LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
1918 CPSF taieri nicuvar humanitas brasov Fantasy reclame Popasul 1 problema efremovivanantonovici muzica_traditionala curiozitati padure internet istorie sibiu romana mediu 23 google Limba comment-143 politica drumetie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Subiectul zilei - Pagina 2 I_vote_lcapSubiectul zilei - Pagina 2 I_voting_barSubiectul zilei - Pagina 2 I_vote_rcap 
Emil Condor
Subiectul zilei - Pagina 2 I_vote_lcapSubiectul zilei - Pagina 2 I_voting_barSubiectul zilei - Pagina 2 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Subiectul zilei

In jos 
4 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Subiectul zilei - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyLun 05 Aug 2013, 08:30

Semafor

5 august 1914: a fost instalat primul semafor electric - în Cleveland, S.U.A.

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 08 Aug 2013, 21:55

Tenis
8 august 1900: a început prima ediţie a competiţiei care avea să fie denumită Cupa Davis

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMar 20 Aug 2013, 08:51

Evoluţionism

20 august 1858: Charles Darwin şi-a publicat pentru prima oară teoria sa despre evoluţia speciilor în Jurnalul Societăţii Linnean din Londra, odată cu teoria lui Alfred Russel Wallace.

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMier 21 Aug 2013, 10:16

Ziua medicinii militare

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat, la 21 august 1862, actul de infiintare a corpului de ofiteri sanitari. Prin inaltul Decret Romanesc nr. 4.629 a luat fiinta Corpul Ofiterilor Sanitari din Armata si Directia Generala a Serviciului Sanitar Roman, atestandu-se, astfel, medicina militara ca element specializat pentru asigurarea sanatatii efectivelor militare.

Inca de la inceputurile ei, medicina militara a beneficiat de profesionalismul si calitatile generalului de divizie medic dr. Carol Davila, care la acea vreme era inspector general al serviciului sanitar al armatei, director al Scolii de Medicina (intemeietorul invatamantului medico-militar si medical superior din tara noastra), inspector al administratiei centrale sanitare si efor al spitalelor.

Elaborarea 'Instructiunilor pentru functionarea ambulantelor' si a 'Deciziei relative la serviciul ambulantelor in armata', precum si promulgarea, prin Inaltul Decret nr. 1125/15.04.1882, a 'Legii pentru organizarea Serviciului Sanitar al Armatei' au creat cadrul normativ de functionare a serviciului sanitar militar, condus de o directie specializata existenta in cadrul Ministerului de Razboi.

Astfel Romania intra in randul select al unor tari ca Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Turcia, state cu traditie in medicina militara. Medicii militari romani de toate specialitatile au devenit, in timp, personalitati recunoscute de lumea medicala pe plan intern si international.

Istoria medicinii militare se suprapune cu istoria militara a poporului roman, fiind cunoscut modul in care personalul sanitar al Armatei Romane, dovedind inalt profesionalism si spirit de sacrificiu, s-a implicat in momentele cruciale ale istoriei: Razboiul de Independenta (1877 - 1918), Razboiul de reintregire nationala (1916 - 1918), cel de-al doilea Razboi Mondial, dar si in zilele noastre, prin participarea cu spitale militare de campanie in cadrul fortelor de mentinere a pacii din diferite teatre de operatiuni din lume, alaturi de ceilalti reprezentanti ai Armatei Romaniei.

Prin Hotararea nr. 114 din 19 iulie 2007, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat ''Conceptia privind reorganizarea si modernizarea sistemului medical militar''. Astfel, Directia medicala este organul central de specialitate al Ministerului Apararii Nationale care elaboreaza conceptia unitara pentru organizarea, dotarea si functionarea sistemului de asistenta medicala si veterinara in armata, in timp de pace, in situatii de criza sau de razboi, precum si pentru perfectionarea si modernizarea continua a activitatilor de asistenta medicala, in scopul prevenirii imbolnavirilor, pastrarii si imbunatatirii starii de sanatate necesare mentinerii permanente a unei capacitati ridicate de lupta a efectivelor armatei. De asemenea, asigura indeplinirea obiectivelor de parteneriat si elaboreaza standardele militare operationale si administrative in baza acordurilor de standardizare si a publicatiilor aliate in domeniul medico-militar, in scopul interoperabilitatii Armatei Romaniei cu structurile militare NATO.

sursa: documentar Agerpres

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMier 21 Aug 2013, 10:18

Hawaii

21 august 1959: Dwight D. Eisenhower a semnat un act prin care Hawaii era proclamat cel de-al 50-lea stat al uniunii

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 29 Aug 2013, 08:21

Motocicleta

29 august 1885: Gottlieb Daimler a patentat prima motocicletă din lume cu combustie internă.

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 05 Sept 2013, 08:49

Barbă

5 septembrie 1698: Petru cel Mare a impus o taxă tuturor bărbaţilor care purtau barbă, mai puţin preoţimii şi mujicilor, în efortul de a-şi occidentaliza nobilimea.

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptySam 07 Sept 2013, 07:37

Compensaţii

7 septembrie 1916: angajaţii statului american şi-au câştigat dreptul de a primi compensaţii în cazul accidentelor de muncă sau disponibilizării.

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyDum 08 Sept 2013, 11:37

Ziua Petrolistului

Pentru petrolişti şi pentru familiile lor, ziua de 8 septembrie are o semnificaţie deosebită.
Sărbătorită, din 1990, la iniţiativa Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Petrom, ziua Petrolistului se desfăşoară sub patronajul Sfintei Maria, aleasă drept protectoare a Petroliştilor. Ziua Petrolistului este totodată şi ziua de nume a mii de oameni care muncesc în condiţii foarte grele, dar cu multă dăruire.
Nu întâmplător îşi sărbătoresc petroliştii ziua lor în data unei mari sărbători religioase, pentru că munca este sfântă şi îl sfinţeşte pe om, iar ei ştiu să facă aceasta cel mai bine. Este o zi încărcată de semnificaţii sărbătorită în fiecare an de angajaţii şi pensionarii petrolişti ce muncesc şi au muncit în acest domeniu, prin organizarea de festivităţi cu invitaţi de onoare, petrolişti şi prietenii lor.

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyLun 09 Sept 2013, 08:22

Kiku no Sekku (Ziua Crizantemei) în Japonia

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyLun 09 Sept 2013, 08:24

California

9 septembrie 1850: California a devenit cel de-al 31-lea stat american

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMar 10 Sept 2013, 07:59

Particule

10 septembrie 2008: a fost pus în funcţiune Large Hadron Collider, cel mai performant accelerator de particule din lume

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyLun 16 Sept 2013, 09:42

Ozon

Ziua Internaţională pentru Protecţia Stratului de Ozon

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyLun 27 Ian 2014, 10:08

Industrie

27 ianuarie 1903: s-a înfiinţat Uniunea Generală a Industriaşilor din România

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMar 28 Ian 2014, 10:44

Antarctica

28 ianuarie 1820: Fabian Gottlieb von Bellingshausen a descoperit Antarctica

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyLun 03 Feb 2014, 07:59

Brânzeturi

3 februarie 1815: în Elveţia a fost fondată prima fabrică pentru producţia de brânză, în vederea comercializării

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMier 26 Feb 2014, 09:35

Filmul color

26 februarie 1909: Kinemacolor, prima modalitate de realizare cu succes a filmelor color, a fost prezentată publicului la Londra.

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 27 Feb 2014, 08:25

Ziua Internationala a ursului polar

Ziua Internationala a Ursului Polar sarbatoreste cel mai mare carnivor din lume. Aproape orice copil care merge la o gradina zoologica ramane uimit in fata ursului polar, care se impune prin frumusetea si, in acelasi timp, marimea sa.
Aceasta zi poate fi sarbatorita in mai multe feluri. Daca exista ursi polari la gradinile zoologice pe care le cunosti, poti merge sa le faci o "vizita". Profesorii pot profita de aceasta zi pentru a-i invata pe cei mici mai multe despre acest animal sau pur si simplu poti sta acasa si sa urmaresti documentare despre ursii polari.
Adultii de sex masculin pot sa ajunga la o greutate de 700 de kilograme si atunci cand se ridica in doua labe pot atinge o inaltime de 3 metri, in timp ce femelele ating doar jumatate din dimensiunile si greutatea masculilor.
Ursii polari se hranesc in special cu foci si pesti si pot fi gasiti in Alaska, Canada, Rusia, Groenlanda si Norvegia.
Femelele nu se imperecheaza pana la varsta de cinci ani si nu se imperecheaza din nou pana cand puii nu fac trei ani si o fac doar in conditii favorabile. Nou-nascutii isi petrec primele luni din viata intr-un barlog de gheata construit de mama lor.
Simpaticele animale au ajuns pe lista mamiferelor protejate de lege din cauza incalzirii globale, a vanatorilor si a poluarii ce otraveste tot mai mult Pamantul pe masura ce industria se tot dezvolta.
International Union for Conservation of Nature a anuntat ca daca tendinta climatica continua, ursii polari ar putea sa dispara in urmatorii 100 de ani.
Daca vrei sa ajuti ursii polari sa supravietuiasca cat mai mult, ai grija de mediul inconjurator. Chiar si cel mai mic gest facut va ajuta ursii polari sa traiasca mai mult. Poti incepe prin plantarea unui copac sau te poti oferi voluntar in diferite activitati ce vizeaza protectia animalelor.

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 27 Feb 2014, 08:28

Duel

27 februarie 1626: un edict promulgat de cardinalul Richelieu interzice practicarea duelurilor.

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyLun 03 Mar 2014, 07:29

Florida

3 martie 1845: Florida a devenit al 27-lea stat american

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 06 Mar 2014, 13:00

Aspirina

6 martie 1899: Bayer a înregistrat aspirina drept marcă comercială

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyMar 11 Mar 2014, 09:19

Jurnalism

11 martie 1702: The Daily Courant, primul cotidian naţional englez, a fost publicat pentru prima oară

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyJoi 13 Mar 2014, 13:59

Oedip

13 martie 1936: a avut premiera absolută opera "Oedip" de George Enescu la Opera Mare din Paris

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyVin 14 Mar 2014, 09:52

Monarhie

14 martie 1881: Parlamentul a votat Legea prin care România devenea regat

dolion

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 EmptyVin 21 Mar 2014, 10:09

Ziua Internaţională a Poeziei

MesajSubiect: Re: Subiectul zilei   Subiectul zilei - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Subiectul zilei
Sus 
Pagina 2 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Videoclipul zilei
» Personalitatea zilei
» Personajul zilei