanatosi... chiar si tu, Emil, esti sanatos mintal si va trebui sa-ti repeti asta pana vei fi si fizic sanatos... autosugestia face minuni! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 15:47 | |
| Autosugestia este arma folosită circa 40 de ani în urmă pentru a rămâne în viață până acum. Îi voi impune ficatului să se comporte frumos cu mine și de data asta. Nu are de ales...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 16:34 | |
| ° 。 ° ˛˚˛ * _Π____*。*˚ ˚ ˛ •˛•˚ */________/~\。˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| • இڿڰۣ-ڰۣ— இ ڿڰۣ-ڰۣ 2016 La Multi Ani !!! | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 16:58 | |
| - Emil Condor a scris:
- Autosugestia este arma folosită circa 40 de ani în urmă pentru a rămâne în viață până acum.
Îi voi impune ficatului să se comporte frumos cu mine și de data asta. Nu are de ales...
17 Iată, Dumnezeul nostru, căruia îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins, şi ne va scoate din mîna ta, împărate. 18 Şi chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi, şi nici nu ne vom închina chipului de aur, pe care l-ai înălţat!” 20 Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mîntuitor pe Domnul Isus Hristos. 21 El va schimba trupul stării noastre smerite, şi -l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Şi supune toate lucrurile. Amin.
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 17:02 | |
|
° 。 ° ˛˚˛ * _Π______*。*˚ ˚ ˛ •˛•˚ */_Lumina lumii__/~\。˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門 | • l இڿڰۣ-ڰۣ— இ ڿڰۣ-ڰۣ 2016 La Multi Ani !!![/color]
Si de la mine, tuturor forumiștilor.
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 01 Ian 2016, 18:05 | |
| Nice! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Lun 04 Ian 2016, 15:21 | |
| - Emil Condor a scris:
- Autosugestia este arma folosită circa 40 de ani în urmă pentru a rămâne în viață până acum.
Îi voi impune ficatului să se comporte frumos cu mine și de data asta. Nu are de ales...
Nu! De data asta tu ai sa te comporti frumos cu el si n-o sa mai tii intre gandurile tale ganduri negative. Asa sa fie! Cea mai inalta cale de a dialoga cu corpul e sa i te adresezi locului bolnav/dureros astfel: "Ce vrei sa-mi transmiti?" | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Lun 04 Ian 2016, 19:35 | |
| - zaraza26 a scris:
- Emil Condor a scris:
Nu! De data asta tu ai sa te comporti frumos cu el si n-o sa mai tii intre gandurile tale ganduri negative. Asa sa fie!
Cea mai inalta cale de a dialoga cu corpul e sa i te adresezi locului bolnav/dureros astfel: "Ce vrei sa-mi transmiti?" Dialogul despre care vorbești este una din armele folosite zilnic. Și discuțiile cu mine însumi, adesea în fața oglinzii sunt o regulă. În trecut, aș spune, în ultimii 6-7 ani gândurile mele erau cotropite de situația băiatului meu. Între timp am învățat să nu le mai las să-și facă de cap - sunt în control. De un lucru sunt sigur 100%, iar acela este... voi fi înapoi la sănătatea dorită. Mulțumesc mult pentru susținerea morală pe care mi-o arătați, voi toți de la Popas! Sunteți prietenii pe care mi-i doresc și în viața reală. V-am îmbrățișat! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 05 Ian 2016, 13:01 | |
| | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Urari de sarbatori Vin 29 Apr 2016, 21:32 | |
| Vă doresc tuturor sărbători fericite! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Urari de sarbatori | |
| |
| | | | Urari de sarbatori | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |