Am zis sa postez si aici reteta de rulada de creier.
M-am tot gandit cum sa pregatesc niste creier pentru ca lui fii-miu nu-i prea place facut pane. Zice ca-i prea gras (si are dreptate), crusta de la suprafata se imbiba in uleiul in care il prajesc.
Si atunci am facut rulada de creier cu ciupercute, la cuptor.
Ingrediente:- 1 Kg de creier (un pachet)
- 8 oua
- 150 g gris si putina faina de grau
- niste ciuperci
- patrunjel si marar
- sare si piper
Se pregatesc ingredientele:
Se fierbe creierul in apa cu sare aproximativ 20 de minute, dupa care se scoate si se scurge. Se dizolva grisul cu lapte rece asa incat sa nu faca deloc cocoloase.
Se amesteca apoi ingredientele. Creierul cu ouale si grisul, se adauga patrunjel tocat marunt, se pune sare si piper si ciupercile taiate cat mai marunt.
Apoi se pune compozitia in tava tapetata cu unt si se da la cuptor pentru 45 de minute.
Se serveste cu garnitura de cartofi natur si ciuperci fierte in unt.