Numarul mesajelor : 252 Varsta : 77 Localizare : colţisorul meu Data de inscriere : 01/12/2011
Subiect: LA MULTI ANI SI INIMA BUNA! Lun 26 Dec 2016, 16:40
ostrovna a scris:
Multam de urari, Doamna! va ofer si eu un colind, chiar daca nu pe plai romanesc.... sper sa va placa!
_____________________ dacă într-o zi va trebui să aleg între moarte şi ignoranţă..., ei bine: voi supravieţui! alex andrei
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: LA MULTI ANI Vin 03 Ian 2020, 20:03
LA MULŢI ANI, LUME BUNĂ!
SĂ AVEŢI UN AN 2020 (SAU 20-20 ) AŞA CUM VI-L DORIŢI!
_____________________ Free your mind!
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: LA MULTI ANI Sam 04 Ian 2020, 00:25
Welcome in 2020!
Asa se subtitreaza pe ecranele canalelor de televiziune americane. Iar crainicii citesc, in traducere, astfel:
''Bine ati venit in douazeci-douazeci!"
Nu inteleg, insa, ce au avut jurnalistii cu Veorica noastra?!... Aproape toti o faceau proasta cand citea "douazeci-douazeci" numarul 2020?! Dar ea zicea/citea, in romaneste, bineinteles, cum citesc americanii in engleza-americana numarul 2020. Neinteleasa a fost si cand vorbea romaneste....Saraca de ea!....
Asta ca o gluma. Ca sa mai zambim in acest inceput de an., in a carui scriere. cifrele, datorita scrierii lor intr-o anuita ordine repetitiva, parca au o rezonanta deosebita. Asa ca intr-o poezie, in care poetul foloseste ca figura de stil "repetitia", cu scopul de a intari ideea, de a inviora expunerea. Avem sansa sa traim in acest an, cu scriere si pronuntie deosebite.
Cum o fi fost in 1010?! Cum va fi fiind in 3040?!...
Am pus aceste intrebari unui bun prieten, poet, din Romania. Si mi-a dat sa citesc "Anul 1000", de Georges Duby, pe care am gasit-o usor online, in format pdf.
Va doresc tuturor un An Nou Fericit! La Mlti Ani!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008