__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ACCENTE | |
|
+17nicuvar Administrator MIRCEA Franz Schneider Bartolomeu TUDOR zuum Anahoret abba Roxy Diaporevomenos abbilbal Karima aurora zaraza26 ACCENT Emil Condor 21 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Lun 12 Ian 2009, 23:00 | |
| - ACCENT a scris:
- Franz Schneider a scris:
Ai nevoie imperioasa de un antivirus de tip kasperski sau nod32 ! Eu le am instalate pe amandoua si pot sa ma laud ca inca nu m-au invadat "viermii" de cand le posed. Pana la a le avea ma confruntam si eu cu aceleasi probleme. Eşti un om fericit Franz. Dar eu cum fac rost de aşa ceva? Mă ajuţi?
- Abbilbal a scris:
Accent, tu nu ai instalat program antivirus? Cu el mături calculatorul fără să dezinstalezi nimic, dar în situaţia în care esti numai viruşi trebuie să unmbli la înlocuirea Windowsului
Sincer că nu ştiu cum să fac rost de un program antivirus. Nici cum se înlocuieşte Windowsul nu ştiu. De aceea cer ajutor. Pînă nu-mi arată cineva pas cu pas, sînt în pom, şi pomul în aer. Cel mai simplu ii sa cauti pe GOOGLE. Desigur ca nu prea se gasesc seriale pentru Kasperski dar poti gasi pe torrent numai ca nu stiu sigur daca sti sa il folosesti. Eventual sa il downloadez eu si sa il pun pe un free host. | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Lun 12 Ian 2009, 23:16 | |
| - Franz Schneider a scris:
- ACCENT a scris:
- Abby, eşti pe aproape după cum ai intuit. Aş vrea să continui, numai să scap de viruşi.
Zaraza, mulţumesc pentru felul cum ai analizat. Mă bucur că mă urmăreşti. Dacă ştii ceva despre dezinstalare şi reinstalare de Windows, sau cum să scap de musafirii ce-mi deranjează computerul, arată-mi aici pe popas ce am de făcut de la un capăt la altul, că nici măcar nu ştiu cu ce să-ncep. După aceea poate voi fi în măsură să dau şi eu sfaturi la alţii ca să-i ajut.
Am pierdut azi mai mult de 10 ore gîdilind calculatorul ca să-l fac să rîdă şi să pot să scriu cîteva cuvinte pentru a cere ajutor de la voi. Recunosc că sînt novice, şi chiar dacă rîdeţi de mine, totuşi nu mă lăsaţi pradă nesuferiţilor de viruşi care mă încurcă aşa de rău pe calculator. Ai nevoie imperioasa de un antivirus de tip kasperski sau nod32 ! Eu le am instalate pe amandoua si pot sa ma laud ca inca nu m-au invadat "viermii" de cand le posed. Pana la a le avea ma confruntam si eu cu aceleasi probleme. Dar Franz, dacă ai două programe antivirus, nu se încurcă reciproc ? Eu ştiam că nu se recomandă decât un singur program, care să se actualizeze frecvent. Al meu se actualizeaza de 5 - 6 ori pe zi Este Avast.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Lun 12 Ian 2009, 23:22, editata de 1 ori | |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Lun 12 Ian 2009, 23:19 | |
| - abbilbal a scris:
- Franz Schneider a scris:
- ACCENT a scris:
- Abby, eşti pe aproape după cum ai intuit. Aş vrea să continui, numai să scap de viruşi.
Zaraza, mulţumesc pentru felul cum ai analizat. Mă bucur că mă urmăreşti. Dacă ştii ceva despre dezinstalare şi reinstalare de Windows, sau cum să scap de musafirii ce-mi deranjează computerul, arată-mi aici pe popas ce am de făcut de la un capăt la altul, că nici măcar nu ştiu cu ce să-ncep. După aceea poate voi fi în măsură să dau şi eu sfaturi la alţii ca să-i ajut.
Am pierdut azi mai mult de 10 ore gîdilind calculatorul ca să-l fac să rîdă şi să pot să scriu cîteva cuvinte pentru a cere ajutor de la voi. Recunosc că sînt novice, şi chiar dacă rîdeţi de mine, totuşi nu mă lăsaţi pradă nesuferiţilor de viruşi care mă încurcă aşa de rău pe calculator. Ai nevoie imperioasa de un antivirus de tip kasperski sau nod32 ! Eu le am instalate pe amandoua si pot sa ma laud ca inca nu m-au invadat "viermii" de cand le posed. Pana la a le avea ma confruntam si eu cu aceleasi probleme. Dar franz, dacă ai două programe antivirus, nu se încurcă reciproc ? Eu ştiam că nu se recomandă decât un singur program, care să se actualizeze frecvent. Al meu se actualizeaza de 5 - 6 ori pe zi Este Avast. Avast ? Sa ti-l f***. Ce plasa am luat eu cu Avast !!!! Uite ca nu se incurca reciproc anti-urile mele. Merg unse. Ce trece de unul ...nu trece de celalalt. | |
| | | ACCENT
Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Lun 12 Ian 2009, 23:26 | |
| Vă rog mult de tot, nu mă mai lăsaţi să fierb în suc propriu. Arătaţi-mi măcar cum dezinstalez Windowsul şi cum să-l instalez înapoi. Barem să apuc a face ceva repede. | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Lun 12 Ian 2009, 23:28 | |
| - Franz Schneider a scris:
Dar Franz, dacă ai două programe antivirus, nu se încurcă reciproc ? Eu ştiam că nu se recomandă decât un singur program, care să se actualizeze frecvent. Al meu se actualizeaza de 5 - 6 ori pe zi Este Avast. Avast ? Sa ti-l f***. Ce plasa am luat eu cu Avast !!!! Uite ca nu se incurca reciproc anti-urile mele. Merg unse. Ce trece de unul ...nu trece de celalalt.[/quote] In primul rând îmi cer scuze pentru "franz". Nu am vrut să-l scriu cu lieră minusculă dar nu am apăsat suficient de tare tasta "shift". La mesajul original am făcut corectura. Este adevărat că avastul era destul de slab într-o perioadă, dar a evoluat şi el. Cel puţin eu sunt mulţumit de felul cum lucrează. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ACCENTE Lun 12 Ian 2009, 23:32 | |
| - ACCENT a scris:
- Vă rog mult de tot, nu mă mai lăsaţi să fierb în suc propriu. Arătaţi-mi măcar cum dezinstalez Windowsul şi cum să-l instalez înapoi. Barem să apuc a face ceva repede.
Nu dezinstala nimic. Introdu programul cu unul din antiviruşii indicaţi de Franz şi pe urmă dă-i comandă de scanare pentru tot ce ai în arvivă. La urmă ştergi viruşii fără să mai deschizi fişetele sau ferestrele incriminate. . | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: ACCENTE Lun 12 Ian 2009, 23:41 | |
| Păi nu ştiu nici cum se scanează, nici ce-i aceea scanare. Explică-mi te rog mai amănunţit. Îmaginează-ţi că habar-nam de noţiuni elementare.
Încă n-am făcut rost de nici un antivirus, că nu mă pricep. Nu mi-o spus nimeni paşii pe care-i am de făcut. Pe urmă ce fac cu Nortonul. Ar trebui dezinstalat? Că nici asta nu ştiu. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Lun 12 Ian 2009, 23:45 | |
| Vezi că ti-am pus Dictionarul la "Curătarea IE".
Când cumperi Antivirus, îl instalezi pe calculator si îl ai acolo un an. Lucrează fără oprire pe timpul cât ai plătit pentru el. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: ACCENTE Mar 13 Ian 2009, 00:02 | |
| Mulţumesc Emile! Am o mulţime de lucruri noi de învăţat. Eu n-am făcut altceva pe clculator decît să scriu. N-am cumpărat nimic prin internet. Nici să cumpăr antivirus nu mă pricep. Lasă că n-am nici bani cu ce să-l cumpăr. Arată-mi paşii pentru dezinstalare de Windows şi reinstalare, că asta nu m-ar costa nici un ban. Numai dacă ai timp. Îmi prinde bine Dicţionarul. L-am pus la Favoritos. | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Mar 13 Ian 2009, 01:09 | |
| - ACCENT a scris:
- Mulţumesc Emile! Am o mulţime de lucruri noi de învăţat. Eu n-am făcut altceva pe clculator decît să scriu. N-am cumpărat nimic prin internet. Nici să cumpăr antivirus nu mă pricep. Lasă că n-am nici bani cu ce să-l cumpăr. Arată-mi paşii pentru dezinstalare de Windows şi reinstalare, că asta nu m-ar costa nici un ban. Numai dacă ai timp.
Îmi prinde bine Dicţionarul. L-am pus la Favoritos. Daca nu te pricepi apeleaza la cineva care sa-ti instaleze un program de blocare a virusilor, mai devreme sau mai tarziu o sa te invadeze si n-ai cum sa-i opresti. Sunt programe GRATUITE cu care te poti descurca minim, dar in final merita sa platesti pentru un Norton ( de ex) ca sa te protejeze. Tu poti curata computerul de cookies/file-uri moarte dar nu de virusi. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Mar 13 Ian 2009, 08:10 | |
| - Citat :
- Recunosc că sînt novice, şi chiar dacă rîdeţi de mine, totuşi nu mă lăsaţi pradă nesuferiţilor de viruşi care mă încurcă aşa de rău pe calculator.
N-o sa rada nimeni de tine... Fiecare a patit asa ceva la un moment dat. Si nici nu e suficient sa ai un kaspersky...mai trebuie si sa fii atent la mesajele care ti le da. Eu si acum banuiesc ca mesajul la care a dat ok sotul meu era o atentionare de virus, dar n-am reusit sa citesc tot, eu nu stiu decat engleza prinsa din mers. Asa ca tocmai ce ne-am reinstalat windows-ul... Adica altcineva a facut-o, un prieten. Anul trecut am cumparat antivirusul asta de pe net, de la o firma din Romania. N-a fost scump, l-am luat pentru un an... | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Mar 13 Ian 2009, 08:32 | |
| - ACCENT a scris:
- Mulţumesc Emile! Am o mulţime de lucruri noi de învăţat. Eu n-am făcut altceva pe clculator decît să scriu. N-am cumpărat nimic prin internet. Nici să cumpăr antivirus nu mă pricep. Lasă că n-am nici bani cu ce să-l cumpăr. Arată-mi paşii pentru dezinstalare de Windows şi reinstalare, că asta nu m-ar costa nici un ban. Numai dacă ai timp.
Îmi prinde bine Dicţionarul. L-am pus la Favoritos. Ca sa reinstalezi trebuie sa ai un cd cu windows-ul pe care l-ai avut sau pe care il vrei. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Mar 13 Ian 2009, 08:38 | |
| E corect cum spune Zaraza, CD-ul îti va indica fiecare pas ce îl ai de făcut. E foarte usor. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: ACCENTE Mar 13 Ian 2009, 23:50 | |
| - zuum a scris:
Daca nu te pricepi apeleaza la cineva care sa-ti instaleze un program de blocare a virusilor, mai devreme sau mai tarziu o sa te invadeze si n-ai cum sa-i opresti. Sunt programe GRATUITE cu care te poti descurca minim, dar in final merita sa platesti pentru un Norton ( de ex) ca sa te protejeze. Tu poti curata computerul de cookies/file-uri moarte dar nu de virusi. Dar am Norton cumpărat şi actualizat zilnic. Încă este valabil vre-o jumătate de an. Dacă apelez la cineva, ar trebui să şi plătesc, iar eu nu am bani. De-abea mă descurc cu mîncarea şi micile cheltuieli. Nu-mi pot permite alte luxuri încă. Şi-aşa îs plin de datorii pe la bănci de mă sperii că nu pot să le onorez. Sper să nu mă trimită în judecată. Atît mi-ar mai lipsi, să mă mai şi închidă din cauza neachitării datoriilor. Cine mă poate ajuta, aş vrea să o facă înainte de a rămîne fără calculator, că după aceea nu ştiu cum mai pot lua legătura cu voi. Numai să se ţină cont de faptul că sînt la strîmtoare cu banii. Dragă Emilule, eu ştiu că-i foarte uşor pentru cine cunoaşte, dar dacă eu nu cunosc, pentru mine nu-i uşor de loc. Spune-mi ce fac cu CD-ul dacă-l găsesc. Deschid calculatorul şi aştept ca să-mi vorbească CD-ul? Bănuiesc că trebuie să apăs pe ceva butoane, şi nu ştiu care-s alea. Plus de asta, nu ştiu unde pun CD-ul ca să-l ascult. Poţi să rîzi de mine dar asta-i realitatea. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ACCENTE Mier 14 Ian 2009, 01:03 | |
| Când hotărăsti să dezinstalezi Windows-ul, nimeni nu te poate ajuta cât CD-ul! Doar îl bagi la locul destinat lui, cu computerul mergând, normal, si el îti spune pas cu pas ce să faci. Nu este nimic de explicat la asta decât: să ai CD-ul, fără el nimic nu se poate.
Nu trebuie să asculti CD-ul, nu-i de ascultat. Pe el este programul (creierul computerului) pe care îl instalezi cu ghid direct, la fata locului. Vezi si tu, unde se potriveste intrarea unui CD si o să lucreze. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: ACCENTE Mier 14 Ian 2009, 22:45 | |
| Episodul 1 pag. ..6_____ Episodul ..6 pag. 26_____Episodul 11 pag. 38 Episodul 2 pag. ..8_____ Episodul ..7 pag. 31_____Episodul 12 pag. 39 Episodul 3 pag. 13_____ Episodul ..8 pag. 35_____Episodul 13 pag. 40 Episodul 4 pag. 16_____ Episodul ..9 pag. 36_____Episodul 14 pag. 40 Episodul 5 pag. 20_____ Episodul 10 pag. 36 ********************,,extemporal,, pag. 28.*********************
Episodul 15 din ,,Coşmarul"
Cu telefonul la ureche, mă minunam cum de nu m-o refuzat şi aici, cînd oriunde solicitasem în alte părţi ar fi fost zadarnic să mai şi insist. Eram bucuros că, în sfîrşit puteam vorbi pe româneşte cuiva care mă înţelegea şi-mi răspundea în româneşte. Nici nu ştiam cum să încep. Mai întîi m-am recomandat cine eram, şi pe scurt i-am spus interlocutorului cum că eram victima unor infractori cu care venisem în Polonia neştiind cu ce se ocupau, iar cînd am aflat n-am mai vrut să rămîn cu ei, ca să nu practic ce practicau ei. Aş fi vrut să-i mai zic şi de ce apelasem la Ambasadă, şi că aveam nevoie de ajutor, dar mă întrerupe plictisit zicîndu-mi:
-Şi de ce-mi spui mie toate astea? N-ai cu cine conversa? Crezi că altceva n-am de făcut decît să-ţi ascult inepţiile? Cum ai ştiut să vii în Polonia, dacă nu-ţi convine, tot aşa poţi să te întorci şi înapoi. Poate ai vrut să suni la poliţie şi ai greşit numărul. Hai că nu am timp, şi nu pot ţine linia ocupată cu tot felul de fleacuri. Tot ce pot să-ţi spun este să te urci în autocar şi să te duci acasă. Te vei culca, iar cînd te vei trezi, vei constata că nu mai eşti beat.
-Dar vă rog să nu închideţi. Vă mai reţin doar un minut. Nu sînt beat, ci sînt foarte flămînd şi risc să mor de foame şi de frig. Sînt român şi apelez la serviciile Ambasadei Române că am nevoie de ajutor imediat. Sînt urmărit şi încolţit de criminali. Caut adăpost la voi, vreau protecţie! Dacă nu la Ambasadă, la cine altcineva să apelez atîta timp cît mă aflu pe teritoriu străin? Vă rog să mă-nţelegeţi! Am venit cu maşina mea şi nu mai am bani de benzină ca să mă întorc, şi nici ca să-mi cumpăr de mîncare. Sînt în pericol de a mă îmbolnăvi de TBC din cauza gerului, sau să mă aleg cu picioare degerate, ori chiar să şi mor. Pe paşaport scrie că...
-Opreşte-te omule! Nu-mi pasă ce scrie în paşaport. De la noi n-ai să vezi nici un ban, nici un leu, nici un zlot, nici o marcă, nici un dolar. Ce-ar fi să-i ajutăm pe toţi imbecilii de români care se aventurează să iasă din ţară? Am deveni falimentari.
-Dar vreau să mă împrumutaţi, şi cînd ajung în ţară mă achit de datorie. N-am nici unde să dorm pe gerul ăsta decît în maşina îngheţată. N-am făcut un duş de o săptămînă. Ştiu că aveţi pentru situaţii de urgenţă o cameră de protocol. Lăsaţi-mă să dorm măcar o noapte într-un pat încălzit. Nu mai pot să suport frigul ăsta care nu mai încetează. Şi poate nu ştiţi că n-am mîncat nimic de o săptămînă. Mă mir cum de mai rezist şi sînt încă lucid ca să mai şi vorbesc coerent. Nu mă lăsaţi! Sînt român în situaţie limită, într-o ţară străină. Nu ştiu cum să fac rost de bani ca să mă descurc; şi nu vreau să devin infractor.
-Fii atent ce-ţi spun acuma, că după aceea închid: Camera protocolară nu-i pentru tine. Să-ţi iei gîndul de la aşa ceva. Cînd vei ajunge în corpul diplomatic, să mă anunţi ca să o rezerv pentru tine. Azi este sîmbătă şi nu avem program cu publicul. Mîine este duminică şi-i zi de odihnă. Dacă chiar vrei să vii pînă la noi, încearcă luni dimineaţă pe la ora 9:00. Poate vom trimite un fax în ţară ca să le spunem situaţia ta. Cei din ţară vor decide cum să ia legătura cu familia ta, ca să-ţi trimită nişte bani. Trebuie să ai răbdare pînă luni. În cazul că se va aproba cererea ta, nu cred că va dura mai mult de o săptămînă pînă primeşti banii. Dacă nu aveţi bani acasă, Ambasada nu împrumută pe nimeni.
N-am apucat să-i mai zic nimic că mi-a închis. Am încercat să sun din nou, dar nu-mi mai răspundea nimeni, măcar că am încercat de vre-o 5 ori. În final voiam să sun în România, acasă, şi nu ştiam că trebuia şi un prefix de ţară. Un robot îmi spunea că nu există numărul pe care-l apelam. Am înţeles asta, că vorbea în poloneză şi în cîteva limbi de circulaţie internaţională, printre care şi franceza. Aveam să aflu mult mai tîrziu despre acel prefix (0040) pe care robotul nu mi-l spunea. Mi-ar fi trebuit să am un instructaj cu situaţii previzibile încă înainte de a pleca din ţară. Dar cine să mă înveţe? Infractorii n-aveau interes ca eu să cunosc prea multe înainte de a deveni ca şi ei. Dacă rămîneam cu ei aş fi învăţat din mers ca să sun acasă.
Polonezul de la Fiat Autopoland nu ştiu de unde mă privea, dar abea cînd îl căutam să-i înapoiez telefonul, a apărut. Din cîte îmi dădeam seama cred că m-ă întreba cu ce să mă mai ajute. L-am întrebat dacă ştia unde-i Ambasada. Nu ştia. Dar s-a uitat pe o hartă a oraşului, arătîndu-mi şi mie că era destul de departe ,,Uliţa Schopina nr 10". Era o hartă de perete. Dacă ar fi fost un pliant, poate că mi-o dădea s-o am la mine. Mi-am făcut totuşi o imagine faţă de locul în care eram, fără să notez nimic. Mă bazam pe faptul că voi găsi oameni pe stradă care să mă îndrume. Pînă luni aveam timp să merg pe jos ca să caut Ambasada.
Mergînd către maşină cîntăream în gînd, cît de entuziasmat eram pentru simplu motiv că ajunsesem în Warşowia, ştiind că la Ambasadă trebuia să găsesc protecţie şi ajutor, şi cînd colo nu eram tratat altcumva decît ca un gunoi, ca un imbecil, ca un beţiv. Era atît de dezgustător să ştiu că sînt român... Oare de ce mă născusem în România? Ajunsesem la concluzia că nu merita de loc să fii român, din cauză că autorităţile nu asigurau nimic pentru românii aflaţi în situaţii limită prin străinătate. Mai degrabă găsisem ajutor la străini. Pur şi simplu mi-era mie ruşine că eram român. Ce fel de stat e acela care nu are grijă de cetăţenii săi aflaţi în alte ţări? Nu credeam că mai era pe glob o altă ţară mai iresponsabilă decît România. Poate că acum s-o fi schimbat lucrurile, dar atunci nu puteam vedea altfel.
Amărît fiind, după o săptămînă atît de grea, cînd ştiam că mai trebuia să am răbdare să treacă încă două zile în aceleaşi condiţii peste mine, parcă mă lua cu fiori. Răbdasem şi îndurasem atîta foame şi frig, făcîndu-mi iluzii deşarte că la Ambasadă m-ar fi aşteptînd cîinii cu covrigi în coadă, şi aflu că nu era deajuns cît răbdasem şi îndurasem. Şi să zicem că vor trimite faxul acela promis de un anonim (că nici nu ştiam cu cine vorbisem), oricum ei nu mă ţineau la camera de oaspeţi, ar mai fi trebuit să aştept încă o săptămînă în aceleaş condiţii pînă să primesc banii din ţară. Oare banii care veneau mă mai găseau viu? Nu credeam să mai rezist atît de mult. Dacă mă mai şi găseau cei care mă căutau, îmi făceau capătul imediat.
Şi dacă ei se interesau la Ambasadă despre mine? Dacă pîndarii lor nu mă vedeau trecînd graniţa la Mostişka, numai că se informau la Ambasadă. Şi luni s-ar putea să dau nas in nas chiar cu ei. Mi se părea riscant să mai merg la Ambasadă. Şi-atunci pentru ce mai bătusem atîta drum pînă acolo? Nimic nu era sigur. Totul era imprevizibil. Dacă intram într-o capcană cu bună ştiinţă? Nu se putea ca ei să nu intuiască şi faptul că aş cere ajutor la Ambasadă. La cîte tentacule aveau ei, nu le-ar fi fost greu să pună pe careva să aştepte sosirea mea acolo. Şi ce-am rezolvat? Să fi fost în zadar atîta zbucium? ************************************************************* | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ACCENTE Mier 14 Ian 2009, 23:17 | |
| Accentule, presupun că ai renunţat să mai mergi la ambasadă şi că imprevizibilul ţi-a arătat un nou drum de a părăsi Polonia.
Curăţirea calculatorului o fac cu antivirusul Avast. Este un program de care eu sunt mulţumit. Se găseşte la liber pe internet. Îl iei de Google cu vimpla comandă "avast". Din ce ţi se oferă alege o ultimă versiune cu menţiunea gratuit. După instalare el se actualizează automat. După ce reuşeşti să-l instalezi am săţi spun şi cum îl foloseşti. Este foarte simplu. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ACCENTE Joi 15 Ian 2009, 11:50 | |
| - Citat :
- Episodul 15 din ,,Coşmarul"
Asa cum am mai spus, este foarte greu sa prevedem cum evolueaza faptele. Totul depinde de oamenii pe care Dumnezeu ti-i scoate in cale! Cand? Unde? Probabil ca mergi spre Ambasada, ca oricum e sfarsit de program si week-end. Nu vei intalni pe nimeni suspect in zona. Dar poate vei primi un ajutor pe drum... | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: ACCENTE Joi 15 Ian 2009, 15:09 | |
| Următorul episod îl voi afişa duminică. Cred că voi posta cîte ceva numai la fiecare sfîrşit de săptămînă. De azi incep şi al doilea curs de studiu şi practică necesar pentru o nouă profesie. Asta presupune că voi fi ocupat toată ziua, cam 15-16 ore. Nu-mi mai rămîne decît să vin acasă ca să dorm. Cînd voi termina cursurile voi fi cu voi ceva mai des.
Voi ţine cont de sfatul tău Abby şi mulţumesc pentru că-ţi dai cu părerea. Duminică vei vedea ce a urmat. Mulţumesc şi Zarazei.
Pe curînd1 | |
| | | zaraza26
| | | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Vin 16 Ian 2009, 11:00 | |
| Pe curînd3 _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Vin 16 Ian 2009, 23:42 | |
| pe curand si trei si trei (noi stam la ap.133 si fiica mea cand era mica asa zice: o suta si trei si trei _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 18 Ian 2009, 16:00 | |
| Pentru ca oaspetii mei sa nu`mi simta lipsa, am apelat la serviciile altui calculator cu care nu sint obisnuit. Trebuie sa va anunt ca al meu calculator s`a incapatinat si nu mai raspunde la nici o comanda.
Se pare ca un ,,amic,, cu care am avut o discutie pe Skipe in primavara anului trecut, si pe care nu`l cunosc personal, a avut grija de calculatorul meu, de la distanta.
,,Amicul,, respectiv, pensionar, fost profesor de electronica si informatica la un institut de invatamint superior din Bucuresti, fiind deranjat de comentariile mele pe un alt site cu reputatie deosebita, imi trimetea sistematic pe adresa de *e`mail* tot felul de mesaje cu tenta binevoitoare, dar care la aparitia lor imi bulversa calculatorul destul de serios. Nici Nortonul nu scapa nezapacit. Chiar imi apareau chenare asemanatoare cu cele ale Nortonului dar care se dovedeau a fi false. Reusea sa`mi blocheze pina si Registrul Mechanic in ultima vreme. A disparut si o parte din arhiva.
Ieri la aparitia altor mesaje in limba engleza, l`am avertizat ca sesizez politia de internet. Asta l`a intaritat si mai mult incit mi`a blocat calculatorul. Sincer sa fiu, nici nu stiu cum sa apelez la politia de internet. Doar l`am amenintat.
Apelez la voi care`mi sinteti atit de dragi, sa`mi spuneti ce sa fac in asemenea caz. Deocamdata sint obligat sa intrerup pentru ceva timp scrierea urmatoarelor episoade din ,,Cosmarul,,
Nu stiu daca voi reusi curind sa repar calculatorul. Va mai tin la curent cu noutati in evolutia situatiei mele, doar de pe alte calculatoare. Astept sfaturile voastre care le pretuiesc nespus de mult. Pe curind! ********************************************************* Emil, vezi ca ti`am trimis mesaj pe Messenger. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 18 Ian 2009, 19:18 | |
| - ACCENT a scris:
- Emil, vezi ca ti`am trimis mesaj pe Messenger.
Încă nu l-am deschis astăzi. O voi face imediat... Calculatorul tău trebuie refăcut la stadiul fabricării lui. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 18 Ian 2009, 19:24 | |
| - Emil Condor a scris:
Calculatorul tău trebuie refăcut la stadiul fabricării lui. La banii pe care`i am eu, inca nu`mi pot permite luxul acesta. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ACCENTE | |
| |
| | | | ACCENTE | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |