Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 00:30
Auuuu! Ce mi-ai făcut Aurica! Ăsta îl iau la Popasul meu. Toate locurile dragi le-am văzut... - unde am mâncat prima ciorbă de burtă si am aruncat si matele din mine, după aia! - unde sotia a avut primul nostru copil - unde am înmormântat-o - unde jucam tenis, handbal - unde plecam pe jos spre Pietrele lui Solomon - unde am stat în Spital cu ficatul în pioneze - unde mergeam pe jos la meciurile lui Steagul Rosu - unde mâncam cea mai bună prăjitură din cofetăriile românesti - unde am crescut si am fost fericit adesea - unde e... mare parte din inima mea
Ce mi-ai făcut!
Multumesc!
Asa este Franz - am dispărut de pe Forum să urmăresc video-ul postat de Aurora.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 00:48
facu-i si io o fapta buna pe ziua de aszi! Roxy, SE PUNE?
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 00:51
Acum voi dispărea pentru un timp: au venit nepotelele Monica Andrea si Alexandra, la mine. Le păcălesc eu în 2 ore...
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 00:53
Emil Condor a scris:
Acum voi dispărea pentru un timp: au venit nepotelele Monica Andrea si Alexandra, la mine. Le păcălesc eu în 2 ore...
mai bine ne pacalesti pe noi si du fetele cu saniuta
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 00:55
Trebuie, pe rând să păcălesc pe toti...
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 01:32
mai bine ne duci pe noi cu saniuta!
emile, fa si tu poz(n)e cu nepoatele si arata-ne si noua, pliiiiz
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 01:35
Aurorra, am făcut multe poze dar nu cu aparatul meu, asa că le astept prin Email, apoi le postez.
ACCENT
Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 02:32
Ia te uită ce veselie găsesc eu la popas! Se plănuiesc voiajuri cu trenul între continente, sărituri cu paraşuta în costum de baie, picnicuri, poze, glume, s a m d. E o plăcere deosebită să vă ştiu bine dispuşi. Iată, invitaţilor mei le ofer o imagine cu un versant înzăpezit, în amintirea acelui alpinist ce a evadat din România pe la Porţile de Fier. A povestit Bartolomeu despre el la ,,Zbor de Condor" pagina 13.
Rămîneţi pe aproape ca să urmăriţi episodul 3 din ,,Coşmarul". Nu va dura chiar mult şi va putea fi citit. Pe curînd!
Ultima editare efectuata de catre ACCENT in Dum 28 Dec 2008, 02:40, editata de 1 ori
Emil Condor
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 02:38
Asa este Accent dragă, toti sunt veseli în Popas, unde-i cald si bine.
Asteptăm continuarea povestirilor tale. Am si uitat de ale mele.
ACCENT
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 04:16
Episodul 3 din ,,Coşmarul,, (a se vedea pagina 8 pentru episodul 2)
Odată ajunşi la destinaţie, constat că eram pe roşu la capitolul benzină. Nu cred că mai aveam 2-3 litri de benzină. Şi eram ameţit de oboseală şi de foame. Doar prin Ukraina mîncasem ce luasem la pachet de acasă. Marele mahăr se ospătase şi în timpul mersului, dar eu nu căpătam nimic. Tot promitea el că urma să mîncăm la un restaurant... dar a rămas cu promisiunea. Nici eu n-am insistat, fiimd nerăbdător să ajung la capătul traseului, să fac un duş, şi să mă odihnesc într-un pat. Eram sătul să stau doar în poziţie de semn al întrebării la volan.
Cînd am ieşit din maşină, mă clătinam de parcă eram beat. Mahărul m-a sfătuit să mai rămîn la maşină în parcare, pînă aranja el ploile cu cazarea. Între timp apar membrii echipei lui, ca să mă vadă şi să facem cunoştinţă. Dar ei aveau şi o altă misiune de a forma un fel de paravan (fiind destul de mulţi) în faţa recepţionerului, ca să pot intra eu fără să plătesc. Aşa am intrat într-unul din cele două pavilioane care-mi amintea de un alt pavilion de tabără militară de la Drajna (pe malul Neajlovului, lîngă Ploieşti).
Un hol lung şi larg, despărţea deoparte şi de alta nişte camere foarte mari şi înalte, cu cîte 10 paturi de fier în fiecare cameră. În una din ele, unul din paturi mă aştepta provizoriu pînă se lămureau mai bine lucrurile. Era ora 1 din noapte, şi locatarii din camerele acelea erau încă în stare de veghe. Nu dormeau nici unul. Şi se vorbea româneşte, dar o românească de aceea de maidan. Se asculta ,,manele" la greu... fum de ţigări înecăcios, aburi de alcool...
Un tip cu moacă de criminal rînjeşte către mine întrebîndu-mă dacă am vre-o lamă de bărbierit. I-am oferit un big, dar nu era mulţumit. El voia doar o lamă cu două tăişuri. Eram curios de ce folosea ceva ce deja ieşea din uz şi aproape că nu se mai comercializa. S-a limitat să-mi explice că avea bătături pe care le tăia cu lama, dar nu era adevărat. Ceilalţi voiau să afle cît mai multe despre mine, fiind invidioşi că eram şoferul şefului. Eu nu ştiam că mahărul le dăduse dispoziţie să nu mă sperie.
Şeful mahăr, mă lăsase în compania celor din cameră care mă to îndemnau să mă culc, deoarece a doua zi aveam mulţi Km de făcut. Dar eu preferam să mai trag de timp ca să adorm odată cu ei, nu înaintea lor, măcar că eram atît de obosit. Aşa mai aflam şi eu cu ce se ocupau ei. Mai întîi am insistat să aflu în ce scop se foloseau lamele şi nu bigurile. Eram sigur că nu pentru bărbierit, nici pentru bătături.
Cineva a îndrăznit să mă tragă deoparte ca să-mi spună că lama era o ustensilă indispensabilă în activitatea pe care o desfăşurau. Fără ea riscai să fii prins, riscînd închisoarea. Ei furau şi tîlhăreau prin bazaruri, unde era aglomeraţie, iar în cazul în care erau observaţi şi s-ar fi ţinut careva după ei, acela avea să fie o victimă sigură, sfîrşind urmărirea cu obrazul tăiat, sau chiar nasul, ori vre-un ochi secţionat, şi chiar mai rău dacă se nimera să i se taie jugulara. În felul acesta ei reuşeau să se facă dispăruţi prin mulţime, în timp ce victima asigura distragerea atenţiei cerînd ajutor. Dacă n-aveai lamă, te dotau ei măcar cu un cuţitaş.
Nu mi-am putut imagina asemenea sadism. Şi nici cum de-am putut eu nimeri într-un asemenea anturaj. Ştiam de acum că trebuia să fac tot posibilul să evadez din mijlocul lor. Dar nu ştiam cum, că erau organizaţi ca la armată. Aveau planton care se schimba din două în două ore. Fiecare din ei aveau sarcini precise. Mahărul avea informatori asiguraţi care nu stăteau pe gînduri să aplice legea pumnului şi a cuţitului dacă li se părea că cineva chiar di echipă cu ei ar fi depăşit anumite reguli. Orice mişcare de-a mea era serios studiată şi eram urmărit chiar şi cînd mergeam la toaletă.
Nici măcar foame nu-mi mai era. Oricum, promisiunea de a mînca la restaurant s-a dovedit a fi deşartă. Am mai ciugulit nişte firimituri ce-mi mai rămăsese din pacheţelul pe care-l luasem de acasă. Patul în care eram instalat era a fiului mahărului ce dubla plantonul în mod special ca să mă supravegheze pe mine. El urma să doarmă în timpul zilei, fiind scutit de a merge la ,,produs". În ascuns ei puneau alte planuri în aplicare, inclusiv şi referitor la mine. ****************************************************************
Acum sînt obligat să vă ţin în suspans. Rămîne-ţi pe fază ca să urmăriţi restul povestirii!
Emil Condor
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 04:29
Se pare că nu ai avut o călătorie cum visai la plecarea din România! Multe nelegiuiri mai sunt între oameni, multe!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 11:53
Naşpa rău! M-a ferit Dumnezeu de aşa ceva!
O precizare. Dacă te referi la Drajna de lângă Vălenii de Munte, acolo curge Teleajenul. Neajlovul este pe la Giurgiu. Asta ţi-o spune un ploieştean.
_____________________ Free your mind!
Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 12:44
Emile, daca ratezi vizita in Spania, la fratele Accent, esti in mare pierdere, crede-ma.
ACCENT
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 13:27
Anahoret a scris:
O precizare. Dacă te referi la Drajna de lângă Vălenii de Munte, acolo curge Teleajenul. Neajlovul este pe la Giurgiu. Asta ţi-o spune un ploieştean.
Cred că ai dreptate. Mulţumesc pentru corectare. N-am mai fost de mult pe acolo, şi nici nu am o hartă la-ndemînă ca să nu mai greşesc. Mă refer la harta României, sau măcar a zonei respective. În tabăra aceea de la Drajna, pe malul Teleajenului, am prins tot aşa o vreme de iarnă cu viscol şi cu troiene de zăpadă, şi cu un frig de-ţi îngheţa limba-n gură. Pe o asemenea vreme am făcut aplicaţii militare ca şi cum am fi fost în condiţii de război, unde inamicul ne ţinea înconjuraţi din toate părţile, vre-o 3-4 zile în cîmp deschis. Eram cu toţii îmbrăcaţi în alb, ne deplasam numai în poziţia tîrîş-marş, n-aveam voie să aprindem foc, foarte des trebuia să punem masca pe figură şi să săpăm tranşee în pămîntul ingheţat care parcă era din beton armat. În zilele acelea am făcut o foame... popota era împiedicată să vină cu mîncare din cauza înamicului imaginar. Trebuia să ne descurcăm. Am mîncat carne de cioară îngheţată. O găsisem cînd săpam tranşeele. Avea un gust interesant aşa crudă cum era şi îngheţată. Am avut baftă că inamicul imaginar nu ne-a găsit, şi ne-am întors la cazarmă pe picioare, frînţi de oboseală, flămînzi şi aproape îngheţaţi. Cînd am dat de căldură am adormit cu toţii aşa flămînzi cum eram. A fost şi acolo un coşmar mai scurt.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 13:54
Cred c-aţi fost pe la Vârful Părului. Tatăl meu era născut în satul Olteni, în apropiere de Drajna, şi de aceea ştiu zona. În vacanţe, când mergeam la unchi-miu, băteam dealurile din împrejurimi cu verii mei. De multe ori treceam pârâul Bughea şi ajungeam la Slănic-Prahova. Nici nu-mi dădea prin minte, pe atunci, că tocmai peste apa Bughii am să-mi găsesc jumătatea!
De la ei, de la verii mei, ştiu că acolo se făceau şi aplicaţii militare. Dar este posibil ca voi să fi fost în altă parte.
_____________________ Free your mind!
Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 13:57
Roxy a scris:
Emile, daca ratezi vizita in Spania, la fratele Accent, esti in mare pierdere, crede-ma.
Daaaaaaaaa...de unde stii soro ? Ai fo' cumva pe-acolo, pe la Accent, si nu ne-ai spus ?
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 15:29
Anahoret a scris:
Cred c-aţi fost pe la Vârful Părului. De la ei, de la verii mei, ştiu că acolo se făceau şi aplicaţii militare. Dar este posibil ca voi să fi fost în altă parte.
Am aflat că la Vîrful Părului făceau aplicaţii cei de la USLA (Unităţi speciale de luptă antiteroristă). Eram pe-aproape de ei. Printr-o gaură de gard am văzut că acolo erau antrenaţi inclusiv arabi şi chiar negri de prin Africa centrală. Ce-am făcut noi în cele 3-4 zile, ei făceau zilnic. Învăţau de pe atunci tehnica de luptă corp la corp, plus cea de gherilă cu arme de foc uşoare şi baionete scurte. Nu-i exclus ca tocmai unii din ei să fi fost teroriştii care au tras în populaţie la Timişoara şi la Bucureşti. Cel puţin astea-s zvonurile ce au ajuns pe la urechile mele. Ei erau formaţi ca să devină cei mai buni ţintaşi, şi folosiţi în misiuni de spionaj şi contraspionaj. A omorî pe cineva, pentru ei era o meserie foarte bine plătită de către autorităţile vremii. Dacă vre-un dezident devenea incomod regimului ceauşist, era repede trimis pe lumea cealaltă cu ajutorul acelor Uslişti. Nu se făcea vîlvă, ziarele nu comentau nimic, miliţia soluţiona cazul cu autori necunoscuţi, şi uite-aşa...
Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 16:34
Franz Schneider a scris:
Daaaaaaaaa...de unde stii soro ? Ai fo' cumva pe-acolo, pe la Accent, si nu ne-ai spus ?
inca nu.
Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 16:40
Roxy a scris:
Franz Schneider a scris:
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 16:56
Franz Schneider a scris:
Atunci de ce faci afirmatii gratuite ?
nu fac afirmatii gratuite, ma bazez pe ceva. Emil sa se roage si daca primeste indemn de la Domnul sa plece in vizita, va pleca .
zuum
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 17:37
Roxy a scris:
nu fac afirmatii gratuite, ma bazez pe ceva. Emil sa se roage si daca primeste indemn de la Domnul sa plece in vizita, va pleca .
Cum te bazezi pe ceva ce Emil inca nu si-a pus in cap sa faca? Si oricum, de ce-i porti grija , e insurat!
Roxy
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 17:43
zuum a scris:
Cum te bazezi pe ceva ce Emil inca nu si-a pus in cap sa faca? Si oricum, de ce-i porti grija , e insurat!
tu nu stii pe ce ma bazez eu, si nici nu-ti voi dezvalui. Asa ca bati apa in piua degeaba.
zuum
Subiect: Re: ACCENTE Dum 28 Dec 2008, 18:04
Roxy a scris:
zuum a scris:
tu nu stii pe ce ma bazez eu, si nici nu-ti voi dezvalui. Asa ca bati apa in piua degeaba.
Mereu uit ca avem de a face cu nivelul grupa mica gradinita....ma duce in eroare poza aia cu priviri languroase si foarte nevinovat promitatoare......daca ai chestii particulare sopteste-le pe email nu le face public unde te citeste oricine...