__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ACCENTE | |
|
+17nicuvar Administrator MIRCEA Franz Schneider Bartolomeu TUDOR zuum Anahoret abba Roxy Diaporevomenos abbilbal Karima aurora zaraza26 ACCENT Emil Condor 21 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Vin 19 Dec 2008, 21:22 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Citesc aici, tuica, afumaturi, costita, galdabosi, vai de mine. Nu as manca asa ceva nici de frica. Dar, fiecare cum sa obisnuit. In orce caz, cu cat ne hranim mai simplu, cu atat avem o vaita mia lunga si mai sanatoasa.
Apoi mai e si chestie de clima. Fiecare regiune cu clima ei. Sa avem un Craciun adevarat si sarbatorit asa cum trebuie si cum merita. Amin As fi foarte interesata sa ne povestesti cum vor fi mesele din familiile voastre in zileled e sarbatori... ajun de craciun, ziua de craciun, sfantul stefan, reveliom, sfantul ion... pama la sfantul vasile, tot o sarbatoare. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Vin 19 Dec 2008, 21:38 | |
| - ACCENT a scris:
- Mai bine cu prăjiturile şi cu afumăturile.
Eu cred ca afacerile cu "mancaruri". mai ales traditionale, si de calitate, facute in curatenie, vor fi intotdeauna la mare cautare, mai ales daca si preturile pot fi accesibile. Bafta multa cu prajiturile, daca vrei caut din retetele de pe la noi, care sunt mai apreciate si iti trimit. Eu am pe cineva care ne face "dobos" cu 9 foi, excelent!!! Crede-ma, poate fi o afacere de mare succes si de viitor. Oamenii vor manca in orice vremuri prajituri bune si proaspete, si "ca la mama acasa" Eu fac un cremes de te lingi pe buze si care este in orice moment apreciat de familie, de fata mea si de toti prietenii ei, mai mult decat cele mai sofisticate torturi cu frisca si ciocolata. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Vin 19 Dec 2008, 23:59 | |
| - ACCENT a scris:
- Emil, eu ştiu că tu mă cunoşti, şi sînt convins că te bucuri. Într-adevăr am multă treabă perioada asta, ca să supravieţuiesc. Şi voi răzbate cu ajutorul Domnului. Nu mă lasă EL de izbelişte.
Cînd ai concediu, vino cu famila pe la noi în Spania. Am loc de cazare suficient. Cazarea nu ar fi problema, important e să ajung acolo... Chiar din orasul în care esti, doar iei vaporul sau bacul si esti la Palma pe insulă. Acolo am un frate (cel de-al doilea a plecat să facă în România ce făcea aici - el a fost 12 sau 13 ani în Palma, avea rezidentă permanentă acolo), mai am niste verisori, nepoti si nepoate. Cei mai multi dintre ei sunt pe insulă. Bineînteles că prin ajutor de sus vei răzbate - El nu-si lasă copiii să cersească pâinea! Domnul fie cu tine si ai tăi cei dragi! Ce spunea Aurora referitor la Dobos, si aici în North America are mare succes. | |
| | | ACCENT
Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 00:44 | |
| - aurora a scris:
daca vrei caut din retetele de pe la noi, care sunt mai apreciate si iti trimit. Eu am pe cineva care ne face "dobos" cu 9 foi, excelent!!! Chiar mă interesează. Dacă poţi, trimite-mi! Dar m-am luat cu treburile şi-am devenit uituc. Cred că nu-i tîrziu să-ţi transmit un ,,La mulţi ani" călduros, din toată inima, chiar dacă-i retroactiv. Am depăşit data de 17. Domnul să te binecuvînteze cu viaţă veşnică! Emil, eşti binevenit oricînd. Cred că ai avion direct Madrid. Te aştept la aeroport. Pînă la Mediterana sînt doar 400 Km. Pentru Palma de Mallorca nu ştiu cu ce se poate ajunge, că te-aş fi dus eu cu maşina, dar încă nu-i făcut nici un pod. Poate închiriem un Yaht. Despre mine să nu-ţi faci griji. Copiii Domnului primesc pîinea ca prin somn.
Ultima editare efectuata de catre ACCENT in Sam 20 Dec 2008, 00:47, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 00:46 | |
| Oh! Tu esti din Madrid, ai dreptate. Am confundat cu altcineva din Valencia - de aici se ia vaporul direct la Palma.
Ia să întreb si eu sotia, are tot felul de retete. Este o mare artistă în domeniul culinar. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 02:52 | |
| - ACCENT a scris:
- Despre mine să nu-ţi faci griji. Copiii Domnului primesc pîinea ca prin somn.
Da, asa este. Referitor la asta: am solicitat celor de la muncă să facă o colectie: doar unul a venit cu 20 de dolari pe care apoi i-am returnat. Totul a căzut... | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 11:03 | |
| Emil, fratele meu, dar eu nu aştept ajutor de la oameni. Şi nu m-am plîns ca să stîrnesc milă. Am vrut doar ca să ştiţi şi voi cu ce mă confrunt eu aici. Oricum eu nu pot face nimic ca să schimb situaţia. Dacă nu schimbă Domnul, şi dacă EL vrea să mă ţină în stilul ăsta, cum aş putea să mă-npotrivesc eu? Fără Domnul nici prăjituri n-am putea face, şi nici clienţi la ele n-am avea. Am toată încrederea în Domnul, că aşa cum l-o trecut pe Iona prin fundul mării fără să se înece timp de trei zile, după care l-o scos viu de acolo, tot aşa o să mă scoată acelaş Domn şi pe mine din datorii şi din toate necazurile.
Sînt convins că Domnul va face să vii în Spania pentru a le face o vizită surpriză fraţilor tăi din Palma de Mallorca. Numai să mă anunţi din timp ca să vin la aeroportul unde aterizezi. Fie că ajungi la Valencia, ori la Bilbao, la Sevilla, sau la Barcelona, şi chiar la Paris de-ar fi, ori la Lisabona, şi tot te voi aştepta ca să te aduc la Valencia. Că vapor găsim noi.
Am început deja să scriu ce promisesem, despre un anume coşmar. Poate că mîine voi posta primul episod. Să vedeţi numai prin ce m-a trecut Domnul atunci... | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 12:36 | |
| - ACCENT a scris:
O grămadă de bani am cheltuit ca să devenim patroni. Dar se pare că nu este voia Domnului.
Invitaţia este valabilă şi pentru toţi forumiştii dornici de o excursie în Spania.
Diaporevomenos, să ştii că dacă vii pe la noi, nu te vom servi cu ce nu-ţi pică bine. Nici noi nu mîncăm ce nu ne place. Dar nici nu va trebui să-ţi aduci mîncare de acasă. Avem aici tot ce-ţi place, şi meniurile le vom face după gustul tău. Am vrut sa-ti raspund, dar ai raspuns singur. La faza asta, sa-ti spun si un banc comunist. Tovarasa invatatoare il intreaba pe Bula. Ce vei face tu, daca tovarasul Ceausescu deschide granitele? -Bula:- Ma urc in pom. -Invatatoarea:- De ce ? -Bula:- Ca sa nu ma ia puhoiu! | |
| | | Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 18:28 | |
| - Karima a scris:
- Accent,bine ai zis,Dumnezeu nu lasa pe nimeni sa moara de foame si dupa greu vine si usorul.
Tot ce induri acum este ca o ,,purificare,,inainte de o obtine un mare succes.Dumnezeu nu te impovareaza cu mai mult decat poti.Este testul pe care-l dai inainte de a obtine ceva mult mai bun. Vei revedea candva in memorie aceste zile mai grele si vei zambi singur,multumit ca au trecut. Doar rabdare si puterea de a merge mai departe. Cu prajiturile sunt convinsa ca veti reusi,e o idee buna. Din tot sufletul succes mai departe ,eu ma voi ruga pentru tine si familia ta draga Karima, Accent nu are nevoie de purificare, el deja a trecut testul, demult... Este ceva ce noi nu stim, doar Domnul stie, de ce se intampla astfel de lucruri. | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 18:31 | |
| Ai foarte mare dreptate cand afirmi ca numai Dumnezeu stie de ce se intampla astfel de lucruri _____________________ | |
| | | Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 18:45 | |
| - Karima a scris:
- Ai foarte mare dreptate cand afirmi ca numai Dumnezeu stie de ce se intampla astfel de lucruri
sa stii ca nu am zis la intamplare, m-am bazat pe ceva. | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 18:48 | |
| Sa stii ca nici eu nu te-am aprobat de dragul penitei ci tot pentru ca m-am bazat pe ceva _____________________ | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 18:52 | |
| Hai Karimaaaa! ... cu mesajul #1000. Multe înainte! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 19:44 | |
| wawwww :cool_9: acum am vazut pentru ca m-ai atentionat _____________________ | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 21:50 | |
| - accent a scris:
- Abbilbal, să ştii că nu mă pretez să cer comisioane nici măcar un cîrnăcior. Dar cei care vin, ca să nu se simtă ei jenaţi, vor să contribuie şi ei cu ceva.
Prietene Accent, când am făcut afirmaţia respectivă, nu m-a gândit că ai fi din categoria cămătarilor sdau comisionarilor, dar aşa este vorba pe la noi: "Cu treaba asta mor de foame". Şi îţi dau dreptate că serviciu contra serviciu este mai preţios decât serviciu contra bani. Dar, tu ştiai că această practică a serviciului contra serviciului era specifică pentru comunism? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ACCENTE Sam 20 Dec 2008, 21:56 | |
| | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 21 Dec 2008, 01:22 | |
| Sînt plăcut surprins de activitatea de la mine din popas. Chiar mă bucur că-i populat cînd nu sînt prin preajmă. Trebuie să vă spun că azi am lăsat afumătoarea deoparte, nici prăjituri nu s-au mai făcut, ca să ne bucurăm de o zi superbă de iarnă. Ne era dor să ne batem cu zăpadă, şi cum pe aici n-am mai văzut zăpadă de vre-o 5 ani, ne-am dus la munte, undeva pe lîngă Teruel. Am ales la nimereală un traseu la capătul căruia să aibă şi o pîrtie de schii. Acolo am găsit zăpada mult dorită. Un soare blînd ne mîngîia şi nici o adiere de vînt nu se simţea. Hainele groase pe care le pregătisem au fost de prisos. Se putea sta şi-n cămaşă cu mîneci scurte pe la prînz. N-am avut bani să închiriem schiuri sau o sanie, şi nici pentru o plimbare cu teleschiul, dar asta nu ne-a împiedicat să ne simţim excelent, să facem tumbe prin zăpadă... Am pregătit ceva de mîncare de acasă, ştiind că nu ne putem permite să cumpărăm de acolo. Era acolo un cuptor cu microunde pe care l-am folosit gratis. Mese erau şi pe afară unde era cald şi bine... A fost minunat. Se poate să te simţi bine şi fără să ai bani prin buzunare. Bine c-am avut bani de benzină. Săptămîna asta o să vină bani din vînzarea prăjiturilor. Şi dacă-L avem pe Domnul nici nu ne mai interesează banii. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 21 Dec 2008, 05:02 | |
| ACCENT, Întâi, mă bucur că stiti să vă bucurati de viată si fără bani prea multi - românul totdeauna a stiut aia. "Blestemul nucilor" nu m-a ocolit nici pe mine: azi, sotia mi le-a pus în brate să le macin. Acum stiu prin ce "experiente" ai trecut! Dar în final... ce bunătate de cozonaci am mâncat! Wow! Aia din cauză că nuca a trecut prin mâinile mele, de aia a fost asa bun. | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 21 Dec 2008, 09:51 | |
| Eu nu pricep de ce nu cumparati nuca macinata gata! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | Roxy
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 21 Dec 2008, 09:55 | |
| - abba a scris:
- Eu nu pricep de ce nu cumparati nuca macinata gata!
ies mai ieftin daca macina personal nucile culese din nucul din curte. | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 21 Dec 2008, 10:03 | |
| - Roxy a scris:
- abba a scris:
- Eu nu pricep de ce nu cumparati nuca macinata gata!
ies mai ieftin daca macina personal nucile culese din nucul din curte. Daca ai nuc in curte, poti face o gramada de bani vanzand nucile. Dar daca n-ai? _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | Roxy
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 21 Dec 2008, 10:16 | |
| - abba a scris:
Daca ai nuc in curte, poti face o gramada de bani vanzand nucile. Dar daca n-ai? cine sa le cumpere ? | |
| | | abba
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 21 Dec 2008, 10:20 | |
| - Roxy a scris:
- abba a scris:
Daca ai nuc in curte, poti face o gramada de bani vanzand nucile. Dar daca n-ai? cine sa le cumpere ? Pe piata, un kilogram de nuci in coaja costa cel putin 10 ron, iar miezul de nuca e mult mai scump, poate ajunge si la 20 ron. Depinde de zona. Banuiesc ca in strainatate lucrurile stau altfel. Dar un nuc este o mica avere pentru cel care il detine. Mai multi nuci... :roflmao: _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | Roxy
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 21 Dec 2008, 10:39 | |
| - abba a scris:
- Pe piata, un kilogram de nuci in coaja costa cel putin 10 ron, iar miezul de nuca e mult mai scump, poate ajunge si la 20 ron. Depinde de zona. Banuiesc ca in strainatate lucrurile stau altfel. Dar un nuc este o mica avere pentru cel care il detine. Mai multi nuci... :roflmao:
draga Abba, stau bietii tarani prin piete sa-si vanda orice fel de fructe, legume, si nu scot mare lucru... nu te imbogatesti din agricultura. | |
| | | abba
| Subiect: Re: ACCENTE Dum 21 Dec 2008, 11:28 | |
| Stii ce m-a nedumerit mereu cand mergeam prin piete sau targuri de animale? Veneau taranii si vindeau curcani si gaste si gaini de mai mare dragul si la tocmeala se vaitau ca nu au bani de mancare si sunt nevoiti sa vanda pasarile. Ii intrebam ce cumpara de banii castigati si imi raspundeau : salam si pui congelati! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ACCENTE | |
| |
| | | | ACCENTE | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |