LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Comunism EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Comunism EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Comunism EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Comunism EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Comunism EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Comunism EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Comunism EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Comunism EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Comunism EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Comunism EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Comunism EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Comunism EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Comunism EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Comunism EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Comunism EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Comunism EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Comunism EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Comunism EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Comunism EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
comment-143 efremovivanantonovici taieri sibiu Fantasy mediu Limba padure 23 1918 internet google Popasul CPSF 1 drumetie muzica_traditionala romana problema brasov curiozitati politica istorie reclame humanitas nicuvar
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Comunism I_vote_lcapComunism I_voting_barComunism I_vote_rcap 
Emil Condor
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Comunism

In jos 
+11
cactus
yzzy
CRUCIAT
ostrovna
Emil Condor
nicuvar
dolion
VOTAN
Cristina
abbilbal
Iisus
15 participanți
Mergi la pagina : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Urmatorul
AutorMesaj
Iisus

Iisus

Numarul mesajelor : 355
Data de inscriere : 11/12/2009

Comunism Empty
MesajSubiect: Comunism   Comunism EmptyMier 03 Noi 2010, 22:00

abbilbal a scris:
Mihaela a scris:
Daca tot sunt propuneri si sesizari aici, eu propun ca pe forumul asta sa scrie doar basistii si pdl-istii. Amin!

Ei, mai scriu şi comuniştii.

Încă mai ești comunist moșule? Știam c-ai fost, însă am rămas cu impresia c-ai renunțat odată cu destrămarea lui.

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyMier 03 Noi 2010, 22:17

Iisus a scris:
abbilbal a scris:
Mihaela a scris:
Daca tot sunt propuneri si sesizari aici, eu propun ca pe forumul asta sa scrie doar basistii si pdl-istii. Amin!

Încă mai ești comunist moșule? Știam c-ai fost, însă am rămas cu impresia c-ai renunțat odată cu destrămarea lui.

Ai rămas cu o impresie greşită. IO n-am renunţat şi nu renunţ la el. Comunismul s-a destrămat, dar nu a fost nimeni inspirat să anuleze şi structurile care au rămas neclintite.

Iisus

Iisus

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyMier 03 Noi 2010, 22:31

abbilbal a scris:
Iisus a scris:
abbilbal a scris:
Mihaela a scris:

Ai rămas cu o impresie greşită. IO n-am renunţat şi nu renunţ la el. Comunismul s-a destrămat, dar nu a fost nimeni inspirat să anuleze şi structurile care au rămas neclintite.

Mi-e teamă că fără alte explicații am să mă adâncesc în greșeală... ești sau nu comunist? Adică, crezi în doctrina acestei ideologii?
Lasă politica, nu mă interesează lupii travestiți în oi, te întreb pe tine în relație cu tine...

abbilbal

abbilbal

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyJoi 04 Noi 2010, 07:47

Iisus a scris:
...
Mi-e teamă că fără alte explicații am să mă adâncesc în greșeală... ești sau nu comunist? Adică, crezi în doctrina acestei ideologii?
Lasă politica, nu mă interesează lupii travestiți în oi, te întreb pe tine în relație cu tine...

IO în relaţie cu IO am fost şi am rămas comunist. Dar nu comunist luminat de maxism-leninism care s-a dovedit a fi un bluf pentru fraierii care au căzut victimă lui, deşi la început şi eu am făcut parte din grupul acelor fraieri.

Iisus

Iisus

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyJoi 04 Noi 2010, 18:16

abbilbal a scris:
Iisus a scris:
...

IO în relaţie cu IO am fost şi am rămas comunist. Dar nu comunist luminat de maxism-leninism care s-a dovedit a fi un bluf pentru fraierii care au căzut victimă lui, deşi la început şi eu am făcut parte din grupul acelor fraieri.

Marxismul e una, comunismul e alta, iar regimurile politice ce s-au perindat sub numele celui din urmă pe scena acestei mici planete sunt cu totul altceva, o pervertire! N-am să te supăr sau jignesc în vreun fel, vreau doar să te întreb de părere ai în legătură cu ideile acestei persoane.

abbilbal

abbilbal

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyVin 05 Noi 2010, 09:58

Iisus a scris:
......
Marxismul e una, comunismul e alta, iar regimurile politice ce s-au perindat sub numele celui din urmă pe scena acestei mici planete sunt cu totul altceva, o pervertire! N-am să te supăr sau jignesc în vreun fel, vreau doar să te întreb de părere ai în legătură cu ideile acestei persoane.

Nu mă superi cu nimic, mai ales că ai afirmat un adevăr. Dintr-un motiv sau altul şi acel american şi-a făcut propriul lui concept despre societatea în care trăieşte. Este opinia lui şi o respect. Dar un lucru este cert. Indiferent cum privim comunismul, acesta rămâne o utopie pentru că nu toţi oamenii sunt şi rămân oameni. Profitorii îşi fac apariţia mai repede sau mai târziu şi aceştia nu se mulţumesc cu nimic. Vor ca totul să fie al lor, aşa cum este acum la noi.

Dar să nu transformăm acest forum în discuţii de spre comunism. Să purtăm mai de parte discuţiile la politică unde voi muta şi aceste dialoguri.

Iisus

Iisus

Comunism Empty
MesajSubiect: Comunismul   Comunism EmptyVin 05 Noi 2010, 15:07

abbilbal a scris:
Iisus a scris:
......

Nu mă superi cu nimic, mai ales că ai afirmat un adevăr. Dintr-un motiv sau altul şi acel american şi-a făcut propriul lui concept despre societatea în care trăieşte. Este opinia lui şi o respect. Dar un lucru este cert. Indiferent cum privim comunismul, acesta rămâne o utopie pentru că nu toţi oamenii sunt şi rămân oameni. Profitorii îşi fac apariţia mai repede sau mai târziu şi aceştia nu se mulţumesc cu nimic. Vor ca totul să fie al lor, aşa cum este acum la noi.

Dar să nu transformăm acest forum în discuţii de spre comunism. Să purtăm mai de parte discuţiile la politică unde voi muta şi aceste dialoguri.

Bine Abilule, atunci aștept să-l muți ca să putem discuta în continuare, căci sunt lucruri ce trebuiesc clarificate.

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyVin 17 Dec 2010, 10:46

Şase ţări foste comuniste au înaintat Comisiei Europene de la Bruxelles o cerere de a interzice şi pedepsi prin lege orice persoană care neagă crimele regimurilor comuniste.

Într-o scrisoare oficială înaintată comisarului european pentru justiţie, Viviane Reding, miniştrii de externe din Lituania, Letonia, România, Bulgaria, Ungaria şi Cehia au cerut interzicerea la nivelul Uniunii "consimţirea publică, negarea sau trivializarea grosieră a crimelor totalitarismului".

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Matthew Newman, a declarat: "Luăm iniţiativa foarte în serios. Crimele regimurilor totalitare fac parte din memoria colectivă a Europei."

Scrisoarea adresată instituţiilor europene, propusă iniţial de şeful diplomaţiei lituaniene, Audronius Azubalis şi semnată în final de şase miniştri ai ţărilor foste comuniste, face referire la sancţionarea în Germania şi în alte state europene a negării Holocaustului.

"Negarea oricăror crime internaţionale trebuie să fie supusă aceloraşi norme pentru a se împiedica revenirea ideologiilor totalitare", scrie Azubalis, adăugând că: "toată lumea cunoaşte crimele nazismului, dar numai o parte a Europei este conştientă de crimele comunismului."

Istoricul şi scriitorul român, Marius Oprea, fost director al Institutului pentru investigarea crimelor comunismului şi actual director al centrului care urmăreşte aceleaşi obiective, a precizat în context: "Este vorba de un tratament similar al crimelor comunismului cu Holocaustul. Ceea ce solicităm noi este primul pas, este ca în faţa instanţelor, un criminal al regimului comunist să fie tratat la fel. Adică, fapta sa să nu fie prescrisă, pentru că asta este, dacă vreţi, problema pe care o întâmpinăm în toate statele foste comuniste. Ceea ce ne interesează este să realizăm un act de justiţie. Nu morală. Justiţie, justiţie. Şi anume: cei care au ucis, au comis crime în numele comunismului să fie pedepsiţi. Trăim alături de criminali, ceea ce este inacceptabil şi sunt criminali care au ucis şi au torturat în numele unei ideologii. Ce-i diferenţiază faţă de nazişti? Nimic."

Comisia Europeană se va preocupa acum de această temă. În prezent este încă nesigur dacă negarea crimelor comunismului va fi într-adevăr interzisă la nivel comunitar. Matthew Newman declară doar: "De când am primit solicitarea lucrăm la un raport care va fi finalizat încă în acest an. În raport vom analiza posibilităţile pe care le avem de a pedepsi persoanele care neagă crimele regimurilor totalitare."

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6346494,00.html

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
VOTAN

VOTAN

Numarul mesajelor : 630
Localizare : brasov
Data de inscriere : 25/11/2010

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyVin 17 Dec 2010, 19:07

Asa ar fi corect....denuntate,amendate,pedepsite....toate actiunile ce au fost impotriva oamenilor!

Cristina

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyVin 17 Dec 2010, 21:08

Discutam cu prietenii o teorie interesanta si anume cum dupa ce a preluat iliescu puterea in dec.89, teroristii au aparut exact dupa ce s-a strigat la Bucuresti -prima oara- "Jos comunistii!" Wink ... Hmmm...

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptySam 18 Dec 2010, 13:43

Si faptul ca balconul plin cu "emanati", era in plina bataie a reflectoarelor, iar tot ce era in jur, in plina bataie a gloantelor, nu va da de gandit?

VOTAN

Numarul mesajelor : 630
Localizare : brasov
Data de inscriere : 25/11/2010

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptySam 18 Dec 2010, 14:07

Ba da...dar cui sa spui?Si cate ar fi de spus....Poate istoria va face dreptate.Poate!

Cristina

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyDum 19 Dec 2010, 11:15

Cei care spun ca comunismul e bun, ar trebui sa se uite la RFG (Germania democrata) versus RDG (Germania comunista) sau la Coreea de Sud versus Coreea de Nord.

Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyDum 19 Dec 2010, 11:58

Deseara, la 20.00, un film interesant la HBO, despre partizanii anticomunisti din munti, in anii 1947-1960.

http://port.ro/portretul_luptatorului_la_tinerete/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=12282154&i_topic_id=1
Sus In jos
http://nicuvar.wordpress.com/
abbilbal

abbilbal

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyDum 19 Dec 2010, 13:48

Aşa şi este. Orice crimă trebuie condamnată. Indiferent că este colectivă sau individuală, comunistă, hortistă, nazistă, dar în aceeaşi măsură trebuie condamnate şi crimele burghezo-moşierimii din 1907, 1933 şi care au mai fost ele. Tot crime se cheamă şi alea, nu doar cele comuniste.

abbilbal

abbilbal

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyDum 19 Dec 2010, 13:55

Cristina a scris:
Cei care spun ca comunismul e bun, ar trebui sa se uite la RFG (Germania democrata) versus RDG (Germania comunista) sau la Coreea de Sud versus Coreea de Nord.

Depinde la ce comnuism ne referim atunci când spunem "că comunismul e bun". Una este comunismul profitorilor şi cu totul alta este comunismul pălmaşilor. Iar într-un stat cu adevărat democrat nu pot fi opriţi să vorbească cei care sunt pro comunism. Doar într-un stat dictatorial, aşa cum se vrea a fi România de azi.

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyDum 19 Dec 2010, 16:47

E cineva care să numească, vă rog, doar o singură tară din lumea asta în care comunismul a fost bun pentru popor?
Si nu doresc răspunsuri precum: a fost bun o perioadă... Aceea nu înseamnă nimic!

Cristina

Cristina

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyDum 19 Dec 2010, 17:21

abbilbal a scris:
Cristina a scris:

Depinde la ce comnuism ne referim atunci când spunem "că comunismul e bun". Una este comunismul profitorilor şi cu totul alta este comunismul pălmaşilor. Iar într-un stat cu adevărat democrat nu pot fi opriţi să vorbească cei care sunt pro comunism. Doar într-un stat dictatorial, aşa cum se vrea a fi România de azi.

Comunismul este unul singur, Abby. Nu exista comunism al unora sau altora, dupa cum ne convine unora sau altora. Cit despre dictatura din Romania, iti dau dreptate, sunt multi care-si doresc o dictatura a nesimtirii oligarhice.

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyDum 19 Dec 2010, 17:39

Da, comunismul e cel pe care toată lumea l-a văzut, simtit si... urât în final.
Că în mijlocul lui au fost si oameni sinceri, asta nu înseamnă că putem vorbi despre alt comunism, ci doar despre oameni si oameni.

dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyDum 19 Dec 2010, 20:24

Am gasit postarea asta legata de comunism; sa fie Ion al nostru?

Ion : Cand sunt de toate si lipsesc sursele de venituri, cand batranii sunt lasati pe drumuri si tinerii sunt nevoiti sa paraseasca aceasta tara si alte rele se tot aduna, oare cum ar judeca un om ce a trecut prin cele doua sisteme ? Lipsa sigurantei si a perspectivei face ca optiunile sa fie reale, spre fostul regim, unde de bine de rau, o siguranta materiala aveai. Singurul lucru castigat este libertatea, inclusiv de vorbire, dar nu te baga nimeni in seama.

abbilbal

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyLun 20 Dec 2010, 07:02

Cristina a scris:
....
Comunismul este unul singur, Abby. Nu exista comunism al unora sau altora,....
Emil Condor a scris:
Da, comunismul e cel pe care toată lumea l-a văzut, simtit si... urât în final.

Dar oare numai democraţiei îi este permis să fie Democrat-Liberală, Creştin-Democrată sau Social-Democrată?

De ce comunismul nu poate fi Comunism Clasic şi Neocomunism? Consideraţi cumva că pentru comunism nu poate exista un filtru al valorilor?

Cristina

Cristina

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyLun 20 Dec 2010, 08:01

dolion a scris:
Cand sunt de toate si lipsesc sursele de venituri, cand batranii sunt lasati pe drumuri si tinerii sunt nevoiti sa paraseasca aceasta tara si alte rele se tot aduna, oare cum ar judeca un om ce a trecut prin cele doua sisteme ?
O judecata corecta inseamna inclusiv sa recunosti ca relele despre care vorbeste Ion existau -cu virf si indesat- si in comunism. Marea diferenta este ca azi, in libertate, daca esti cu-adevarat intreprinzator si muncitor, ai si surse de venituri pe masura. Tinerii au azi libertatea de a munci in tari mai bogate, in comunism erau impuscati la granita. In comunism, Romania a fost transformata in inchisoare, iar romanii era tratati ca prizonierii. Azi, romanii sunt liberi, inclusiv nostalgicii comunismului au aceasta libertate de a pleca in tari comuniste precum Coreea de Nord, daca tot nu le place democratia smile . Daca acest comunism este atit de bun, de ce nu exista emigrari spre tarile comuniste, la fel de masive precum sunt cele spre tarile democratice? smile Daca este comunismul atit de bun, de ce fuge lumea -chiar cu pretul vietii- din aceste tari comuniste? smile
dolion a scris:
Lipsa sigurantei si a perspectivei face ca optiunile sa fie reale, spre fostul regim, unde de bine de rau, o siguranta materiala aveai.
Ce intelegi tu prin siguranta materiala in comunism? Cumva rationalizarea alimentelor, proprietatea tuturor (=a citorva nomenclaturisti) si a nimanui, cenzura grosolana si plata generalizata a nemuncii (=a propagandistilor analfabeti, a securistilor criminali, a militienilor tortionari, a vecinului turnator) si munca prost-platita, umilinta cozilor, frigul si foametea impuse, indiferent cit si daca munceai? Atentie, eu nu vorbesc aici despre citeva exceptii.
dolion a scris:
Singurul lucru castigat este libertatea, inclusiv de vorbire, dar nu te baga nimeni in seama.
Inclusiv libertatea de a munci eficient, de a fi creativ si inovativ Wink . Din pacate, pentru multi (mai ales cei din sistemul de stat) munca -inca- se rezuma la semnarea condicii de prezenta si descifrarea rebusurilor, la fel ca in comunism.
Democratia occidentala este buna acolo unde este binevenita si unde oamenii sunt pregatiti sa o accepte. Dupa 50 de ani de comunism, desi au tinjit dupa democratie, romanii nu au fost pregatiti, iar dovada cea mai solida in acest sens este ca, dupa revolutie, am avut -timp de trei mandate- un presedinte comunist in persoana lui Iliescu. O alta dovada ca nu suntem nici azi pregatiti pentru democratie este inclusiv nostalgia dupa Ceausescu a multor romani orwellieni (vezi 1984, vezi Ferma Animalelor). Iar multe dintre problemele de azi sunt, nu fiindca am trecut la democratie, ci fiindca nu am scapat -inca- de comunism, mai ales in mentalitati (fata de munca, fata de libertate, fata de valori, fata de furatul caciulii, fata de onoare si onestitate).

Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyLun 20 Dec 2010, 08:24

Cristina a scris:
....dupa revolutie, am avut -timp de trei mandate- un presedinte comunist in persoana lui Iliescu....

Şi alte două mandate în persoana lui Băsescu

Cristina

Cristina

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyLun 20 Dec 2010, 09:51

abbilbal a scris:
Cristina a scris:
....dupa revolutie, am avut -timp de trei mandate- un presedinte comunist in persoana lui Iliescu....

Şi alte două mandate în persoana lui Băsescu
Basescu fiind singurul presedinte post-decembrist care a condamnat crimele comunismului, corect! bravo

Sus In jos
Cristina

Cristina

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism EmptyLun 20 Dec 2010, 10:48

Cristina a scris:
de a fi creativ si inovativ
erata: inovator, am vrut sa spun (graba, bat-o vina smile )

Sus In jos
Continut sponsorizat

Comunism Empty
MesajSubiect: Re: Comunism   Comunism Empty

Sus In jos

Comunism
Sus 
Pagina 1 din 11Mergi la pagina : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Monarhia in Romania

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum