Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 30 Dec 2009, 01:32
Cauza ? Lipsa banilor pentru încălzirea şcolilor, lipsa banilor pentru încălzirea locuinţelor pensionarilor, că doar ei sunt căliţi şi trebuie să se care mai repede că nu sunt fondueri sociale, lipsa banilor pentru etc, etc, etc.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 30 Dec 2009, 02:07
Multumesc, bade Liviu, pentru Plugusorul trimis de pe reteaua literara. Cum acolo nu mai postez, iata un raspuns aici Un Plugusor scris cu 2-3 ani in urma:
Doamne, de unde atatia escroci? » V-as spune, dar nu mai poci, Nici sa urc, nici sa cobor, Zice-o vorba din popor : Toate oasele ma dor, ……………………. Ca-s batran si nu am spor, Nici la vorba , nici la mers, Ma incearca cate-un vers, Insa nu am de ales… ..........................
De anul trecut:
Foaie verde viorea, Iarna-i grea, Muierea-i rea, Vacilor n-am ce le da, Vai de Europa mea!
Si iar verde de pelin, Vremea trece, Vremuri vin, Tot ma plang Si tot suspin, Imi inec amaru-n vin.. La Apus acum ma-nchin: Hei, Apus, Apus, Apus, Cine naiba te-a adus Sa iei porcu din cotet?
Nu-i inseli tu pe juveti! Ei pun varza la butoi Si carnea la usturoi, Cum se pune pe la noi, Ca-i mai buna ca la voi! Ia mai manati, mai!
Anul acesta: Iat-un an se duse-n UE, E mai bine? Nu e, nU E! M-auziti? V-am spus-o EU, Acolo nu faci un lEU, Daca nu muncesti din grEU.
Mailate, Mailate, Lasa Tarile bogate, Si vin-o acasa frate, Nu ne mai fa de rusine, Chiar de nu este mai bine,
Chiar de este saracie, Chiar de-i merge-n puscarie, Ced va fi, va fi. Sa fie! ................................................. Fura si-aia. Cand ii prind, Ii condamna, nu in gand. La noi treaba e pe dos, Unii fura, altii la dosare cos. Ei sa nu aiba de ros? Lasa-i ,domne, sa descurce, Zicea Vacaroiu atunce. Ei cu acu, noi cu sacu. Pana ne-om face conacu. Ca ne-a pazit ala, saracu, Al cinstit, nu prostanacu, Ioane, ai vazut pe dracu! Ia mai manati, mai…
Mai acum 3 ani,
Badica Traian Ba…se..scu..la din pat Si-asa a tipat :
Ii voit rage-n teapa, Am sa-i bag la apa Iar cei care scapa, Daca balta seaca, Si ajung la mal, Le bag nominal, Fara mita la tambal: Sa scapam de voi, Tara de noroi, De cei treidoidoi. E-nfricosator! Toti se cearta-n cor: -Tu esti dictatoru’! (unii ii duc doru’) -Voi sunteti poporu’? -Tu esti delatoru’, Tu esti vanzatoru’!
-Voi dormiti in post, -Platiti fara rost, Mereu in ispita, Toti luarati mita.. Ia mai strigati mai…. Iarna-i grea, Muierea-i rea, Vacilor n-am ce le da, Vai de Tarisoara, Vat de Libertatea, Vai de muiculita mea!
La Anu si La Multi Ani!-2010 Ion
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 30 Dec 2009, 03:00
O urare din toată inima către românii mei: să aveti bani si căldură!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 30 Dec 2009, 06:48
Multumim pentru urari, Emil, dar eu si familia mea nu ne plingem, nici de caldura si nici de bani, Slava Domnului !
Ma alatur tie si urez celor in nevoie sa reuseasca sa treaca mai usor peste greutatile cotidiene.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 30 Dec 2009, 22:10
Pentru noul an, imi doresc sa fim impreuna, sa trecem hopurile usor, sa fim sanatosi si sa ne intalnim la Popas atunci cand ne e bine, dar si cand ne e rau; aici vom gasi intotdeauna o vorba buna, o incurajare, un sfat. La multi ani, dragii mei prieteni!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mier 30 Dec 2009, 22:39
La Multi Ani va doresc tuturor un an nou bun, sa avem sanatate si noroc!
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2009, 00:22
Vă doresc la toţi un An Nou liniştit, pe care să-l parcurgeţi pe toată durata lui 2010 în tihnă şi pace.
Tuturor celor care poartă numele de Vasilica şi Vasile, etc, etc., le doresc La mulţi ani !
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2009, 07:00
S-auzim numai de bine in noul an!
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2009, 09:34
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2009, 12:19
Ce frumos, Yzzy . Sa ne revedem cu drag si sa ne citim si in 2010. Va pup si va imbratisez pe toti .
dolion
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2009, 19:33
La multi ani pentru 2010! Sa ne intalnim cu sanatate la Popas, cu noutati si voie buna!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2009, 20:38
La Multi Ani 2010 ! Un an nou cu bucurii, multa sanatate si impliniri.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Urari de sarbatori Joi 31 Dec 2009, 20:39
Să aveţi parte de un Crăciun fain, pe care să-l petreceţi în linişte şi pace.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 30 Mar 2010, 01:58
Pentru toţi de la Popas, cu dragoste
abbilbal
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 30 Mar 2010, 03:19
Mulţam pentru urare Milu nost, doar că i se spune Paşti, iar urarea ar fi PAŞTI FERICITE !
aduse din Bucovina
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Mar 30 Mar 2010, 03:26, editata de 1 ori
Emil Condor
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 30 Mar 2010, 03:26
În Biblie scrie "Isus Paştele nostru", nu Paştile...
Ambele forme sunt folosite.
O poză precum aceea afişată de tine, ar merge ca Header de Paşti.
Cristina
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 30 Mar 2010, 08:50
Mai in gluma ...
ps: rog habotnicii care nu stiu de gluma, sa se abtina de la comentarii ...sau nu .
Ultima editare efectuata de catre Cristina in Mar 30 Mar 2010, 08:55, editata de 1 ori
Cristina
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 30 Mar 2010, 08:55
...mai in serios , va/imi/ne urez ca Sarbatorile De Pasti/Paste sa fie senine si pline de voie-buna!
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
dolion
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 30 Mar 2010, 13:06
Cei care se duc la biserica in ziua de Paste trebuie sa duca pentru sfintit: pasca, oua rosii, o sticla de vin (din care va bea dupa sfintire toata familia, la masa de Pasti, iar unii il tin tot anul), o bucata de miel fript sau drob, cas sau branza, sare si un colac cu lumanare pentru biserica.
In Maramures acest obicei este tinut si in ziua de astazi si alimentele sunt puse intr-o cosarca care este invelita cu cel mai frumos stergar din casa, impodobita cu flori si dusa de femeie, insotita de toata familia, la biserica.
Dupa ce se vine de la biserica cu produsele sfintite, se aseaza masa si toata familia se strange pentru a lua sfintele pasti - anafura sfintita si pentru a ciocni oua rosii, pentru a manca drob si pasca, cozonac si alte preparate pregatite pentru acesta zi si pentru a bea un pahar de vin sfintit. Intre timp, cei mici il vor astepta cuminti pe iepuras sa le aduca cele dorite, jucarii, hainute si dulciuri.
Este un prilej nemaipomenit pentru romani sa sarbatoreasca Pastele in familie, alaturi de cei dragi si prieteni, pentru a vizita rudele si, poate, dupa luarea traditionalei mese, sa iasa la iarba verde, daca timpul este favorabil.
Pasti fericit tuturor, va doresc din suflet!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Urari de sarbatori Mar 30 Mar 2010, 20:42