__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Mokonje | |
|
+13ostrovna cactus yzzy Cristina Layla Franz Schneider Anahoret zaraza26 abbilbal abba aurora Emil Condor zuum 17 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Sam 19 Dec 2009, 00:28 | |
| - zuum a scris:
- Se tine bine noi suntem la pamant.
ea e tanara, cu hormonii, voi imbatraniti, nu va mai amintiti cum era la 16 ani? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Sam 19 Dec 2009, 02:02 | |
| - aurora a scris:
- voi imbatraniti, nu va mai amintiti cum era la 16 ani?
...din ce in ce mai neclar | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| | | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Lun 11 Ian 2010, 06:15 | |
| Mokonje/Alice s-a mutat la o alta scoala, mai aproape de noua casa si de noi. Scoala proasta de tot, of doamne! Dar , ma rog, vad ca ce a invatat cu noi o tine inaintea tuturor. Azi dupa amiaza a venit cu cyrus la lectii. Cand ma uit la ea , parca vad ca are pleoapele cam negre! Mai sa fie ! Creion pe la ochi ! Sun la Ma Cora. ai vazut-o bre cu ochii facuti, la biserica? Sigur ca ma Cora nu prea vede bine, a luat-o la telefon, a balacarit-o in limba lor bassa si gata! De unde ai creion de ochi Alice? Raspuns : Pai l-am gasit prin casa. Si daca l-ai gasit, de ce l-ai pus la ochi? Tacere! eh, a luat-o zuuma cu conjunctiile de 3 feluri, dupa aia dictare, analiza gramaticala pe text, citit si 2 pagini de matematica. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 12 Ian 2010, 15:44 | |
| - zuum a scris:
- Mokonje/Alice s-a mutat la o alta scoala, mai aproape de noua casa si de noi. Scoala proasta de tot, of doamne!
Dar , ma rog, vad ca ce a invatat cu noi o tine inaintea tuturor. Azi dupa amiaza a venit cu cyrus la lectii. Cand ma uit la ea , parca vad ca are pleoapele cam negre! Mai sa fie ! Creion pe la ochi ! Sun la Ma Cora. ai vazut-o bre cu ochii facuti, la biserica? Sigur ca ma Cora nu prea vede bine, a luat-o la telefon, a balacarit-o in limba lor bassa si gata! De unde ai creion de ochi Alice? Raspuns : Pai l-am gasit prin casa. Si daca l-ai gasit, de ce l-ai pus la ochi? Tacere! eh, a luat-o zuuma cu conjunctiile de 3 feluri, dupa aia dictare, analiza gramaticala pe text, citit si 2 pagini de matematica. E greu cu o scoala proasta. Poate ca gaseste colege pe care sa le indrume ea spre mai bine. Of, of! | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 12 Ian 2010, 16:45 | |
| sa nu uitam ca nu e toata lumea rea si Mokonje aia buna sunt sigur ca atitudinea ei da loc la incidente neplacute ieri a venit suparata ca una Kenedy, mare si grasa are ceva cu ea, acum nu mai e Gloria e Kenedy Dar cu profele vad ca merge bine, stie toate lectiile si e inaintea clasei | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Vin 15 Ian 2010, 06:50 | |
| am mutat-o pe Mokonje mai aproape de casa, deci a inceput semestrul intr-o ambianta noua. asta a insemnat inca de la inceput , suferinta! Gloria, o fata mare si rea a inceput sa o intepe si sa o ameninte, dupa aia Kennedy, alta mare si rea s-a coalizat cu altii sa o atace, sa o umileasca....Mokonje a tacut, si a inghitit. azi ne-a povestit la masa dupa ce a venit de la balet la ora 9 seara, cum copiii din clasa in timpul orei de stiinte au inceput sa arunce cu creioane si cocoloase de hartii in ea, cum Kennedy o terorizeaza pe Jonelle, una mica si prapadita ca sa-i faca lectiile si ea, Mokonje a luat-o sub aripa ei. Cum un creion a lovit-o in ochi, altul in umar si n-a mai putut rabda. S-a ridicat, si-a scos pass-ul din ghiozdan , s-a dus la profesoara ( suplinitoare) si a cerut sa iasa din clasa. s-a dus glont la profesoara ei principala si i-a spus ce s-a intamplat, dupa aia la director. aia mica a venit si ea si au spus tot. Directorul le-a chemat pe alea mari care au inceput sa planga si sa-si ceara iertare in fata lui Mokonje. S-a intors in clasa cu aia mica si toti copiii au inceput sa se gudure pe langa ea, dar ea nu-i crede. A invatat-o pe Jonelle, aia mica, sa nu mai cedeze la amenintari si sa nu mai faca lectiile la nimeni. Profesoara o iubeste, mai sunt deja si altele care o admira, alice/mokonje a facut ordine ! A pus piciorul in prag si cred ca si-a castigat greu dar frumos locul ei in clasa! | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Vin 15 Ian 2010, 12:45 | |
| Foarte bine. Mi-a placut ce a facut Mokonje si cum ai povestit tu. Felicitari amandurora. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Sam 16 Ian 2010, 06:29 | |
| Atat Gloria cat si Kennedy( cele doua tancuri care au tot atacat-o pe alice) ii mananca acum din palma! Gloria a rugat-o sa-i arate la lectii. Am vorbit cu profesoara care o iubeste si o apreciaza foarte mult ( e alba) si o sa o puna intr-un program sa lucreze cu copiii din clasele primare dupa ore. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Mokonje Mar 19 Ian 2010, 15:38 | |
| | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Vin 19 Mar 2010, 17:16 | |
| In ultima vreme...Mokonje.....luna trecuta i-a furat Zuumei niste cercei...intamplator cand isi schimba ghiozdnul, a cazut un cercel si Zuuma l-a vazut...intai nu a crezut ca e al ei, a cautat cerceii si nu i-a gasit. Tot mai mult se prefigura posibilitatea ca Mokonje ii furase.....Zuuma s-a suparat rau de tot! A dus-o acasa pe Mokonje i-a spus bunicii a fost tam-tam mare! Mokonje a fabricat o poveste ca i-a luat dintr-o cutie cu bijuterii vechi de-ale matusii, matusa a spus ca nu exista asa ceva si oricum nu sunt cerceii ei...dar Mokonje seincurca in minciuni ! E patologic! Acum, ieri, a facut spagatul la scoala si si-a rupt un muschi la coapsa, azi n-a mers la scoala....cred ca nu va putea participa in festivalul primaverii....! Mai oameni buni, voi ce ati face ...eu m-am saturat! | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Mokonje Vin 19 Mar 2010, 18:24 | |
| - zuum a scris:
- In ultima vreme...Mokonje.....luna trecuta i-a furat Zuumei niste cercei...intamplator cand isi schimba ghiozdnul, a cazut un cercel si Zuuma l-a vazut...intai nu a crezut ca e al ei, a cautat cerceii si nu i-a gasit. Tot mai mult se prefigura posibilitatea ca Mokonje ii furase.....Zuuma s-a suparat rau de tot! A dus-o acasa pe Mokonje i-a spus bunicii a fost tam-tam mare!
Mokonje a fabricat o poveste ca i-a luat dintr-o cutie cu bijuterii vechi de-ale matusii, matusa a spus ca nu exista asa ceva si oricum nu sunt cerceii ei...dar Mokonje seincurca in minciuni ! E patologic! Acum, ieri, a facut spagatul la scoala si si-a rupt un muschi la coapsa, azi n-a mers la scoala....cred ca nu va putea participa in festivalul primaverii....! Mai oameni buni, voi ce ati face ...eu m-am saturat! Eu cand ma apuc de o treaba o termin. Ar fi o problema greu de depasit pentru ei sa ii parasiti acum. Trebuie sa suportati pana isi termina scoala. Cred ca Dumnezeu o sa va ajute sa treceti cu bine peste aceasta perioada. | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Mokonje Vin 19 Mar 2010, 19:07 | |
| - zuum a scris:
- ....!
Mai oameni buni, voi ce ati face ...eu m-am saturat! Zuum, eu v-am admirat tot timpul pentru gestul pe care-l faceţi, chiar dacă nu am spus, şi sunt sigură că şi aum veţi găsi soluţii să treceţi peste perioada asta. Ce ai face dacă ar fi chiar copilul tău? _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Vin 19 Mar 2010, 19:47 | |
| - zuum a scris:
- Mai oameni buni, voi ce ati face ...eu m-am saturat!
Zumule, ăsta-i doar începutul. Mergi înainte. Nu abandona ce ai început. Ar fi mare păcat să dai cu piciorul în tot ce ai făcut, deşi acesta ar fi cel mai uşor gest ce-l poţi face. Mokonje a negat şi a minţit de frică. Încearcă să-i dai încredere în ea şi în voi. Eu nu am reuşit aşa ceva cu mama Ioanei, Cornelia. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Sam 20 Mar 2010, 02:48 | |
| Doar ma intreb dar de facut...nu fac nimic, adica amandoi suntem prinsi intr-un fel de...vraja! Nu stiu cum sa va spun, este inexplicabil!
Care stie leacuri pentru muschiul intins al lui Mokonje, o doare rau si nu poate merge. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Mokonje Lun 22 Mar 2010, 10:23 | |
| - zuum a scris:
- Doar ma intreb dar de facut...nu fac nimic, adica amandoi suntem prinsi intr-un fel de...vraja! Nu stiu cum sa va spun, este inexplicabil!
Care stie leacuri pentru muschiul intins al lui Mokonje, o doare rau si nu poate merge. Nu stiu decat medicamente care relaxeaza muschii, dar n-ar fi bine sa mergeti la urgente sau, ma rog, la medic? Nu e ceva minor... Medicamente am luat eu, pentru dureri lombare, dar nu au nu stiu ce efect... | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Lun 22 Mar 2010, 14:25 | |
| Zum, nu dispera, si nu te mira! Si noi, si copiii nostri am facut destule "rele".
Mi-amintesc de Oana mea, am fost la Timisoara la o verisoara, si dupa o vreme, am gasit intre lucrurile Oanei, niste lucruri, fara mare valoare, dar care nu erau ale ei: un pliant mititel si dragutz, cu vederi din statiunile de pe Valea Prahovei, si un pandantiv chinezesc, din emailuri frumos colorate. Luata imediat la intrebari, a spus ca le-a luat de la Timisoara, de la verisoara. De ce? a ridicat din umeri. Poate a atras-o culoarea ?!?! Hbar n-am. Bineinteles ca au urmat cearta, plansul, dar mai ales explicatiile, morale, alea-alea. Si la urmatoarea vizita, EA, Oana, i le-a dat inapoi verisoare mele, cu scuze si capul in pamant! A fost si un fel de asumare a raspunderii pentru ceea ce a facut.
La nepoata mea a fost si mai grav, a luat din dulap unde tineu ai ei banii, o suma destul de mare sa-si cumpere ea o prostie de ceas cu afisaj electronic! (atunci incepusera sa apara, si earu in voga!) Norocul ca s-a descoperit inainte de a cheltui banii.
Asa ca foarte bine ti-a spus Zaraza... daca ar fi copilul tau, cum ai proceda? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Lun 22 Mar 2010, 14:26 | |
| pentru muschiul intins al lui Mokonje, si eu spun ca si Zara, cel mai bine ar fi sa-i ceri sfatul unui medic. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Mokonje Lun 22 Mar 2010, 14:44 | |
| - aurora a scris:
- Zum, nu dispera, si nu te mira!
Si noi, si copiii nostri am facut destule "rele".
Eu am stat cu un amic cateva ceasuri de vorba langa blocul unde am stat pe timpul liceului in Iasi. Stateam la unchiul meu, profesor. El era profesor de scoala generala. Puneam tara la cale, eram amandoi intr-a noua si visam cum o sa ne educam copiii. Visam sa ne casatorim. Ce fraieri! Nici nu ne declarasem dragostea, s-ar putea ca nici macar nu ne pupasem... Ma asteptau disperati, pana a iesit unchiul din bloc... Of, of... Si am mai facut rele, ca o scoteam pe prietena mea in oras, dar de fapt se intalnea cu prietenul ei. Apoi prietena mea a venit la mine la tara intr-o vara, pentru cateva zile. Anul urmator a zis ca vine la mine (catre parintii ei), dar de fapt a fost la mare cu prietenul ei. Care acum ii e sot si se inteleg bine. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Lun 22 Mar 2010, 15:26 | |
| Tu stii poate cel mai bine cata rabdare si intelegere, si cata diplomatie trebuie sa ai cu un copil, si cu un sot, sa balansezi continuu intre ei! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Lun 22 Mar 2010, 19:11 | |
| Va spun eu, cand NU e copilul tau e altfel! Parca avem mai multa raspundere, obligatie ! CU Oana n-amfost asa de exagerat poate fiindca o simteam....a facut si ea multe prostioare dar uite, de furat n-a furat niciodata si stiu ca n-ar lua un ac de la cineva...are un fel de oroare de lucrurile altuia...banii nu o intereseaza decat in masura in care traieste in minim de confort...asta e Oana dar Mokonje , e copil strain , si mai ales e orfana Zuuma a vorbit cu ea mai "apropiat" si i-a spus, stiu de ce esti furioasa ( angry, mad) fiindca nu ai mama, nu ai tata si esti suparata pe toata lumea care are....si Mokonje a spus da. Au vorbit ele despre multe, dupa aia Zuuma a vorbit cu Ma Cora despre asta si Ma Cora a stat vreo 2 ore de vorba cu Mokonje...ce bine i-a facut. A venit a doua zi zambitoare sa-i spuna Zuumei ca Na ( asa-i spune bunicii) a stat de vorba cu ea si au discutat fel de fel.....de atunci n-a mai avut accese de furie si tristete dar poftim, face spagat in blugi sa se dea mare! Acum trage ponoasele! | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Mokonje Mar 23 Mar 2010, 11:10 | |
| - zuum a scris:
- Va spun eu, cand NU e copilul tau e altfel! Parca avem mai multa raspundere, obligatie !
CU Oana n-amfost asa de exagerat poate fiindca o simteam....a facut si ea multe prostioare dar uite, de furat n-a furat niciodata si stiu ca n-ar lua un ac de la cineva...are un fel de oroare de lucrurile altuia...banii nu o intereseaza decat in masura in care traieste in minim de confort...asta e Oana dar Mokonje , e copil strain , si mai ales e orfana Zuuma a vorbit cu ea mai "apropiat" si i-a spus, stiu de ce esti furioasa ( angry, mad) fiindca nu ai mama, nu ai tata si esti suparata pe toata lumea care are....si Mokonje a spus da. Au vorbit ele despre multe, dupa aia Zuuma a vorbit cu Ma Cora despre asta si Ma Cora a stat vreo 2 ore de vorba cu Mokonje...ce bine i-a facut. A venit a doua zi zambitoare sa-i spuna Zuumei ca Na ( asa-i spune bunicii) a stat de vorba cu ea si au discutat fel de fel.....de atunci n-a mai avut accese de furie si tristete dar poftim, face spagat in blugi sa se dea mare! Acum trage ponoasele! Dupa discutia cu Ma Cora a facut un reviriment de 180 de grade si credea ca toata lumea e a ei... N-a fost chiar asa! O sa treaca prin stari contradictorii pana o sa se maturizeze... Nu totdeauna poti sa spui ca iti cunosti copilul. Sotul meu se poarta cu fata lui de parca n-ar fi sange din sangele lui. Asta e... La vara iar o sa am stres, pana sa o vad din nou stabilita intr-un fel sau altul la Cluj pentru urmatorul an. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Mar 23 Mar 2010, 17:38 | |
| zum, zaraza, va citesc cu atat de multa placere... sunteti sfatosi, sunteti intelepti, tare tare mult imi place de voi.
sa ztii zumulake, ai mare dreptate, cand nu e copilul tau, parca ai mai mare raspundere, mai mare grija
cand eram eu adolescenta, la Rodna, bunicul matern ma tinea foarte tare din scurt! eram in clasa x-xii, si seara la ora 21.00 trebuia sa fiu in casa! Doar daca eram "ceruta" cu aprobarea bunicului, puteam merge la film, sau la vreo petrecere, dupa ora asta. Bunicul imi zicea: "cand o fi mama-ta aici si ti-o da ea voie, poti sa faci cum zice ea. Pana atunci, faci cum zic eu!" Si asa ramanea! Nici bunica nu se putea baga, peste ce zicea el! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 23 Mar 2010, 18:25 | |
| - aurora a scris:
- zum, zaraza, va citesc cu atat de multa placere... sunteti sfatosi, sunteti intelepti,
tare tare mult imi place de voi.
sa ztii zumulake, ai mare dreptate, cand nu e copilul tau, parca ai mai mare raspundere, mai mare grija
cand eram eu adolescenta, la Rodna, bunicul matern ma tinea foarte tare din scurt! eram in clasa x-xii, si seara la ora 21.00 trebuia sa fiu in casa! Doar daca eram "ceruta" cu aprobarea bunicului, puteam merge la film, sau la vreo petrecere, dupa ora asta. Bunicul imi zicea: "cand o fi mama-ta aici si ti-o da ea voie, poti sa faci cum zice ea. Pana atunci, faci cum zic eu!" Si asa ramanea! Nici bunica nu se putea baga, peste ce zicea el! si tu...ce faceai ? | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 23 Mar 2010, 18:27 | |
| am vrut sa-mi sterg mesajul ultim si zice ca nue al meu...in plus sare ecranul de mama focului | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mokonje | |
| |
| | | | Mokonje | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |