La mine ti-am scris ceva plec acum ne vedem mai tirziu Ciao. Geta:)
murfatlar
Numarul mesajelor : 188 Varsta : 71 Localizare : pe val de mare si-un strop de soare! Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 13:31
am gasit,am trimis si altora .
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 16:14
Anahoret a scris:
Cine caută, găseşte!
Grupul Antonn Pann > Kalofonica
Audiţie plăcută! :cool_9:
Dar "Cobzarul" nu apare.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 16:54
murfatlar a scris:
am gasit,am trimis si altora .
Ma bucur te pup:)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 17:03
abbilbal a scris:
Dar "Cobzarul" nu apare.
Ţi-am spus că pe discul ăsta nu l-am văzut! În schimb sunt bucuros că le-am găsit pe celelalte, printre care "Bordeiaş". Am stat aseară pân' la 1 noaptea ca să mi le înregistrez. Noroc că a fost ziua mea; altfel mă boscorodea Luminiţa...
_____________________ Free your mind!
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 17:26
Şi dacă-ţi spun că amâmdoi suntem fraieri... te superi ?
Iată ce ne spune el:
Deci, "Cobzarul" se caută la romanţe, nu la muzică lăutărtească unde dăm de "Barbu lăutarul", cu totul alt ceva în stariţa popii.
ostrovna
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 17:33
Anahoret a scris:
abbilbal a scris:
Dar "Cobzarul" nu apare.
Ţi-am spus că pe discul ăsta nu l-am văzut! În schimb sunt bucuros că le-am găsit pe celelalte, printre care "Bordeiaş". Am stat aseară pân' la 1 noaptea ca să mi le înregistrez. Noroc că a fost ziua mea; altfel mă boscorodea Luminiţa...
MAI E SI ZAVAIDOC NU?
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 18:40
abbilbal a scris:
Deci, "Cobzarul" se caută la romanţe, nu la muzică lăutărtească unde dăm de "Barbu lăutarul", cu totul alt ceva în stariţa popii.
Nu mă supăr, Preacinstite, pentru că nu am de ce. Doar ţi-am spus la tine-n curte că nu am găsit o interpretare să se apropie de cea pe care o ştiu eu, singura care este cât-de-cât pe aproape, fiind cea a lui Nicolae Furdui-Iancu.
Anahoret a scris:
Din păcate aşa este. Uite ce am găsit mai jos. Se apropie de ceea ce ştiam eu. Cu specificaţia că nu sunt sigur că la "Căpitane..." este chiar Fărămiţă Lambru. Furdui-Iancu se apropie de ceea ce auzeam în copilărie...
După cum vezi, eu nu am spus nimic despre "Barbu Lăutaru". Cu atât mai mult cu cât Barbu Lăutaru a trăit pe la jumătatea secolului al XIX-lea (contemporan cu Anton Pann), pe când "Să-mi cânţi cobzar..." este o creaţie interbelică.
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 18:46
ostrovna a scris:
MAI E SI ZAVAIDOC NU?
Eiiii, Zavaidoc! El este din perioada interbelică: cu Gion, Cristian Vasile, Maria Tănase, Mia Braia... Mă crezi că, în adolescenţă, stăteam cu tatăl meu în faţa unei carafe de vin o noapte întreagă şi-mi povestea despre ei? El a avut ocazia să-i asculte "live" (îh! ce hidos sună cuvântul ăsta!) şi să-i servească la masă în cârciumile din mahalalele Bucureştiului!
Geta, m-ai făcut să mă uit pe pereţi, am călcat pe săpun şi am alunecat în butoiul cu melancolie!
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 19:47
O cameră micuţă dar de prieteni plină Ce-aveau şi foc în suflet şi-n ochi aveau lumină Idei musteau în aer să stai şi să tot stai Şi asta a fost totul în acea zi de mai Şi asta a fost totul în acea zi de mai
Ştiam ce-i rău şi bine în lumea de afară Vorbeam de poluare, ce bine e la ţară Că banii nu contează dar e grozav să-i ai Şi toate-au fost grozave în acea zi de mai Şi toate-au fost grozave în acea zi de mai
Aveam muzică bună, fumam dintr-o ţigară În cameră doar zâmbet, afară cer şi soare Şi de erai acolo, pierdut şi tu erai Uitai de tot şi toate în acea zi de mai Uitai de tot şi toate în acea zi de mai
S-au dus ai mei prieteni, s-a dus şi acea clipă Mai zboară fiecare bătând dintr-o aripă Trăiesc, mai râd, fac glume, sunt sănătoşi, dar vai Acum nimic nu este ca-n acea zi de mai Acum nimic nu este ca-n acea zi de mai
Şi cât aş vrea acuma să fim iar împreună Pierdut între prieteni ce visul şi-l adună Şi aş da totul, totul şi locul meu din rai Ca viata mea întreagă să fie o zi de mai Ca viata mea întreagă să fie o zi de mai
abbilbal
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 23:05
Anahoret a scris:
.....După cum vezi, eu nu am spus nimic despre "Barbu Lăutaru".
Hai că am început amândoi să vorbim nemţeşte, dar în landuri diferite. Eu nu mă refeream la Lăutarul Barbu, ci la cântecul "Barbu lăutarul" interpretat de Ion Luican. Dar dă-i pace. Am sporovăit şi noi oleacă.
Acum te las că trebuie să pregătim programul de ziua naşei, că doar ziua ta a trecut.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Mar 05 Mai 2009, 00:00, editata de 1 ori
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 04 Mai 2009, 23:45
Ce să-ţi fac, Preacinstite! Nu ştiai că despic firu-n patru?
ostrovna
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 05 Mai 2009, 18:40
Anahoret a scris:
ostrovna a scris:
MAI E SI ZAVAIDOC NU?
Eiiii, Zavaidoc! El este din perioada interbelică: cu Gion, Cristian Vasile, Maria Tănase, Mia Braia... Mă crezi că, în adolescenţă, stăteam cu tatăl meu în faţa unei carafe de vin o noapte întreagă şi-mi povestea despre ei? El a avut ocazia să-i asculte "live" (îh! ce hidos sună cuvântul ăsta!) şi să-i servească la masă în cârciumile din mahalalele Bucureştiului!
Geta, m-ai făcut să mă uit pe pereţi, am călcat pe săpun şi am alunecat în butoiul cu melancolie!
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 05 Mai 2009, 20:01
ostrovna a scris:
Anahoret a scris:
ostrovna a scris:
MAI E SI ZAVAIDOC NU?
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 05 Mai 2009, 21:03
Cactuse, scrie undeva scriptul mare, să ştie toată lumea! Sau înarmează-te cu răbdare, colindă pe la fiecare user, şi arată-le cum mi-ai arătat şi mie!
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 05 Mai 2009, 21:49
PÎNĂ EXISTĂ MEMORIE de Marta Petreu
Pînă există memorie de unde să vină îndurare pentru capul prinţului scrijelit cu sinceritate
Înaltă stirpe moare în fiecare femeie inelul logodnei zeamă de aur
Atîtea neamuri atîtea limbi s-au perindat prin acest creier Şi puiul de lup îşi tace înţelepciunea
Dumnezeu s-a-nchis în propria ţeastă coclite sînt toate invenţiile cu excepţia cifrei zero În zadar pun capul pe unica oglindă
Pînă există memorie mentă verde rumegă puiul de lup
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 05 Mai 2009, 21:55
ADUCEŢI VERBELE de Marta Petreu
Noi intrăm în carte cu trufie şi spunem:
Un poem de dragoste e mai adevărat decît o noapte de dragoste
Un poem al spaimei e mai cumplit decît spaima
Un poem despre moarte E mai real decît moartea
Noi intrăm în carte şi spunem: verbele aduceţi verbele pentru Cina cea de Taină
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 06 Mai 2009, 09:43