__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Ruladă de carne BESTIALĂ ! | |
|
+6ostrovna rolia Doina murfatlar Emil Condor aurora 10 participanți | Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Lun 03 Noi 2008, 23:43 | |
| Ruladă de carne BESTIALĂ ... pe bune, e chiar BESTIALĂ, sun numele ăsta am găsit-o pe un forum şi aşa i-a rămas numele. Şi am făcut-o şi am tot făcut-o, pentru că e bună rău de tot! 800 gr pulpă de porc, tocată musai 3 cepe mari o lingură muştar ienibahar măcinat - 1 linguriţă (eu pun ochiometric) boabe corindru măcinate (musai) - se găsesc în metro sau la supermarket sare piper 3 - 4 ouă pesmet (NU pâine sau făină) 2 căni cu apă (foarte important) cum se face: se iau alea 800 gr pulpă de porc tocată şi se aruncă într-un bol mărişor se călesc cepele în ulei sau unt după preferinţă (mie îmi place în ulei) se aruncă ceapa călită peste cărniţă se pune muştarul (frăgezeşte de nu-i adevărat) apoi ienibaharul, coriandru (îi dă o aromă incredibilă) sare (eu pun şi sare şi puţin maggi de legume) piperul atît deocamdată toate astea se amestecă şi se lasă la rece cîteva ore (eu le las peste noapte să se amestece aromele) după ce a stat la rece mult şi bine, se şterge bucătarul la gură şi se încinge cuptorul tava de teflon (e grozavă cea pentru chec) se unge cu unt luăm compoziţia năstruşnică din frigider şi purcedem din nou la drum ce mai punem? ouăle pesmetul şi foarte important 2 căni ce apă - o să vedeţi că se absoarbe în compoziţie am uitat ceva!!!!!!!!!! se mai pune un cartof fiert dat pe răzătoarea mare (ăsta are rol de aspect pufos) se amestecă nervos şi se pune în tavă ce mai pun eu şi nu e obligatoriu 2 morcovi lungi, sau 4 depinde de dimensiuni şi nişte felii de costiţă afumată cărnoase (nu grase) morcovii şi costiţa se pun undeva la milocul compoziţiei pe toată lungimea tăvii şi arată bine cînd se feliază (ştiţi voi cum: cu un cerculeţ portocaliu în mijloc şi o felie de costiţă) sau ouă fierte, depinde cum vă place părerea mea e că deja sînt prea multe ouă, dar........ degustibus se bagă tava în cuptor şi se lasă uitată la foc mic pînă credeţi că e gata (crustă, chestii) cînd e gata se rade cascacaval deasupra sau ce vă place se poate lăsa şi aşa eu mai bat 2 ouă cu puţin bulion şi mai las cîteva minute gata!!!!!!!!! e grozavă şi rece, e bună şi caldă cu piure sau cartofi prăjiţi şi cu salate de roşii cu telemea sărată numai cine o încearcă îmi dă dreptate că e bestială dacă respectaţi întocmai reţeta o să mă pomeniţi, VĂ GARANTEZ! nu pot decît să vă urez poftă bună merită! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Mar 04 Noi 2008, 06:48 | |
| Da, rulada aia de carne, un deliciu făcut atât de sotie cât si de fiica mea.
Eu totusi mai mult de o felie nu mănânc. Am redus foarte mult alimentele din carne. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Mar 04 Noi 2008, 17:34 | |
| - Emil Condor a scris:
- Da, rulada aia de carne, un deliciu făcut atât de sotie cât si de fiica mea.
Eu totusi mai mult de o felie nu mănânc. Am redus foarte mult alimentele din carne. dE RETINUT, eMILE, CA ACEASTA RETETA ARE UN CHICHIREZ SPECIAL... trebuie facuta intocmai, si iese cu totul deosebita de retetele obisnuite de rulada, care mie imi ieseau ca un fel de parjoala sau chiftea rulata. Asta e cu totul si cu totul diferita... foarte buna! Nici eu nu mananc mult, dar imi place. Si mananc cate un pic de colo, un pic de colo... de pofta! da-s tare pofticioasa _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | murfatlar
Numarul mesajelor : 188 Varsta : 71 Localizare : pe val de mare si-un strop de soare! Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: retete pt sora mea Cristyna Joi 07 Mai 2009, 10:35 | |
| pui umplut.
puiul curatat,spalat,scurs cu orificiul pe unde-i scoti maruntaiele; maruntaiele se fierb in apa cu sare.
trecem la amestec;maruntaiele tocate ,ceapa verde in special frunzele tocate (iarna i
nlocuiti cu ceapa uscata)morcovii prin razatoarea mare,verdeata tocata (marar si patrunjel)ardei rosu taiat cubulete,sare,piper,2 oua crude dar si o omleta facuta din 3oua tocata.
se umple puiul si se coase elegant (sa faci cursuri la chirurgia estetica). il bagi la cuptor intr-o tava inalta cu 3/4 amestec din vin ,apa,cimbru;din cind in cind il mai dai dai cu ceva udatura pe "betivan". cind scade zeama mult mai mult de 1/2 trage-i un prezervativ de folie de aluminiu peste tava si lasa-l la rumenit.
2) reteta asta am visat-o; dupa ce ai dat la o parte pulpele si pieptul restul puiului fiebe-l in apa cu sare si mirodenii,chiar si marar uscat seminte. dupa ce a fiert ,carnea se ia de pe oase,se toaca marunt si se amesteca cu piper,sare,morcov ras (razatoarea mica). intr-o forma potrivita se aseaza o feliuta de ardei rosu,se toarna din compozitia facuta aprox 3/4 din forma si deasupra o frunza de patrunjel,peste compozitie toarna gelatina dizlovata in apa calduta. se prezinta pe un pat de salata taiata fideluta.'
un sfat ;incearca intii ptr voi dincasa si apoi iti dai seama de cantitati . | |
| | | Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Dum 10 Mai 2009, 12:54 | |
| Rulada de cartofi cu carneIngrediente: 1,2 kg cartofi albi 300 g carne tocata (pui, porc ...) 1 ou crud 4-5 linguri faina sare, zahar, piper marar, patrunjel 1 ceapa, 1 morcov mic, cateva boabe de mazare, 1/2 de ardei rosu concentrat de ciuperci sau pui Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja (20 minute), se curata, se zdrobesc cu furculita sau se dau prin masina de tocat cat sunt calzi. Se pun intr-un castron si se framanta putin cu un ou crud, sare, 1 lingurita de zahar si 4-5 linguri faina. Umplutura: intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, carnea si legumele cubulete (pentru culoare), verdeata tocata si concentratul de ciuperci sau pui, sare, piper si ce condimente va mai plac. By DoinaSe intinde pe masa un patrat de tifon ud pus in doua (aprox.50 x 50 cm). Cartofii se intind pe tifon cu mana uda, cam 30 x 40 cm si se preseaza uniform. Deasupra distribuiti uniform umplutura. By DoinaSe ruleaza tragand in sus de tifonul de pe latura lunga impingand si presand usor cu mainile, infasurand apoi tifonul peste rulada, intorcand-o usor inapoi. By DoinaBy DoinaSe leaga la capete, se apuca tifonul de la capete cu doua furculite si se pune pe foc intr-o cratita cu apa fierbinte cu sare. Se fierbe la foc foarte mic 30-40 minute. By DoinaSe scoate cu doua furculite, se pune pe o tava, se indreapta si se lasa sa se raceasca, acoperita, ca sa nu se usuce tifonul. Dupa ce s-a racit se desface cu mare grija. Se orneaza frumos, se cresteaza feliile si stropeste cu sosul preferat. Am preparat un sos alb (Bechamel) din lapte, unt, ulei, faina, l-am impartit in trei: intr-unul am pus concentrat de ciuperci (sosul alb), in al doilea sare piper si loboda oparita si mixata (sosul verde) iar in al treilea ketchup din rosii si ardei facut in casa (sosul rosu). Inainte de a o servi, puteti baga tava in cuptorul caldut, stins, fara flacara. Pofta buna. By Doina | |
| | | rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
| | | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Dum 10 Mai 2009, 18:59 | |
| - Doina a scris:
- Rulada de cartofi cu carne
By Doina Doina super,arata si cred ca-i bun iamiii Mi se pare sau ai slabit arati foarte bine:) Si eu azi cu bicicleta am vrut sa-mi pun si centura da zice fii-me ca nu se elimina toxinele:) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Dum 10 Mai 2009, 19:07 | |
| - Doina a scris:
- Rulada de cartofi cu carne
Foarte ispititor ce ne-ai pus aici, Doina dragă! Si sotia face tot felul de rulade dar când mă mai întreabă ce vreau, rulada ta o să fie printre dorinte. Pentru că am mentionat despre sotia mea: la fel ca tine, este o adevărată artistă în domeniul culinar. Stie să prepare din bucătăria chinezească, magyară, franceză, italiană, canadiană, iar din cea românească stie atât ardeleneste, cât si moldoveneste. Ea este genul de artistă care doar priveste o poză cu un anumit sortiment alimentar si e capabilă imediat să prepare ceea ce vede, ba chiar cu îmbunătătiri remarcabile. Orice vizitatori avem, nu se pot opri din mâncat, asa mult le place. Gata, am vorbit destul despre sotia mea... Nu vreau să vă plictisesc. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | murfatlar
Numarul mesajelor : 188 Varsta : 71 Localizare : pe val de mare si-un strop de soare! Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Lun 11 Mai 2009, 10:23 | |
| Doina!! rulada-i bestiala dar si tu esti frumoasa foc;pupici cu lipici de la oly. | |
| | | cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Lun 11 Mai 2009, 12:26 | |
| - murfatlar a scris:
- Doina!! rulada-i bestiala dar si tu esti frumoasa foc;pupici cu lipici de la oly.
Tu, draga, io de unde era sa stiu ca esti EA nu EL... ca de aia tzi-am propus avatare de alea traznite... pusici infinitzi, tu draga... si sa bagi aici retzete faine ca i-am spus lu Cea Mai Buna Nevasta Dintre Toate (vezi Ephraim Kishon) ca acilea se gaseshte retzete super de facut haleala.... Vive le cactus... _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | murfatlar
| | | | murfatlar
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Lun 11 Mai 2009, 17:31 | |
| | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Lun 11 Mai 2009, 18:08 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Lun 11 Mai 2009, 19:52 | |
| | |
| | | murfatlar
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Mar 12 Mai 2009, 09:10 | |
| Rolia,nici io nu-s nebuna dupa gatit,dar te-ai prins ce ti-am propus,adica s-o coci ....oare nu-i mai aspectoasa? daca nu reusesti voi incerca eu la sf de sapt si va comunic! aaa! am uitat atunci cind sunt treaza!! ca-n rest sunt mahmura! :pirat: | |
| | | Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Mar 12 Mai 2009, 14:07 | |
| N-am incercat, dar as inveli-o intr-o foaie de placinta (din aia gata preparata) si bine unsa, ca sa nu mi se lipeasca rulada de aluminiu. As tine-o la cuptor max.20 de minute. Sa-mi spuneti si mie cum a iesit. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Mar 12 Mai 2009, 15:17 | |
| - Doina a scris:
- N-am incercat, dar as inveli-o intr-o foaie de placinta (din aia gata preparata) si bine unsa, ca sa nu mi se lipeasca rulada de aluminiu. As tine-o la cuptor max.20 de minute.
Sa-mi spuneti si mie cum a iesit. Si eu as zice ca si tine, daca e la cuptor, intr-o foaie de placinta (pentru cine stie sa faca-eu, nu!- cred ca merge si o foaie de aluat de taietei, an citit ca de-asta se pune de ex. peste drob, daca nu ai prapure) Eu am o retinere pentru gatitul in folie de aluminiu, am citit o data pe undeva ca ar fi toxic ?!?!? Nu stiu ce sa zic, sunt totusi atat de multe retete cu folie de aluminiu si atat de multe gospodine o folosesc "... in folia de aluminiu coc si vinetele. Se fac foarte bine si nu faci nici mizerie pe aragaz." _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | murfatlar
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Mier 13 Mai 2009, 14:56 | |
| mult mai indicata foaia de placinta subtire decit folia.....vedeti cum facem minuni?
uite ! eu nu stiam ca pot coace vinetele in folie! ce bine ca mai am prietene ! | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Mier 13 Mai 2009, 18:54 | |
| Dar tu fetelor, la plăcintele voastre merge şi un Murfatlar, sau un Cotnar, sau un Târnave sau un Podgorie Balcon sau, cu alte cuvinte, un zaibăr de care-o fi ? Că de nu... vă dau eu o reţetă de "pup cu curechi" de nu se mai văd domnii voştri stâmpăraţi cu udătura. | |
| | | rolia
| | | | rolia
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Mier 13 Mai 2009, 22:24 | |
| | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Mar 10 Aug 2010, 20:39 | |
| - aurora a scris:
- Ruladă de carne BESTIALĂ ... !
yamiiii ... miine am sa fac si eu ! | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Joi 12 Aug 2010, 05:43 | |
| Intr-adevar, e foarte gustoasa. Baietilor le-a placut, la nebunie ! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Joi 12 Aug 2010, 20:26 | |
| Cand se va putea trimite pe forum, odata cu reteta si o felie, doua de preparat? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! Vin 13 Aug 2010, 12:03 | |
| - dolion a scris:
- Cand se va putea trimite pe forum, odata cu reteta si o felie, doua de preparat?
La cum evolueaza stiinta-n domeniu, eu cred ca in curind ... Pina atunci, iaca : | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ruladă de carne BESTIALĂ ! | |
| |
| | | | Ruladă de carne BESTIALĂ ! | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |