__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Mokonje | |
|
+13ostrovna cactus yzzy Cristina Layla Franz Schneider Anahoret zaraza26 abbilbal abba aurora Emil Condor zuum 17 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Lun 23 Mar 2009, 00:08 | |
| - zuum a scris:
- Viata noastra este ca orice viata de om simplu cu necontenitele intrebari fara raspunsuri, cautari, mici realizari si multe esecuri, patimi , compromisuri , mici revelatii si mari deceptii....un amestec de rai si iad ....si mai ales nesiguranta , resemnare, dorinta de liniste si armonie cu Dumnezeu
In ciuda unor mici "conflicte" pe ici pe colo eu inteleg si apreciez devotamentul vostru ca parinti si lupta pe care fiecare dintre voi o duce cu viata. Suntem toti in aceeasi barca! Ca mare dreptate ai... iaca traim cu totii pentru copii si prin copii. Sunt tare incantata de fiica-mea... lucreaza cu si pentru o asociatie numita "Casa ioana" http://www.casaioana.org/acasa/Este o asociatie infiintata de un englez, Adapost de noapte si centru de zi pentru persoane adulte fara adapost; ofera gazduire temporara si servicii psiho-socio-medicale. Sunt acolo si femei abuzate fizic in familie, imi spunea ca este o femeie cu 3 copii care a fugit de acasa, lucreaza la un fast-food si locuieste in adapostul acesta. Aici se poate locui maxim un an, timp in care asociatia se ocupa sa-i ajute sa-si gaseasca servici si locuinta, il consiliaza medical si psihologic. Astazi Oana a dus un grup de 15 copii de la Casa Ioana, copii intre 4 si 14 ani, la Teatru, la piesa "Aventurile lui Habarnam". Si-a luat mare raspundere, au fost si doua mamici de acolo, au venit de la asociatie pana in centru cu metroul, si inapoi la fel. S-a descurcat bine, copiii spune ea ca sunt foarte cuminti si respectosi, mereu intreaba daca au voie sa faca aia si aia. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Lun 23 Mar 2009, 03:23 | |
| - aurora a scris:
- Sunt tare incantata de fiica-mea... lucreaza cu si pentru o asociatie numita "Casa ioana"
http://www.casaioana.org/acasa/ Asta e genul de munca pe care l-am facut si eu aici! M-ar interesa sa vad cum functioneaza asa ceva in Ro. Aici i se spune "shelter" ( adapost). | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Lun 23 Mar 2009, 06:17 | |
| Am uitat sa-i spun lui Anahoret ca Cyrus a luat 94 ( din 100) la Oameni si soareci. Profesoara a scris "excelent" pe lucrare! Hai sa traim ca suntem buni! Acum citeste " Sa ucizi o pasere cantatoare" ...probabil ca profesoara va face acelasi lucru la sfarsit. I-am dat bani sa mearga cu scoala sa vada piesa de teatru, tocmai se joaca la noi in urbe. La matematica e bata! | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Lun 23 Mar 2009, 13:02 | |
| - zuum a scris:
- Am uitat sa-i spun lui Anahoret ca Cyrus a luat 94 ( din 100) la Oameni si soareci. Profesoara a scris "excelent" pe lucrare!
Hai sa traim ca suntem buni! Acum citeste " Sa ucizi o pasere cantatoare" ...probabil ca profesoara va face acelasi lucru la sfarsit. I-am dat bani sa mearga cu scoala sa vada piesa de teatru, tocmai se joaca la noi in urbe. La matematica e bata! Felicitari! Important e sa aiba un domeniu in care sa vrea sa continue. Rezultatele foarte bune la literatura sper sa ii trezeasca atentia intr-un fel sau altul... | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Joi 26 Mar 2009, 05:16 | |
| Azi am fost la sedinta la ora 7 dimineata. Noi doi si bunica. Unchiul nu s-a deranjat. Tanara care e pe post de "counselor" (consilier?) a venit cu foaia matricola si a inceput sa ni-l laude. A pus placa cu e baiat bun, e o placere sa-l ai in clasa, se mentine, bla,bla, bla.... lumeeee...lumeeee...Cyrus are B/C la engleza ( asta fiindca l-am ridicat eu+ Anahoret cu oameni si soareci, are C la matematica, are D la istorie, D la spaniola, C la stiinte.......aoleoooo muica! La toate aceste rezultate "exceptionale" noi am sarit ca arsi si am cerut tutore si meditatii. Tipa se uita cam chiondaras, nu i-a tinut placa! Pregatirea de examenul cel mai greu SAT se va face peste 3 ani, 6 saptamani.....si ce e cu asta, am zis noi? Cum poti sa inghiti in 6 saptamani ce n-ai invatat in 12 ani? Am cerut sa mearga sambata dimineata la meditatii si vinerea dupa scoala....trebuie sa le scriu profesorilor, fiecaruia in parte..... | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Joi 26 Mar 2009, 10:42 | |
| - zuum a scris:
- aurora a scris:
- Sunt tare incantata de fiica-mea... lucreaza cu si pentru o asociatie numita "Casa ioana"
http://www.casaioana.org/acasa/ Asta e genul de munca pe care l-am facut si eu aici! M-ar interesa sa vad cum functioneaza asa ceva in Ro. Aici i se spune "shelter" ( adapost). Nu stiu prea multe despre acest asezamant. Oana l-a cunoscut pe englezul care a infiintat dupa '90 si a facut si face traduceri pentru el (englezul scrie carti), pentru asociatie, au diverse manifestari internationale. Pe langa munca asta, Oana si fetele din grupul ei de prieteni au fost deja de cateva ori si le-au dus produse de mancare, de curatenie, carti, dulciuri, jucarii. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Joi 26 Mar 2009, 11:11 | |
| - zuum a scris:
- Azi am fost la sedinta la ora 7 dimineata. Noi doi si bunica. Unchiul nu s-a deranjat. Tanara care e pe post de "counselor" (consilier?) a venit cu foaia matricola si a inceput sa ni-l laude. A pus placa cu e baiat bun, e o placere sa-l ai in clasa, se mentine, bla,bla, bla....
lumeeee...lumeeee...Cyrus are B/C la engleza ( asta fiindca l-am ridicat eu+ Anahoret cu oameni si soareci, are C la matematica, are D la istorie, D la spaniola, C la stiinte.......aoleoooo muica! La toate aceste rezultate "exceptionale" noi am sarit ca arsi si am cerut tutore si meditatii. Tipa se uita cam chiondaras, nu i-a tinut placa! Pregatirea de examenul cel mai greu SAT se va face peste 3 ani, 6 saptamani.....si ce e cu asta, am zis noi? Cum poti sa inghiti in 6 saptamani ce n-ai invatat in 12 ani? Am cerut sa mearga sambata dimineata la meditatii si vinerea dupa scoala....trebuie sa le scriu profesorilor, fiecaruia in parte..... Da' ce fatuca de ajutor ati gasit!... Oare toti consilierii astia sunt la fel? Stiti consilieri care au o alta atitudine? Pe aici nu avem din astia... ce fac sau ar trebui sa faca? | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Joi 26 Mar 2009, 14:19 | |
| - zaraza26 a scris:
- Da' ce fatuca de ajutor ati gasit!... Oare toti consilierii astia sunt la fel? Stiti consilieri care au o alta atitudine? Pe aici nu avem din astia... ce fac sau ar trebui sa faca?
DIn cate inteleg ei tin locul unui diriginte. Elevii au cativa profesori cu care lucreaza dar totul este separat, dezordonat. Cursurile sefac in diferite clase, in fiecare an fiecare clasa are alta constitutie, deci nu mai au aceiasi colegi sau alceiasi profesori, nu exista un cineva(diriginte) care sa-i tina uniti sau sa-i urmareasca in deaproape. Acesti "consolieri", cate unul sau doi pe scoala sunt de obicei cu studii in psihologie sau stiinte sociale si intervin cand sunt "probleme". Ei ar trebui sa mentina legaturile parinti-copii dar sunt preamulti elevi si ei nu dau pe dinafara de vrednicie. SUntem in martie si incerc sa am o intalnire din ianuarie. Practic nu au discutat niciodata cu parintii lui Cyrus. Asa e sistemul, cine cade,cade pana la fund. Un copil fara ajutor acasa ajunge pana la urma tot la McDonald sa vanda chiftele! | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Mokonje Joi 26 Mar 2009, 15:31 | |
| - zuum a scris:
- zaraza26 a scris:
- Da' ce fatuca de ajutor ati gasit!... Oare toti consilierii astia sunt la fel? Stiti consilieri care au o alta atitudine? Pe aici nu avem din astia... ce fac sau ar trebui sa faca?
DIn cate inteleg ei tin locul unui diriginte. Elevii au cativa profesori cu care lucreaza dar totul este separat, dezordonat. Cursurile sefac in diferite clase, in fiecare an fiecare clasa are alta constitutie, deci nu mai au aceiasi colegi sau alceiasi profesori, nu exista un cineva(diriginte) care sa-i tina uniti sau sa-i urmareasca in deaproape. Acesti "consolieri", cate unul sau doi pe scoala sunt de obicei cu studii in psihologie sau stiinte sociale si intervin cand sunt "probleme". Ei ar trebui sa mentina legaturile parinti-copii dar sunt preamulti elevi si ei nu dau pe dinafara de vrednicie. SUntem in martie si incerc sa am o intalnire din ianuarie. Practic nu au discutat niciodata cu parintii lui Cyrus. Asa e sistemul, cine cade,cade pana la fund. Un copil fara ajutor acasa ajunge pana la urma tot la McDonald sa vanda chiftele! Numai parinte sa nu fii! ...parafrazand o poezie de la gradinita... Cati elevi au in "grija" cei doi? Asa...aproximativ... Pai si noi avem multe asemanari cu occidentul! Fara interesul parintilor totul s-ar duce de rapa. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Lun 30 Mar 2009, 06:20 | |
| Programul din weekendul asta a fost cam asa vineri am avut intentia sa-i luam pe cei doi si sa facem cu ei la matematica dar...au fost la biserica de la 6 la 10 noaptea. Nu-i nimic, am zis eu, facem sambata de dimineata. Cu toate treburile casei ingramadite in doua zile ca restul suntem pe drumuri, am facut loc intre 10 si 5 cu o pauza de 3 ore pentru masa si o plimbare pe afara ca era tare frumos. O sa fac montajul sa vi-l arat. Dar la 5 a trebuit sa-i ducem acasa ca a trebuit sa mearga la biserica.Azi dimineata la biserica. Au fost la noi intre 3 si 6 cand i-am dus iar la biserica. Ce biserica? Una din cele multe! De ce il vor pe Cyrus? Fiindca fara el nu au orchestra! Dar cine se omoara cu el de 2 ani sa invete sa cante, noi ...care nu prea mergem la biserica! Hmmm...ce intortocheate sunt caile domnului! I-am scris un email unchiului, cam cu naduf....mi-a lasat uun mesaj pe la 11 cu cat de mult apreciaza el...bla, bla,bla.....Mi-au spus copiii ca nu prea e mancare acasa ca s-au terminat bonurile de masa...unchiul nu da nimic din salariul lui....sigur ca i-am indopat noi zilele astea. DIn pacate, cu mancare de post ! Sa-i vedeti ce mai cautau carnea printre cartofi!!! | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Mokonje Lun 30 Mar 2009, 15:50 | |
| - zuum a scris:
- Programul din weekendul asta a fost cam asa
vineri am avut intentia sa-i luam pe cei doi si sa facem cu ei la matematica dar...au fost la biserica de la 6 la 10 noaptea. Nu-i nimic, am zis eu, facem sambata de dimineata. Cu toate treburile casei ingramadite in doua zile ca restul suntem pe drumuri, am facut loc intre 10 si 5 cu o pauza de 3 ore pentru masa si o plimbare pe afara ca era tare frumos. O sa fac montajul sa vi-l arat. Dar la 5 a trebuit sa-i ducem acasa ca a trebuit sa mearga la biserica.Azi dimineata la biserica. Au fost la noi intre 3 si 6 cand i-am dus iar la biserica. Ce biserica? Una din cele multe! De ce il vor pe Cyrus? Fiindca fara el nu au orchestra! Dar cine se omoara cu el de 2 ani sa invete sa cante, noi ...care nu prea mergem la biserica! Hmmm...ce intortocheate sunt caile domnului! I-am scris un email unchiului, cam cu naduf....mi-a lasat uun mesaj pe la 11 cu cat de mult apreciaza el...bla, bla,bla.....Mi-au spus copiii ca nu prea e mancare acasa ca s-au terminat bonurile de masa...unchiul nu da nimic din salariul lui....sigur ca i-am indopat noi zilele astea. DIn pacate, cu mancare de post ! Sa-i vedeti ce mai cautau carnea printre cartofi!!! Of, of, din cand in cand parca te si saturi... Numai unii nu se mai...satura! Si bineinteles ca pierd timp pretios pentru invatat... dar nimeni din cine trebuie nu se simte vinovat. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Lun 30 Mar 2009, 18:09 | |
| lasa, zumulache, ca daca n-ai inca nepotei, iti umpli timpul cu acesti copii, le faci un bine, si cine stie, cand nu ti-o fi sete, poate iti vor da un pahar cu apa! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Lun 30 Mar 2009, 18:26 | |
| - aurora a scris:
- lasa, zumulache, ca daca n-ai inca nepotei,
iti umpli timpul cu acesti copii, le faci un bine, si cine stie, cand nu ti-o fi sete, poate iti vor da un pahar cu apa!
le-am pus pozele la incearca daca-ti place | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 31 Mar 2009, 02:08 | |
| | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 31 Mar 2009, 04:08 | |
| Da, am văzut VIDEO-ul acesta pe alt topic si am gândit că aici îi este locul cel mai potrivit. Bine ai făcut că l-ai pus si aici. Peste ani si ani, acest video o să constituie o amintire foarte plăcută. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 31 Mar 2009, 05:31 | |
| - Emil Condor a scris:
- Da, am văzut VIDEO-ul acesta pe alt topic si am gândit că aici îi este locul cel mai potrivit. Bine ai făcut că l-ai pus si aici. Peste ani si ani, acest video o să constituie o amintire foarte plăcută.
Asa-i ca sunt frumusei ? Si dracosi.....mama-mama | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 31 Mar 2009, 07:29 | |
| Arată frumosi, sănătosi, puternici. Se vede că sunt îngrijiti de niste români. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Mokonje Mar 31 Mar 2009, 13:38 | |
| | |
| | | Layla
Numarul mesajelor : 168 Varsta : 62 Data de inscriere : 24/02/2009
| Subiect: Re: Mokonje Mar 31 Mar 2009, 14:41 | |
| - zuum a scris:
- Viata noastra este ca orice viata de om simplu cu necontenitele intrebari fara raspunsuri, cautari, mici realizari si multe esecuri, patimi , compromisuri , mici revelatii si mari deceptii....un amestec de rai si iad ....si mai ales nesiguranta , resemnare, dorinta de liniste si armonie cu Dumnezeu
In ciuda unor mici "conflicte" pe ici pe colo eu inteleg si apreciez devotamentul vostru ca parinti si lupta pe care fiecare dintre voi o duce cu viata. Suntem toti in aceeasi barca! Zuum...iti multumesc,ca am apucat azi sa te citesc,am vazut si VIDEO-ul,am ales si acest citat al tau...pentru mine azi a fost si este o zi speciala ziua zuum..si stii de ce? ma bucur sa te am printre prieteni..si nu mai am cuvinte,pentru ca daruirea ta m-a impresionat..deci...iti multumesc... Zumm | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 31 Mar 2009, 15:18 | |
| - Layla a scris:
- zuum a scris:
In ciuda unor mici "conflicte" pe ici pe colo eu inteleg si apreciez devotamentul vostru ca parinti si lupta pe care fiecare dintre voi o duce cu viata. Suntem toti in aceeasi barca! Zuum...iti multumesc,ca am apucat azi sa te citesc,am vazut si VIDEO-ul,am ales si acest citat al tau...pentru mine azi a fost si este o zi speciala ziua zuum..si stii de ce? ma bucur sa te am printre prieteni..si nu mai am cuvinte,pentru ca daruirea ta m-a impresionat..deci...iti multumesc...Zumm Multumesc Layla pentru cuvintele frumoase si....cateodata ..sa nu ma judeci prea aspru ! | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Dum 05 Apr 2009, 07:39 | |
| Cyrus a inceput sa scrie poezii Iata una din ele, incerc sa o traduc Life Clues Live life with a reason, protect it without season . Life is all about mistakes , but what counts is how you learn from it. Have a graceful mind and try to explore, allways try to want more. Try crying the beauty of the world not to burry the wrong. And if trouble may come I am sure that you will stay strong Never mind what people may say Because life is also at battle anyway Like my lovely friend once told me “You sleep on the bed by the way you made it” Life is a clue Take the pieces and put them together Make sure you use glue So that it may stay forever In engleza cuvantul "clue" are multe intelesuri. Poate insemna, fir calauzitor, semnificatie, cheie, idee As numi poezia Ganduri de viata Traieste-ti viata cu un scop Protejaz-o in orice anotimp Viata inseamna greseli Dar e important ce inveti din ea Judeca cu eleganta si incearca sa explorezi Intotdeauna incearca sa vrei mai mult Striga despre frumusetea lumii si nu ingropa greseala Si daca necazul vine sunt sigur ca vei fi puternic Sa nu-ti pese ce zic oamenii Fiindca viata este o batalie oricum Dupa cum dragul meu prieten imi spunea "Dormi asa cum iti asterni" ala sunt eu Viata este o idee Ia bucatile si pune-le impreuna Ai grija si foloseste lipici Ca sa nu se dezlipeasca niciodata | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Mokonje Dum 05 Apr 2009, 17:19 | |
| Băiatul ăsta chiar ştie ce spune! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Mokonje Dum 05 Apr 2009, 17:48 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Dum 05 Apr 2009, 17:56 | |
| - Anahoret a scris:
- Băiatul ăsta chiar ştie ce spune!
Si daca l-ai vedea...e imprastiat, vanitos ( sta 1 ora sa se ferchezuiasca in oglinda) , neatent, superficial,certaret,mahalagiu,nemultumit(vesnic).. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Mokonje Dum 05 Apr 2009, 18:37 | |
| Da, Zuum, dar asta pe dinafară. Încearcă să dai coaja la o parte! S-ar putea ca atitudinea asta să fie platoşa lui împotriva lumii. Nu mă întreba de unde ştiu! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mokonje | |
| |
| | | | Mokonje | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |