Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 22 Sept 2009, 08:01
corect si pentru gripa nici nu exista alteva mai bun decat o tzuica fiarta, cu boabe de piper si indulcita cu miere. Cine poate, sa faca sport si sa haleasca fructe si legume si kestii de astea. Chiar si acuma - pline pietzele de gutui, mere si ce-a mai ramas din vara plus ca a aparut sfecla rosie si-i tragi un suc de sfecla rosie amestecata cu suc de morcovi si de mere si gata. Plus ca varza este cat incape si varza e super... Asa ca...
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 22 Sept 2009, 13:02
da... doar ca din pacate molipsirea de la persoane bolnave nu se poate combate cu sucuri si sport. Iar colectivitatile nu pot fi evitate. Cand se inchid scoli din cauza cazurilor suspecte de gripa asta noua si cand ai posibilitatea sa dai o sansa mai mare copilului tau...
Noi facem, toata familia, vaccin antigripal, in fiecare toamna, de cativa ani. Si multumesc lui Dumnezeu nu ne-am imbolnavit de gripa niciunu. Poate nu datorita vaccinului, dar ... cine stie?!?
Sa ne gandim la cate vaccinuri fac acum copiii, pentru boli care altadata omorau oameni. Si nu ne impotrivim, suntem de acord sa le faca.
In maternitate: # vaccinarea antihepatita B (AHB) # vaccinarea antituberculoasa (BCG) La 2 luni: # vaccinare antihepatita B (AHB) # vaccinare antipoliomielitica (VPOT) # vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP) La 4 luni: # vaccinare antipoliomielitica (VPOT) # vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP) La 6 luni: # vaccinarea antihepatita B (AHB) # vaccinare antipoliomielitica (VPOT) # vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP) La 12 luni: # vaccinare antipoliomielitica (VPOT) # vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP) La 12-15 luni: # vaccinarea antirujeoloasa (AR) La 30-35 luni: # vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP) La 7 ani: # vaccinarea antirujeoloasa (AR) # vaccinare antidifterica, antitetanica (DT) La 9 ani: # vaccinare antipoliomielitica (VPOT) La 13 ani: # vaccinare antituberculoasa (BCG) La 14 ani: # vaccinare antidifterica, antitetanica (DT).
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 23 Sept 2009, 00:22
aurora a scris:
da... doar ca din pacate molipsirea de la persoane bolnave nu se poate combate cu sucuri si sport. Iar colectivitatile nu pot fi evitate. Cand se inchid scoli din cauza cazurilor suspecte de gripa asta noua si cand ai posibilitatea sa dai o sansa mai mare copilului tau...
Noi facem, toata familia, vaccin antigripal, in fiecare toamna, de cativa ani. Si multumesc lui Dumnezeu nu ne-am imbolnavit de gripa niciunu.
Familia mea nu face vaccinuri si nici gripă nu cunoaste.
Dacă ai organismul puternic, nu te poti molipsi de la nimeni. Si cum îl mentii puternic? Cu hrană naturală...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 23 Sept 2009, 02:04
Şi io fac de câţiva ani vaccin, dar cu usturomicină ! Şi mulţumesc lui Dumnezeu că nici de mine nu se ia gripa.
SAnul trecut un cunoscut se lăuda că a făcut vaccin antigripal şi mă îndemna şi pe mine să fac. Pe la sfîrşitul lunii decembrie, sau poate începutullunii ianuarie m-am întâlnit cu el şi-mi strigă: "nute apropia de mine că am gripă!" Şi omul n-a glumit că într-adevăr avea gripă. "Să fii sănătos, de mine nu se prinde ! Am mâncat usturoi." i-am replicat eu şi am dat mâna cu el. După o vreme ne-am întâlnit din nou şi mă întreabă "tu nu te-ai gripat, că eu încă nu m-am făcut bine". "Nu !" a fost răspunsul meu în timp ce am dat din nou mâna cu el.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 23 Sept 2009, 05:55
abbilbal a scris:
Şi io fac de câţiva ani vaccin, dar cu usturomicină ! Şi mulţumesc lui Dumnezeu că nici de mine nu se ia gripa.
Normal! Usturoiul este cel mai bun antibiotic din natură.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 23 Sept 2009, 06:54
Integritatea pielii si mucoaselor
Conservarea intacta a tegumentului si a mucoaselor este prima bariera de aparare contra infectiei. Un tegument sau mucoasa intacta nu lasa sa patrunda microbi. Iritatia, existenta unei plagi sau intepatura, constituie porti de intrare pentru infectie. Pielea se autosterilizeaza in mod mecanic, prin descuamarea celulelor epidermice si prin aciditatea secretiei. Mucoasele se apara tot prin integritatea lor anatomica si alte mijloace. Este indicat sa nu iritam, spre exemplu, mucoasa bucala cu substante caustice (obiceiuri gresite de a badijona cu gaz in gat sau cu alte substante iritante, in caz de angine).
Vezi restul la Caleidoscop
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 15 Noi 2009, 01:32
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 10 Apr 2010, 19:54
Cred ca multi au aflat deja, dar este un moment dramatic ce trebuie marcat cum se cuvine:
Președintele Poloniei și alți 87 de demnitari au murit într-o catastrofă aviatică în Rusia
Avionul la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski s-a prăbuşit, sâmbătă, la 1,5 km de aeroportul din Smolensk, în Rusia.
La bord se aflau 96 de persoane, printre care soția președintelui, Șeful Statului Major, ministrul adjunct al Afacerilor Externe, guvernatorul Băncii Centrale a Poloniei, președintele Comitetului Olimpic, precum și mai mulți parlamentari polonezi.
Nu există supraviețuitori.
Avionul s-a prăbușit în timpul manevrelor de aterizare. Primele cercetări indică o eroare de pilotaj, cauzată de ceața densă. Una dintre cutiile negre ale avionului prezidenţial, un Tupolev-154, a fost găsită.
În jurul orei 17:20 (ora României), RIA Novosti a anunțat că ar fi fost găsit cadavrul președintelui. Sunt așteptate testele ADN. Lumânări aprinse la Ambasada Poloniei din Bucureşti, în semn de solidaritate cu ţara îndoliată Controlorii de zbor îl sfătuiseră pe pilot să nu aterizeze în Smolensk Liderii lumii deplâng moartea preşedintelui polonez Lech Kaczynski
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
delta
Numarul mesajelor : 1385 Data de inscriere : 23/03/2010
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 10 Apr 2010, 20:00
Cristina a scris:
Președintele Poloniei și alți 87 de demnitari au murit într-o catastrofă aviatică în Rusia
La polonezi inclusiv Dumnezeul s-a implicat decisiv în reformarea clasei politice...
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 10 Apr 2010, 20:14
delta a scris:
Cristina a scris:
La polonezi inclusiv Dumnezeul s-a implicat decisiv în reformarea clasei politice...
Nu pot să neg că şi eu am gândit la fel. Dar tragedia e totuşi foarte mare. Dumnezeu să-i ierte şi să le dea putere familiilor să treacă peste pierderile suferite. Te-ai gândit că noi nu merităm o asemenea soartă?
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
delta
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 10 Apr 2010, 20:49
yzzy a scris:
Te-ai gândit că noi nu merităm o asemenea soartă?
Tu ai impresia că Şefu' se bagă-n afacere moca sau fără să ai pile? Polonezii l-au avut pe Ioan Paul II, la noi B.O.R. l-a declarat sfânt pe afemeiatul Fane Babanu'...
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 11 Apr 2010, 01:57
yzzy a scris:
delta a scris:
Cristina a scris:
Nu pot să neg că şi eu am gândit la fel. Dar tragedia e totuşi foarte mare. Dumnezeu să-i ierte şi să le dea putere familiilor să treacă peste pierderile suferite. Te-ai gândit că noi nu merităm o asemenea soartă?
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 08 Mai 2010, 20:39
8 Mai, 1945 – Ziua Victoriei, ziua in care Cel De-al II-lea Razboi Mondial a luat sfarsit (a mai durat pana in doua saptamani in alte parti izolate ale Europei unde nu a ajuns vestea incetarii focului)
In fiecare an, in data de 9 Mai, la Moscova se tine parada cu mare fast, o traditie deja pentru intreaga lume, o zi in care, Marea Rusie expune lumii intregi arsenalul sau militar.
In clipul de jos avem pregatirile pentru parada militara din 9 Mai, 2010.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
delta
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 10 Mai 2010, 21:16
dolion a scris:
8 Mai, 1945 – Ziua Victoriei, ziua in care Cel De-al II-lea Razboi Mondial a luat sfarsit
Înseamnă că n-au fost informaţi asupra acestui detaliu ăia care au aruncat bombele atomice în AUGUST 1945?
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Joi 13 Mai 2010, 20:23
delta a scris:
dolion a scris:
8 Mai, 1945 – Ziua Victoriei, ziua in care Cel De-al II-lea Razboi Mondial a luat sfarsit
Înseamnă că n-au fost informaţi asupra acestui detaliu ăia care au aruncat bombele atomice în AUGUST 1945?
Sa tragem cu ochiul pe wikipedia, ca in memoria mea degeaba as face-o... Va sa zica pe 8 mai 1945 s-a sarbatorit Ziua Victoriei in Europa, SUA fiind in continuare in razboi cu Japonia. Japonia capituleaza neconditionat pe 15 august 1945, dar intre URSS si Japonia nici pana azi nu a fost semnat un tratat de pace. Intre aceste doua tari, oficial, exista stare de razboi.
BBC, obligat sa-si ceara scuze dupa ce un DJ a anuntat in gluma ca regina Elisabeta a II-a a murit
Grupul BBC a fost obligat sa-si ceara scuze, dupa ce un DJ al postului local din Birmingham a spus in direct ca regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, potrivit dailymail.co.uk.
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 01 Iun 2010, 07:36
yzzy a scris:
delta a scris:
Cristina a scris:
Soarta a lovit crunt Polonia, tara prietena a Romaniei.
In aceste momente grele, ar fi crestineste sa ne ajutam semenii aflati in necaz si sa donam ce nu ne mai trebuie si ce nu mai au ei:
Presedintele si guvernul!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 01 Iun 2010, 19:08
cactus a scris:
yzzy a scris:
delta a scris:
Cristina a scris:
Soarta a lovit crunt Polonia, tara prietena a Romaniei.
In aceste momente grele, ar fi crestineste sa ne ajutam semenii aflati in necaz si sa donam ce nu ne mai trebuie si ce nu mai au ei:
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 01 Iun 2010, 23:35
se vor inchide scolile cu mai putin de 21 de copii vor fi inchise pana la finalul anului scolar 2010-2011
Directiva loveste aproximativ 900 de institutii de invatamant, inclusiv 400 care in prezent se afla in constructie.
"La finalul procesului de reorganizare a retelei scolare, in jur de 900 de scoli se vor inchide. Cifra pare mare, dar reprezinta doar 3,5% din totalul de 400.000 de institutii ale invatamantului primar", a explicat ministrul, dupa o reuniune de cabinet.
In urma cu doua saptamani, Guvernul Portugaliei a anuntat reduceri suplimentare de cheltuieli, pentru a-si reduce deficitul bugetar la 4,6% din Produsul Intern Brut in 2011, de la 5,1% cat se estima initial. Totodata, autoritatile de la Lisabona au crescut taxa pe valoare adaugata (TVA) cu un punct procentual, la 21%.
Printre alte masuri - caracterizate de presa portugheza drept "un soc fiscal" - se numara scaderea salariilor pentru angajatii din sectorul public care sunt "bine platiti" si inghetarea unor mari lucrari de infrastructura.
Portugalia face eforturi pentru a-si stabiliza finantele publice, in conditiile in care datoriile uriase si deficitul bugetar au erodat increderea in aceasta tara, ceea ce a condus la cresterea costurilor de finantare de pe pietele internationale. Fiind membra a zonei euro, Portugalia este obligata sa isi mentina deficitul public anual sub nivelul de 3% din PIB. Totodata, datoria publica a Portugaliei a ajuns anul trecut la 76,6% din PIB si ar putea urca in acest an la 86%, cu mult peste nivelul maxim admis de 60% pentru tarile din Euroland.
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 02 Iun 2010, 05:25
Cel putin 2 masuri luate de Portugalia, sunt mai drastice ca la noi: 1- au crescut taxa pe valoare adaugata (TVA) cu un punct procentual, la 21%. 2- inghetarea unor mari lucrari de infrastructura.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
aurora
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 02 Iun 2010, 13:04
Cristina a scris:
Cel putin 2 masuri luate de Portugalia, sunt mai drastice ca la noi: 1- au crescut taxa pe valoare adaugata (TVA) cu un punct procentual, la 21%. 2- inghetarea unor mari lucrari de infrastructura.
Mai drastice decat la noi? cred ca glumesti!
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 02 Iun 2010, 19:23
... bine, cum spui tu